Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Sinesol
(veterán)

Kösz az olvasnivalót. :R

Exodius: Ja, nem gyenge szintre fejlődött fel a Topping, szinte a mérőberendezés határait feszegeti, sok fórumon, videóban, kb. endgame erősítőként emlegetik. Plusz árban is eléggé rendben van, erős a verseny és ezzel csak jól járunk.

Hangja ennek és a hasonlóknak nyilván nem nagyon van, a hangsúly azon lehet, hogy alapból olyan fejest válasszunk, ami nem szorul erős "feljavitásra". Sokkal okosabb megközelités, mint különféle módon torzitó erősítőkkel azon lottózni, hogy épp melyik éri el a kedvező eredményt egy problémásabb fejessel.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Sokadik endgame. Mindig volt egy, lesz is, ez nem jelent semmit.

Ha minden ugyanúgy szólna, akkor a 99 dolláros Atom, Heresy, stb után kb minden felesleges is lenne. De az emberek furcsák, szeretnek kicseszni magukkal, képesek különbséget hallani, így el lehet adni a drágább erősítőket is.
Amúgy értem én, a minél jobb mérésekre csorog a nyál, de abban továbbra is biztos vagyok, hogy az emberek 9x százaléka nem tudja értelmezni ezeket, halvány lila fingja sincs, hogy mi mit jelent neki hangzás szempontjából, mekkora különbség esetén kap hallható változást, stb, stb, stb. Pl ASR jó ilyen szempontból, van párduc, szöveges értékelés, így azért könnyebb a dolguk. RAA mérésekre furcsa mód nem szokta magát senki verni. :D

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

Azert van némi különbseg, mivel korabban szinte semmi indok nem volt az endgame jelzőre azon kivül, hogy valaki ugy vélte, hogy hall valamit. Aztan persze nem egyről kiderült, hogy vicckategoria, még elég energiat se tud leadni sok fejesnek, vagy hogy még a 16 bit is túl sok adott eszköznek, miközben az audiophilek arrol aradoztak, hogy nagyfelbontasu anyagokkal micsoda minőseget hoz. :D

Am nem egeszen ugyanaz, mint az Atom vagy a Magni, a teljes képet nézve lényegesen tisztább, raadasul szimmetrikus is, ahol igencsak odaveri az emlitetteket erőben, jobb funkcionalitasban, szerintem bőven megvan ennek a helye.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

THX akármi is volt endgame pl, túl sokat akarsz visszamenni időben. :) Most éppen a Topping. Rövid idő múlva megint más lesz...

Ó, az erő. A fejesek nagy részéhez nem kell ez a fene nagy mért erő, mint tudjuk. A szimmetrikusság is csak játék a számokkal nemde? Szóval nélküle is lehet brutál értékeket hozni, innentől meg csak parasztvakítás.
Helye mindennek van ami valamiért eladható.

Jaj, na sikerült az RME fejes erősítőjét is elverni, ami csak egy marék opamp... :D Máris elégedetettebben dőlök hátra, hogy az endgame csak kicsit győzött. ;] :DDD Nem véletlen a példa, ezt a képet más kapcsán már tolták a pofámba.

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Mondjuk ha a mérésből indulunk ki, akkor a Heresy-Magni 3-Atom elég impozáns helyen van és része úgy az "elitnek", hogy 100 dollárba kerülnek.

Így bekerülni a Top 10-be úgy, hogy kb. mindenki drágább nálad, azért szép teljesítmény. ;)

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

"A fejesek nagy részéhez nem kell ez a fene nagy mért erő, mint tudjuk."


12:00-ás potméter állásban már szinte minden ordít...este 6-nál már mi lenne? :DDD
Néha úgy érzem, hogy túlontúl sok erőt pakolnak egy erősítőbe, de ez nem feltétlenül korrelál a minőséggel.


Sinesol
(veterán)

Hát, a THX AAA is kb endgame körül van, azon ez a cucc nem valtoztat lényegében.

