Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


erdey_a
(őstag)
Blog

a Google tv újabb mint az android tv, de ugyanannak a kutyának a kölyke.
Viszont minden tv okosító, ami plug and play vagy az egyiket, vagy a másikat futtatja. Lehet a kodival szórakozni, de az nem a szülőknek való.

Nekem is philips tv van Android tv-vel. Nem látom, mi gond lenne vele. Kiválasztom az appot (hbo, skyshowtime, disney, stb.) és elindul. Nem kell semmi hókuszpókusz.


doc
(nagyúr)
Blog

koszi, akkor szerintem vadaszok egy ilyet :)

Nem szeretem az Android TV-t, az osszes eszkozom kozul messze a leggyengebb :( Eleve a kezdokepernyo is tulzsufolt, tulbonyolitott, csomoszor instabil (parhavonta ugy beakad hogy konkretan aramtalanitva kell ujrainditani a TV-t), nem egyszer elofordult hogy frissiteni kezdte az appot amitol nem lehet elinditani, vagy ha benne vagyok akkor kidob, van hogy be is ragad es csomo ideig nem hasznalhato az adott app, stb. Kezelhetosegre sem valami jo, egyszeruen nem all kezre egy csomo minden, az Apple TV-hez vagy a Samsunghoz kepest egy nagysagrenddel kenyelmetlenebb :(

Majd megprobalom a leheto legjobban le/kipucolni hogy tenyleg csak a leheto legminimalisabb dolgok latszanak.


golya32
(aktív tag)

Nekem apple tv van qva jó de drága.
Másik kérdés az okos tv-n elment a wifi, ez javítható estleg egy usb-s stickel?


PociAti
(senior tag)

A kérdésre nem tudom a helyes választ.
Viszont ha nem jönne össze, akkor még ott van lehetőségként az, raksz a TV közelébe egy wi-fi-s routert, ami vezeték nélkül kapja a jelet, de a TV-nek kábelen adja át. A jel valószínűleg erősebb lenne, mint stick esetén.


tserrof77
(senior tag)

Nem, mert csak a sajátjaival hajlandó menni, horrorpluszáfáért... :U :U


Semin
(senior tag)

Inkább egy TV okosító, mert a mai TV-k lanja 10/100 ami a kínszenvedés szinonímája. Inkább egy használt régi apple TV wifivel.


PociAti
(senior tag)

Mégis milyen adatfolyamhoz nem elég a gyári 10/100-as csatlakozó?
Gondolom egy olyan felbontáshoz, ami meghaladja a készülék felbontását. Egy Full HD TV-nél elégnek kell lennie. Ha már annyira modern készülékről lenne szó, akkor nem 10/100-as csatlakozója lenne.

A célt kiszolgáló használt router megvan 5k-ból. TV okosító lényegesen drágábbak, és a tudásukat nézve nem szoktak jól öregedni. Vagy meglehetősen drágát kell választani.

[ Szerkesztve ]


Semin
(senior tag)

Nem tesznek gigabitet még a 2024-es 800k-s OLED TV-kre sem, mert az AX wifi a többszörösét tudja és az a prio.
(nem tudom miért döntöttek így a gyártók)

Nekem anno a LAN egy LG TV-n már 1080p-s anyagokhoz is kevés volt. Sok volt a töltögetés, betöltési idő. Amint átálltam a beépített wifire megszűntek a problémák.

[ Szerkesztve ]


kbhuinfo
(tag)

Odroid C4 + kodi + CEC. Ezt egyszer megcsinaltam es azota orul a csalad. Rajta van a hazimozi is, egy organikus rendszer az egesz. Viszont streaming nem tudom milyen lenne rajta, nem tudom hogyan kezeli - de eroforrasban nem lenne hiany.


Viperator
(őstag)

Tudsz ajánlani kábeles jelerősítőt?


Coyot
(őstag)

Nálam a kodi azért 4-5 havonta dobálta el a scrapereket, elfelejtette updatelni a plugineket, tele volt buggal. Aztán verziót is már magandak kell fordtgatni rá sajnos.


Balinov
(félisten)
Blog

Én anno a kodit akkor engedtem el mikor nem tudtam az iptvt sehogyan beloni, ugyanakkor ugyanazt a providert webos 3as tv 10 perc volt beloni, úgy hogy ebbe még az fizetős appnak az 5euros aktucalasa is benne volt


erdey_a
(őstag)
Blog

btw minek kábel a tévébe, ha van wifi?


erdey_a
(őstag)
Blog

őszintén szólva nem tudom, mi tud túlzsófolt lenni egy android tv kezdőképernyőn...
lehet hogy nem ugyanarról beszélünk?


PociAti
(senior tag)

Én a ház felújításakor minden TV mellé behúzattam a Cat 6-os kábelt is.
A TV sem vezeték nélkül kapja az áramot, akkor már nem mindegy, hogy a hálózati kábel melletti csatlakozóból egy UTP kábel megy a TV-be?

A TV-t nem szoktuk felkapni, és elvinni magunkkal a WC-re. Jól van az úgy a helyén 1 helyett 2 kábellel.


doc
(nagyúr)
Blog

Hasonlitsd ossze peldaul egy AppleTv-vel vagy Samsungos Tizennel. Ott van mondjuk 5 ikonod az 5 streaminghez (vagy egyeb apphoz) szepen egymas mellett sorban es kesz.
Android TV-n a kepernyo teteje fele egy sorban ott vannak ezek, felette menu, alatta ajanlott/felbehagyott/stb filmek/videok, settings, inputok, keresomezo, ora, balra kulon app fiokok es linkek, minden szirszar.


[ Szerkesztve ]


doc
(nagyúr)
Blog

Nalunk, tekintve hogy az idekoltozesem elott kb 1 evvel lett teljesen szetverve es osszerakva a haz, nem volt opcio behuzni ket helyiseggel arrebbrol a kabelt, igy beuzemeltem egy PowerLink adaptert (marmint egy parat nyilvan) az Apple TV-hez, nem sok remenyem volt benne de azota (evek ota) is tokeletesen mukodik :C


erdey_a
(őstag)
Blog

ez természetesen igaz, ha a tévé köré építed / újitod a házat.
egyéb esetben nem látom értelmét keresztül húzni a szobákon a tyúkbelet.
szerencsés az, akinek közel a modem / router.
5Ghz wifivel amúgy problémamentes minden.


erdey_a
(őstag)
Blog

ha nem kellenek a félbehagyott filmek, meg minden szirszar, akkor kapcsold ki.
balra rég nincs semmi, ami a képen van az egy régi design.
így néz ki (mint jeleztem, a filmajánló csatorna / folytatás, stb. kikapcsolható most is).

Nem akarlak meggyőzni semmiről, csak továbbra sem látom be, hogy bonyolultabb lenne elindítani egy appot android tévén, mint bármely más platformon. Designról lehet vitatkozni (mert én pl. szeretem az ajánló sávot), de a funkcionalitás azonos: jobbra balra lépve kiválasztom ami kell, oszt oké gomb.


Semin
(senior tag)

Az eredeti thread arról szólt hogy meghibásodott egy TV-ben a wifi, és hogy a kábel helyettesítheti -e …

[ Szerkesztve ]

üzenetek