Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


G@ben
(addikt)

Be lehet állítani olyan értesítőt, ami szól, ha megnyitották az elküldött levelem?
Illetve egy már elküldött levélről meg tudom nézni, hogy megérkezett-e hozzájuk? Garanciális ügyben küldtem egy hete két mailt is fél nap eltéréssel, de letagadták, hogy nem ért oda egyik sem és nem tudom, hogy nálam van-e a hiba, náluk, vagy simán csak nem akarnak vele foglalkozni és törölték.

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(veterán)

Ha minden igaz nincs ilyen az ingyenes verzioban. De amugy is ez mindig a cimzetten mulik. Hiaba kuldod visszaigazolasi kerelemmel ha a cimzet nem egyezik bele akkor az nem fog visszajonni.


G@ben
(addikt)

Értem. Most megpróbálom céges címről, ott be van kapcsolva a visszaigazolás.


TigerCat
(nagyúr)
Blog

No problem. Ha készítesz egy vázlatot, jövő héten beteszem és megköszönöm a segítséget!


Csatravi
(senior tag)

Az, hogy látom más levelét az azért lehet mert gondolom egy csoportba raktak bele. Az hogy nem ismerem eléggé az is biztos lehet. És hogy miért. Régebben volt hozzá szerencsém de nem sokáig mert rájöttem hogy a világ egyik legmocskosabb cége működtetti (face a másik). Vicc kategória az mikor valaki a biztonságról papol közben szétlopkodja az adatainkat és folyamatosan a levelezésben turkál. Régebben számítógépes futtatható programkódokat kellett volna küldenünk de állandóan visszadobálta. Becsomagolva visszadobálta. Állandóan mókolni kellett, hogy a címzett megkapja. Meguntuk és kértük a felhasználót, hogy adjon egy másik szolgaltatói címet mert nem bohóckodunk tovább. Váltottak és nincs gond. Untuk már hogy reggel bejelentkeztem a laptopról majd a hónom alá csapva 3 óra múlva már 150km-el arrébb jelentkeztem volna be akkor már akadékoskodott.Ugyanarról a gépről aminek se a szoftvere se a MAC address címe nem változott. Miért kell nekem ahhoz telefon, hogy emailt tudjak használni ? Főleg úgy hogy nem használom a telefont internetezésre. Ha már annyit turkál a cég az adataink között akkor az azonosítás telefon nélkül is megoldható. Hisz egy account létrehozásánál már csak az alsógatya színét nem kérik el. (még !)
A telefonszám elkérése nem ezért kell. Gondolom ezt tudod. Vagy nem ?
Főképp mert mobilszámról beszélünk. Az hogy az emberek többsége sok mindent felad a kényelme érdekében és önként és dalolva adja át adatait bizonyos cégeknek az legyen az ő bajuk. Az agymosás sikeresen működik látva azt hogy sokan elhiszik, hogy nincs élet az említett cégek nélkül. Nem mindenki akar részt venni ebben az össznépi játékban.
1988-ban került az első számítógép a tulajdonomba így sok mindennel találkoztam már.
Érzek annyit magamban, hogy nyugodtan mondhassak véleményt ezekről a cégekről vagy az általuk üzemeltetett kém szoftvereikről.
Ami a válaszokat illeti.

"Siman csak blokkolt mert tobb eszkozrol es/vagy inkognito modban jelentkeztel be csak elnezted a hibauzenetet "
A böngészőt mindig inkognitó módban használom. Nem volt ebből probléma a bejelentkezésnél míg beengedett, és nem néztem el semmiféle üzenetet.

"Tenylegesen rossz jelszot hasznaltal x alkalommal es ezert kezdte kerni a fentieket."
Mondjuk úgy, hogy ne nézzük már ennyire hülyének a másikat :)

"Nem csak te hasznaltad az accountot csak nem tudtal rola es valaki jelszot cserelt."
A jelszót nem változtatta meg senki. Az email csoportgazda utánanézett és látja a sikertelen csatlakozási kísérleteket. Látja a helyet is és arról a környékről csak én vagyok így nagy biztonsággal mondhatjuk azt hogy kizárt a más belépése és a jelszó módosítás.


Snoop-y
(veterán)

Mivel nem irtal konkret hibauzenetet igy nem volt teljesen vilagos mi a problema.

Tehat azt irta, hogy rossz a jelszo vagy csak azt, hogy gyanus es tovabbi azonositast kert? (utobbit koszonheted az inkognito modnak)

"A jelszót nem változtatta meg senki. Az email csoportgazda utánanézett és látja a sikertelen csatlakozási kísérleteket. Látja a helyet is és arról a környékről csak én vagyok így nagy biztonsággal mondhatjuk azt hogy kizárt a más belépése és a jelszó módosítás."

Ez egy G suite account (sajat domaines) ? Mert sima gmail.com -os cimeknel a group owner nem lat semmit a te accountodrol...


Csatravi
(senior tag)

Mindig inkognitó módban van a gép így elég furcsa lenne ha ezért problémázna. Főként hogy eleinte minden akadékoskodás nélkül beengedett.
Mikor nem engedett be akkor viszont ezt dobta fel.
[kép]
A szerencsétlen állandóan a mobilt meg a tabletet erőlteti.
Nincs, PC van !
Hogy milyen fiók ? Szerintem sima gmail.com-os. A szervezővel felvettem a kapcsolatot és ránézett a fiókra és ő mondta, hogy látja a sikertelen belépési kísérleteket .

