Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Caranita
(aktív tag)

link
ez alapján próbáld meg, szerintem meg kell cserélni a sorrendet

[ Szerkesztve ]


sigidi
(tag)

Sziasztok!
Egy ház két sarkába szeretnék kamerát tenni (dahua cruiser se), wifi-vel használnám, egy valamit nem tudok: tápot hogy lenne érdemes kivezetni a kamerához? Padláson ill. cserép alatt eltudom vinni, de valószínűleg nem lesz elég hosszú... Ez pl jó lenne? Köszi


vinidepu
(csendes tag)

Pár száz forintos tétel egy dc apa csatlakozó meg hozzá az anya, és simán cat kábellel kitudod vinni.


laracroft
(aktív tag)

Sziasztok,
Rendszámfelismerő kamerákkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Hikvision kamerás megoldásra lenne szükségem.
A cél az, hogy a rendszámot figyelő kamerák (kb 8 db) 1 közös white/black list-et használjanak, tehát csak 1 listát kelljen szerkeszteni, ha változik.
Mi erre a jó, esetleg olcsóbb megoldás?
Rendszámfelismerő kamerák+NVR, vagy rendszámfelismerő NVR+sima kamerák?
Milyen egyéb költségei lehet ennek a rendszernek? (pl licensz vásárlás szükséges, stb...)
előre is köszi


Salex1
(senior tag)

Valahogy lehetséges kínai egyszerű onvif-es kamerát rákötni a Xiaomi home alkalmazásra?
Van két különböző szimpla kínai és egy xiaomi kamera és a célom, hogy egy képernyőn jelenjenek meg valamilyen formában.


sigidi
(tag)

Tehát a kamerához kapott tápot hosszabbítom meg? Helyes bekötésről leírást tudsz küldeni?
Köszi


bigrock
(addikt)

8 kameránál már mindenképpen szükséges az NVR, abból is az NI-I sorozatú. Azon simán lehet központilag kezelni a fekete/fehér listát.
Olyan nincs, hogy rendszámfelismerő rendszer sima kamerával, mert spec. firmware fut a kamerában, ráadásul a hardware is eléggé fejlett.


sambenez
(addikt)

Ez nem fog menni.


vinidepu
(csendes tag)

https://elektrikstore.hu/HOME-DC-2CS-DC-csatlakozopar-sorkapoccsal-DC-2CS?gclid=CjwKCAjwsKqoBhBPEiwALrrqiInhZqUUMw0jJE9bJMoKGj5fzOPJDbZP8Lf6dwOmGxvTF8iGT4YXIhoCiLoQAvD_BwE

Veszel egy ilyen párt, anya-apa. Az anya részébe mondjuk egy cat kábelnál a barnr-barnafehér a +, a kék-kékfehér a -, összedugod és kész. Itt is érvényes a távolság, ha nagyobb a távolság, érdemes közelebb rakni a tápot. Amúgy mindegy milyen kábelt használsz neki :DD


vinidepu
(csendes tag)

Maga a rendszámfelismerést nem a kamera csinálja, hanem az NVR. Sima kamerákkal nem fogod tudni megoldani, mert összemosódik a kép, illetve azokat a kamerákat nem is fogod tudni másra használni, csak a rendszám figyelésre, mert végig bekell fókuszoltatni az adott területet.
Esetleg plusz költség ami szóba jöhet, hogy a rendszer kiépítése és az anyag költségen felül az átkötések+ annak az anyag költségei a kapuhoz/sorompóhoz(gondolom azt szeretnéd, hogy automatikusan menjen) Előzetesen azért nézzétek meg, hogy a kapu/sorompó tudja-e ezeket, mert ha nem, akkor lehet majd a brenolás relékkel :DDD


vacs
(addikt)
Blog

Szia.
5 méterig tuti jó, én is használtam ilyet korábban.
De az is jó amit vinidepu ír, olyat is használtam már.

Salex1: a Xiaomi egy teljesen zárt rendszer, semmilyen másik gyártó kameráját nem lehet hozzáadni.
Add el a Xiaomit és vegyél pl egy TP-LINK, vagy Imou Ranger kamerát.
Ezekben van onvif és így egy appban fogod látni őket.

[ Szerkesztve ]


bigrock
(addikt)

"Maga a rendszámfelismerést nem a kamera csinálja, hanem az NVR"
Maradjunk annyiban, hogy bizonyos esetekben csinálhatja az NVR. Az esetek 80-90%-ában bizony a kamera végzi.


