Vezetékes FÜLhallgatók - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Quarks van a háztartásban. Egy jó alap füles, semmi bántó hibája nincs. Enyhe V hangzás, kellemes hallgatni. Arra figyelj, hogy elég kicsi. Nekem átlagos(?) férfi füllel fejjel lefelé kell berakni, és a vezetéket fül mögött elhozni. Így tudom rendesen elhelyezni, máskülönben nem megy elég mélyre, és kipotyog.


-NoVa-
(addikt)

Érdekesnek tűnik, nincs is túlárazva, talán bedobok egy szettet. Bár most szereztem új szett Beyerdynamic tipeket, meg ami körítés járt hozzá :P


hoodoo86
(tag)
Blog

:Y . Ha a körítés nem kell, szólj! Ha már van elég tapasztalat, érdekelne egy összehasonlítás.


-NoVa-
(addikt)

Tervezek róla hosszabban, csak süssön ki a nap, legyen jó fotózós fény, ihlet, stb. Nem csak kozmetikai az update, bejáratós szakaszában is meggyőző, aztán majd kifejtem.


peugeotmate
(őstag)
Blog

Soundmagic elég strapabíró, volt E10-em ami ca. 7 évet bírt aktív használat és zord körülmények között. Most E11 van, szuper. Bár a kábele sérülékenyebb mint az E10-nek, nem tudom bírni fog-e annyit.
E50 helyett lehet az E11-et lenne érdemes számításba venned neked is. Utóbbi újabb és több külföldi fórumon azt írják hogy jobb hangzása is van.


Pocak89
(aktív tag)

Hmm jókat olvastam róla, lőttem is egy feketét, kíváncsi lettem rá :D


Atomizer
(tag)

Nálam is úton van egy! Még nem rendeltem a penon-ról, remélem 1-2 hét alatt ez is ideér.


laleeee
(őstag)

Szerintem egy mérettel nagyobb kell mint egyébként, de lehet vegyesen is..


balazon
(csendes tag)

Valaki aki ért hozzá, tudná frissíteni az összefoglalót?
Frogbeats oldalon pl azt irják nem árulnak több fülhallgatót most már.
Zero Audio Carbo Tenore ZH-DX200-CT fülest pedig nem kapni 5-10 ezerért az biztos. Most már 25e-től kezdődik úgy látom.
Ezt használtam pár évig, rendeltem még 1-et 2023 nyáron, mert kezdett kontaktos lenni. Sajnos nem kértem trackinget a csomagoláshoz, és vagy az eladó nem is küldte el, vagy csak elveszett út közben. de már akkor is 20k körül volt, azóta még feljebb mentek az árak. De az eladó értékelései alapján nem csak én jártam így, csak a többieknek volt esze, és még időben visszakérték a pénzt, amig lehetett, én meg naivan azt gondoltam oké, hónapokig tart a shipping, majd csak megérkezik valamikor. Sebaj, tanulópénz volt.

Most emiatt megint nézelődök, mit vegyek, szeretnék valami mást is kipróbálni. Főleg rock (pl Foo Fighters), de klasszikus zenére is. Zero Audio-nál a vékony kábel amit a zsebbe gyürögettem az megadta magát szerintem. Volt vastagabb gumi kábeles sennheiserem régen az jól birta. Nincs valami hasonló minőségű (Zero Audio szinten), de vastagabb kábeles megoldás?
Mondjuk max 30e-ig. Soundmagicből az e11-et látok 20-ért, vékony a kábele, de ez van.. Úgy látszik muszáj pár évente ujat venni.
e50-ből, e10-ből nem kapni sima feketét ugy látom, csak fekete-piros-t, meg arany szinüt. Nem tudom miért erőltetik ezeket a színeket, sima fekete kell csak és kész. Tudom a hang a legfontosabb, de nem akarok rozsaszin fülesben járkálni az utcán :D

Ha klasszikus zene is szempont, azt jól gondolom h akkor jobb a kiegyenlített?

