Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


Kommy
(veterán)
Blog

Köszönöm úgy néz ki thunderbird-ben sikerült megoldani. Találtam egy olyat benne, hogy személyazonosságok kezelése a postafiók beállításaiban és oda meg tudtam adni az e-mail címet.


Rison77
(senior tag)

Sziasztok,
Valami nagyon elba..dott, a webes elérésemen. Ma reggelre összesen a beérkező levelekben listáz kb 5 db idei november eleji /október végi levelet, után 10 db 2019-es levelet a 2018-as fullra kimarad, és utána 2017-től listáz mindent rendesen visszafele. Nincsen semmi szűrő beállítva, se archiválva nem lettek, se letöltve sehova, tegnap este még meg volt minden. Viszont ha keresésben rákeresek akkor feldobál mindent, az összes levélben szerepelnek nyilván. Ott vissza tudom helyezni a beérkezett mappába, de honnan helyezné vissza? :DDD Biztos, hogy nem én helyeztem át őket sehova, főleg így szelektálva őket.. Sehol nem találtam erre vonatkozó nézet beállítást se, átnéztem mindent, de ötletem sincs.

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Megesik az ilyen, jó ha van mentése az embernek. Havonta lementek mindent, pont emiatt. Szívtam már... Egyébként nem tudom. Gmail, IMAP, POP3, stb. fiókok?


Rison77
(senior tag)

Nem használok rá semmi klienst. Az összes levél lista alatt megvan mindegyik email , sőt fel is van címkézve beérkezett levélként, de a beérkezettek között még sincs.. ha rámegyek, hogy rakja a beérkezett levelekbe akkor visszarakja.. szóval fuck logic kb. Nem értem mi alapján szelektálta ki őket. De ezek után lehet lehúzom őket, hogy meglegyenek.

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Állíts be automatikus mentést az adataidra. Csak a Gmail mappákat jelöld meg és kész... De persze mehet minden más...


Wolfskin
(őstag)

sziasztok,

olyan problémám keletkezett, hogy a gmail váratlanul, minden ok és előzmény nélkül kizárt a fiókomból.
gyanús tevékenységet észleltek.
kényszeríteni akarnak jelszóváltásra.
nem szeretnék jelszót cserélni

• hogyan tudom ezt elkerülni?
• hogyan, ilyen címen tudom elküldeni őket... (oda)? tud valaki kontaktot?

köszi!


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Pedig jobb ha megteszed. Biztonsági email cím, másodlagos telefonszám, ezek legyenek...


Wolfskin
(őstag)

pedig nem akarom megtenni, de belekényszerít. kicsit fasiszták a módszerei, semmi választást, szabad döntést nem enged, de hát ez egy ilyen cég. gondoltam akkor legyen az 12345678, de azt se engedi. lehetőleg semmilyen adatot nem adok meg és már elgondolkodtam, hogy teljesen felszámolom a google fiókomat és áttérek egy másik levelezőre.
és ha találnék egy kontaktot hozzájuk, a legdurvább trágárságok kíséretében hagynám ott. de sajna nem találok. így csak magamban utálkozom rajtuk. fú de gyűlölöm a guglit. de jó volna kitakarítani az életemből...

de azért köszi a választ!

ps: amúgy egyszer már csinálta, hogy másik irodából, másik gépről már nem engedett belépni, "erről a gépről még sosem léptél be, és jobb ha tudod, hogy nem is fogsz" üzenettel zárt ki, de erről aztán leszokott. úgy látszik megint valami paranoiás beteg került pozícióba, most újra kezdődik az üldözési mániás korszak a cégnél. :(((

[ Szerkesztve ]


Snoop-y
(veterán)

Azt vagod, hogy egy algoritmussal hadakozol ugye ? :D

Amugy senki nem tart pisztolyt a fejedhez nem kotelezo hasznalni am.


Wolfskin
(őstag)

igen, de én azt gondolnám, hogy az algoritmust emberek írták valamilyen céllal... (amiről sejteni lehet., hogy micsoda)
és ha már az ember lemond a teljes privát szférájáról cserébe szolgáltatást várna el...

persze a történelem során sokszor voltak ilyen egyoldalú viszonyok is, sokan éltek vissza az erőfölényükkel és diktálták a feltételeket, eddig hál istennek eddig mindig bukással végződtek

egyébként sajnos kötelező, az android telefon google fiók nélkül szinte az internetre se megy ki. pedig vannak jobb szolgáltatók, a yahoo korlátlan tárhelye pl nem úgy korlátlan, hogy 15GB-ig korlátlan (muhaha), hanem afölött is... ;)
sajnálom, hogy az elmúlt években bevezettem a google mailemet, nem lesz könnyű váltani. pedig ahányszor szétcseszték, ahányszor butították, ahányszor próbálták használhatatlanná tenni, mindig megfogadtam, hogy adé... és akkor most jön az önkényes kizárás, erőszakos jelszócsere kényszerítés... :W

tényleg király ez a gugli... ja, mint Oidipusz :C

summa summarum úgy látom ezen változtatni nem lehet, nem kaphatom vissza a jelszavam, az van amit a goggle parancsol... :/


gyulaszu
(senior tag)