Salex1
(senior tag)

És a két különböző onvif-es kamerá lehet valamilyen app-ban egyszerre nézni?


pinnacle
(veterán)

Mitől lehet ilyen beégett képe a kamerának? Nem váltott át nappali módra?


laracroft
(aktív tag)

bigrock, vinidepu köszi ;)


vacs
(addikt)
Blog

Linkeld hogy milyen kamerákról van szó és megmondom.

pinnacle: valószínűleg igen, áramtalanítsd és jó lesz a ma esti infra bekapcsolásig :D


bogabi
(senior tag)

Ha nem akarsz egyben nagy pénzt kiadni egy spec. kamerára, érdemes webes API-t nyújtó előfizetéses LPR oldalakat keresni. Ezek általában havi (vagy darabszám) díjért adnak egy webes API-t, ahová fel lehet tölteni a képet, amiből kinyerik a rendszámot (és még akár az autó típusát, színét, stb.) és ezeket az adatokat visszaadják az API-n keresztül. Mi egy ideig szórakoztunk ilyenekkel, teljesen jól működött pl ez: [link] rögtön ki is tudod próbálni a weboldalukon.


faki_
(senior tag)

IP Cam Viewer - https://hit-mob.com/
Van ingyenes verziója, ill. egyszeri, nem nagy összeg a teljes, de vannak más hasonlók is.


PistiSan
(addikt)

Sziasztok!

Mint korábban írtam van egy meglévő dahua rendszerem, vettem hozzá 2 db IMOU kamerát.
Nem néztem nagyon utána, de mint kiderült nincs webes felületük.
A Dahua Config Tool segítségével beállítottam a kamerát, hozzá tudtam társítani a meglévő régi NVR-hez, így működik megfelelőne a folyamatos, és a mozgásra történő rögzítés.
A kamerák típusa: DAHUA IMOU IPC-F42EAP 4MP IP kamera
Ami nagyon fura, hogy ezzel a típusszámmal a gyártó oldalán nem talál ilyen terméket, pedig a fenti linken letölhető, és a hozzá kapott papíron is ugyan ez a típuszám szerepel.
Azért zavar ez leginkább, mert így pl firmware frissítést hogyan tudok hozzá keresni, ha nincs termék oldala?
Ha esetleg valaki ügyesebb mint én, és megtalálja ezt a kamerát és a hozzá való mindig friss fw letöltő helyét, az ossza már meg velem.

A SmartPSS-en keresztül egyébként elég jól beállítható a kamera, de egy csomó funkóhoz csak az IMOU windowsos verzóban férek hozzá, amihez elengedhetetlen volt online fiók, és a kamerák netes megosztása.
Ebben az alkalmazásban feldobta hogy van új fw, frissítettem is, viszont a kamerákat szeretném a tovébbiakban úgy használni, hogy azokról kikapcsolom a netes elérést, és az NVR-en keresztül érem el a többi kamerával együtt, ezek után gondolom az fw frissítés sem fog menni a most használt módszerrel.
Amúgy a legtöbb embert biztos nem érdekli, de nekem hiányzik a webes felület, emlékszem hogy az inicializáláskor megkérdezte, hogy engedélyezem-e a netes elérést, ekkor igent mondtam, most viszont szeretném kikapcsolni, de sehol nem találok erre módot, utolsó ötletem az, hogy kap egy teljes resetet és az újra beállítás közben nem hagyom bent a pipát. Megoldható, de azért elég kényelmetlen megoldás ez, én nézek el valamit, vagy tényleg csak így lehet megoldani ezt a beállítást?


vacs
(addikt)
Blog

Routeren (tűzfal) ne engedd ki a kamerát a netre.


pinnacle
(veterán)

Köszi! Újraindítás után megjavult. Azért remélem nem kell mindennap eljátszani. :)


Mentolka
(senior tag)

Köszönöm! Sikerült (segített, amit küldtél).


SaNyEe
(aktív tag)
Blog

Megjöttek a kamerák.
- ONVIF bekapcsolása és onvif fiók aktiválás után a QVR Pro felismeri a kamerát :C

- A minősége szerintem kiváló, bár lehet a 2.8mm lencse kicsit nagyobb területet átfog, mint amire elsőre gondoltam volna, hogy kelleni fog majd kültéren :B A kölök kb másfél méterre van a kamerától.

