Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Molydeus
(senior tag)

köszönöm a visszajelzéseket!

#86834 fattyu
Olvastam, hogy a 1060 könnyebben hajtható planár, de akkor tényleg több van a BTR3-ban, mint amit a számok sugallnak.

Utazásra még nincs meg a fejes, a szétesett N60NC-m helyett keresek egy kiegyenlített, zárt suprát, aminek azért vannak magasai is. Viszont itthon házon belül mászkálva gondoltam rá, hogy egy HD58x-et is rákötnék. Ez sem nehezen hajtható fejes, de a BTR3 teljesítménye annyira minimálisnak tűnt a spec alapján, a BTR5 meg Sabre alapú. A majdani suprához akár jó is lehet, de a Senn.-hez nem hiszem.

M.


Molydeus
(senior tag)

Egyre többen, mint a FiiO a BTA30-cal, láttam van már Atom DAC+ is...
Nem jó ez így. :(

M.


Sinesol
(veterán)

Nem tudom mennyire erdemes törődni vele, de érdekes fordulat, hogy a chipeket is néző hifisták SBAF-on meg HeadFi-n is szidják az újabb AKM chipeket, miközben az Sabre-re épülő cuccokat dicsérik. Szóval jelenleg a Sabre a menő a hifistak közt, megnyugodhat az, aki a chipet is nezi valamiert.

[ Szerkesztve ]


Tulku
(veterán)
Blog

BTR5-ot ne ítéld el a szabja chip miatt...nálam jobban senki nem utálja a szabját, de a btr5-öm simább hangú mint az ES100 (azt oda is adtam vkinek), tehát egy roppant sima hangú készülék, ráadásul 3,5-en (tehát nem a balanced kimeneten :F ) van egy komolyabb opa is ami elég izmos hangot tud...de balanced kimeneten is elzenélget fejesekkel is (na persze nem 200-300 ohmos darabokkal)


Molydeus
(senior tag)

Köszi! Csak a Sabre szólt ellene, minden másban a BTR5 volt a favorit, de akkor nem vetem el. :)
Valamit tud a FiiO formatervezésben is. Ok, egy lekerekített gyufásdoboz, de akkor is...
Megkérdezhetem, mivel használod?

M.


gabross
(tag)

Lőttem egy ilyet willhabenen, ebben is SABRE van (vmelyik mobil változat ráadásul), de nekem kellemesebb, simább nahgja van, mint pl. az M200-nak, ami AK. Oké, hogy ezt powerbankről etetem az M200 meg a gyári tápról megy.


Molydeus
(senior tag)

#86846 gabross

Hm. El tudom képzelni a TV mellé egy BTA30-cal a tetején egy pár aktív monitort rákötve. Csak a távirányító hiányozna.

M.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Én jól kiszolgált és rossz, bántó DAC-chipet még nem hallottam. :) Egy chip viszont - ahogyan egy OPA is pl. - tudja változtatni a hangját a körítéstől függően.

[ Szerkesztve ]


Tulku
(veterán)
Blog

Saját tervezésű fülesek...és átépített custom JH audio Layla...


thesnc
(csendes tag)

Sziasztok,

Nemrég vettem egy ATH-M40X fejhallgatot - eddig nagyon tetszik. Elsősorban PC-vel fogom hasznalni, munka mellett zenehallgatasra, neha jatekra/filmnezesre. Több helyen olvastam hogy egy DAC/külső hangkártyába bedugva jelentősen jobb hangminőséget produkál. Jelenleg a számítógépben (dell workstation) az alaplapi hangkartyara van csatlakoztatva. Az lenne a kerdésem hogy ha 15-20 ezret szánnék jelenleg erre a célra akkor érdemes keresgélni, van olyan termék ebben az árkategóriában ami előrelépest jelent, vagy engedjem el a dolgot, es használjam inkabb közvetlenül PC/telefonra kötve.

Ha érdemes akkor ebben az árban ehhez a fejhallgatóhoz mit javasoltok megnézni / illetve ha nem akkor mi lenne a minimális keret ahol már érdemes elgondolkodni a vásárláson.

Előre is köszi a válaszokat.


Dorien
(veterán)


:D


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Mondjuk egy ilyet?

#86833Dorien: Ráéreztél az új albumra?

[ Szerkesztve ]


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Szerintem volt már róla szó, de nem emlékszem a válaszra, hogy az mennyire "egészséges" a DAC-nak, ha egy RCA elosztóval egyszerre két eszköz is rá van kötve (asztali és fejhallgató erősítő)?

Nyilván nem egyszerre lenne használva a két erősítő. Gondolom a hangot se befolyásolja különösebben.

Ilyen elosztóra gondolok: [link]


Ear001
(addikt)

Nem és de.


Tulku
(veterán)
Blog

Nem, nem, Soha! ;]


btraven
(őstag)

Nyilván megváltozik a DAC kimeneti ellenállása és az erősítő(k) bementi ellenállása felállás.
Ez olyan sufni megoldás csatlakozó.


HUNNIA1920
(őstag)
Blog

Azért kérdeztem csak, mert nálam eléggé be van építve minden a szekrénybe és hogy ne kelljen mindig kihúzni a kábelt és átdugdosni, ha éppen az asztali erősítőt vagy egy fejes erősítőt akarok használni, de akkor ezek szerint nem ajánlott.


Dorien
(veterán)

Hallgasd meg külön és együtt. A füled dönt, nem a mérések, meg az okosok véleménye.
(Amúgy én is csak szükségmegoldásként javaslom... :) )

[ Szerkesztve ]


Molydeus
(senior tag)

Egy passzív RCA vagy XLR selector nem lehet erre jó vagy legalább elfogadható megoldás az Y helyett?

Egy selectorral elvileg ugye egyidőben csak egy lenne bekapcsolva. De csak bekerülne egy pár új elem a körbe és hát a fene tudja milyen minőségűek. Little Bear-eket néztem. Ezek között van olyan is, amin nincs hangerőszabályzó sem, csak egy kiment választó gomb.

Hasonlón gondolkodtam tegnap, csak én jack verzióban az erősítő és a fejesek közé, hogy ne kelljen állandóan cserélgetni a 6.3-asokat. Nem tudom mennyire tartósak ezek a bemenetek, de gondolom nem arra tervezik őket, hogy napjában sokszor cserélgessék.
Persze a fejesekhez végül is nekem elég lenne egy egyszerű jack hosszabbító (ebből 1m-esnél rövidebbet nem találtam), vagy egy vezetékes 6.3->3.5 átalakító is. Ez már elég lenne, hogy ne kelljen az erősítőt "rángatnom".

M.


Polllen
(nagyúr)
Blog

Azok elméletileg elég jó cuccok.

B terv lehet, h a kedvenc IC kábeléből készített egy párat, aminek az egyik végén rca anya van és ott köti be, amit éppen használni kell.

üzenetek