Fejtörők, rejtvények, feladványok - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


bugizozi
(őstag)
Blog

Szeretem az ilyen jatekokat :)
jelenleg a 9 pályán tartok


doc
(nagyúr)
Blog

en is birom ezeket, de most a 8. palyan megakadtam, nem jovok ra a logikajara pedig szerintem tudom mi a lenyeg, alszom ra egyet aztan meglatjuk :D


axioma
(veterán)

Koszi, ez jo (bar a csokipapirbol ki lat annyit hogy ratippel... azt meglestem netrol, majd onnan folyt.kov.)
Az altalam linkelthez van sajat forum (segitseg.html -en megtalalhato), ott is csak hintek vannak, persze ettol me'g itt is beszelhetunk rola.


Louro
(őstag)
Blog

A fene....a 8. rajtam is kifog. Vannak sejtések, de ez így kevés. Támaszkodtam a "Hatványok" címre, próbálkoztam matematikusok neveivel is, de semmi. Valami nagyon speciális lesz, mint a dartsos rész, ahol kellett a wiki.


doc
(nagyúr)
Blog

nem olyan specialis, tudom hogy mirol szol az a feladvany, hogy mi az a 'tizenegyedik', hogy mi a ket sor, viszont fogalmam sincs hogy mi a kerdes amire valaszolni kene...


axioma
(veterán)

view-source:

Louro: ha lattad volna Benoke elozo oldalat… keress ra a 10000Ft jatekra, remelem mar ujra felrakta csak most mashova

[ Szerkesztve ]


Louro
(őstag)
Blog

Hát rajtam a forrás se segít.

SPOILER
Ha jól értem, akkor a + és * műveletekkel el tudok menni 77x-ig (Direkt nem írtam ki a 3. számjegyet :) ). Gondolom ennek a csodálatos sorozatnak a kitalálója kellene, de ez így nem jó. Már rengeteg matematikus nevével megpróbáltam, de úgy látszik megrekedtem.

/SPOILER


doc
(nagyúr)
Blog

Láttam a forrást, próbálkoztam a megfelelő "számos" Játék készítőjének nevét különféle módon beirni de sehogy nem fogadja el


F-ECT$
(titán)
Blog

Én most értem ide, egyelőre azt se tudom, hogy mi a játék :)


axioma
(veterán)

Pedig ha a monogram G C akkor csak helyesirasi hiba lehet. Es az alkonyvtar is marad, csak a html elotti szo valtozik (ha jol remlik h. ez az elso ilyen)

[ Szerkesztve ]


axioma
(veterán)

Nem az a hatvany, egy github-on megtalalhato ilyen szamokat meg a 11-edik kozuluk nyom menten keress, ezek szerint te eddig nem talalkoztal vele, mert akkor mar leesett volna.


doc
(nagyúr)
Blog

Igen az, copy-paste-eltem szóval jó kellene hogy legyen
Megnezem más oldalon is, hátha a forrásnál rosszul írták...


Louro
(őstag)
Blog

No sebaj. Akkor én 8. pályáig jutottam. Az évszámot, személyt kérő feladványokat sose szerettem, mert egy logikai feladványban logika legyen, ne történelem :) Akkor nem töröm magam. Meglesem Fects linkjét.


doc
(nagyúr)
Blog

ok, megvan, azt rontottam el hogy alahuzassal valasztottam el, nem egybe irtam (pedig az elejen meg mondta is, csak en alahuzasra emlekeztem) :D


axioma
(veterán)

Menjunk sorban. Megnezed a cimet es a szamokat, meg azt hogy 11. Ebbol elvileg kijon neked egy tipp, raguglizol. Ha megvan, hogy milyen jatek lehet ez (es vagy tulvagy mar az addikt korodon, vagy ugyes vagy es hamar elered a kivant celt :) ), akkor megkeresed a szerzot, nyilvan az erdetiet. Nem nehez ez, csak guglizni kell, es egyebkent meg mege'ri megkeresni mert AZ az tenyleg logikai jatek.


Louro
(őstag)
Blog

Szia,

imádom a fejtörőket és a gugliképességem jónak tartom, de kb. 3 napot öltem bele, hogy meglegyen az eredmény. Pár hozzászólással előbb elszólták, hogy githubos forrás. Ez sokat nem segített nekem.

A forrást és a címet is alapul vettem. Idézőjelek közé írva is beírtam a képlet és szóközökkel is ("2 + 2 + 4 = 8"), beírtam angolul, kipróbáltam rengeteg kulcsszót, megnéztem a segitseg.html-t is, de semmi. Lehet még később előveszem, de most jegelem. Azért köszönöm a biztatást :)


doc
(nagyúr)
Blog

az nem valodi egyenlet, hanem inkabb "2 2 4 => 8"
de ha a 'hatvany' es 'tizenegyedik' szavakbol nem ugrik be hogy mire kell rajonni, akkor nem nagyon tudsz tovabblepni, probalj ezekre koncentralni ;)


axioma
(veterán)

Ja kozben az a palya meglett, igaz pont a kert merteku apro ravezetessel.


axioma
(veterán)

Hatha valakit erdekel ilyesmi is: [link]
Bar nekem valamiert sikerult 0 pontot kapnom, alulhatarozott easy sudoku-ra, raadasul azzal az indokkal hogy ezt mar csinaltam (vagy rosszul ertettem az angol mondatot).


Louro
(őstag)
Blog

Egy rövid tesztkör.

Nem túl nehéz, de nem rossz kis agytorna (munkaidőben).

üzenetek