Fagylalt - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Winner_hun
(félisten)
Blog

Én nagyon szeretem a fagyit csak felment az ára:O így otthon szoktunnk fagyit csinálni, ami abból áll, ogy fagyipor megvesz 2 deci tejjel 10 percig kutyulás aztán bevágom a frigóba és hadhűjjön. De ez messze nem olyan finom, vagyis nem olyan krémes vagy lágy vagy mittudomén mint a fagyizók többségében. Az lenne a kérdésem, hogy a fagyizói fagyit azt hogyan miből csinájják?


neongorack
(senior tag)
Blog

SZVSZ NO COMMENT!
Kát hogy olyan smiley nincs ami a fejét fogja! Srry!

[Szerkesztve]


Winner_hun
(félisten)
Blog

:F


mayerlaci
(senior tag)

Azt nem tudom de nekem a Citromos a kedvencem.Szoktunk venni fagyiport az baromi finom ha megvan csinálva.Roletti rullz.Csak az is má 20FT nem 5.

Neongorack arra gondolt nem sok értelme van a topcinak.

[Szerkesztve]


Winner_hun
(félisten)
Blog

Hát jah sajna nagyon felmentek az árak:O Az az egyik legjobb meg a csoki se rossz. Fagyizóban a sztracsatellát szeretem még nagyon meg az erdei gyümölcsösöket, tiramisu fújj


neongorack
(senior tag)
Blog

Gondolatolvasó......;]


[amne]
(senior tag)

Meg kéne húzni egy határvonalat, hogy mi fér bele egy hardver oldal fórumába, akár fáradt gőz akár nem. Azért, hogy on is legyek, az igazi fagyit főzik, mint ahogy az igazi pudingot is, ezek az instant porok (kutyuld össze, mocskosabb fajtája akár már vízzel is ajánlja) sose lesznek az igaziak.


mayerlaci
(senior tag)

Csak az a baj mikor veszik a fagyit gyümölcsdarabokat nem raknak bele.

Topicnak semmi érteleme.


Winner_hun
(félisten)
Blog

jah:B miért ne? ki milyet szeret?:D De engem az érdekelne, hogy hogyan lehet fagyizós minőségü fagyit csinálni home-made vagy legalább hogy lehet-e


Winner_hun
(félisten)
Blog

Hogyne raknának bele gyümölcsöt, vagyis ahol veszek ott ált van benne.


mayerlaci
(senior tag)

Mármint a tetején a nagy darabokat.


Winner_hun
(félisten)
Blog

Oda is de van amikor az eész fagyiba raknak. Pl a citromosban mindig van csomó mag:DD


b14
(senior tag)

Ki szokták sajtolni a gyümölcsnek levét és azt keverik tejjel, meg mittudom én mivel és azt kavarjáűk hülés közben is. Így let a Chockapic:DDD


Winner_hun
(félisten)
Blog

aham. és ez most komoly vagy offolsz?


c4-eXp
(aktív tag)

Nekem van egy qrva jó citromfagyi receptem. ;]:D
Fogod a natúrjoghurtot, összekevered cukorral (mennyiségeket most így fejből nem tudom, de lehet kísérletezni:D), aztán habverővel megdolgozod. Ezután belenyomod pár citrom kifacsart levét, ha a citrom húsát is belerakod, akkor még jobb. Plusz valamennyi reszelt citromhéjat is tegyél bele. Ezt az egészet megint vered egy ideig a habverővel. Végül pedig bele kell nyomni egy adag tejszínhabot, és elkeverni vele. Az egészet be a frigóba, aztán lehet zabálni. :DDD

u.i.: Nekem is a citrom a kedvencem, de a receptben a citromot lehet szinte bármilyen gyümölccsel helyettesíteni. Lényeg, hogy menjen bele gyümölcshús is, attól csak jobb lesz. ;)


Winner_hun
(félisten)
Blog

Nyamm, ezt ki is fogom próbálni:D De azért plíz arányokat mondjál mert nem akarom elcukrozni, az olyan érdekes lenne, ha citrom helyett cukrot nyalogatnék ízileg biztosan. Vagy akkor azt mond meg hgoy egy doboz joghurt-ba (2 dl vagy miben mérik) kb mennyi cukor kell


c4-eXp
(aktív tag)

Hű várj, megkeresem szakácskönyvben, ha már ennyire fontos lett. :DDD


mayerlaci
(senior tag)

Én is kiprobálom de jo lenne tudni miből mennyit.

Egyébként a jégkrémbe az Ice Teás a legjobb.


Trak
(addikt)

Drágának tényleg drága, de én inkább ritkábban járok egy igazi fagyizóba, ahol 120 ft egy gombóc viszont olyan a fagyi, hogy elsírom magam a gyönyörűségtől, minthogy gyakrabban egyek porból készült szemetet, vagy dobozos mirelit izét.

