Gmail - Infotech fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Orlin
(addikt)

Hello!
Milyen címre kell írni?
Köszönöm.


egykori
(őstag)

Beírod az email címet, majd, mivel nem tudod a jelszót, akkor felajánl lehetőségeket a Google. De nem tudsz ezekkel élni, így további segítséget kérsz, akkor meg kell adni az email címet. Azután meg majd kérdeznek különböző dolgokat..., ekkor kezdődik az említett tortúra.


crea1984
(tag)

Sziasztok!
Adott egy kisebb vállalkozás ahol gmail fiókot használnak céges ügyekre.
Előzményekről pontosat nem tudok, csak annyit, hogy talán telefonra akarták tenni a gmail fiókot. Azóta nem enged belépni semmilyen eszközről a gmail. Hibás jelszót ir ki, feltételeztem megváltoztatták a jelszót, de az irodában lévö 3 thunderbirdből az egyik nagy csodálkozásomra működik. Kiolvastam a jelszót és valóban az amit régen is használtak, és ugyanez volt beállitva a többi gépnek is....
Tehát egy készüléken müködik a régi jelszóval a levelező, küldtem próba emailt oda vissza...minden hibátlanul működik. Ugyanúgy beállított thunderbirdok nem müködnek, gmailbe egy böngészöböl se, semmilyen gépröl se tudunk belépni. Jelszó visszaállitást probáltuk, de nem volt megadva másodlagos email igy nem jutottuk sehova.
Szerintetek mi lehet a hiba, tanácstalan vagyok, a vállamat megrántottam volna én is, és azt mondtam volna jelszó változtatást történt... de egy gépen ugyanúgy a thunderbirdben hibátlanul üzemel. mit tudnék tenni, hogy megoldódjon?


crea1984
(tag)

1 óra próbálkozás után most nem írja ki hogy hibás a jelszó csak a captchat kéri állandóan, de hiába írom be helyesen újra visszadob, és kéri a captcha-t. ( próbáltam már telefonon, 3 különböző gépen...semmi)


Nikaré
(senior tag)

Sziasztok!
Létezik olyan beállítás, ami önmegsemmisítő üzenetet hoz létre? Megnyitja a címzett és x idő múlva törlődik?


kispx
(addikt)

Bizalmas mód néven keresd. (A "fotó beszúrása" és az "aláírás beszúrása" ikon között.)


Pancsermeste
(őstag)

Erre nincs ötlet?
Gmail névjegyzékekben ott vannak a kis avatarok, de a gmail APP-ban nem jelenik meg a feladó képe automatikusan és nem találok rá beállítást, hogy ne csak a neve kezdőbetűje legyen ott.
BlueMail-ben működik rendesen, sőt, a névjegyzékben nem szereplő feladók (mint pl. aliexpress, bangood) saját logója jelenik meg, és nem csak "A" meg "B" betű.


Nikaré
(senior tag)

Danke!
Megvan.
Azt hittem egyszerű törölt lesz, de kódot is játszik közben.;]


janos1988
(addikt)

A Thunderbird úgy döntött, hogy 3 év után újra valamit elcsesz (?) és megint riasztások jönnek a gmailes fiókokból. Hol lehet ezt az őrültséget kikapcsolni? Hogy visszaengedjen és le tudja kérni a leveleket, ahogy eddig is tette...

[ Szerkesztve ]


janos1988
(addikt)

"Személyazonosság igazolása

Az eszköz nem ismerhető fel. Az Ön biztonsága érdekében a Google szeretne megbizonyosodni arról, hogy valóban Ön próbál bejelentkezni."

Már megint ez (böngészőből). Amint visszaenged minden ilyen idegesítő biztonsági szart ki fogok kapcsolni. :((( Csak azt nem tudom, hogy hogy lépjek be...

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(veterán)
Blog

Böngészőben lépj be, a TB-öt pedig add hozzá újra. Változott az autentikáció, gondolom régen állítottad be. IMAP legyen engedélyezve. Jónak kell lennie.


janos1988
(addikt)

Nem enged be böngészőből se. Biztonsági kérdést kér. Nem tudom mi az. Több gmail cím is van. Nem értem miért nem elég neki a user/pass, miért kell ennyire túlgondolni...


Snoop-y
(addikt)

" Amint visszaenged minden ilyen idegesítő biztonsági szart ki fogok kapcsolni."

Hajra! Ez a legjobb modja, hogy orokre elveszitsd a fiokodat :DDD

Pont az ellenkezojet kellene tenni es 2FA-t beallitani de szerencsere ertesz hozza ;]


Krystal_s
(őstag)

Már most sem tud belépni miközben tudja a jelszót! Azért ez nem normális működés. Nálam is rendszeresen figyelmeztet. Pár hete már a megszokott email lekérdező (x-notifier) sem tud megfelelően működni, mert annak már nem engedi külön megnyitni a fiókokat, miközben én azt jóváhagytam.
A Gmail túlzásba vitte a biztonsági korlátozásokat. Esetleg azoknak kedvező, akik egy helyen, egy gépet és 1 fiókot használnak. Mi van azokkal, akiknek több fiókjuk van, több gép, több fajta böngésző, még utaznak is stb? Nekik sokszor zavaró, vagy lehetetlen belépni, miközben tudják a jelszót.
Nevetséges, amikor előveszem a régi gépet, amin korábban 10000x léptem be és felfüggeszti a fiókot, hogy igazoljam. Még viccesebb, amikor ugyanazon a gépen nem enged be, mert másik böngészőből akarok belépni.

Amúgy az erre vonatkozó hülyeségeit nem lehet tiltani. Akármit állítok be, akkor is problémázik. Mi köze hozzá, hogy én honnan akarok belépni? A jelszó a lényeg, amit elsőre beírok. Több elírásnál lenne indokolt a felfüggesztés és nem azért, mert átmentem a másik szobába...

ui: Bezzeg a több 100 eltűnt levelemet, amik rejtélyes módon eltűntek egyik fiókból (minden még a kukából is) nem képesek visszaállítani. Kb 20x jeleztem nekik. Senki más nem lépett be. Másik fióknál is volt ilyen, hogy régi levelek eltűntek és nagyon sok embert járt így.


Snoop-y
(addikt)

Surprise nekem is van tobb fiokom es hasznalom is par helyrol:

Munkahelyi gep (Windows)
Desktop (macOS)
5 kulonbozo telefon
1 tablet
Apple TV

Tobbszor leirtam mar de megirom megint. kell venni 2db Yubikey kulcsot (nem kell a legujabb a regieket egy hamburger menu araert dobjak utanad) A ket kulcsot hozzaadni 2FA-hoz.
Egyik Yubikey mehet a kulcstartodra, hogy keznel legyen masikat meg jol elzarod akarhova.

Problem solved...

A gmail nem vitt tulzasba semmit csak van par millio fiok amit vedeni kell es erre egy jelszo sajnos nem megfelelo mert azt a legkonnyebb ellopni.


Nikaré
(senior tag)

Ez a kulcs, hogyan léptet be?


Snoop-y
(addikt)

Bejelentkezeskor vagy USB-n vagy NFC-n keresztul bekeri.
Ha megtortent az autentikacio bejelolheted, hogy az eszkozon tobbet ne kerje es egeszen addig ezt meg is jegyzi amig kezzel ki nem veszed az eszkozt a megbizhato listabol.


Krystal_s
(őstag)

"Surprise nekem is van tobb fiokom es hasznalom is par helyrol"
"Tobbszor leirtam mar de megirom megint. kell venni 2db Yubikey kulcsot"

Most jól értem? Van több fiókod, de azokat úgy tudod használni zavartalanul, hogy vettél hozzá Yubi kulcsot?
De akkor mi ebben a meglepetés, vagy nagy dolog?
Szerinted az a normális, hogy ilyen kulcsokkal mászkáljak, mert néha megakarok nézni 1-2 levelet akármilyen gépen? :)
Elfogadom, hogy neked ez jó, de nekem nem. Mások a felhasználói szokásaim. Továbbra sem tartom normálisnak, hogy a Gmail azt lesi mikor milyen eszközről vagy gépről akarom megnézni a leveleimet. Adjon több lehetőséget és majd én eldöntöm melyik biztonsági funkciót használom saját felelősségre. Van olyan fiókom, ami fontos. Ott használok 2 faktorost, sms kóddal. Van másik 5 címem fórumok stb miatt, amit csak megakarok nézni és kész. Azoknál is megvan adva a mobil és pl többszöri elrontott jelszó esetén már gyanakodhat és kérhetne igazolást.


Snoop-y
(addikt)

Csak akkor keri be a kulcsot ha uj eszkozrol lepsz be.
Amugy az sms 2FA es az authentikacios app azert nem javasolt mert ugyanazon az eszkozon van a fiokod is.

A Yubikey-t lehet mashol is hasznalni:

SSH belepeshez
OS inditashoz
Webes bejelentkezes


allein
(addikt)

Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e arra mód, hogy gmail-en belül megnézzem egy bejövő levél milyen IP címről lett küldve.

Meglett de nem segítség mert gmail IP címet mutat és nem az adott eszköz IP címét.

[ Szerkesztve ]

üzenetek