Ford topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Mk3 full ugyanaz, cikkszámra egyezik a turbó, stb... Szerintem itt is pár kattintás az erősebb verzió.
Porlasztók, termosztát ház hiba jellemző. Víz ha fogy, nem szól, hanyag tulaj esetén okozhat motor problémát.Szervó ami drága és gyakori.

[ Szerkesztve ]


Sys85
(veterán)

Termosztát ház igaz, nekem is megvolt (csak a gyári jó bele, az utángyártott nem akar normálisan nyitni/zárni), Porlasztók viszont még bírják 370k felett is.
Mondjuk az enyém a 115lovas verzió.

[ Szerkesztve ]


embe
(nagyúr)
Blog

Ilyen autóm volt, 2013-as, 95 lovas. 3,5 évesen vettem ~180ekm.-el ( Köszi molnarpeter! :) ) . 260 km.-el adtam el.
Gyakorlatilag hibamentesen ment. Nem tudok róla hogy az első tulaj cserélt volna benne fődarabot, és én sem.
És eladáskor nem volt semmi olyan szekrényből éppen kiesni akaró probléma, ami javítást igényelt volna. Vagy legalábbis nem tudtam róla - már eltelt a 12 hónap bevallanám. ;]
Szerettem. Csak az utastere volt nekem kicsi.

[ Szerkesztve ]


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Úgy rémlik piezo-s, az meg ugye vagy bírja, vagy nem :) nem döglik szerintem tömegesen, de jobb félni, mint megijedni.


NomadND1
(senior tag)

Szia,

Nekem 235/40 R18 (Focus IV) van és szerintem viselhető egy kis odafigyeléssel. A téli 205/60 R16 és óriási difi nincs a kettő között.


TeeJay
(félisten)

Focus és Galaxy között van pár kiló meg méretben is van eltérés
Egyenes sima úton úgy siklik hogy öröm nézni de amint jön a vájús út meg sok kátyú ott értem hogy fogni kell a kormányt.
Még őszig kitalálom mi lesz mert Continental nyári gumival vettem ami 2023 3. hetében készült szóval 1 nyár volt benne és patika jó még csak ugye télre kellene a 18-as alu felnire 4évszakos akkor meg a 2 nyári gumit kidobni még kár lenne. Megkérdezek gumis ismerőst aztán kiderül. Ha 2 szezonban kibír áthúzást akkor lehet amíg a Continental el nem kopik akkor nyáron az lesz télen meg 4évszakos utána meg elkopott a nyár akkor marad fixen a 4évszakos.
2-3szezonos áthúzást még csak kibír a gumi

[ Szerkesztve ]


TeeJay
(félisten)

Termosztát téma.
Vasárnap M0 12fokban jöttem 110-et hazafelé, az normális hogy tempomattal megy a kocsi és a vízhőfok a 75 és 90-es csík között volt de inkább a 75 felé állt mint 90 felé?
Városban ha megyek és nincs nagy sebesség akkor 90felé áll az óra tehát ott nincs gond a vízhőfokkal.
Adtak tippet hogy menjek vissza pályázni és 140-ről tegyem ki üresbe aztán ha gyorsan leesik a hőfok akkor vélhetően termosztát cserés lesz a dologból.
Ha fűtöttem egyik este akkor is inkább 75felé állt mint 90felé a mutató.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Tetszett ez a fa :)
Sajnos a fényviszonyok messze nem voltak ideálisak.


ptesza
(senior tag)

Szisztok!
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCI 90Le.
Megint lenne egy problémám. Elég szépen rezonál a motor. Ha bemelegszik akkor sokkal jobb de hidegen rémes.
Valamelyik injektor lehet szerintem. Meg kellene mérnem/méretnem az overflow mennyiségét. Ott hátha kibukik valami.
Addig is az lenne kérdésem, hogy hol tudnak injektort felújítani/javítani. Olyan helyet keresnék ami megbízható és megfelelő mérést is tudnak adni az ECU beállításhoz.
A másik kérdés adja magát. Milyen szoftvert/kábelt szoktak használni injektor cserénél.
Jellemző, hogy nehéz kibányászni ezeket vagy könnyen ki szoktak jönni?
Előre is köszi ha valamelyik kérdésemre tud valaki válaszolni.


Dot
(őstag)

Sziasztok!

