Formula-1 - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Zoleee83
(őstag)

Én azért becserélném Albínót' Vettelre, nem létezik, hogy az aki esőben egy sokkal gyengébb Toro Rossoval polet, és győzelmet tudott összehozni az ennyire berosdásodik, tuti van valami amire csak az önéletrajzi könyv fog fényt deríteni. ;)
Albon meg semmi exra, messze van Verstappentől, nagyon


gbors
(nagyúr)
Blog

Igen, valóban nem volt fix 1 másodperc+ - csak 0.5 és 1 között. Az is igaz, hogy egy darabig kartávolságban tartotta. Viszont ha ez olyan simán ment volna, akkor nem engedi DRS-en belülre, ahol mindenféle kockázatok bejönnek a képbe. Nem hiszem, hogy ezt nagyon bizonygatni kell. Szerintem ha valaki DRS-közelbe tud kerülni, az fenyegetés. Ha szerinted nem, OK, lapozzunk.

(A szárny csak azért lényeges, mert azt írtad, hogy annyira kinyírta magát az előzési kísérlettel, hogy... Igen, kinyírta, csak nem a tapadás fogyott el, hanem az első szárny.)


Floyd80
(aktív tag)

És még egy kis RSC, elnézést, de annyi jó, legalábbis elgondolkodtató dolgot mondott ma, pl a lopásról. :)

"A modern F1-nek a mostani helyzetben (gondolom költségplafonra gondol) engednie kellene ezeket a dolgokat a kisebb csapatoknak. Lehetővé tenni, hogy megvegyenek bizonyos csomagokat, ez sokkal hatékonyabb lenne. Csak így lehet költséget csökkenteni.
Semmi értelme, hogy minden csapatnak saját szélcsatornája van és saját alkatrészeket fejleszt. Erre csak a top csapatok képesek, tavaly is láthattuk a hatalmas különbségeket és egyáltalán nem szórakoztató. Most itt a lehetőség, hogy az RP a top5-be kerüljön és ezt nagyszerűnek tartom."


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Nahát, a német sajtó szerint csak Vettellel lehetne újra bajno ka Red Bull? :DDD Semmi, de semmi értelme nincs Verstappen mellé odavinni, magas fizetéssel (mert a bajnokok nem fognak 1 millióért odamenni, nekik ez adja a rangot, hiába nem kenyérre kell), még úgy se, hogy Albon idén haloványabb, mint sokan gondoltuk. Az a furcsa amúgy, hogy vasárnaponként jól mozog a pályán, de egyszerűen nyers tempója nincs.

[ Szerkesztve ]


[CS]Blade2
(addikt)

A Redbull-on kívül mindenkinek érdemes lenne tavalyi Mercit venni. Úgy már nem a TOP5 játszana, hanem valaki 20. lenne egy tavalyi Mercivel. Ja, és akkor lenne összesen 2db konstruktőr.

Egyébként én nem látom még, hogy olyan iszonyatosan gyorsak lennének. Én még megvárnék egy átlag pályát. Szerintem a gyári Merci-től 1-1,5 másodpercre vannak körönként. A két Merci-t és VER-t sosem tudnák elkapni.

Tavaly az Alfa, a Haas és a Mclaren aszem 0,85-re volt a Mercitől, idén a Mclaren 0,7-re, a RP 0,9-re.
Ehhez a pályához képest egy átlag hosszúságú és sebességű normál pályára vetítve 1,5-el meg kell szorozni az időket.
Ergó, a B liga valamennyit közeledhetett a Mercire, de nem számottevően. A nagy gap 90%-a még megvan.
A Ferrari és a Redbull esett vissza, ezért sokkal kisebb a kontraszt. A Ferrari ugye sz*r sem ér, B liga, a Redbull-nál meg Albon jól lemaradt, és ők töltötték fel a nagy gap-ot. Valamint, hogy a Mercit letekerték az utolsó 30 körre.
--------------------
Ha a Ferrari ott lenne a csalós motorral, és VER is menne velük, akkor ott lenne egy 5-ös boly, Albon a hatalmas szakadékban, majd a B liga, csak nem a Meki vezetésével, hanem a Copy Point-al.

------
Egyébként a motorgyártó hatalma megint erősen jelen van. A Renault felnyomta a másolatot, de a Meki nem ment velük, mert jövőre a Merci-től veszik a motort, és be kell nyalni tövig. A STR-t a Redbull irányítja, nekik lehet, hogy most még jó a Ferrari ellen. A Ferrari-s bagázs nem reklamálhat, mert hasonlóan járnak el. A Williams megint csak a Merci motor miatt nem szólalhat meg.
Ha mindenkinek lenne saját motorja és saját vezetése, akkor most teljesen természetesen, a Renault panasza mögött felsorakozna a Ferrari, az Alfa, a Haas, az AT, a Meki és a Williams, így pedig 7 csapat reklamálna.


