Formula-1 - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


erahurka
(veterán)
Blog

Na közben itt a Vietnámi GP hivatalos neve: FORMULA 1 VINFAST VIETNAM GRAND PRIX

Avagy a helyi autóipari vállalat lett az esemény főszponzora.


Szemétláda
(junior tag)

Ó a jó motorsport hu :C Legutóbb adtam a stream-nek egy uccsó esélyt, 2 hónap kihagyás után. A 60% celebkedés-40% háttér nélküli okoskodás mára már 90%-10% arányú lett. Azt se tudják hogy mi történt a fele futamon. Írtam nekik 5 hónapja kb hogy milyen pluginokat kell rakni a hangsávra OBS-ben hogy ne szakadjon 4 fele az agyam amikor kiabálnak, de sajna a super chat, meg a celebkedés elvette minden idejüket. :D
Kíváncsi vagyok, hogy vajon az "anyavállalat" tudja-e hogy ezek mit művelnek itthon a logójuk alatt.

[ Szerkesztve ]


b-type
(nagyúr)

..és ez így megy már Schumacher visszatolása óta...
Legtöbbször döntéseken megy a véleményezés, pl. helyes-e az ha az egyik versenyzőt áthajtásosra ítélik, a másikat meg semmire ugyanazért a vétségért pusztán azért mert az egyiknél nem jelzett a szenzor. ...mert mittomén hátrébb helyezte az autóját.
Mert elég nagy a különbség a semmi és az áthajtásos büntetés közt ugyanazon vétségért.


Atomantiii
(őstag)

Lehet nem ártana felvilágosítani a külföldi oldalt valahogy.


KraX
(senior tag)

Azt gondolom, hogy abban mindannyian egyet erthetunk, hogy az F1-ben is vannak egyenlobbek az egyenloknel. Ilyen volt Schumi, Senna, Prost, Alonso, Hamilton, Vettel es meg lehet sorolni a nagy neveket, bajnokokat. Naluk a velemenyes helyzetekben sokszor pozitivan dontottek a versenybirok.


Leon77
(senior tag)

Szerintem Hamilton egyértelműen kivétel ;]


nyikszi
(őstag)

Ja, igazad van, Haminak egyes van a hátán, a többieknek kettes :) Egyeseknek szabad ;]


b-type
(nagyúr)

Ezt így nem mondanám, bár biztos szerepet játszik a sportban meghatározóvá vált versenyző kiléte, nem mondom hogy így helyes, de pl. amikor Schumacher-t büntették Monaco-ban azzal pont ezért nem értettem egyet, egy véleményes esetnél kijelentették hogy csalt. Ami még ha úgy is volt...mert ezt igen kevesen tudhatják biztosan de igen, lehet, szal még ha úgy is volt akkor sem gondolom helyesnek.
Amikor visszatolták az pl. a szabályoknak megfelelő volt, bár nagyon hülyén adta ki.
De tegnap mikor néztem a Racsingot, itt ennél a résznél, egyből na mi ugrott be? :D ..
Tehát büntetik a nagy neveket is sztem. De ennél a Vettel kiugrásnál két dolgot kifogásolok, egy mérési pontosságot, kettő hogy ugyanazon vétségért kétféle büntetést hoztak....és nem 5mp vs. 10 mp. amin szintén volt már vita. Hanem semmi vs. áthajtásos büntetés, ez utóbbi súlyosságát nagyon nem kell magyarázni, idő+poziciók a futamod SC nélkül le van nullázva.
és ennek a kettőnek a kiszabását az határozza meg hogy a mérési pontatlanságba belefér.
Lehet hogy most lényegtelennek tünik, bár nekem nem az, de a következő esetnél amikor mondjuk büntetés lesz a dologból akár Vettel-nél, Hamilton-nál akkor biztos vagyok benne hogy elő fog kerülni. Valamint megkérdőjelezhető minden 'jó' rajt.
Ahogy írtam a MotoGp-t úgy nézheted hogy ez fel sem merülhet, ott egy jó rajt az jó rajt, mert tudod hogy minden kiugrást egyértelműen és következetesen büntetnek.
...és nem csak az ilyen vicces elrajtot , :D
hanem már egy bemozgást is mint Crutchlow-nál.
Ezért nem is merül fel olyan mint most, hogy egy vétségért egyszer nem kezelik vétségként, egyszer meg áthajtásos büntetés jár.