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

Tin HiFi T2 Plus ugyan régóta kint van, ebben az árkategóriában még mindig jó opció, főleg ha klasszikus zenét is hallgatsz.
Kínai vonalon akkora a pörgés, hogy esélytelen ajánlót fenntartani/frissíteni, végtelen erőforrást vinne el, és sok gyártónál (khmm, KZ...) az egyenetlen gyártási minőség, és a bejelentés nélküli változtatások egy-egy típuson belül az első, dícsért széria után kb lehetetlenné teszi a klasszikus ajánlókat, listákat, stb. Legtöbbször az épp ajánlott dolog akkor véve működhet, később már nem 100%. A Tin az stabil, viszonylag megbízható gyártó az olcsó cuccoknál is.
Ha pedig formátumban a Carbo Tenore-hez hasonlóbbat keresel, Final E3000.


balazon
(csendes tag)

Tin HiFi T2 Plus-t nem nagyon kapni ugy látom. de lehet csak rossz helyen keresem. (pl amazonon, ebayen).
A final E3000 tetszik, jónak néz ki, lehet megveszem, köszi.


-NoVa-
(addikt)

Ígértem egy Xelento összevetést, aztán tovább mentem egy pár fokkal...

Nagyo megváltozott a zenehallgatásom azóta, hogy rányomtam 8 éve a Verge Zero Audio Carbo Tenore cikkjére, és felkeltette a kiváncsiságom, tud-e többet, mint a Klipsch, amit használtam. Ritmusról, dallamról, részletekről kibővült az élmény rétegekre, környezetre, atmoszférára, érzelmi és technikai finomságokra. Valahol a Tanchjim Oxygen és a Mangird Tea környékén kinyílt a színpad, és szépen fokozatosan mászott át háttérzenéből átélt előadássá az egész.


Már az Oxygen is bámulatosan sokat mutat egyetlen dinamikus driverrel, a Xelento ezt nagyon, nagyon lazán megugrotta. Olyan légies, mégis erőteljes, ami egyesítette a planarok végtelen részletességét, a dinamikusok koherens élő hangját, és az elektrosztatikus végtelennek tűnő tágas terét. Mindemellett hihetetlenül apró, kényelmes, könnyű. Aztán a maga helyén kezelve azért az elektrosztatikus csak szeparáltabban adta elő a végtelenben szétszéledő dallamokat, a custom planar csak intenzívebb alsó tartománnyal szórakoztat, a G7, az pedig a végtelenül precízen kontrollált, pontos, definiált térélményével, rengeteg tapasztalatból felépített valódi élő előadást súllyal, dinamikával és érzelmekkel megtöltött hangzásával magabiztosan kiemelkedett a gyűjteményem csúcsán. A Xelentonál áthatóbb a mélye, a középtartomány is vastagabb, telített, átérezhető, és hozzá a magastartomány pontosan azon a vékony vonalon egyensúlyozik, ahol még nem kevés, és nem túloz, valódi hangokat valódi harmonikusokkal úgy ad vissza, ahogy elhangzottak. A Xelento kicsit világosabb, kicsit élesebb ezen a területen, igen jó, csak a legjobbhoz viszonyítva tudok belekötni.

És akkor megérkezett a 2. generáció. Az elsőt Hestiától vettem kicsit több, mint egy éve, most sem tettem másképp, miután rájött, hogy csak fejhallgatón hallgat zenét, és nem járatta be egy év alatt.

Változott a forma. Nem feltűnően, kézben tartva nem mondanám másnak. Kicsit bogyóbb, más formájú eartipeket kapott. A cső ugyanolyan méret, hossz, ugyanaz az ovális kialakítás, mégis a régi eartipjével az új nem ül meg a fülemben úgy. Így aztán az első generáció szinte beesik a fülembe és eltűnik, úgy ül meg, mintha nem lenne ott, mégis jól zár, de nem izolál túlzottan. Észrevétlen viselet. Az új légmentesen izolál, és oldalra fekve párnán helyezkedni kell, hogy ne csináljak extra nyomást beleszólva a hangba.