Egy kedvező lízinggel sikerült hozzájutnom egy MachE-hez 2 évig.
~1 hete kaptam meg az autót és lenne pár kérdésem. (2023-as modell)
Van-e lehetőség több infót megjeleníteni a pillanatnyi fogyasztásról (teljesítményről) vagy visszatöltésről (rekuperáció)?
Illetve hasonló kérdés a töltéssel kapcsolatban. Csak az applikációban tudtam elővarázsolni a töltési teljesítményt "sebességet".

Üdv.
Dot


dellfanboy
(senior tag)

nem adtak hozzá könyvet? ne adjisten a sales-est nem kérdezted?


Dot
(őstag)

Nem adtak, de van online kézikönyve, amiben nem találtam.
Sales-es elég lerázós volt és siettem is (mert persze hogy csak munkaidőben vannak nyitva :D )
Azt hittem megtalálom a menüben. :)


kcsa
(veterán)
Blog

Ne vedd sértésnek, de van egy (számomra legalábbis) igen magas értékű járműved, és nem telefonálsz oda, hogy ugyan küldjetek már egy manualt bármilyen módon? Futárral, eladóval bárkivel? És az eladó lerázós? Hátmiaf_sz, milyen kereskedés az ilyen? :D Áruljanak krumplit...


cyanide
(tag)
Blog

Nem nekem szólt a kérdés, de kineveztem magam termosztát felelősnek. Ha már a műszerfalon is gyanús, hogy kevés a vízhőfok, akkor mindenképpen rá kellene nézni OBD-n is. Láttam, hogy Galaxyd van, lehet azt nem érinti, de nálam a C-Max agya a vízhőfok jelző vackot (hőmérőnek nem mondanám) kb. 50-60 foktól középre rakja.
Egy ilyen hűvösebb napon, 2 óra autópályázás után kíváncsiságból Forscannel néztem előadatot és kb 70 fokot tudott elérni az említett körülmények között, miközben a vízhőfok mutató középre volt szögezve. Termosztát csere után szépen eléri a 90+ hőmérsékletet. Évek óta járhattam így vele.


TeeJay
(félisten)

Városban simán 90fok körül van és hamar be is melegszik, pár km után már 60fok felett van a vízhőfok. Tesztelem még aztán meglátjuk de most pl nem volt gond simán 85fok körül lehetett és tökéletes az :R
Grawens rá nézett vasárnap és semmi ilyen hibát nem dobott a Forscan de majd meglátjuk, most még 163LE tesztelésen van és érződik azért szépen induláskor hogy több a paripa :D


dani999
(csendes tag)

Hello! Olyan problémám van, hogy ha nagyon alászedem a kormányt érzek valami kis súrlódást a bal lábammal, az alváznál a pedáloknál. Megnéztem, de én nem látom, hogy a gumi a kerékdobhoz érne. Van valami ötletetek mi lehet ez? Előre is köszi. (2011-es fóka, 215/55R16 gumi van rajta.)


Anaconda
(tag)

Sziasztok!

Ford Focus mk3-ban nekem csak a Trip 1 computer opció van. Láttam, hogy másnak van Trip 2 is. Gondolom az egyik az induláskor nullázódik, a másikat pedig én nullázom vagy az aksicsere.
Lehet valahogy aktiválni a Trip 2-t?

u.i.: ma megjött a tempomat kar, ahogy időm engedi rakom is be.


TommyX_
(őstag)
Blog

Én úgy néztem, hogy az MK3.5-nél, vagyis a ráncfelvarottnál van benne a Trip2.


Anaconda
(tag)

Ez a kormány 3-as, nem? (annyira még nem ismerem a típust, de úgy láttam a 3.5-ösnek más a kormánya, újabb, nekünk ugyan ez a kormány van benne) Az elején bevillan a trip 1, trip 2. Nekem nagyon hiányzik belőle, szeretem látni, hogy csak 1-1 úton mennyi az annyi.
[link]


diablo1984
(veterán)

A múltkor pont kielemeztük az st line - x kuga felszereltségét, hogy nincs benne a kéz nélküli csomagtartó nyitás(a kereskedő szerint sem). Erre 3 hónap használat után ma nyitom a garázsajtót(be akartam állni) és mögöttem a macska elment köztem és az autó között, a kuga elkezdett puttyogni és kinyitotta a csomagtartót. Mondom ez meg mi a fene, megállítoma nyitásban, lecsukom, lóbászom a lábam és nyitja, lóbászom tovább és megállítja, sőt le is tudja csukni kéz nélküli üzemmódban.
Tehát tudja, de hogy eddig miért nem csinálta, mikor új korában próbáltam, miért egy macskának kell rávezetni erre, az rejtély számomra.

üzenetek