Az erő meg azert mindig jo ha megvan, több rosszabb kepessegu fejes erősítő is azert szolhat jol sokak szerint, mert sok esetben az emberek vérszegeny erősítőről váltanak es azert latvanyos az ugras. Plusz sok könnyen hajthato fejesnel is vannak olyan frekvenciak, ahol többször akkora energiaigénye is lehet adott fejesnek mint amit általában kér, a nehezebben hajthatoknal pedig még rosszabb a helyzet.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Endgame körül. Kicsit vagy nagyon körül? ;] Pl az Atom az árát is figyelembe véve körül körül vagy messze körül? Számokat nézve megéri az 500 dolcsit az A90 hozzá képest? Vagy drága is kell hogy legyen az endgame? Valahogy az olcsóbb darabokat nem szokták ennek kikiáltani. A szent tehén SINAD lista hanyadik helyétől endgame az endgame vagy körüli endgame? Szóval konkrét számokat várok, hogy ne legyek elveszve!
Roppant jól szórakozom őszintén szólva, de nem húzom tovább az agyad inkább. :D Még a végén elkezded komolyan venni.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Hangja ennek és a hasonlóknak nyilván nem nagyon van
nyilván... :U :U
Nyilván az OPA2134-nek sincs saját hangja, hiszen az is kb. 0,00008%-ot torzít. NE5532ről nem is beszélve.

2%-ot torzító csöves is lehet end-game, ha úgy szól éppen.

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

Szerintem ja, megéri, kapsz jobb funkcionalitast, overall tisztabb, erősebb kimenetet, jó minőségű, igényes házat. A THX AAA persze olcsobb valamivel, de nem olyan nagy a különbseg, hogy ez ne férjen bele. Az meg hogy mi az endgame? Hát elvileg 115db körüli zajszintre mondják azt, az emberek 99%-ának tuti elég, szerintem ott meghuzhatjuk a határt, persze aki maximalista es nagyon bizik a hallásában, az mehet 120 környékére is, a lényegen nem valtoztat. Plusz nem árt ha van elég erő, hogy kb a legtöbb fejesnek neki lehessen menni, plusz legyen meg a kellő funkcionalitas is. Ja meg valahogy nezzen ki az egész, mert hiaba van meg az emlitett 3 dolog, ha a kinezete miatt megsem lehet megallapodni vele. :D

Ha ez mind pipa, akkor szerintem ez endgame, mivel nincs ertelme tovabblepni. Kiveve persze ha jön mondjuk egy olyan fejes, pl. Stax, aminek speci cucc kell.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Miiiiii? Valahogy nézzen ki? Hát hogy lehet ilyen szubjektív szempontokat is figyelembe venni? Csalódott vagyok. El kellene kezdeni mérni pl az anyag összetételét, vastagságát, festés minőségét is a házaknak. Máshogy ez nem fog menni.

Na megyek akkor 115dB feletti cuccokat nézegetni. :D

[ Szerkesztve ]


Sinesol
(veterán)

:D

Az mar bőven lehet szubjektiv, mivel esztétika, a hanghoz nincs köze.

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

Elképzelem, ahogy egy szett demonstrációjánál ott ülnek az érdeklődők mindenféle oszcilloszkóppal meg ampermérővel felszerelkezve, lehurrogják a bemutató személyzetet, hogy őket nem fogják becsapni ilyen vuduval, hogy elindítanak valami zenét, mert bárki bármit hallhat, semmire nem jó, és megrohamozzák a demócuccot, megmolesztálva minden nyílást rajtuk a mérőeszközeikkel, hogy lássák milyen hangminőségre képes. Aztán ha pozitív az eredmény, vesz egyet, hazaviszi, rádugja a mérőcskéjét és elégedetten nézegeti.


Sinesol
(veterán)

Hát, ha már erős sarkítás, akkor menjünk tovabb a nyomán, megis hogy tudnal meghallgatni egy erősitőt, aminek elektromos jel a kimenete? :D

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

Sehogy sem lehet meghallgatni. Teljes értelmetlenség maga a létezése. A kábelt sem lehet meghallgatni, annak a létének sincs semmi értelme.


Sinesol
(veterán)

Nem latom a kapcsolatot a 2 dolog közt, miert lenne ertelmetlen az erősitő es kabel létezese, csak azert mert nem lehet őket meghallgatni?

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

AJJAJ PAPA KEZDŐDIK!!! :D


niof
(addikt)


Sinesol
(veterán)

Nem lesz ez hosszu életű, masfel ora mulva programom van, csak addig kell elütnöm valamivel az időt. :D

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Úgyis jönne a félkövér-betűs figyelmeztetés. :D

üzenetek