Vezetékes FÜLhallgatók - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


laleeee
(őstag)

Ne csináld, agylágyulást okoz.


laleeee
(őstag)

Tansio Mirai X


-NoVa-
(addikt)

Gondolom nem a no bass mode miatt csaptál le rá, megérte az akciós árat?


laleeee
(őstag)

Meg, egyel jobb mint a neo5 ,adtak hozzá még ajándékba egy Tfz Tequila Pro-t


Deer76
(aktív tag)

Az itten ajánlásokra rendeltem egy Venture Electronics Monk V2S fülhallgatót, kíváncsi leszek milyen. (inkább pop/rock vonal miatt).


Wolfskin
(őstag)

Sziasztok,

vezetékes IEM fülest keresek 50 eFt ig nagyságrendileg (ha új, akkor netto)
Jelenleg egy B&W P5 az utazós füles és egy Sony WI-1000X a telefonálós headset.
Az eleje egy Samsung Note 9 és egy EarStudio ES100 MK2 és/vagy egy NUPRiME Hi-mDAC (esetleg Dragonfly Black).

A zenei stílus inkább akusztikus, a klassziktól a jazzen át a rockig bezárólag.
Így inkább a kiegyenlített, levegős, teres, természetes hangzást preferálom.

Használt is ok. Amiket néztem, most vannak használtan is, akár TRI I3 PRO , SHURE AONIC 4, vagy QOA Gimlet IEM, Kiwi Ears x Crinacle: Singolo , FiiO/Jade audio JH3. A Sennheiser IE100/200-ról azt olvastam, erősen V karakter.

Van esetleg javaslat? Azt sem baj, ha hangban előrelépés a korábbi rendszeremhez képest.

Köszi!

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

Ha nem riaszt el az Etymotic formája, akkor kár túlgondolkodni, ER3XR / SE kb belefér, kiforrott, elismert, közkedvelt darabok.

Ha meg chifi, a Kefine Delci-t mostanában több helyről dícsérték. Friss Sendy Audio subbrand, felfutási fázisban, ilyenkor szokták extrémen fölélőni a hangminőséget az árnak, 60$-os jól hangolt tágas terű cucc. És bőven marad keret eartipekkel kísérletezni, meg kábelekkel.


Picco
(addikt)
Blog

felig off: rendeltem alirol egy nyakmogotti LDAC Bluetooth "kabelt"( color A, LDAC 0.78)
erosen meglepett hogy mennyire jol szol es milyen stabil a vetel. hangero is boven elegendo a zero red/hexa kihajtasahoz.

£25 korul volt postaval/vammal UK-be rendelve.


Wolfskin
(őstag)

A Kefine szimpatiius, de csak az Alin találtam, 72 euró. Technikailag nem túl bonyolult, gondolod drágább lesz még?
Köszi a tippeket! Az általam felsoroltakat nem ismered? Sok infót nem találtam róluk.
Egy planárt (TRi i3) mennyire nehéz hajtani mobil eszközről?

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

HifiGo, Linsoul ízlés szerint, mindkettőtől ideérolcsóbban, mint Aliról. ES100 és hasonló erejű bármi még az újabb, könnyebben hajtható planarokkal sem 100%-os. Tud szépen szólni róla, csak marad benne kihasználatlan többlet bőven.

A felsoroltakból a Shure apróról jó árnak tűnik, igazán kényelmes forma, intimebb, de koherens 3D tér, max némi sziszegést írnak eartiptől függően. Mintha Laleee-nek lett volna Tri cuccokkal pár postja itt régebben, mostanság úgyis akkora a választék, és köztük sok az egész jó, nagyon extrémen mellényúlni nehéz, ha valamennyire sejted, mit keresel. Én a tágas, szellős térérzetet értékelem sokra, azért húzok a Kefine felé, meg mert az elektrosztatikusom visszafogottságát elég jól utánzó freq gráfja eleve biztató. Az egyik amerikai Phoenix / Infaustus vevőmnek már egy hete megjött a Delci, azóta bedobta eladóba a Moondrop Kato-ját és az EA500lm-et. Mondjuk nem vagyok vele jóban, mert az ifi Gryphonról komoly előrelépésnek nevezte a FiiO Q15-öt hangban, azóta meg rendszeresen ránézek az árára, az hosszú távon mindig pénzköltéshez vezet.


Wolfskin
(őstag)

Köszi az infókat! Végül is megegyeztem a tri3-ra, mert nagyon baráti árban adta, így jobban jött ki, mint bármelyik megnevezett. Az igazság az, hogy nem csak azért vettem meg, mert olyan sokat fogom hallgatni, hanem egyszerűen érdekelt. Annyi új technológia, sosem hallott márkák, csak kapkodom a fejem. Három féle hangképző benne? Ahw... :Y Az ember lelkekének is kell a muzsika, nem csak a fülének. Őszintén megmondom kíváncsivá tett a planar, meg a BA egy 3 utas hibrid rendszerben. És a head-Fi.orgon is jókat írtak róla. Ha beválik, esetleg kap egy KBEAR Limpid Pro 8 Core Pure Silver kábelt, az ajánlották hozzá, kompenzálja a visszafogott magasakat.

