Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Bodz
(nagyúr)
Blog

Pont azért trendi, mert nagyon elterjedt lett. Igazából azóta, hogy ez a Velvet Sound széria van. Ha még emlékszel régebben "mindenbe" WM8740-et dugtak, volt PCM179X időszak is (igazából a Wolfival párhuzamosan), stb. Utóbbira épülő dac mostanság nem sok jelenik meg.
A Sabre viszont örök ilyen szempontból.

Megveszed majd Audiophonics-ról pl. Ha nem tetszik, akkor a visszaküldést úgyis megtéríti a Paypal.

[ Szerkesztve ]


rbkzndrs
(tag)

Szia igen használom.
:)


Sinesol
(veterán)

Kicsit gondolkodom is rajta, van akkora tartalék benne, hogy kb. mindenhez elég lenne. Bár olyasmit olvastam, hogy eléggé melegszik együtt a sok Opa. Fogalmam sincs, hogy az a melegedés mégis mit jelenthet a valóságban, valakinek pl. egy proci is meleg 60 fokon, miközben kb. 90 fokig tökmindegy, hogy mennyi, csak egy szám. Bár gondolom a 3+ is melegedhet, azért az a több mint 2 watt kimenő teljesitmény elég sok egy akkora dobozkának, hasonló erőben lévő erősítők sokkal nagyobbak általában. Mondjuk annyiban talán jobb, hogy nagyobb felületen oszlik el a hő diszkrét komponensek esetében.

robi-k: Sok ujabb cuccnál meg nincs ott az az IMD torzítás, lehet korábban csak a körítésnél ronthattak el valamit.

[ Szerkesztve ]


#56474624
(veterán)

Na eddig bírtam OPA2227-tel a Presenter2-t, visszakerült a 2228. Csak jobb ezzel, a PC agresszívabb hangjával kombinálva a mobil nyugisabb hangja helyett talán nem is kerül vissza a 2227 a ridegebb, élettelenebb hangjával. :)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Egészségedre! :R
Miért nem veszel egy "jó" erősítőt belépő helyett? ;)


#56474624
(veterán)

Javíttatni kell a régit, ami a hangfalat is hajtja, hát csak ezért. :)


robi-k
(őstag)
Blog

A gond az, hogy a torzítások megjelenése és kiváltó oka nem rendszerezhető, amir pl. van, hogy torzítás nélkül végzi el a mérés sorozatot, viszont egy idő után az ismételt mérésnél már megjelenik.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Akkor viszont azt továbbra is az integrált hanggal kellene használnod.
15-ig nincs túl sok opció. Ott van az E1 és G1. Ezek hangra szerintem szerényebbek az XS-nél, viszont mehet velük a miki is. Csak megemlítem, mert igazából semmit sem tudok róla, nemrég jelent meg a Sharkoon Gaming DAC Pro S. Ha vállalkozó szellemű vagy, akkor akár ezt is kipróbálhatod, max visszaküldöd ha vacak.

[ Szerkesztve ]


rbkzndrs
(tag)

Okés, szuper.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Még átgondolom a helyzetet, de szerintem az E1 lesz a befutó. :)


Bodz
(nagyúr)
Blog

Amíg meg lehet fogni a potit rendben van. :) A sima 3 is igen meleg bizonyos esetekben, de még nem jutott eszembe aggódni. De persze, ez megint ízlés dolga.

(#75289) rbkzndrs: Azért én csak az XS-t tenném első helyre. Szerintem mikihez nem túl nagy kellemetlenség továbbra is az integráltat használni. :)

[ Szerkesztve ]


rbkzndrs
(tag)

Ebben az esetben átgondolom mégegyszer :D . Illetve a másik kérdésem, ami a belső vagy külső hangkártyára/DAC-ra vonatkozott, arra tudsz valamit ajánlani?


kromatika
(veterán)

