Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Marci112233
(senior tag)

Nem hinném hogy tápellátás a ludas. A rögzítő a saját tápjából kapja az áramot, a kamerák meg egy 5000mah táppal mennek, ami ugye a 4 kamerát is el kéne hogy bírja. Utóbbi lehet, de nem azért vettem 2 megapixeles rendszert hogy csak az alatta lévő 1,3-on használjam. Így holnap megy vissza a boltnak a rögzítő.(Ismét.)


vacs
(őstag)
Blog

A214: ha 100K-ért itthonról szeretnél egy korrekt 4 kamerás rendszert, akkor vegyél egy poe nvr-t (pl ezt a Hik-et) és rendelj hozzá 4 db 2MP-es Fisotech cső kamerát (#13610-ben írtam róla).
Így lesz egy korrekt rendszered, mivel a kamera egy átcímkézett Hik!
De, úgy rendelj, hogy ha valamiért még sem működne együtt tökéletesen a kamera és az nvr, akkor 14 napon belül vissza tudd küldeni!

Imy: akarod-e rögzítőhöz kötni, van-e valami amit most használsz (azon kívül ami úton van Smar), később bővítenéd-e a rendszert, kell-e sd kártya hely, ezek mint fontosak.
Vehetsz akár Reolink-et, olcsóbban Annke-t, vagy még olcsóbban Hiseeu, Misecu, Kerui, Smar kínai csodákat is.

[ Szerkesztve ]


Imy
(veterán)
Blog

Nincs, csak jó lenne azokkal az alkalmazásokkal használni, amivel a korábban rendelt SMAR kamera.
Igen SD kártya hely kell, hogy lehesen rögzíteni felvételt, és vissza lehesen nézni.


tvamos
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Itt azt olvasom, hogy a Tapo C200 megis tud felhobe menteni, de errol nem latok mashol infot. Hogy lehet ezt megoldani?


vacs
(őstag)
Blog

Kérdezd meg a TP-Link supportot.

Illetve esetleg írj privátot zsombor22-nek is, Ő írta le a tapasztalatait.
Talán válaszol. :K

[ Szerkesztve ]


q13579
(senior tag)

Sziasztok,

Tudtok olyan FTP szolgáltatót, akihez lehetne FTP-n keresztül kamera képeket feltölteni? (jó lenne a felhő alapú szolgáltatás).

Az sem ártana, ha nem borso árú havidíja lenne :). 4 db IP kamera képét szeretném itt tárolni (mozgásra min. 5 másodpercig venné és az ebből készült képet tölteném fel). A DAHUA kameráim alkalmasak rá, itthon csinálom is, de nyílván sokkal biztonságosabb lenne, ha nem lokálisan kerülne rögzítésre.

Előre is köszi a tippeket.


spgabor
(aktív tag)

Sziasztok!

Rögzítővel kapcsolatban szeretnék kérni gyakorlati tapasztalatokat. Adott egy központi vevő egység, például a Hikvision DS-7616NI-K2 16 csatornás.
Jó az a feltételezésem, hogy a kamerákat nem ebbe kötöm direktbe, hanem valamelyik switch-be dugom, a switchek egy központi switchbe összefutva csatlakoznának a vevőhöz? A vevőt pedig a központi switch LAN portjára kötném? Így a kameráknak külön POE feladó kell, de nagyságrendekkel kevesebb a vezetékelés.
Vagy mindenképp a csatornánkénti csatlakozóba kell dugni a kamerákat?
A vezetékelés miatt lenne jobb az első megoldás. A hálózat gigabites, így elvileg el kellene bírnia 17-18 kamerát. Vagy érdemesebb direktben kötni? Mert akkor lehet, hogy több, az épületben szétszórva elhelyezett rögzítővel kellene megoldani a dolgot.
A 16-os rögzítővel pont nem leszünk meg, de a 32-es már nagyon nagy ugrás árban, ezért mindenképp kettő rögzítőre lenne szükség. A két eszköz szoftveresen összehúzható, hogy egy felületről érjük el?
Hikvision mennyire jó szoftveresen a távoli elérésről vpn-en vagy direktben és a mobilről való video visszanézésre/élőkép figyelésre?