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(veterán)

"Mindig inkognitó módban van a gép így elég furcsa lenne ha ezért problémázna"

Pedig pont ezert problemazik. Epp most futottal ossze az algoritmussal van ilyen :K

Jelszot valtoztattal anno? Igen latom ez egy sima gmail-es cim. Amit mondott az csak ugy lehetseges, hogy belepett a fiokba. Ha ez igy van akar ezert is problemazhat.


Csatravi
(senior tag)

A fiókba azután léphetett be ( ha belépett) hogy jeleztem, hogy napok óta nem tudok belépni. Azt hogy a fiókba vagy a magába csoportban ellenőrzött az nem tudom. Jelszó nem lett változtatva az az eredeti. Amúgy tök mindegy hogy inkognitó módban vagyok vagy cache és cookie törlés minden böngésző kilépésnél megtörténik így sem úgy sem marad nyoma a böngészésnek így hiába kutakodik a google ezen adatok után. Miért is lenne jó hogy minden belépési adat és többi információ állandóan ott fityegne a tárolóban ? Ha már egyszer ennyire a biztonságot kéri számon akkor eleve ez lenne a biztonságos.


Snoop-y
(veterán)

Ha az ingyenes gmail-t hasznalod akkor eleve tobbet turkalnak a levelezesben felesleges a sok hokuszpokusz ok arra kivancsiak leginkabb ami a levelekben van.

Nezd az o szemszogukbol. Rengeteg account van a rendszerben minel jobban meg akarjak neheziteni azt, hogy valaki csak ugy feltorje mas fiokjat. Az egyik faktor az pont az, hogy van informacio arrol, hogy milyen geprol/bongeszobol hasznalod. Te gyakorlatilag azt szimulaltad mintha elloptak volna az accountot:

Letrehoztak az accot (valoszinuleg a cegnel nem ugy hasznaltak ahogy te)
Egyik naprol a masikra ismeretlen bongeszobol kulonbozo eszkozokrol kezdtel el belepkedni ugy, hogy nincs 2FA beallitva rajta. Ez jo, hogy kiverte a biztit nincs mit rajta csodalkozni.


Csatravi
(senior tag)

"ok arra kivancsiak leginkabb ami a levelekben van."
Na itt a bibi. Senkinek nincs joga más személyes leveleit elolvasni ! Bűncselekmény ! És még az sem lehet indok hogy ingyenes. Jelen esetben a fiók gazda és a csoport tagjain kívül minden hozzáférés bűncselekmény.
"....minel jobban meg akarjak neheziteni azt, hogy valaki csak ugy feltorje mas fiokjat."
Egy normális jelszó és ha kell egy ellenőrző kérdés tökéletesen elég erre.
" Egyik naprol a masikra ismeretlen bongeszobol kulonbozo eszkozokrol kezdtel el belepkedni ugy, hogy nincs 2FA beallitva rajta "

Hát egy csoport létrehozásakor szép is lenne ha nem különböző gépekről, és helyszínekről történne a belépés. A csoport lényege talán ez lenne, hogy egy helyre terelje be azokat akik akár több ezer km-re vannak egymástól.
Más szolgáltatónál nem volt probléma mikor a világ túlsó feléről küldtem a levelet.
Amúgy mivel minden belépést loggolnak így láthatta volna az automata kémszolgálat hogy ugyanazzal a géppel szoftverrel és ugyanazon helyszínről próbáltak meg belépni ahonnan többször is beengedett már és mégis elutasított És nem akkor utasított el amikor 3 bejelentkezés után egy másik helyszínről másik géppel történt a bejelentkezés hanem azután miután visszatértem az eredeti már többször hasznát gép/szoft/hely pároshoz.

És jön a furcsaság. Ma megpróbáltuk telefonon keresztül. Böngésző, majd gmail és úgy beengedett a fiókba. Nem regisztráltuk be a telefont eddig. És mégis beengedett de a PC-ről se normál se inkognitó módban nem. Mivel számomra nem megoldás a telefonos elérés így még mindig ott a kérdés, hogy miért nem megy PC-ről ? Ma is 3 próbálkozás után ezt dobta fel a PC-n [kép]


tknof1871
(őstag)

Üdv!
Mit jelent a megbökés? Mi történik ha ráklikkelek?


smallcurrant
(tag)

Sziasztok!

Hogyan, hol tudok létrehozni címlistát, hogy ne kelljen mindig begépelni x nevet?
Jó lenne, ha csak rákattintanék a listámra és egyből hozzárendelné a neveket és nekem csak a szöveg megírásával kellene foglalkoznom.

Előre is köszönöm a segítséget! :)


nfsu17
(veterán)

a címtárban létrehozol egy új címkét: pl. haverok

adott nevet hozzárendelsz ehhez a címkéhez. akár többet is.
a levél címzésekor elkezded beírni, hogy "haver" és már ott is vannak a nevek


smallcurrant
(tag)

Köszi szépen a segítséget! :R


Jumbo
(tag)

Sziasztok!

Androidon a Gmail levelek háromszor jelennek meg az értesítési sávban.
Mit kellene másképp beállítanom?

Előre is köszönöm!


totron
(addikt)

Spambe érkezett mailre van-e értelme válaszolni - valós személy részére - kimegy egyáltalán vagy saját magával levelezik olyankor az ember? Érdemes új mailt kezdeni?


nfsu17
(veterán)

átteszed bejövők közé és válaszolsz


scream
(veterán)

Valaki találkozott már ilyennel? :F

Épp régi leveleket szelektáltam és egyszercsak bumm és sehonnan nem férek hozzá a leveleimhez. :(

üzenetek