Hangsúlyozom: igazi fagyizó
Ilyenből is elég kevés van. Tőlünk van egy kocsival kb. 20 percre, na az igazi fagyizó. Amióta ismerjük, csak oda járunk. Minden évben nyernek díjakat, ki vannak állítva a serlegek, meg lehet kóstolni az új, díjnyertes fagyikat is, bár nekem azok általában túl extrák, maradok a sima fagyiknál.


Amúgy a topiknak tényleg nincs sok értelme...

[Szerkesztve]


Tangerine
(senior tag)

Nem tudsz olyat csinálni otthon.
A fagyit folyamatosan keverni kell hűtés közben. Ez a leglényegesebb.


mayerlaci
(senior tag)

Mikor Horvátországvan voltunk ott harmiccenti magas fagyit adtak:D meg 10 meterre dobálták egymás szájába.


Robaj
(addikt)

Nálunk is van 1 jó kis fagyizó, 10 deka 100 Huf, de érződik rajta, hogy főzött, olasz fagyi.

A leglolabb amit láttam, az a répa és a paradicsomfagyi:DDD


Lortech
(addikt)

Eger sétálóutcáján is van egy nagyon jó fagyizó. 85FT egy gombóc, és 5gr, de az tényleg annyi (+). Egy szimpatikus idős úré, aki szépen fel van öltözve köténybe hozzá, ahogy meg van írva a nagykönyvben. Nagyszerű fagyikat csinál, és érdekes ízek vannak. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van.
szerk: tőle 20méterre meg ott egy fagyiskocsi egy kávézónal, amelyen fityeg a ~3gr/115ft címke, ráadásul ''olyan'' is. :)

[Szerkesztve]


concret_hp
(addikt)
Blog

10 deka / 100huf? nem 4-5 deka szokott lenni 1 gombóc? vagy ez ilyen nem gombócos hanem ami ilyen gépből jön ki?
mondjuk télleg sz@r h 3 gombóc fagyi pl. 70-100huffal számolva 210-300huf.


c4-eXp
(aktív tag)

Nah, megtaláltam a könyvben. Fél liter joghurthoz ír 25dkg cukrot, és 2 citromot. Na ez nagy baromság, így szerintem túl édes lesz. Elég kb. 15dkg cukor, és a 2 citrom szvsz kevés. Én legalább 4-et bele szoktam rakni, ha már citromfagyit csinálok. :DDD De ha másmilyen gyümölcsből csinálom, akkor is legalább 1-et belenyomok, mert frissítő lesz tőle a fagyi. Most nézem, hogy a szakácskönyv nem is írt tejszínhabot, de érdemes belerakni, saját tapasztalat. Egyébként a legjobb módszer tényleg a kísérletezés, mert lehet, hogy valakinek nem ízlik annyi cukorral, amennyivel én szoktam csinálni. Lényeg, hogy még a krém keverése közben meg kell kóstolni, és ha jó, akkor mehet a frigóba. Ha nem, akkor adagolni kell még hozzá cuccost. :D


Szabesz
(őstag)

Csak nem Krk szigetén volt? :)) Bírtam azt a helyet, kértem 3 gombócot és rápakoltak vagy 10et :DD


Robaj
(addikt)

10 dekát írnak ki, onnantól émmá nemtom lemérni, de más fagyizóhoz képest jól ''belemakolnak'' a bödönbe


concret_hp
(addikt)
Blog

viszel konyhamérleget :)):DDD

[Szerkesztve]


mayerlaci
(senior tag)

Nem:)


c4-eXp
(aktív tag)

Nekem van keverőgépem. :P De egyébként keverő nélkül is nagyon finomat lehet csinálni, csak nem lesz olyan krémes. De attól még nagyon fincsi. :)


c4-eXp
(aktív tag)

Az Oktogonnál lévő fagyizóban is nagyon finom fagyit árulnak, és asszem nem is olyan drága.


Szabesz
(őstag)

Majdnem :DDD, mindenesetre az klassz hely :D


Winner_hun
(félisten)
Blog

:R:R:R:R:R ez még lehet a héten megcsinálom:DDD majd beszámolok. Na ezért már volt értelme a topicnak:D:R:R:R:R:R


c4-eXp
(aktív tag)

Sok sikert!;)


Yaye
(őstag)
Blog

Naná hogy van értelme, van legalább annyi mint a pucércsajosnak, vagy a ''téged mi dühít'', meg a ''ma este alvás'' topiknak. :)

A fagyi akkor lesz jó sima, ha fagyasztás közben keveredik. Ha csak simán megfagy akkor jeges állagú lesz. És persze szigorúan tejből és nem vízzel, sőt szerintem az is segít ha nem a legvékonyabb sovány tejet teszed bele hanem valami zsírosabbat.
A főzött fagyiban szerintem tojás is van (arra nem esküdnék meg hogy mindegyikben), a jó állaghoz szvsz az is nagyban hozzájárul.