Váltsál (vagy elsőnek kérjél kölcsön) egy Huawei/Honor google nélküli telefonra/tabletre és azután mondj véleményt, hogy elegendő-e neked?


nfsu17
(veterán)

Nem tudom ezen most miért kell meglepődni, olyan világ van, hogy azt csinálhatsz, amit mások mondanak. Menj ki tüncizni a google ház elé, biztos szívesen látnak. :DDD
Szvsz.be lehet állítani, hogy a gmail mailjeid átmenjenek egy másik mailre. Problem solved. És a másikról kezdesz el válaszolgatni, majd szép lassan kikoptatod a gmailt.
De én továbbra sem látom ezt akkora problémának :D
Egy szolgáltatásnak van ászf-je...ha nem fogadod el, nem kell használni. Ha elfogadod, úgy használod, ahogy ők fütyülnek. A kötelező jelszócsere X időnként Y honlapokon nem zavar?


Wolfskin
(őstag)

Igen, a tüncizés jó ötlet! :C Azt találtam ki, ha látok egy guglis autót felborítom, felgyújtom, aztán azt mondom, hogy "Minden Jelszó Számít". Akkor nem lehet bajom. És mégy egy új plazmaTV-t is haza tudok vinni... :DD

Egyébként nem is jelszócsere számít, hanem a hozzáállás. Neked milyen lenne, ha kivennél egy szállodában szobát a tengerparton, és reggel 10-kor jönne az igazgató, kizavarna, és bekulcsolná szobákat: "szép az idő, tessék lemenni a partara, nem a szobában ücsörögni." Végső soron igaza lenne, de neked nem nyomná föl az agyad?
Szóval amikor nem enged belépni a saját fiókomba, mert neki gyanús, hogy arról a gépről még nem létem fel, meg csak úgy a semmiből gyanús neszeket észlel, és 20 év után változtassam meg a jelszavam, az engem is felnyom. De már tudom mi lesz a következő jelszó: K.anyad_gugli1 ebben van kisbetű nagybetű, szám és különleges karakter is. És legalább naponta leírhatom. Nem segít, de jól esik :)

@gyulaszu
Amúgy szorítok a Huaweinek, jó lenne egy guglimentes világban élni.

[ Szerkesztve ]


gyulaszu
(senior tag)

Én már lassan egy éve ilyen tabletet használok [kép]
FF böngésző felment rá, azon belül van Google kereső.
Pár app amit használok megvan rá.
Egyedül a gmail-t nem érem el, de az meg ott van a telefonon.
Úgyhogy végülis elvagyok gms nélkül is...


Piftuka
(veterán)

Sziasztok!

Meg tudjátok mondani kérlek, hogy amikor valaki megoszt velem a Google Drive-on egy mappát (tehát a saját Drive felületén egy részt), és én oda feltöltök file-okat, akkor miért az én tárhelyemből fogy, nem az övéből? :F

Számomra ez teljesen logikátlan, és érthetetlen...


Jim74
(nagyúr)

Szia!

Több, mint 10 éve használok gmail-es címeket. Kb. 2 hete tértem át outlook-ra. Egy hétvége alatt megvolt, pedig kb. 30 regisztrációt kellett módosítanom. Gmaileseket átirányítottam outlookosokra és kész.


Snoop-y
(veterán)

Azert mert a lakossagi gdrive alatt a kvotat a file tulajdonosatol vonja le. Mivel te hozod letre a file-t te vagy a tulajdonosa.

Amit te szeretnel az csak Workspace (korabbi neven g suite) alatt mukodik a Shared drive tipusu megosztasokon.

[ Szerkesztve ]


Oldman2
(veterán)
Blog

Gondolom, mert minden megosztott fájl, csak 1x tárolódik. Ha pedig Te "töltötted fel" egy megosztásba, akkor nálad tárolódik.

Ennél érdekesebb, de ehhez kapcsolódó az a régebbi sztorim, amikor egy meglévő 100GB-os előfizetést akartam megszüntetni és letöltöttem offline-ba mindent, majd töröltem.

Mégse szabadult fel a teljes 100G. Aztán kiderült, hogy az általam megosztott mappákba feltöltött dolgok az én helyemet is foglalják.

Itt a szál erről.


Wolfskin
(őstag)

Megpróbáltam belépni egy új gépről egy másik gmaile fiókba:

"MÉG SOSEM LÉPTÉL FEL ERRŐL AZ ESZKÖZRŐL, EZÉRT NEM VAGYUNK BIZTOSAK BENNE, HOGY TE VAGY AZ. ERŐSÍTSD MEG A SZEMÉLYAZONOSSÁGOD ERRŐL A BIZTONSÁGI EMAIL CÍMRŐL:
xy...@gmail.com"

Tehát egy új gépen nem enged be egy gmail fiókba, mielőtt egy másik, azon a gépen szintén újnak számító gmailes fiókban, nem azonosítom magam. Abba viszont csak akkor fog beengedni, ha emebben azonosítom magam... :D :D :D

EZ ÁM GOOGLE :C :C :C :C :C :C :C :C :C :C

[ Szerkesztve ]


nfsu17
(veterán)

Vettünk egy lapost...új. Beléptünk anyám és apám fiókjával is. Egyszer sem reklamált. :U

üzenetek