Mikor Horvátországvan voltunk ott harmiccenti magas fagyit adtak meg 10 meterre dobálták egymás szájába.
Fagylalt - Egyéb fórum
hozzászólások
Robaj
(addikt)
Nálunk is van 1 jó kis fagyizó, 10 deka 100 Huf, de érződik rajta, hogy főzött, olasz fagyi.
A leglolabb amit láttam, az a répa és a paradicsomfagyi
Lortech
(addikt)
Eger sétálóutcáján is van egy nagyon jó fagyizó. 85FT egy gombóc, és 5gr, de az tényleg annyi (+). Egy szimpatikus idős úré, aki szépen fel van öltözve köténybe hozzá, ahogy meg van írva a nagykönyvben. Nagyszerű fagyikat csinál, és érdekes ízek vannak. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van.
szerk: tőle 20méterre meg ott egy fagyiskocsi egy kávézónal, amelyen fityeg a ~3gr/115ft címke, ráadásul ''olyan'' is.
[Szerkesztve]
10 deka / 100huf? nem 4-5 deka szokott lenni 1 gombóc? vagy ez ilyen nem gombócos hanem ami ilyen gépből jön ki?
mondjuk télleg sz@r h 3 gombóc fagyi pl. 70-100huffal számolva 210-300huf.
c4-eXp
(aktív tag)
Nah, megtaláltam a könyvben. Fél liter joghurthoz ír 25dkg cukrot, és 2 citromot. Na ez nagy baromság, így szerintem túl édes lesz. Elég kb. 15dkg cukor, és a 2 citrom szvsz kevés. Én legalább 4-et bele szoktam rakni, ha már citromfagyit csinálok. De ha másmilyen gyümölcsből csinálom, akkor is legalább 1-et belenyomok, mert frissítő lesz tőle a fagyi. Most nézem, hogy a szakácskönyv nem is írt tejszínhabot, de érdemes belerakni, saját tapasztalat. Egyébként a legjobb módszer tényleg a kísérletezés, mert lehet, hogy valakinek nem ízlik annyi cukorral, amennyivel én szoktam csinálni. Lényeg, hogy még a krém keverése közben meg kell kóstolni, és ha jó, akkor mehet a frigóba. Ha nem, akkor adagolni kell még hozzá cuccost.
Szabesz
(őstag)
Csak nem Krk szigetén volt? Bírtam azt a helyet, kértem 3 gombócot és rápakoltak vagy 10et
Robaj
(addikt)
10 dekát írnak ki, onnantól émmá nemtom lemérni, de más fagyizóhoz képest jól ''belemakolnak'' a bödönbe
c4-eXp
(aktív tag)
Nekem van keverőgépem. De egyébként keverő nélkül is nagyon finomat lehet csinálni, csak nem lesz olyan krémes. De attól még nagyon fincsi.
c4-eXp
(aktív tag)
Az Oktogonnál lévő fagyizóban is nagyon finom fagyit árulnak, és asszem nem is olyan drága.
ez még lehet a héten megcsinálom majd beszámolok. Na ezért már volt értelme a topicnak
Naná hogy van értelme, van legalább annyi mint a pucércsajosnak, vagy a ''téged mi dühít'', meg a ''ma este alvás'' topiknak.
A fagyi akkor lesz jó sima, ha fagyasztás közben keveredik. Ha csak simán megfagy akkor jeges állagú lesz. És persze szigorúan tejből és nem vízzel, sőt szerintem az is segít ha nem a legvékonyabb sovány tejet teszed bele hanem valami zsírosabbat.
A főzött fagyiban szerintem tojás is van (arra nem esküdnék meg hogy mindegyikben), a jó állaghoz szvsz az is nagyban hozzájárul.
_az
(senior tag)
dobozos jégkrém rulz. 5-600ból kapsz 1 liter finomságot, oszt az mégis több, mint 4-5 gombóc fagyi. és persze most drága jégkrémet emlegetek, pl cartedor
bár egy hely van, ami iszonyat jó, csak ott meg 140 egy gömb. a törökbálinti corában, azt érdemes kipróbálni
oceanearth
(őstag)
hát sztem fagyigép sokat segít a fagyi készítésében. nem is drága, nálunk pl 9000ftért vehetsz is márkásat.
hogy egy kicsit off legyek, sztem a legjobb fagyizó a vári cukrászda, ami a szlovák és a csömöri út srakán található, nagyon sokat járunk oda. a legjobb fagyi, meg a fahéjas cartedor, kár, hogy kiskereskedlemben még nbem láttam
oettinger01
(őstag)
én cukrász vagyok és otthon szinte lehetetlen igazán jó fagyit csinálni, vagy nem éri meg, mert komoly gépeket és alapanyagokat igényel, minden ezen múlik...
c4-eXp
(aktív tag)
Ja, nekünk is van fagyigépünk. Eredeti Philips. Tényleg javít a fagyi állagán, de szerintem simán fagyasztva is egész jó. Csak úgy kicsit jeges lesz.
Mi minden topikban összefutunk?