Aztán néztem a mozgásérzékelést, átgyalogoltam a kamera előtt, szépen érzékelt :C
Fekete leves, ha a QVR Pro csinálja a detektálást a kamera helyett, csak KETTŐ kamerád lehet a rendszerben :Y :W :W :W

Szóval gyorsan átraktam a kamerára a detektálást és reménykedtem, hogy a mozgásérzékelés mellett a zónázás is faszán működni fog, hogy a szélben lengedező cseresznyefa ne riasszon folyamatosan. A kamera webinterfészén szerencsére, mintha működne is :))

Persze a kép nincs ott, mert PiciPuha (Microsoft) store-ban a HEVC pakkot meg sem tudom venni kemény 350Ft-ért, hogy legyen live h265 kodek nézet. Bankkártyás fizetésnél egyszerűen a fos app lefagy :DDD :DDD :DDD

De a lényeg lényege, hogy működősnek néz ki a sztori, s mivel van telefonos app a QVR Pro-hoz, így még a szabályok között talán beállíthatom a telefonos értesítéseket is :R


cOxeR
(Ármester)

Sziasztok,
kültéri, wifis gyorsan beszerezhető kamerát szeretnék, ideiglenes, olcsó megoldásként, áram/wifi van, rögzítés lehet kártyás, bár ingyenes felhős lenne a legjobb, elég ha 1-2 napot tárol.
Közterület ideiglenes megfigyelésre, tudom nem legális, de lopják a növényeket a ház elől több lakótól és meguntuk. Vélhetően elriasztásnak is elég, max 20k.
Köszi! [kép]
Ez a sok helyen elérhető Yoosee?


cOxeR
(Ármester)

Xiaomi Outdoor Camera AW300 (nagyon olcsó, mozgásérzékelős, illetve egész napos felvétel is van, van más Xiaomi termékem, könnyen beüzemelem) vagy TP-LINK Tapo C320WS ez ugyan drágább, de normálisabb márka.
2 hónapon belüli visszaküldési lehetőség van, minden indoklás nélkül, ezzel akár élhetek is, mondjuk akkor lehet drágább is (Alza).


nemdan
(senior tag)
Blog

Szia!

Pont ilyen kamerát szeretnék én is, de semmi infot nem találni róla még a neten. Tényleg nincs fent a hivatalos oldalon sem. Tudnál róla írni egy pár szót, hogy milyen? Képminőség, éjjellátás stb.

Előre is köszi! :))


faki_
(senior tag)

Tapo C310-vel van tapasztalatom. Képminőségre nem a legjobb, de megbízható hardver és szoftver téren egyaránt.


cOxeR
(Ármester)

Köszi, közben még tegnap éjjel megrendeltem a Xiaomit (AW300), meg is érkezett, kint is van a helyén, a látószöge lehetne egy picit tágabb, bár akkor meg kevésbé lenne felismerhető az arc a felvételen, nagyobb felbontás kellene.
Eddig egészen kellemes, szépen detektál embereket, az éjjeli színes kép is kifejezetten elfogadható. Ami nagyon szar az a hang felvétele, igazából használhatatlan.
Illetve a beépített led fény se túlzottan hatékony, bár nem is vártam azért csodát, arra jó, ha bekapcsolom detektálásra, akkor felfigyelnek a kamerára és vélhetően nem piszkálják amit nem kell, bár egyelőre ki van kapcsolva.
Wifi kétszer leakadt, de azt majd picit rekonstruálom azt az alhálózatot, hogy erősebb jel legyen ott.
Azt tudja esetleg valaki, hogy - nagy kártyát tettem bele 256GB, ha betelik, akkor automatikusan törli a régit és folytatja tovább a rögzítést? Gondolom igen, ez lenne a logikus, nem volt időm utána olvasni még.
Picit csalóka, de a detektáláskor csak 10 sec felvételt tesz ki, majd ajánlja a Cloud előfizetést, persze ettől függetlenül kártyáról vissza tudom nézni.
Érdekesség... már be is akadt egy nő aki megállt a kamerakép szélén és hosszasan vizslatta - 25-30 sec - a nővényeket, nagy távolságból, vélhetően azt gondolta, ott már nem látszik, ha egyáltalán kiszúrta a kamerát. Éjjel kiderül... megint próbálkoznak-e a maradék növényekkel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek