Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Hello!

Nem csak G-mail-el, hanem az egész Google fiókkal kapcsolatos probléma:
Van egy fiók, amibe nem léptem be már vagy egy éve, mert ez csak a mail cím miatt lett létrehozva anyukámnak. Csak egy levelezőprogramba van beállítva ez a mail cím, onnan továbbra is be tud jelentkezni a program a gépemről, fogadni és küldeni is tudok vele levelet (Thunderbird). Most próbáltam viszont "manuálisan" bejelentkezni a fiókba a Chrome-ból és se a Google-be, se a G-mail-be nem enged be, a jelszó stimmel, de utána ezt a képernyőt dobja fel:

Én soha nem adtam meg ilyen biztonsági kérdést, úgyhogy nyilván a választ sem tudom rá. Nem is értem hogy dobhatja akkor ezt fel? A "Try another way"-re kattintva csak ugyan ezt a képernyőt dobja fel. Mit lehetne tenni, hogy be tudjak jelentkezni? Nagyon nem szeretném elveszíteni ezt a fiókot (e-mail címet), mert az ismerősei közül mind ezt ismerik. Írjak a Google support-nak, vagy mit kellene?

Köszi!


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Lehet láma kérdés, de anyukád nem tudja a választ?


nagyonjjo
(tag)

Üdv!
Mivel nem találok témát neki!
Gondoltam megkérdezem,hogy hova tünt google keresőben a tárolt változat? Pár hónapja még volt,de már nem találom sehogysem.
Jofogáson rendeltem meg 1 terméket,amit ph-s cég is hírdet.
És eleddig nagyon úgy néz ki,hogy fel kell jelentenem őket. :W

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Kis lenyílóra kattints a találatok első sorának végén


nagyonjjo
(tag)

Már ha lenne....


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Nem minden oldalánál van sajnos, rákerestem, itt nekem sem mutatja.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Szerinted itt volnék és kérdezném ezt, ha ő tudná? De miért is tudná, minek is tudná. A hsz.-emből azért ki lehet következtetni, hogy a fiókot nem ő, hanem én hoztam létre neki és, mint írtam soha nem állítottam be ilyen (és másikat sem) biztonsági kérdést. Olyan, mintha a Google szórakozna velem.

Amúgy meg ilyen hülye kérdést is nehéz kitalálni, nem hogy a választ, egy 65 év feletti személyről beszélünk és "ki volt az első főnöke?!" :((


Nikaré
(őstag)

Hello!
Úgy emlékszem, hogy alap esetben a gmail fiók 3 hónap inaktivitás után leállítja a fiókot.
Az, hogy egy másik levelező program kezeli erre már passzolok mert az több lenne mint tipp.


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Feltettem egy kérdést, mert gyakran a csak a nyilvánvaló marad ki. A kioktató hangnemet pedig legyél kedves mellőzd, segíteni akartam.

Külső alkalmazással is csak ideig-óráig fog menni, mert majd tuti autentikálni kell azt is. Próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot, kis időbe telik, de jellemzően segítenek.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Sorry, nem akartam kioktató lenni :N , csak azt hittem ez triviális abból, amit leírtam (mint amennyire triviális baromság ez a biztonsági kérdés). Senki más ten tehet erről, csak a Google és köszi.

A magyar support-juk milyen, vagy mindenképpen érdemesebb angolul?

(#10888) Nikaré : Amióta létrehoztam (már több éve) kb. semmilyen aktivitás nem volt a levező programon kívül. Azzal viszont rendszeresen fogadunk/küldünk leveleket. Nem is értem miért kellene, hogy legyen más, ezt direkt csak a g-mail miatt csináltuk.

[ Szerkesztve ]


gyulaszu
(senior tag)

Az utóbbi időben többször is volt olyan kampány, hogy biztonságosabbá akarták tenni a fiókot. Ekkor nekem rendszeresen letiltották a pop3/smtp hozzáférést. Ilyenkor mindenféle másodlagos azonosítás bekapcsolását is erőltették.
Furcsállom, hogy Ti ilyenbe nem futottatok bele.
...vagy esetleg egyszer mégis végig lett egy ilyen kattintva és a volt főnök neve is bekerült.. :R


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Jobb az angol, bár nekem még nem kellett, csak az Ads fiók miatt. Azt meg mivel fizetős, teljesen másként kezelik.


Szecska26
(csendes tag)

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok e megoldást a végleges tiltásra egy adott email címre. Mert ugye alapból hiába tiltom le, berakja a spam mappába a levelet.


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Szűréssel tudod azonnal törölntetni. Esetleg az nem jó?


Szecska26
(csendes tag)

Az nem jó. Olyan megoldást keresnék amivel eleve írni sem tudna az illető. Egy olyan tiltás mint például ami a viberben vagy messengerben is van

[ Szerkesztve ]


modflow
(veterán)

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Van egy email címem, ami: pelda.akarmi@gmail.com

Már több olyan levelet is kaptam, amiben azt láttam, hogy a címzett: peldaakarmi@gmail.com

Csodálkoztam, hogy én mégis miért kapom meg más mail-jét.

Erre most ezt olvasom:
A pontok nem számítanak a Gmail-címekben
Ön akkor is megkapja az e-maileket, ha a levélíráskor a feladó véletlenül pontokat tesz az e-mail-címbe. Ha például az Ön címe tothlaszlo@gmail.com, akkor az e-mail-cím pontokat tartalmazó verziói is Önhöz tartoznak:
toth.laszlo@gmail.com to.th.lasz.lo@gmail.com t.o.t.h.l.a.s.z.l.o@gmail.com

Mivan???
Akkor ha valaki beregisztrált apeldaakarmi@gmail.com-ra, akkor megkapja az összes levelemet? :Y :Y :Y

[ Szerkesztve ]


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Nem lehet regisztrálni pontokban eltérő címet.

Sz arra jó, hogy a családnak, hivatalnak, vásárlásra látszólag különböző címeket adsz meg, és a beérkező leveleket ezek alapján tudod szűrni.

Ingyenes alias címek ezek.

Ha elfogadja a szolgáltató, akkor megadhatsz pelda.akarmi+szolgáltao@gmail.com címet is.
A + jel után bármit beirtatsz, az is a tied lesz, ezzel is tudod szűrni a leveleket, egyben megtudod esetleg honnan szivárgott ki a címed.

[ Szerkesztve ]


Szecska26
(csendes tag)

Ez sem az igazi mert itt csak a Google fiókot tudom tiltani ha a névjegyzékben is szerepel. De mondjuk egy freemail-es címről érkezőt már nem


modflow
(veterán)

Már kicsit megijedtem.

Akkor amikor én regisztráltam a gmail indulásakor ezer éve, és a vezeték nevem után a keresztnevem elé pontot tettem, akkor az egybeírtal már nem tudott más regisztálni?

üzenetek