Változott a hang is. Az első másodpercekben a basszus ereje elsöpört, magával ragadott, és madnem elvitte a figyelmemet a magasairól, ami kár lett volna. Az első generáció enyhén eleresztett tetejét olyan szépen megfogták, hogy le a kalappal. Kiterjedt, légies, hatalmas tér, analóg magasak pontos harmonikusokkal. A hangszerek mérete, helye akkora, és ott, ahol kell, analóg, meleg, és az elődhöz képest húsosabb, érzelemdúsabb csodálatos középtartomány teszi fel a csúcspontot a generációfrissítésre. Déjà vu.

Pontosan ugyanazokon a területeken fejlődött, ahol a G7-et jobbnak találtam. Annyit, arrafelé, úgy. Nagyon, nagyon kevés a különbség a G7 és a Xelento v2 között, elképesztően jók. A G7 jobban izolál, a Beyer pillekönnyű, és kényelmes, én meg le vagyok nyűgözve. Megint.


Hestia
(csendes tag)

:C


hoodoo86
(tag)
Blog

Köszönöm a beszámolót. Miután megtaláltam a nekem megfelelő kábelt és ear tip-et, az elsővel nagyon meg vagyok elégedve. Már ott is az egyik dolog, ami megfog az a térábrázolása. Ha erre rátettek még egy lapáttal, akkor le a kalappal. Bakancslistás lett a 2. gen.


Wolfskin
(őstag)

Háááát... végül igazad lett, meghallgattam a Q15-t és... :B :R
Sajnos csak feketében forgalmazzák Magyartországon (Nem tartunk ezüstöt, mert senki sem veszi. Persze, hogy senki sem veszi, mert nem tartanak), de vettem rá tokot, így nem látszik.

Hallgatgattam otthon a füleseket, és a HD600 mellett is nagyon mélybe húz Tri I3. Sőt, most elővettem egy projektet, még régebben vettem 1,5m KCO-HPAg kábelt a Kácsától, most megcsinálom balancedre. Itthon alig hallgattam, de most vettem rá egy tokot és többet fogom utaztatni (ne nem utcán hallgatni, de ha megyek valahova nagyot viszek, vagy ezt, ezt viszem, vagy egy Focal Spirit classicot,

Viszont az IEM-hez is mindenképp kell a kábelcsere. A head-fi.org-on ajánlották hozzá a házon belüli Kbear Limpid pro (8 core) kábelt (14e), aminek a kistestvére a 4core (9.5e), van az ivipQ 101 ami réz és grafén, amit ajánlottál. Hm...

"A kábel csere
Miután alaposan meghallgattam az i3 Pro-t alapállapotban, egy TRI Grace-S ezüstözött kábelre váltottam. Azonnal javult a felbontás a középtartományban, és a magas hangok selymesebbnek és „levegősebbnek” tűntek. A hangzásvilág kitágult, és megfelelt az eredeti i3-nak, a basszus feszesebb és tisztább volt, a háttér pedig „feketébb”. Ebben a konfigurációban a Pro-t jobbnak találtam az eredeti i3-nál. A KBEAR Limpid Pro tiszta ezüst kábelét is használtam, és hasonló eredményeket értem el, így a kábelgurítást az új modell minden tulajdonosának ajánlanám."

"A kábel-IEM szinergia nem működik. A treble túl sima a stock kábellel. A KBEar Limpid 8 core sokkal jobban párosul a Tri i3 Pro-val. Kiemeli a „sík magas hangokat”, levegősebbé teszi, és összességében javítja a magas hangok kiterjesztését és artikulációját."
(forrás: head-fi.org /reviews)

Csak olvasásélményből, és a fémek karakteréből kiindulva én az ezüstre voksolnék, az billentheti leginkább magasba, amitől nyílt, teres lesz a hangkép, ami világos fülesekkel akár bántó is lehet, de szerintem innen épp ez hiányzik.

