Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


kromatika
(veterán)

Én is össze hasonlítottam 660S-t és 58X-t. 58X nek,jobbak voltak szerintem a basszusai és a tere.De a leg lényegesebb különbségnek azt halottam,hogy az 58X közepei nincsenek annyira előre mint a 660S-nél.660S ben jobban tetszettek.De a többiben nekem jobban be jött az 58X. 6XX nél anno én is megcsináltam hogy ki vettem a csillapító habot.Kicsit élénkebb a füles,,és feszesebb lett a basszus.Jót tett neki.


CyberFriend
(tag)

58x volt, 660s van. Szivacs nélkül sem hozza az 58x azt a szintet (felbontás/részletesség, dinamika, egyszerűen más élményt nyújt), mint a 660s. Csodák nincsenek, 50k vs. 150k. Pont két polccal lejjebb van a boltban. Az 58x tulaj csak szeretné azt hinni, hogy van egy 660s-e, de nem. Mindemellett az 58x egy kiváló fejes az áráért.


Exodius
(őstag)

Vagy úgy, vagy úgy..... :)
[link]


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Sennheiser azért az árazás nagy bajnoka, de köszönöm a tapasztalataidat :)


RetepNyaraB
(veterán)

Nah levadásztam egy plusz toldót és eljátszottam a ki-be húzogatós átverés show-t. Elképesztő különbség van, túlzás nélkül, a két állapot között. Nem is értem az LG-t miért szivatja a felhasználókat már az ötödik sorozattal, ahelyett, hogy raknának egy kapcsolót és a júzer eldönthetné min akar zenét hallgatni :((( :K


CyberFriend
(tag)

Bármennyi is az áruk, a polcokra ugyanúgy fogják kirakni őket. Lehet élénkebb a közép, feszesebb a basszus, a nagy különbség abban a részletességben, felbontásban van, ahogy közvetítik a zenét.


fericske
(addikt)
Blog

Van egy kernelben átírós metódus is, és akkor nem kell dugdosós trükközni.
Android fórumokon utána járhatsz.


kromatika
(veterán)

Én nem hallom semmivel sem részletesebbnek a 660S-t. És a tere sajnos tutira kisebb.Éppen ezért maradt nálam az 58X és a 660S ment.Amelle meg egyértelmű hogy ár érték arányban magasan veri az 58X a 660S-t.Ez nem is kérdés.

[ Szerkesztve ]


ribizly
(veterán)
Blog

Szerintem az lesz itt a "gond", hogy túl jól sikerült a HD58x. Nem voltak elég körültekintőek a tervezésénél. ;] Így házon belül gyilkolják le a HD660s-t, hiába az elvileg "gyengébb" driver.


kromatika
(veterán)

Szerintem is. :K


ribizly
(veterán)
Blog

Még talán annyit tennék hozzá, hogy a HD58x azért olcsóbb, mert nincs hozzá doboz valamint "olcsóbb" a driver meg a kábel is. A HD660S-nél fejlesztettek új(abb) párnát, meg a mesh is új design-t kapott. Ezeket a magasabb árral próbálják kompenzálni. Én imádtam a HD660S finom, de mégis ütős hangját. Viszont a színpad "mérete" a HD58x-nél jobban adja, miközben nincs különösebben feltűnő gyengesége, amit egy jó DAC/AMP-al ne lehetne kompenzálni.


Sinesol
(veterán)

Éppenséggel megegyezik az impedancia, meg elvileg a driver is tükugyanaz, amúgy nem is hinném, hogy arra költenének, hogy valami uj driver fejlesszenek, amikor ott a meglévő HD700 driver, amit már amugyis használnak a 660s-ben és működőképes. Szerintem főleg a picit másabb anyagok, csillapitás és gondolom az uj parna miatt lehet különbség.
Ami éppenséggel nem meglepő, hiszen a HD700 driverből is kihoztak egy 660s hangot, nem nehez elképzelni, hogy kicsit kevésbé gondos csillapitassal, hangolással a hang jobban mutatja a HD700 karakterisztikát, ezért lehet világosabb, durvább kicsit az 58x.