Samott
(senior tag)

"mérési pontosságot" - irtam mar korabban is, ez a jelenlegi modszer szerintem nevetseges. Ha szemmel lathato hogy az auto megmozdul a lampak kialvasa elott akkor nem kell merni semmit se. Kovetkezetlenek es a technikara fogjak. Mit lat az egyszeri nezo? Kimi par futammal ezelott ugyanezt csinalta es megbuntettek mig Vettelt most nem. Ilyet nem lehet csinalni. A szenzor a Bottas fele esetnel keruljon csak elo: a lampa kialvasa utan olyan gyorsan indult el, hogy szinte mar kiugrasnak szamitana. De a szenzor miatt megse, mert belefer a meresi hatarba. De a lenyeg az hogy a lampa elsotetulese utan tortent. Azt meg mas irta hogyha lehet gurulgatni a szenzor elott, akkor azt azt jelenti hogy nem allt fel szabalyosan a rajtracsra.

A fenti nem Vettel ellen szol, barki lett volna ebben a szituban ugyanezt irnam. Speciel Vettelt meg csipem is, mert bajban van es probal kimaszni belole.


KraX
(senior tag)

Nem irtam, hogy helyes, egyszerűen ez a jelenség. Többet néznek el adott esetben egy vb-nek mint a tobbi pilótának főleg ha meccsben van az egyéni vb címért. Amióta nézem mindig igy volt az f1-ben.

Nem volt ugyanaz a két eset még ha nagyon hasonlít is (Vettel, Kimi) mert az egyik esetben benne maradt a turesben a versenyző a masikban már nem ami ráadásul pályáról pályára változik is ha jól vettem ki. Azon lehet vitázni, hogy büntessék-e az összes bemozdulast bármekkora mértékű is, vagy legyen valamilyen tűrés ahogy most is van stb.

[ Szerkesztve ]


velizare
(veterán)

verstappen az ütközés után


b-type
(nagyúr)

Úgy értettem hogy mindkét versenyző még piros jelzés alatt indította el az autóját.
Ez alapvetően a kiugrás vétsége. Ez mindkét versenyzőnél megvolt.
De óriási különbséggel lett megítélve mivel egyik még belefért a mérés pontatlanságába.


shteer
(félisten)
Blog

nem csoda, hogy nem volt meg a tempó és az egyensúly


san01
(addikt)
Blog

Ezt egy kis glettel ki lehet húzni. ;]


velizare
(veterán)

... aszt mehet a hahura, hogy második, holland orvosdoktor tulajdonostól, aki csak vasárnaponként használta az 5kmre lévő templomig és vissza, felújított karosszériával eladó. ;]


sh4d0w
(nagyúr)
Blog

Keveset használt, garázsban tartott, női orvos elsőtulajtól eladó...


Paxker315
(tag)
Blog

Nyugdíjas nemdohányzó, haziallattol mentes, női orvos első tulajtol.


Jacek
(senior tag)

Kormány azért van csak megkopva mert tisztaságmániás és alkoholos törlökendővel törölgeti :D


b-type
(nagyúr)

..orvos elsö tulalytó.


lenox
(addikt)
Blog

Mindenki nepper?


Leon77
(senior tag)

Vidéki paptol, garázsban tartott, felszentelt, megaldott


velizare
(veterán)

crashtappen autóira mondjuk indokolt is feladni rögtön az utolsó kenetet. ;]

üzenetek