7etape
(addikt)

....és még Albont is meg kellene várni. 2 futam ment le azonos pályán. Még van ideje. :)


velizare
(veterán)

akkor hagyjuk. túl sok olyan esetet láttam már, ahol drs távolságon belül sem ment az előzés, pl. tavaly hamilton leclerc mögött monzában, szóval hagyjuk. ott volt mögötte, közel volt, de előzéshez ennél több kell, még hamiltonnak is.

[ Szerkesztve ]


velizare
(veterán)

ez már egy másik kérdés.


RubbishBin
(junior tag)

Ha savanyú lenne a szőlő, a McLaren-t is óvhatnák. Csak azoknak meg van az a rossz szokásuk, hogy autót terveznek. ;]

[ Szerkesztve ]


Soderes
(tag)

RubbishBin : Nem fog óvni a Mclaren. Egyrészt van ott most gond anyagilag. + nem elég tökös a banda. Mert ha tökös lenne, akkor bevállalna a gépen szürke zónás cuccokat (nem illegálist). E nélkül viszont nem lesz győztes csapat soha.

Miért jó a Mercinek, hogy 3. erőt csinál egy másik csapatból? Ez most tényleg komoly kérdés?

A versenypályán nekik jobb, ha Red Bull vagy az öket üldöző csapat nem rájuk fókuszál hanem a visszapillantót nézi.

Albon szerintem nagyon jó pilóta. Ezt szerintem bizonyította a Toro Rosso-ban.

Hagyjuk már Vettel-t. neki itt már lefőtt a kávé 2021-re. De lehet hogy végleg.

[ Szerkesztve ]


RubbishBin
(junior tag)

Nem azt írtam, hogy a McLaren óvni fog.


Soderes
(tag)

Ez igaz, nem azt írtad. De nem is tervezte.
Azt hiszem hivatalos óváshoz, ha jól emlékszem valamennyi összeg kell. Valaminek a költsége.
Állítólag egy komoly dolog. Mármint a Weber-nek hinni lehet.


[CS]Blade2
(addikt)

Lehet, hogy a Merci motor azért ilyen erős, mert látták tavaly a Ferrari-ét, és nem hitték el, hogy az övéké meg ennyivel gyengébb, akkor biztos, hogy még lehet egy csomó lóerőt találni, és kiadták a motorrészlegnek, hogy oldják meg, legyen erősebb, mint a Ferrarié... csak, hogy az egy cinkelt motor volt, a hülye motorrészleg meg megcsinálta. :DDD
A Ferrari hajszolta bele őket, hogy ennyit fejlesszenek a motoron. A szerencsétlen Honda és Renault meg szépen elfejlesztgetett normál tempóban.


snecy20
(veterán)
Blog

Jövőre a McLaren szerintem nagyon ott lehet a RedBull nyakán Merci motorral...

[ Szerkesztve ]


RubbishBin
(junior tag)

Vagy majd lesz egy titkos FIA-Mercedes megállapodás is. :P
Viccet félretéve, szerintem is aggódhat az RB a Mc miatt. Nagyobb szárnyakra kapnak majd az AMG motortól. Mondjuk a Merci sem biztos hogy alaposan meggondolta. Jó motort adni a Mekinek olyan, mint urániumot szállítani É-Koreának. :D


Zoleee83
(őstag)

Számomra az a kérdés inkább, hogy valaha lesz-e/lehet-e valós esélye ügyfélcsapatként a McLarennek arra, hogy megverje/megverhesse a gyári Mercedest.
Gondolok itt arra, hogy az ügyfeleknek küldött motorok vajon százalékosan mennyivel lehetnek gyengébbek. Software-ben biztos vagyok hogy a gyáriaké messze jobb mint a partnercsapatoké, inkább a hardware kérdés számomra. (Tudom hogy elvileg ugyanazt a motort kellene kapniuk, de ugye vannak pár lóerős próbapados eltérések amik bőven számítanak.) Az RB-t szerintem simán meg fogják fogni, már ezzel a Renault motorral is a közelükbe értek, nincsenek még ott de közelebb vannak.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Azért várjunk meg egy-két rendes pályát is, a Red Bull Ring elég különleges helyszín.