[ Szerkesztve ]


Zoliee
(senior tag)

Igen, az impedancia u.a.,elírták a cikkben.
Egyébként (ahogy írod is), általában a legegyszerűbb út szokott igaz lenni, miszerint mind3 driver azonos. Kis hangolás/párna/kabinet módosítás, és már más is a végeredmény. És, mint tudjuk, a gyártóknak ez a legolcsóbb (és egyszersmind a legfontosabb) út egy új termék fejlesztésénél.
Na nem offolok tovább, de itt kezdtük ezt a beszélgetést.


elder troll
(senior tag)

DAC vásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Tv-s topikban kezdtem a kérdezősködést, aztán a kezdő hang-gurmé topikban már konkrét célhardver nevét is megtudtam, így kerültem ide.
Szóval adott egy tv, amiből csak optikai hang megy ki, és ennek a hangját szeretném egy régi "házimoziba" (philips hts3154) és egy fejhallgatóba továbbítani. Linkeltek konkrét típusokat, de utána azt az infót adták, hogy az rca rész még rendben van a "házimozi" felé, de a 3,5 jack jelét erősíteni kell. Szóval olyan dobozkát keresnék, amit jack dugós fejhallgatóval is lehet használni.
Előre is köszönöm a válaszokat :R

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Lehet csak fejhallgatóerősítőt is használni - ekkor a DAC jelét egy RCA-elosztval viheted a HM erősítőbe és a fejeserősítőbe - és lehet DAC+AMP kombót is.

USB van a TV-n? Ezek is szokták támogatni az USB-s DAC-okat. Talán még a hangerőszabályzás is működne így (?).


elder troll
(senior tag)

A tv típusa: UE32N5302AKXXH
Usb van rajta, egy vezetéknélküli touchpados klavival próbáltam, és működött.
Lehet, hogy az rca kifejezést rosszul használtam, szóval van a HTS3154-en AUX bemenet (2 kör alakú csatlakozó, amit idáig RCA-nak hittem).
Szóval ilyesmi dobozra volna szükségem, amibe egy egyszerű jack dugós fejhallgatót lehet dugni. Erre írták, hogy nincs erősítve a jack jele, így nem sokra megyek vele. Szóval ilyesmi doboz kellene "erősített" jack kimenettel. Persze ha nem létezik ilyen, akkor veszünk egy vezetéknélküli fejhallgatót, elvileg az már menne akár a linkelt dobozkával.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Vagy vegyél egy fejhallgatóerősítőt.
Nagy zenei élmény azért ne várj ettől a kategóriától. :(


elder troll
(senior tag)

Nem a zenei élmény a lényeg, linkeltem az előzményeket.
Új tv-t vettek apámék, persze csak utólag szóltak, hogy oldjam meg az alábbi gondokat:
-Nincs rajta jack kimenet, és este szeretne tv-t nézni apám fejhallgatóval. A felesége korán kel, és nem akarja az alvásban zavarni, ezért használ fejhallgatót.
-Scart sincs az új tv-n, így a "házimozira" sem lehet kötni, és sokszor a tv hangját hallgatta a hts3154-en.
Nem audiofil hobbiról van szó, csak az idáig megszokott dolgokat szeretné használni az új tv-n.

[ Szerkesztve ]


Tin
(veterán)

Ha a házimozidhoz van hangerőszabályzás, akkor a tévéd optikai kimenetébe (TOSlink) dugj egy optikai-analóg átalakítót, olyasmit, amit linkeltél, vagy egy Fiio D3-at, és persze egy megfelelő optikai kábelt, a tévén meg be tudod állítani, hogy esetleg csak az optikain adja ki a hangot. A házimozid erősítő is kell legyen, tehát annak a távvezérlőjével tudod állítani a hangot. Ez a legjobb elérhető minőség egy tévéből, vagyis HDMI-n keresztül tudhat jobbat is, de minek. Szerintem neked ez a legolcsóbb megoldás.
Még egy olcsóbb van, egy sima jack->RCA kábel, de az szinte biztos, hogy szar minőség lesz., mert azt fejhallgatókhoz tervezték. Ja látom nincs fejes kimenete.

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

Ez már túl drága?

(#73321) Tin
Közben én is rájöttem (visszaolvastam és láttam p20-szal használtaák, akkor kezdett gyanús lenni :D ), javítottam, bocs. De amúgy köszi.

[ Szerkesztve ]

üzenetek