_az
(senior tag)

dobozos jégkrém rulz. 5-600ból kapsz 1 liter finomságot, oszt az mégis több, mint 4-5 gombóc fagyi. és persze most drága jégkrémet emlegetek, pl cartedor

bár egy hely van, ami iszonyat jó, csak ott meg 140 egy gömb. a törökbálinti corában, azt érdemes kipróbálni


oceanearth
(őstag)

hát sztem fagyigép sokat segít a fagyi készítésében. nem is drága, nálunk pl 9000ftért vehetsz is márkásat.
hogy egy kicsit off legyek, sztem a legjobb fagyizó a vári cukrászda, ami a szlovák és a csömöri út srakán található, nagyon sokat járunk oda. a legjobb fagyi, meg a fahéjas cartedor, kár, hogy kiskereskedlemben még nbem láttam


oettinger01
(őstag)

én cukrász vagyok és otthon szinte lehetetlen igazán jó fagyit csinálni, vagy nem éri meg, mert komoly gépeket és alapanyagokat igényel, minden ezen múlik...


c4-eXp
(aktív tag)

Ja, nekünk is van fagyigépünk. Eredeti Philips. :DDD Tényleg javít a fagyi állagán, de szerintem simán fagyasztva is egész jó. Csak úgy kicsit jeges lesz.
Mi minden topikban összefutunk?:D


Winner_hun
(félisten)
Blog

:R amúgy ha zárva lett volna akkor jogos moderálás topic aztán tudtam volna linkelgetni:D
A fagyi igen csak tejjel jó kivétel annak aki allergiás vagy miylen a tejre.
háthogy tojás van-e benne?:F


Winner_hun
(félisten)
Blog

:O


Loha
(veterán)

Lidl áruházláncban 60Ft-okért vannak nagyon finom jégkrémek.
Franc se vesz fagyit 120Ft/gombócért.


Trak
(addikt)

Én is a váriról beszéltem a 19-es hozzászólásban:)
Verhetetlen jók...
Tavaly - tavaly előtt hetente akár többször is otthagytunk 1-2 ezer forintot.


Szerk.: Loha: egy gagyi jégkrém sehol sincs egy igazi fagyihoz képest...

[Szerkesztve]


Loha
(veterán)

Nem gagyi és SZVSZ akármelyik fagyinál jobb, de izlések és pfonok :)
Nekem a Cornetto koppintás tetszik a legjobban, de van Magnum koppintás is. :)


oettinger01
(őstag)

az a baj az ilyen ''gazdaságos'' dolgokkal, hogy igazából azért olcsó, mert műanyag.... tele van E betűs dolgokkal, akár csak a jégkrém, viszont a fagylalt semmilyen tartósító, vagy természetellenes származékot nem tartalmaz, ezért is kerül annyiba.... hidd el ezt tudom a szakmámból kifolyólag;) én úgy vagyok vele, ha jót akarok enni azt meg kell fizetni, mint mindent az életben az ember a saját igényeinek megfelelően döntse el mi a fontosabb neki és ez alapján válasszon terméket is...


Trak
(addikt)

Menj el egyszer az említett fagyizóba, és utána meglátjuk, hogy még mindíg jobb lesz-e a jégkrém.
Én is szeretem a jégkrémet, sok olyan is van, amit szívesebben ettem, mint egyes fagyizók fagyijait, de amióta ismerem ezt a fagyizót, azóta nem veszünk jégkrémet;)
Viszünk dobozokat, és ott veszünk többet, amit otthon szép lassan felélünk:)


Winner_hun
(félisten)
Blog

átinkább fagyi


RAM
(őstag)

hán ml/60 Ft? Ízek?


oceanearth
(őstag)

hát igen a vári az verhetetlen. mi minden pénteken megyünk, 7en mint a gonoszok, de lehet cask 6an. imádjuk azt a helyet, bár most az a baj, hogy nyár van és rengetegen vannak. télen, ősszel, tavasszal nincs akkora tömeg. mik a kdevenc fagyiaid ot?? nekem csokis keksz, banán, ananász, grapefruit, kókusz, narancsos csoki, gyömbéres rebarbara, chilis csoki, fahéj(cartedor jobb). én általában 10 alatt nem állok meg, abból 2 grapefruit és 2 banán biztos benne van:D:D:D


Loha
(veterán)

Nem dobozban van. Algida koppintás az összes, és majdnem olyan jó is.
Van Magnum szerű(69Ft), meg Cornetto szerű(59Ft) :) (Ugyan akkora és majdnem ugyan olyan is.)
Meg van egy dobozos, ami 220ml, 4 izű meg van benne vmi lekvár is. (79Ft.)
Biztos van ennél jobb fagyi is, de rosszabbat már többet ettem :)
Olcsóbb biztos nincs :)

Egyébként nem minden azért olcsóbb mert szar.

[Szerkesztve]

üzenetek