RubbishBin
(junior tag)

Nem feltétlen erre a két versenyre alapozom a kijelentésem. Már tavaly is egyetetértés volt itt a fórumom, hogy ők a legjobban felfelé ívelő csapat (RP nem éri), és ott van a legtöbb potenciál. Ez a 2 futam csak egy apró igazolása ennek. Az RB megragadni látszik, az RP-t remélhetőleg téglára rakják, a Ferrari nem téma, a Renault meg vagy jobb lesz 2-3 éven belül, vagy nem.


7etape
(addikt)

Ez a McLaren már nem az a McLaren. :N Miért kellene félniük Totóéknak?


gbors
(nagyúr)
Blog

És akkor Hamilton nem jelentett fenyegetést Leclercre? Asszem szódefiníciós eltérésben vagyunk :)


kisza25
(félisten)
Blog

ahhoz jó sok Gyros-t el kellene adni, még akkor is, ha a 4000Ft az a haszon lenne(olyan 10000-et), de olyan helypénzt kérnek tőlük, hogy a fele se marad meg haszonnak :N
Amúgy csak egy példa: Ausztriában egy tálcatologatós helyen 10-12 euroért kapsz egy menüt, szóval nekik ez olyan, mintha a menzán enne ;)

[ Szerkesztve ]


Peat;)
(veterán)

Ha már a merci motor a téma, Perezék most is füstöltek kigyorsításokon? Tavaly úgy elemezték hol ügyeskedhet a ferrari hogy lehet találtak valamit. Igazából a merci motoros autók ugrottak előre, williams sem hiszem hogy areoban ugrott ekkorát.
A das-t is meglépte a merci, ha talál valamit azt kihasználja. Nekem olyan érzésem van hogy valamit találtak, ez nem egy normális fejlesztés volt. Azt is feltűnő volt ahogy foltozgatták még a motort teszten/első futam előtt új verziót kapott mindenki.


Zoleee83
(őstag)

Na Bottas 3.0 pont lesz@rja a buborékot, csak úgy repked a világban..

"A Mercedes bajnoki éllovasa a Stájer Nagydíj után jelezte, ezúttal is Monaco felé veszi az irányt, és csak onnan indul a harmadik verseny helyszínére, Magyarországra. „Nincs értelme titkolni: újra vissza fogok menni, ahogyan legutóbb is. Nyilván csak azon személyekkel leszek, akikkel kell, akik itt is velem vannak: a barátnőmmel és az edzőmmel. Ez a tervem” – beszélt nyíltan Bottas."


Petrónius
(tag)

Ez is az fia töketlensége. Azonnal eltiltanám az idei évadtól.


erahurka
(nagyúr)
Blog

A Merci se az a Merci volt mikor 2010-ben visszatértek, amivel Fangio bajnok lett, aztán nézd meg hogy állnak most. A McLaren tényleg kezd összeállni, úgy tűnik jó emberek dolgoznak jó posztokon. Az idei autót nem érzem annyira erősnek, főleg a pink Merci miatt, de a 4. hely így is kinéz a bajnokságban a többiek gyengélkedése miatt egyelőre.


kisza25
(félisten)
Blog

elég sok élversenyző tartott nekünk előadásokat és egyben mindegyik előadás megegyezett, fejben dől el minden. Ha olyan környezetbe kerül, ahol jól érzi magát, biztatják, jobb eredményeket fog elérni, gondolod, hogy elfelejtett vezetni? Nem, csak elfelejtett legjobbnak lenni, azt nagyon komolyan el kell hinni és akarni kell, a kérdés nála szerintem inkább az, hogy akarja-e még?


7etape
(addikt)

Örülnék, ha a McLaren lenne az a csapat, amely letaszítja a Mercedest a trónról, de nem hiszek ebben. Ha a Red Bullnak nem sikerült...... :) Persze tudom, 2022 más tészta. De szerintem a Mercedes már elkészült azzal az autóval is. :DDD

[ Szerkesztve ]


Tsa-bika
(senior tag)

Időmérős tempóval nincs nagy baj, pláne az elmúlt évekhez képest. Sajnos a versenyen már sziszegős a dolog, de ott már a Red Bull lemaradása is...

Ezek alapján Monza lesz a csapat mélypontja idén, de nálunk a héten minden okom megvan az optimizmusra. 2021-ről nem is beszélve, ahogy mondtad; jó emberek jó helyen és a meglévő csomagot kell tovább fejleszteni + a pilótapáros jövőre is fasza lesz.

üzenetek