Gyógyszerészek is vannak a ph-n? - Egyéb fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Ecsém
(csendes tag)

Amikor én bekerültem kicsit több fogalmam volt róla, mint általában a felvételizőknek, de most jobban átlátom a dolgokat. Tesó orvos, de én nem akartam az lenni.
Mindenesetre nem bántam meg. A gyógyszerészi szakma óriási biztonságot ad, ezt nem gondoltam előtte. Nagyon kevés embert képeznek (3 egyetemen kb.300-350 évente), attól függetlenül, hogy az ember gyógyszerész lesz, nagyon sok helyre mehet dolgozni: gyógyszergyárak, gyógyszertár, oep, nagykerek, kórházak, orvoslátogatás, monitor... Egyszóval ha gazdasági beállítottságú vagy, az sem baj, mert tovább tudod képezni magad, és rendkívül biztonságosan el tudsz helyezkedni vele.
Nyilván megvannak a maga nehézségei az 5 év során, dehát hol nincsenek kemény vizsgák. Az első 4 év komoly, az ötödik egyáltalán nem. Közben nyáron szerveznek cseregyakolatokat, oda is lehet menni. Pl. tavaly Egyiptomban, idén Törökországban voltam 1-1 hónap kötelező nyári gyakorlaton. Erasmus megpályázására is jó esélyek vannak. Idén Spanyolország volt 3 hónapot.
Egyszóval emberek, nagyon érdemes eltöprengeni rajta, hogy melyik szakot válasszátok. Ezt csak ajánlani tudom.
Te mivel töltöd az időd?

üzenetek