Haladó fotósok digitális fényképei - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


rekid
(addikt)
Blog

Az FF hagyományosan nem az erősségem de ez nem szegi kedvem.. :D


rekid
(addikt)
Blog

Elszórakoztatom magam :D


total90
(veterán)
Blog

Lájk :K


rekid
(addikt)
Blog

Örülök. Már otthon?


total90
(veterán)
Blog

Igen, de alig van időm a fotókra és videókra... :U


rekid
(addikt)
Blog

Én várom, bakancslistás hely szóval kell az "inspiráció". :))

Ez most megy valamiért pedig poénból lőttem meg.. nagyon nem érzem a közönség igényét...


nesa
(veterán)

Ez hol van?


rekid
(addikt)
Blog

Itt

[ Szerkesztve ]


rekid
(addikt)
Blog

Speloncato (HQ)


total90
(veterán)
Blog

Bejön :K


b.vr
(őstag)
Blog

szerintem ez amúgy Montegrosso :)
[link]
(anno elég sokat keresgéltem a korzikai hegyi falvakról képeket, az a templom elég jellegzetes. Speloncatonak meg a látképe, ahogy pont egy kicsúcsosodásra épült a magja)


rekid
(addikt)
Blog

Igazad van. Később én is észrevettem de már nem tudtam szerkeszteni.


winhate
(őstag)
Blog

Nekem nagyon tetszik a latasmod.
Ugy nem raktad le a vizes talajra a gepet? ;)


cOxeR
(Ármester)

Semmi baja nem lesz tőle. :)


rekid
(addikt)
Blog

Köszi!

Ami azt illeti leraktam. Viszont ilyenkor a bal oldalon lévő nyakpánt karabiner rögzítőfülön támaszkodik a gép így sima liba. (Még a vízszintet is segít beállítani. :D )

[ Szerkesztve ]


rekid
(addikt)
Blog

Citadella di Calvi


b.vr
(őstag)
Blog

hát (számomra) itt nem jól használtad ezt a kompozíciós technikát. Ez ugye arról szól hogy a nagylátó perspektívikusan rendkívül felnagyítja és dominánssá teszi az előtérben lévő egyébként kis méretű témát. Ez tölti ki a kép nemcsakhogy döntően nagy részét, de a leghangsúlyosabb részét, így számomra nagyon zavaró hogy defókuszban van... Szóval ilyenkor vagy extrém rekeszelés és jól kiválasztott pontra fókuszálni, vagy ha akkora a különbség hogy a lerekeszelés sem segítene, akkor fókusz-stacking kell (általában elég lőni egy előteret, egyet középre meg egyet a háttérre, de ki kell tapasztalni mert szituációfüggő lehet, főleg amikor ennyire kis téma van az előtérben) és aztán ezeket utómunkában összerakni.
Mert amúgy a kép jó lenne csak így (nekem legalábbis) elcsúszik a megvalósításon.


rekid
(addikt)
Blog

Egyetértünk focus stacking kellett volna, ott a helyszínen nem volt épp nálam állvány és eszembe sem jutott.. Viszont itthon már persze fogtam a fejem. Eddig nem találtam értelmes leírást tájképekre vonatkozóan, hogyan is lőjük a képeket. Hány expó kell és milyen távolságokra, így köszi a tippet. :R


b.vr
(őstag)
Blog

"nem volt épp nálam állvány" nem kell ilyenhez állvány, ezt majd utómunkában programmal össze lehet igazítani (persze azért törekedve a fotózásnál arra hogy nagyon ne mozogj közben bele. Valamennyi levágás lesz majd) Plusz azért érdemes mindig egy olyat is lőni hogy akár nem ennyire közel hozva az előteret akkor alaposan lerekeszelve (a diffrakcióval sem foglalkozva, saját használatra ráadásul úgyis le lesz méretezve) csinálni olyan képet ahol azért egy expóból is megvan a kép. Főleg egy több hetes fotótúra után, amikor amúgy is ezernyi jobbnál jobb kép lesz a végén, nálam azok amiket még összeillesztgetni is kell nagyon ritkán jutnak el a kidolgozásig (ezért lövök hdri-t is nagyon keveset (kb csak amikor biztosra veszem hogy ott valami nagyon jó téma és fényviszonyok vannak), meg panorámát is csak nagyon ritkán (mondjuk amúgy is vannak nagyon széles uwa objektívjeim, ritka is hogy szükség lenne rá)


rekid
(addikt)
Blog

Itt kellett volna állvány, a képen nem látszik de elég "nehéz" domboldal volt és a kép jobb szélén már nem túl szép látványú szálloda van, szóval kézből kitekerve fetrengve nem túl könnyű még csak hasonló expót sem lőni. Próbálkoztam rekeszeléssel, de túl közel voltak a virágok ahogy írtad. Legközelebb már okosabb leszek. :R

üzenetek