Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


verybigboy
(senior tag)

Nos, megérkezett Loxjie D10

Róla van szó "Toblerone" :D

ES9038Q2M DAC

Input : USB/ Optical / Coaxial,Output: Line/ 6.35mm Headphone.
THD+N:
Line : 0.0003%, Headphones :0.003%
Dynamic range : 122dB
SNR:
Line :115dB,Headphones : 105dB

Háát, az asztalon van a Tempotec, de ez most elbizonytalanított. Ez annyival tisztább hogy most összekeveredtem ... erő is vagy 1.5X annyi van benne, a Tempotec-nél a Philips X2-t a hangerőszabályozón eléggé ki kellett már tekerni, itt kb. 50-60%-nál már nem kívánom feljebb.

Na ez most hozza azt amire titokban számítottam. Tempotec vonalon most nem tudom mi lesz, azért egyenlőre az is marad, s ott az OPA cserét is meglépem, de ez most érzetre sokkal-sokkal komolyabb ... persze itt meg a forma "furi" ... azt elismerem, de hangra (hála Isten) tiszta, hallom azokat a magasakat, amiket idáig nem hallottam.


gianni85
(veterán)

Röhögnék, ha kihozták olcsóbban ezt a Heresy-t, mint a 3+ -t (mármint előállítási költségek)
ASR hívők megnyugodhatnak.


Ribi
(nagyúr)

Szinte biztos, hogy olcsóbb, kevesebb alkatrész, egyszerűbb nyák.
De mi köze ennek az ASR hívőkhöz?

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Viszont a sima Magni 3 meg leesett 59 dolcsira. Nah azt kéne 30K körül megszerezni EU-ból. De így hogy kijöttek az új-fiúk! :( :U
Kérdés mennyivel lett jobb a 3+ és miben más a Heresy. Itt [link] írnak egy fas*a megatesztet és egymásnak eresztik őket.


Exodius
(őstag)

Skacok!

Ezek a Paul Pang PCI-kártyák miért jöttek létre és aki hallotta őket, az mit mond róluk? Ez afféle tiszta, zajmentes USB-s dolog?

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

Beleolvastam, de nehéz komolyan venni egy tesztet, amikor jönnek a szokásos ködös dolgokkal, hogy az OPA vékonyabb hang, meg a diszkret design gazdagabb hangú, stb. :DGondolom ez a következő a "régen minden jobb volt" dolgok sorában, majd figyeld meg, ha jön valamiféle fejlettebb gyártástechnológia, akkor majd az OPA-t istenitik, mert az a régebbi design az ujra meg majd fujolnak. :D

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Talán olvasd végig. Minden van benne amiért lehet rajongani. Vakteszt, sőt azt is leírja, hogy a Magni Heresy, Atom, Archel 2 Pro között nem hall különbséget.
Most elkezdtétek ezt az opa vs diszkrét faszságot Ribivel, de már fárasztó. Nekem. Aztán lehet túl érzékeny vagyok. Kicsit azt érzem, ha nincs műsor, akkor feltétlen csinálni kell.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Nem baj, van akinél csak dac/amp kombó jöhet szóba, már megszoktam. :)
Ha nagyon nagyon muszáj, akkor megpróbálhatjuk éppen kevesebből is megoldani. Ismerek olyan embert, akinek tökéletes pl a Rode AI-1 a Beyerrel.

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

Attól függetlenül, hogy elmondja hogy nincs hallható különbség, mégis ir le különbségeket a készülékeknél, szal azért elég fura. Igazából elsőre az a rész került a szemem elé, onnan már sok kedvem nem volt alaposabban átolvasni.
Szerintem kicsit túl érzékeny vagy most, igazából mostanában alig irtam valamit a topikba, aztan rögtön igy lehordasz. :D

[ Szerkesztve ]


RetepNyaraB
(veterán)

Nebosszancsáfel :W :R
Ez is átcsusszant a vámon?
De már látom, ha előrelépést akarok, akkor sokkal mélyebben kell a zsebembe nyúlni. Csak ott nincs semmi a zsebpiszkon kívül.


verybigboy
(senior tag)

Loxjie D10 Angliából jött, angliai raktárból, szóval ott nem volt plusz vám.

...

Összegileg kb. 20 USD-vel volt több mint a Tempotec Serenade iDSD.


Frogged
(aktív tag)

Van pár hazai és külföldi gyártó aki készít turbózott pci usb kártyát, a gyárilag beépített usb csatlakozók általában gagyik, az alaplapokon és a belépő kategóriás dacokon is.
Ezek meg jobb minőségüek illetve kevesebb jittert szednek össze valami ilyesmi a magyarázat, de mondjuk engem nem annyira érdekelt inkább vettem és meg hallgattam egy PPV4et.

Anno Koscsof Feri tesztelgette a nagyobb neveket Pink Faun, Jcat Femto, Paul Pang véleménye szerint mindegyik más hatásal van a hangra ezért változó hogy kinek mi passzol a rendszeréhez/ízléséhez.

Én azt tapasztaltam hogy tisztább lett a hang de kisé sterilebb is a tér meg mélyebb de ennek nem igazán örültem Metálnál jobban esett hogy az arcomba mászott a zene.

Azt hogy egy mezei nem zenére kihegyezet PC-ben kisebb vagy nagyobb válzotást okoz azt nem tudom, de érdemes rá fülelni ha meg nem tetszik vissza küldeni sokat nem bukhat rajta az ember.

[ Szerkesztve ]


Ribi
(nagyúr)

Mit kezdtünk el? Annyira jó lett volna, ha nem tudja előre melyikben mi van.
Így csak pontosan ugyan azt olvasom mint amit 99%-ra előre megmondok, hogy igen, a Heresy nagyon tiszta de fárasztó. Meg mikrodinamika, de az egésznek nincs teste. Ellenben a full diszkrét (amit már írtam, hogy képek alapján nem igaz) az testesebb, meg nem fárasztó. MINDEN esetben ez van amikor ilyen összehasonlítás van. Én írok faszságot amikor a tankonyvben leírt módon mondja vissza az "elvárt" sablonszöveget?

Csodálom, hogy egyesek le merik írni, hogy nem hallanak különbséget eszközök között. Mert ugye a "nagy hifi" oldalakon bármit bármivel hasonlítanak össze ott ég és föld különbségek vannak. Úgy, hogy kb. hetente jön ki újabb cucc és mégis.

De visszatérve a "faszságra". Én leírom a faszságom, a teszt meg ugyan azt leírja, akkor most a teszt is faszság?

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Én meg azt hittem van egy bevált termék, amivel nem igazán lehet mellélőni, mint mondjuk a V2, ami behopp kategóriának tűnik az ár alapján és följebb lépve lehet mókolni, hogy kinek mi.
Éreztem, hogy fehérítő hatása lenne. Egy újabb tényező, ami csak még nagyobb káoszt eredményezne a már amúgy is több-tényezős egyenletünkön. :D


Bodz
(nagyúr)
Blog

Már itt elkezdted az opás, szentségtöréses, hifistás ökörséggel. Amiről továbbra sem tudom honnan jött, miért, minek.
Dehogy minden esetben. Nincs semmilyen tankönyvben leírt mód, elvárt szöveg sem. Hihetetlen miket be tudsz magadnak beszélni.

Csak tudod van egy hatalmas különbség. A tesztelőnél ott vannak az eszközök, így valamennyire komolyan vehető az irománya.

[ Szerkesztve ]


Ribi
(nagyúr)

Jajj mintha nem ez menne jó pár helyen, hogy csak a diszkrét. Ne tetesd már lééécciiiii. :(
Meg jön az ARS hívősködés. Mert az is már milyen, hogy egyesek le merik mérni az eszközr pár paraméterés nem csak csak vakon hisznek a nagy japó mesternek aki "fülre" megmondja a tápkondi mellett van-e 10pF vagy nincs. Neee léccciiii tényleg ne csinálj úgy mintha ez nem lenne...

(#75257) Miért akarod nekem bemesélni, hogy én mesélem be magamnak? Miért akarod nekem megmondani, hogy én mit gondolok? Saját magaddal keversz össze. Hanyagolj már....

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Láttál ilyet is, valóban létezik, de ettől még... Megint, sokadszor bebeszéltél magadnak valamit, aztán azt egy általános igazságként (???) tálalod.

[ Szerkesztve ]


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Hallatlanban szerintem egyszerűbb szerezni egy allodigionet vagy usbridget, mert így kevesebb pénzért rengeteg problémát megkerülsz.

Persze, ha már lenne egy félmilliós passive hűtéses htpc-m (ami sose lesz nvidia shield mellett), akkor én is inkább abba vennék egy paul pangot :))


Bodz
(nagyúr)
Blog

Igazad van, nem akarok én neked inkább semmit mondani ezentúl. Felesleges.

[ Szerkesztve ]


Frogged
(aktív tag)

Nézőpont kérdése aki szeret kütyüzni az örül hogy itt is van választék:)

Igazából egy sima pc-be szerintem a drágább dedikált usb kártyák lehet túlzások egy PPV2 vagy a Bodor Feri féle olcsóbb megoldásoknál én drágábbat nem tennék.
Persze mindenki maga tudja mire mennyit akar vagy tud költeni.

Ahogy fentebb írta Eugene Roe kolega vannak még más alternatívák is.

Én egy darabig szemeztem usb koax áttalakításal is de el vetettem a dolgot.

[ Szerkesztve ]

üzenetek