Üdv mester.Üdv mindenkinek. Audio GD NFB 11.28 vs Aune S6 ról szeretnék véleményeket.A cél egy kissé ki egyenlítettebb, részletesebb,kevésbé le kerekített magasakkal mint a 2r2.11 volt.Persze csak oly annyira hogy ne szúrjon. Anno hallgattam 11.28 at és tetszett .De nem tudom hogy az S6 milyen hozzá képest? 58X és 6xx lenne az alany.(Az én ízlésemnek nem volt sok magas egyáltalán a 11.28 ,58X párosításnak,főleg klasszikusnál) Köszi előre is mindenki segítségét. :R


Bib
(őstag)

A Motu M2 kb egy heti hallgatózás után csak annyit tudok nyilatkozni, hogy nagyon tetszik és beváltotta a hozzá fűzőtt reményeket. Aimp3 Asioval használom. Hátránynak talán annyit lehetne megemlítenem hogy a Windows betöltődéskor mindig felugrik a driver kis beállítás ablaka. Sikerült egy tartót szerkesztve megtalálnom az asztalban egy megfelelő helyet neki.

Annyi kérdésem volna kedves szakértőkhöz, hogy énekelni nem szeretnék , de beszélgetésre milyen mikrofont lehet ehhez csatlakoztatni? Köszi!


Alabástrom
(senior tag)

Már több, mint egyhónapos, de azt hiszem, nem volt még itt: Amirm elkészítette az SMSL M500 méréseket is, illetve itt van egymás mellé vágva a Sabaj D5 - SMSL M500 - Topping DX7 Pro mérési eredménye is.
Ha jól értelmezem a méréseket és a hozzászólásokat, akkor az M500 gyakorlatilag a Sabaj D5 javított változata DAC téren. A Topping állítólag fülre ugyanazt nyújtja, csak van benne még bluetooth is. (a fejhallgatóerősítő része engem nem érint, csak a dac-ról beszélek) Ti is így látjátok?

Vannak tapasztalatok ezekről a készülékekről?

(Topping DX7 Pro-t próbáltam rendelni, de a Shenzenaudio nem tud szállítani, előrendelést lehet csak leadni februári szállításra (és az még ki tudja, mikor ér ide... Erről tudtok valamit? Valami bug miatt leállították volna a szállítást, vagy olyan nagy rá az igény, hogy nem győzik gyártani??).

Illetve amin még töprengek, egy Teac NT503 használtan. Erről vannak tapasztalatok (a fejeserősítő része nem érdekel)? Hogy viszonyul hangban az előző trióhoz? Ennél a médialejátszó rész is érdekell, hozná azt a minőséget, mint az előző trió egy rPi + HifiBerry Digi forrással?

(Ja, és amit hallgatok: akkusztikus hangszerek, zongora, hegedű, gitár, énekhang, kamara, újabban egész sok soul is szól, de amúgy a kamara és könnyebb pop zenék a kedvencek. Szeretem a melegebb, analógos, folyékony hangzást is, de a semlegest is.)

[ Szerkesztve ]


Alabástrom
(senior tag)

...az SMSL M300 hol helyezkedik el ezekhez képest? Ha jól értem, van USB bemenete is, nem csak a tápot kapja azon...

[ Szerkesztve ]


robi-k
(őstag)
Blog

Franciáknál van raktáron: SMSL M500 , €399 áron.
Sőt, elvben a Topping D90 is rendelhető náluk, €699 áron

[ Szerkesztve ]


Alabástrom
(senior tag)

Igen, az van sok helyen. Topping DX7 Pro nincs.

Ha már így feljött - a Topping D70 illetve D90 hogyan viszonyul hangzásban a DX7 pro-hoz? Melyik illik jobban a korábban említett zenékhez?

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

A GSP300-hoz?

(#75292) kromatika: Az S6-ban max egy elfogadhatónak mondható erősítő van, inkább mint dac remek. Így szerintem ez már el is dőlt. Főleg ha hallottad a 11.28-at és tetszett is.
Ha az S6 Prot kérdezed, akkor passz. Azzal nem találkoztam még.

[ Szerkesztve ]


rbkzndrs
(tag)

Igen, az már rendes PC szóval nem opció a hordozhatóság. :)

[ Szerkesztve ]


kromatika
(veterán)

Köszi.De van ám egy myrad Z40 is. :K Avval már gondolom elég jó lenne.

üzenetek