Egyébként laleeee valóban vett ilyet, de aztán el is adta, ez volt az összes megjegyzés a típusról, véleményt nem tett hozzá. Ráadásul az a régi verzió volt, ez a pro. Meglátjuk (halljuk).

Egyedül a meghajtás miatt aggódom, az ES100 meg a Nuprime is elméletileg kihajtja a 300 ohmos HD 600-at is (még nem próbáltam ki, de olvastam), inkább attól félek, a planár gyorsan lemeríti. Itt ugyanis 3 drivert kell hajtani oldalanként. És igaz, hogy csak 15Ohmos, de cserébe 103 dB az érzékenysége, míg a nagy átlag 110 körül van. Emiatt félek, hogy kell neki a kakaó.

@laleeee Köszi a tippet. Megnéztem, még a shippinng is free. Tetszik ez a füles és tényleg jó árban van.


Froome77
(újonc)

Szia, a Linsoul-tól Express Shiping-gel (DHL) szállítva lehet Vám-ra, Áfára számítani?


-NoVa-
(addikt)

Vám + áfa + DHL ügyintézési díj (6K+ ha jól emlékszem).


Wolfskin
(őstag)

Azt néztem, hogy "szállítási díj a legtöbb országba nincs", de felsorolva nem találtam. Magyarországra nincs ugye? meg azt is néztem, hogy van linsol.de oldal, európai raktárjuk nincs, ahonnan vámmentesen szállítanak?
A vám mostanában hogy is van, 40eFt fölötti rész 20%-a?

Az igazán idegesítő, amikor veszek az Aliról egy csavart 200 Ft-ért, és jön a mail a Postától, hogy vámkezelték, a vám = 0Ft, vámkezelési díj = 900Ft. Ez nem rendszeres, de a lutri benne van a pakkban.
(Egyszer utánajártam, eus őrület. :W Arra hivatkoztak, hogy megnézni is munka. Én meg azt írtam vissza, hogy azért kapják a fizetésüket. Mi lenne, ha a rendőr is felszámolna igazoltatási díjat a büntetésen felül? Vagy a pénztáros összeadná a kosarad és rátenne 1000 Ft összeadási díjat. Mert az is munka. Azért még meg szoktam kérdezni, amikor megyek a csomagért, és kihozzák a raktárból, hogy kihozási és csomagátadási díjat már külön nem számolnak föl? Mert az is munka. persze nem a postás tehet róla,....)


chubii
(senior tag)

Idén háromszor rendeltem Linsoul.com -ról. 35-90-70 dollár értékben. Standard shipping, semmi extra költség. Másfél-2 héten belül itt voltak, ExpressOne hozta. Drágább terméket még nem rendeltem tőlük.


BennyRay
(tag)

Ugyan erősen off, de az Aliexpress az IOSS rendszerbe regisztrált kereskedő, ezért 150 Euro alatt beszedi a ÁFA-t. A vámmentes értékhatár szintén 150 Euro, így az onnan érkező "kisértékű" termékekre nincs vámkezelési díj sem.

A korábbi 22 Euro alatti ÁFA-mentes értékhatár szűnt meg 2021.07.01-től.


-NoVa-
(addikt)

Off:
Azért szoktam a HiFiGo-t mondani, ahol egyértelműen oda van írva, hogy "If you chose Priority service marked with tax and duty paid: All tax and duty paid by Hifigo.". És nem kell érdekeljen, hogy ezt belül hogyan oldják meg, miért nem nő az ár, jóhiszeműen elfogadom vásárlóként, és kész. Rányomok, aztán mágikusan felbukkan a futár valamikor két hét múlva, és kész. Aliról valóban vannak még, akik postára futnak, és vonják magukkal annak minden nyűgjét, igyekszem is kerülni a filléres tételeket, ha elkerülhető.

On:

Némi emberkísérletet végeztem, és próbáltam a Sony LinkBuds S TWS és a Beyerdynamic Xelento között félúton kompromisszumot kötni. Azaz mivel hegyvidéki vízeséses környéken mászkáltam sokat, vittem magammal olyat, amit nem sajnálok strapálni, és drótos, hogy ha kiveszem a fülemből, ne kelljen mindenképp elpakolni, tudjon lógni szabadon.

A Periodic Audio BE még mindig jó füles, átható dinamikus és szórakoztató. Néha túlzásokba esik, és a kellemetlen határán egyensúlyoz a felsőbb tartomány, de nem olyan zavaró módon, mint egy átlagos kínai. Nagyon ritkán veszem elő, van sok jobb, de remek céleszköz, és formátumában nem is tudok nagyon más jobb alternatívát.

[ Szerkesztve ]


Froome77
(újonc)

és ez értékhatártól függetlenül is így van, tehát a több száz dolláros fülesekre is?

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

499$-ig van tapasztalatom, addig biztosan.

üzenetek