Gmail - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


EmberXY
(addikt)

Sziasztok!

A google takeout-tal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Gmail-es levelezésről szeretnék mentést készíteni, tulajdonképpen ez meg is történt, de valamit nem értek...
A mentés előkészítésekor a Takeout oldalán kipipálom az E-mail szolgáltatást (a többit nem, mert nem az egész fiókot akarom menteni, nagy részét a szolgáltatásoknak eleve nem is használom, csak a levelezés lenne fontos), ez ugyebár azt írja:
"Az Ön Gmail-fiókjában található üzenetek és mellékletek MBOX-formátumban. A Gmail-fiókjához tartozó felhasználói beállítások JSON-formátumban."
Alatta pedig kiválasztva, hogy az összes levelezési adatot tartalmazza a mentés.

Namármost a logika szerint éppen erre volna szükségem, ezt meg is tettem, de a végeredmény egy ~ 21 MB méretű MBOX file. Ez eddig rendben is van, de elbizonytalanodtam a tekintetben, hogy ez valóban tartalmazza a levelezések csatolmányait is? Kb 5000 levélről van szó, és nagyon sok csatolmányról ki-és bejövő oldalon is, számításaim szerint már a csatolmányok méretének is többnek kéne lennie, mint a végeredmény, ezért furcsállom a dolgot. 100-nál több olyan levél van, ami legalább 0,5 MB méretű csatolmányt tartalmaz, ez már önmagában 50 MB legalább, és ezek nagy része olyan pdf, amikben nem csak szöveg, hanem képek is vannak, ami gondolom egy bizonyos határon túl már nem tömöríthető.
Valamit én csináltam rosszul, vagy ennyire tömörít az MBOX formátum?
Az a gyanúm, hogy a csatolmányok mintha nem lennének a mentésben, létezhet ez? Ha a levelezést egyszer valahová neadjisten a mentésből kéne visszaállítani, akkor azt szeretném, ha a levelek a csatolmányokkal együtt lennének meg.

[ Szerkesztve ]

üzenetek