"Az arany egy gazdagabb, sötétebb tónusú elemet ad a tiszta ezüst világosabb tónusával szemben. Az arany inkább egy hiánypótló fém a hangzás szempontjából, mivel nem olyan sokoldalú, mint például egy ezüstözött rézkábel. Az aranynak azonban megvan a maga haszna. Különösen olyan monitoroknál, amelyek egy kicsit túl klinikai vagy száraz hangzásúak. Az aranyat általában rézzel bevonják, gazdagabb, sötétebb, vastagabb hangot kap, és általában egy kis hangsúlyt ad a hangzáshoz.

A grafén más, ez egy kicsit ha képjavító elemet ad a kábelekhez, de aztán a XinHS grafén kábelek inkább grafén típusú anyaggal vannak bevonva, és több köze van a réz hangzásbeli tulajdonságaihoz az ezüsttel szemben.

Nem minden arany kábel ugyanaz, és nem minden grafén kábel ugyanaz. Nekem is van egy aranyozott tiszta ezüst kábelem. Ez egy egyedi keverék, és egy olyan, amely optimalizálja a tiszta ezüstöt. Az arany az ezüstön sokkal magasabb szintű hangtulajdonságot hoz, mint a tiszta ezüst, mivel az arany hozzáadásával ellensúlyozza a fényerő-növelő elemet az ezüsthöz. Így megkapja a technikai jellemzőket, mint a színpadnövelés és a képalkotás, egy hozzáadott kerekebb hanggal és gazdagabb hangzással a hangzáshoz.

Észrevettem, hogy az aranyozáshoz használt rézkábelek tisztasága és típusai is eltérnek egy kicsit a hatásokban. De általánosságban az arany az ezüst ellentéte abban, amit csinál. Kicsit több színt ad a monitorokhoz. De a túlságosan magas hangmagasságok hangsúlyozásával rendelkező fülhallgatóknál is van haszna. Jobban fékezi a magas hangokat, mint a tiszta réz. (head-fi.org/comment"

És ha már lúd,. legyen kövér, megtaláltam az "eierlegende vollmilchsau-t" (ahogy a német mondja, a "tojásrakó tejelő sertést"), amiben minden IS benne van! :D

XINS 2
Conductor: single crystal silver palladium plating / gold plating / gold-silver alloy / graphene
Wire core: (6N gold-silver alloy gold-plated 30*0.06 + single crystal silver palladium-plated graphene 30*0.06)*2 strands

Ez igazán lutri, egyelőre mégis hajlok a 8 core ezüst felé... :F :U

[ Szerkesztve ]


kemcso
(Ármester)
Blog

Pl: Linsoul

Az összefoglaló annó úgy készült, hogy az ott lévő füleseket sokan hallottuk és ajánlani valónak tartottuk őket. Ezek a meghallgatások többnyire egy találkozó keretében zajlottak, de a Covid óta ilyennem volt. Így a frissítés is elmaradt. Plusz a piac is felpörgött, az olcsó szegmensben rengeteg új szereplő van de az ittlévők többsége már feljebbről választ :)


laleeee
(őstag)

Két fiio dongle-em is volt, gyorsan eladtam őket, mert csúnya éles magas hangjai voltak mindkettőnek. Q15-nek nem ?


Wolfskin
(őstag)

Sokat még nem hallgattam, de nem tűnik annak. TRI I3 amúgy is inkább mélybe húz, de HD600-on se bántó. A Q3-nál világosabb, teresebb, sokkal pontosabb térábrázolással, és kontúrral. Ebben még az asztali dacot is megszorongatja, sokkal egzaktabban meghatározza az egyes megszólalások helyét. Azon mintha lenne egy lágyító szűrő. Cserébe kevésbé testes, kevésbé zenei és hűvösebb is. (Ez a lágy, "csöves" karakter betudható a Burson V6 Classic opampnak is). És nagyon részletes, már-már analitikus, de nem bántóan. Csak próbaképp lecseréltem a régi Q1-re, annak is van vonal kimenete, hááát.. szépen szólt, de mindene egy nagy massza, a zenészek ott hemzsegtek egy kupacban a két hangszóró közt. Szóval még asztalinak is beválna.

[ Szerkesztve ]


FőDudu
(addikt)

Sziasztok!

Elmondom mi a helyzet - talan tudtok segiteni.

Windows/Android vonalon vannak kotottsegeim - vesztemre az Airpods Pro2 hangja es foleg a tere tetszik. Viszont nincs az a penz amiert iPhone-t hasznaljak. Igy az iPhone/Airpods Pro2 kombo eleg draga extra a meglevo Androidos telefon melle.
Abbol mar sok egyeb jo cucc is kijonne.

Andoriddal nem igazan muzsikal jol az AirPods Pro, szoval eselytelen.

Van jo par (nem par jo) ful/fejhallgatom az AirPods Pro2 mellett - kezdve a Klipsx X10 Image/Shure Se215/Periodic Audio Carbon/Jade Audio Ea3/Tin hifi P1/Sony WH1000XM3. Akad melle egy oreg Fiio BTR3 vezetekes/BT DAC-nak.
Alapvetoen IEM-et keresek. Vezetekes vagy vezetek nelkuli megoldasban.

Most elo kaptam minden fulest/fejest - (szandekosan) EQ varialas nelkul az EA3 hangja es tere ami jonak tunik per default. Tudom, olcso, de ha ez tunik hallgathatonak (USB DAC modban a BTR3-rol). Ennek a hangja van kb kozel az Airpods Pro hangjahoz.

A Periodic Audio Carbon az eleg doboz hangu, erosen baszzus emelt.
Semmi tere nincs. Cserelgettem amit lehet, szivacsos, szilikon, kicsi/nagy - minddel eleg doboz hangu.

A P1 meg ugye EQ nelkul basszus szegeny. Meg annak tenyleg kell a meghajtas.

Nem tudom az AirPods Pro2 hogyan hozza azt a hangkepet (reszletesseg, ter) a gyengebb BT codec altal is, amit egy BTR3 es egy Equalizer Apo ala betoltott Harman gorbere beallitott planar fules tud (pl. Tin Hifi P1) - de en ezt keresnem per default. Azaz nem Equalizer Apo altal belenyulva a hangkepbe.

Hogy Androidos telefonrol is megkapjam varialas nelkul ezt az elmenyt. Nem akarok Wavelet es egyeb ekvalizarekkel szorakozni. Probaltam, mukodik, lepjunk szintet.

Raadasul az Airpods Pro2 valami zsenialis - nem kell szorakozni az illesztessel, kb berakod es mukodik. Nem ertem, hogyan lett ilyen jo, hiszen almas...
(Carbon pl. rendszeresen dobhartya/membran pukkantast csinal a berakaskor, valoszinuleg tul jor zar....)

Zeneben kb minden evo vagyok.
Par zene, hogy tudjatok miket hallgatok:
Link1
Link2
Link3
Link4
Link5

Szeretem a dinamikat, a sima zongorat, noi eneket, a basszust sem szeretem ha hianyzik - de ugye a Carbon es az WH1000XM3 az alapbol tultolja a P1-ben meg nincs eleg. EA3 alapbol kb jo - de vannak gyengesegei (magasabb hangok neha bantoak).

Valoszinuleg tudjatok hogyan szol az Airpods Pro2.
Szoval olyasmit keresek (hangkepben), mint az EA3, csak jobbat.

Koszi!


s4tch
(veterán)

"A P1 meg ugye EQ nelkul basszus szegeny"

Próbáld ki szivacs illesztékekkel is. Nálam az hozta meg az alját. Azóta nem érdekelnek a vezetékes fülesek, a P1 számomra tökéletes. (Egy jó tws azért jöhetne.)

üzenetek