Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Kroni1
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Flip-nél van olyan lehetőség, hogy a tévéhez ne kelljen settopbox? Diginél megszerettük, hogy nem kell semmi, UPC-nél is inkább a CI kártyás megoldást választottuk. Most édesanyám lakásában kéne valami szolgáltatás, elvileg van optikán Flip is a házban, és Voda is..


skroy
(senior tag)

Nincs más lehetőség, csak a settopbox.


Avayasoft
(tag)

Sziasztok!

Tudjátok esetleg, hogy mekkora áremelésre számíthatunk mostanában?


scream
(veterán)

Nekem amúgy annyira nem világos (vagy csak én vagyok béna) ebből a táblázatból, hogy a Trio + nagyobb net (300-as) akkor most mennyi is lesz - a kiegészítő net is megkapja a korrekciót? Vagy akkor csak a Trio emelt ára + a régi kiegészítő ár lesz a végleges? :F


petoth
(csendes tag)

Értelmezésem szerint csak az alapcsomagok ára növekszik, minden más változatlan marad (azaz plusz set-top box, sebességnövelő opció változatlan)


zola96
(senior tag)

Milyen set top box jár új szolgáltatáshoz? Az android tv-s vagy még a régebbi?


skroy
(senior tag)

Régi, hagyományos iptv.


Kroni1
(veterán)
Blog

Sziasztok! A címkeresőnél azt írja a FLIP oldala, hogy az adott címen optikai hálózaton tudnak szolgáltatni a társasházban. (Csepel, Rákóczi-liget) Az előző lakónál Telekom IPTV-s rendszer volt, nem tudom a T mit és milyen rendszeren szolgáltatott nekik, de a lakásba csak UTP jön be. Ezzel kell valamit mókolniuk majd vajon ha megrendelem a flip-et? Most lett felújítva a lakás, nem igazán szeretnék most már falon kívül meg sehol fúrás-faragást.. :F
Gondolom telefonon nem igazán tudnak majd erre mondani semmi okosat ha felhívok egy ügyfelest.

[ Szerkesztve ]


skroy
(senior tag)

Az utp helyett optika lesz behúzva a lakásba.


psion2101
(tag)

Komoly kérdésem lenne.Nyáron be lett kötve,minden szuper volt és kb novemberig rendben is volt.Aztán este a tv képe szét esett majd meg is állt.Elöször csak pillanatokra aztán percekre.Felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal ott jött a standard sms,hogy a rendszerben van hiba és megoldották.December óta "katasztrófa" a helyzet,Nem hogy elmegy a tv,de az internet is kuka.
Igy áll fel a rendszer otthon:beérkezik az optika a készülékbe és Tp-link Cpl -en eljut a jel 3 tévéhez.Az egyik tv-nél be is van iktatva egy Asus Router,hogy a lakásban a wifit szolgaltassa,mert a flipes cucc az inkább használhatatlan mint hasznalható nálunk.Ez egy két szintes 100 négyzetméteres lakás.Mivel nem használjuk a tv estén kivül igy mindig azt vettük észre,hogy 8-fél 10 között volt ez a probléma. Ha mondjuk 6 kor be volt kapcsolva soha semmi gond nem volt.
Szerelő már többször volt.Át állított idősávot,nem tudom mit jelent.Cserélt flipes egységet,rámért a kinti kábelre is amin jön a jel.Elvileg napközben is mikor rámérnek mindig minden jó.
Állitólag azt mondta a Cpl is lehet a gond ha valami nagy fogyasztó beindul az bezavar.Cirkó fütés van ami délután 4-től megy este 11 ig.De kipróbáltuk azt is,hogy a kérdéses időben lekapcsoltuk a kazánt.
És még mindig rossz,úgy veszem észre,hogy a szerelő is feladta már a dolgot.Nincs több ötlete.
Esetleg nektek?
Gondolkozzom váltáson,de sajnos csak egy szólgaltató jöhet szóba az pedig dupla ennyibe kerül


skroy
(senior tag)

Nem lehet, hogy az Asus router kavar be? Lehetnek ütközések, ha nem lan-lan van összekötve és a dhcp nincs kikapcsolva. Asszem'. Elnézést ha esetleg hülyeséget írtam. :)


4Grider
(nagyúr)

Powerline adaptert eszembe nem jutna iptv kiszolgálására használni, annak ellenére, hogy nálam megy róla voip adapter, de ég és föld a kettő sávszélesség igénye között. A powerline adapterek által átvihető sávszélesség annyi mindentől függ, hogy erre a vonalra tuti nem alapoznék szakadásmentes iptv átvitelt.
Fogj egy hosszú patch kábelt és vidd el az egyik tv-ig vele az iptv-t. Ha ott is szakad, szolgáltatói probléma, ha nem, marad a powerline (vagy ahogy te nevezed, cpl).


psion2101
(tag)

De az a durva,hogy a flipes szerelő ajánlotta ezt a megoldást,hogy ezt a telecomnál ezt használják és adják is az előfizetéshez.De mivel ez az olcsó telecom igy magamnak kellett megvennem az ő ajánlása alapján.
Egyébként nekem is már csak a kábeles teszt van a tarsolyomban lehetőségként.


psion2101
(tag)

Jól mondod,de az be lett állitva itt kapott tanács alapján és az jó is


skroy
(senior tag)

Akkor mindenképp próbáld meg tesztelni kábellel, a powerline nélkül.


Papix
(tag)

Sziasztok!

Flip3 csomagom van, 60-100Mbs között mértem wifin keresztül, ez elég karcsú úgy hogy megemeltettem 300ra a netet. Tudom, hogy a garantált ebben az esetben 100Mbs kábelen.
Az alábbi megoldás még müködhet hogy a net gyorsabb legyen mert ezt egy régi hozzászólásban találtam?
Vagy mit tudtok javasolni?

"- a Huawei modemre köss rá kábellel egy minőségi routert (nekem Asus AC55 van),
- konfiguráld be ezt rákötött routert Acces Pointként (AP), és
- kapcsold le a Huawei modemben a WLAN megosztást."

Előre is köszönöm!


4Grider
(nagyúr)

A wifin keresztüli mérés annyi mindentől függ, hogy senki nem vállal rá semmit.
A mai eszközök jellemzően wifi5 (ac) vagy wifi6-osak (ax). De simán előfordulhat, hogy wifi4-es (AGN) eszközöd van, azok sokkal többet nem bírnak mint 100 Mbps (de inkább 60). Az AC-AC kapcsolatban szokott lenni 200-600 Mbps és a wifi6/AX eszközök között 500 Mbps feletti sebesség. És itt még nincsenek zavaró eszközök, falak/födém/stb.


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Kábelen mérd meg, tudni fogja jó eséllyel az ígért sebességet, wifi a korlátozó tényező :R kérdés, milyen eszközökön használod, mert ha azok nem tudnak ax-et, akkor router hiába lenne másik drágább.


Papix
(tag)

Vezetéken meg van a 300.
Van egy Lenovo tablet android 10 volt gyárilag kb egy éves, lenovo laptop kb 2 éves, Redmi note 9, Redmi note 9 pro, Poco X3 Pro Nfc,egy Lenovo all in one gép ez kb 5 éves és van még egy asztali Dell gép, Lenovo Thinkpad 420 laptop. Ezek vannak használva, persze nem egyszerre mind. Heti 2-3 alkalommal Nintendo switch.
A legtöbbet a három telefon és a tablet van használva egyszere.

[ Szerkesztve ]

üzenetek