Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


Degeczi
(nagyúr)

Biztosan az emailfiókod visz el 13G-t?
Inkább az szokott, h a telefon alapban eredeti méretben tölti föl a képeket a Google Fotók alá


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Azt is számolni kell, amit megosztottként töltött fel. De a leveleket mindenképpen érdemes leszedni és archiválni... Kliensből (pl. Thunderbird) kihúzod és a sok .eml fájlból csinálsz egy könyvtárat, vagy bezippeled.


Degeczi
(nagyúr)

Vagy alapban is ott a Google Takeout, ami mbox formátumban (Thunderbird alá közvetlenül berakható) le tudja tölteni a levelezésed


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Igen, azzal is szoktam, egyszerűbb is, bár őszintén szólva eddig jobban bevált a külön levelek kezelése.


Degeczi
(nagyúr)

Nekem azért kell, mert a céges Gmail fiók beállításai tiltják a POP3-at, archiválni viszont kell néha, mivel törlik a régi leveleket.
Persze ami olyan, h egyenként fontos (pl. kulcs, számla), azt levelenként küldöm át én is máshová eltárolni, kereséshez viszont (amikor fene se emlékszik rá, ki írta, csak hogy miről volt szó) a teljes fiók praktikus.

[ Szerkesztve ]


zsoltzsolt
(addikt)

A Gmail (google) fiókomba több eszközzel vagyok bejelentkezve. Gmail-be való belépésre a Bejelentkezés telefon segítségével -t használtam.
Jól működött, a fő telefonomra jött az értesítés. Pár napja azonban a másik telefonomra érkezik, annak ellenére, hogy újra beállítottam a fő készüléket a weboldalon, pc-n, jött is az értesítés a telefonra, leokéztam. Kiléptem a gmail-ből, erre megint a másik készülékre jön az értesítés. Már negyedszerre állítom vissza, de nem működik, a másik telefonra küldi a belépési értesítést. hogyan tudnám rávenni, hogy a beállítás során beállított telefonom maradjon kilépés után is az értesítendő készülék???? :W


gyulank
(addikt)

Na, hát ezt a webes oldal alján írta, most rámentem a kezelésre, azt mondja, hogy 15 GB/13,44 GB felhasználva A TÁRHELY RÉSZLETEI Drive3,07 GB Gmail9,24 GB Google Fotók1,12 GB. Szóval eljöhet az a pillanat, amikor az e-mail nem fér el a tárhelyen, és engem az az utáni időszak érdekel. Hogy akkor mi történik, akkor mit lehet csinálni, mert gondolom, több üzenetet nem kaphatok, mert nem tárolják. Akkor utána lehetne letölteni mindent, aztán törölni mindent az online tárhelyből, de akkor hogy tartom egyben? Mi lesz azokkal a funkciókkal amik most működnek? Pl. kapok egy olyan címről üzenetet, vagy választ, amiről már küldtek, de az újba az lesz az első, a többi a lementett, és az online tárhelyről töröltben lenne? És mi lesz, mikor megint betelik, és akkor 2 mentés lesz, vagy ki lehet bővíteni az egyet nagyobbra?


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Lehet bővíteni, de fizetős. Ha bevált a platform és nem akarod elveszíteni a leveleket, egy próbát megér. Sajnos lassan minden valamire való szolgáltatás előfizetéses modellre vált...

Esetleg regisztrálj másikat, használd backupnak, vagy nézz körül más szolgáltatóknál, hátha megtetszik valamelyik.


Degeczi
(nagyúr)

1G-t nyerhetsz: a fotókat a nyárig lenullázhatod azzal, h átkonvertáltatod kisebb (de még mindig bőven elég fölbontású) méretűre, amik nem számítanak bele a tárhelyedbe. A júniustól feltöltött képek közül már a kicsik is csökkenteni fogják ezt.


gyulank
(addikt)

Én nem akarok nyerni, se venni...


Đusty
(addikt)

A gmail fiókot outlookban beállítva nem látszik az "elküldött" mappa meg még egy csomó másik sem: törölt, stb., nem úgy mint a freemailnél. Hogy kell beállítani, hogy látszódjon?

[ Szerkesztve ]


Đusty
(addikt)

ok, a gmail mappát kell lenyitni hozzá :W

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(nagyúr)
Blog

:C


Đusty
(addikt)

Viszont azt tényleg nem tudom már hogyan kell beállítani, hogy a beérkező levelek egy másik fiók beérkezőjében landoljanak, ahogy a freemailes csoport. Itt nem adja ki a mappaválasztás lehetőségét. Azaz a "kijelölt fiók az új üzeneteket a következő helyre kézbesíti"-nél nincsen választási lehetőség, freemailnél van.


Imy
(veterán)
Blog

Gmail/drive tárhellyel kapcsolatban. Kezd fogyni a helyem 78%-ig tele a szabad tárterületem. Ma reggel töröltem ~1Gb levelet, de nem frissült a szabad tárhely. A Gmailnél atörölt levelek mappa is ürítve lett. Ez mikor updatelődik?


nfsu17
(veterán)

Kukából is? Tehát drive kuka is üres? Tudom, hogy a leveleknek ahhoz nincs köze, de ott is lehet fölös dolog. Van, hogy lassabban frissít, bár nekem mindig max pár perc volt

[ Szerkesztve ]


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Archív lesz a ludas, azokat is nézd meg.


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Szűrővel tudod beállítani: továbbítás, címkézés, stb.


Đusty
(addikt)

köszi


Littoral
(aktív tag)
Blog

Én vettem tárhelyet, egy évre hatezer xy forint (6700 talán), ki lehet bírni. Nálam a képek vitték a helyet. A terv az, hogy a kifizetett egy évben archiválom őket máshová, és visszatérek a nem fizetősre.

üzenetek