Köszi és üdv:
spgabor


jézusom
(őstag)

Hát 5000mah az akku kapacitasa lehetne . :)


bogabi
(senior tag)

A switches részéhez: úgy switcheled, ahogy akarod, de minél több a switch, annál több a hibalehetőség (ugye ami el tud romlani, az előbb-utóbb el is fog + még akkor kell PoE is a kamerákhoz). Arra figyelj, hogy a telepített kamerák aggregált sávszélessége ne haladja meg az NVR rögzítési max. sávszélességét (pl. a 4 csatornás NVR-ek általában 40 Mbps-ot tudnak rögzíteni - ez lehet akár több is, rögzítője válogatja, meg ha sok kamera van egy UTP-n a rögzítőre kapcsolva, akkor az is lehet, hogy a bejövő sávszélesség nagyobb, mint amit egy 100-as port tud /itt lehet limit a rögzítő, vagy az a switch, ami a rögzítő felé néz, ha az 100-as pl./)


bigrock
(őstag)

Jó az a feltételezésem...
Igen, érdemesebb switchelni a kamerákat, a switcheket egy trunk porton összehozni a központi switch-el. Legtutibb a menedzselhető poe-s switch (aranyár), mert itt el tudod VLAN-okkal szeparálni a kamerás forgalmat az esetleges más forgalomtól.
A 16-os rögzítővel pont nem leszünk meg...
Szerintem egy 32-es rögzítő olcsóbb, mint két 16-os, nem beszélve a hibalehetőségekről...
Egyébént IVMS-ben összehozható simán a két eszköz, ha az az igény.
A HIK-Connect app tökéletes a távoli kontrollra.
A jól bekonfigurált, H265-ben működő kamerák max 2-3 mbit-et forgalmaznak, itt akár 30 kamera esetén sem fogy egy a rögzítő bemeneti sávszélessége.

[ Szerkesztve ]


enginev3.0
(félisten)
Blog

Sziasztok

Xiaomi yi outdoor tud pl telekomos ont-re dugott hddre menteni microsd helyett?

[ Szerkesztve ]


spgabor
(aktív tag)

Szia!

Köszönöm, akkor így lesz, 32-es vevővel. Illetve akkor disk is csak egy kell. A switch-ek jelenleg is üzemben vannak, élő hálózatba lesz integrálva a rendszer. Switch-ek között optika van, a teljes háló gigabiten megy, switchek között optikával kötve. A kameráknak fogok csinálni saját vlan-t, hogy el legyenek szeparálva.
A POE feladót nem úszom meg, de az nem akkora költség, mint kihúzni a központi helyről újra az összes vezetéket. POE amúgy mekkora távolságban stabil?
A jól bekonfigolt kamera alatt mit értesz a tömörítés beállításán kívül? Mindegyik mozgásra fog rögzíteni, de valamelyik naponta elég keveset, valamelyik pedig napi szinten megy majd 8-10 órát is folyamatosan a forgalom miatt.

bogabi: Köszönöm az infókat, de gigabites a hálózatunk, így talán nem lesz problém.


Shingen
(addikt)

Hali!

Olyan kérdésem lenne ip kameráknál a lencseméret számít? Mit befolyásol?
[2,8]
[4mm]

Illetve mi a különbség kisebb kamera [link] és a nagyobb között [link] ?

Szerelő ajánlotta a Dahua és a Techson márkát ezekkel dolgozik meg talán még Hikvision.
De pl. Dahuából csak dome kivitelt látok olyan 30 ezres értékben, nem nagyon van csőkamera.
Kültérre ajánlott ez a dome, vagy inkább a csőkamerák a hasznosabbak?

Illetve ti melyik tipust ajánlanátok kültérre ip-ből olyan 35 ezer környékén?

Köszi

[ Szerkesztve ]


sambenez
(őstag)

"Olyan kérdésem lenne ip kameráknál a lencseméret számít? Mit befolyásol? "

Ezt:


Tav-Csoves
(őstag)

Szia! ONT nem képes - tudomásom szerint - erre a feladatra.
NVR készülék kell hozzá.


Tav-Csoves
(őstag)

Szia!
Ez lényegében a gyújtótávolság.
(itt az oldalon van egy tök jó kis bemutató, hogyan változik a látószög a gyújtótávolság változtatásával... :)) )
Minél kisebb a szám, (mm) annál szélesebb a látószöge (halszem/fisheye egy példa a 2,8mm-re: link ) és minél nagyobb annál messzebbre tudsz látni vele, de akkor a látószög is kicsi. (távcső)
Hogy melyik milyen?
Mint kolléga sambenez szemlélteti, attól függ - a lencse szempontjából (mm) - hogy a megfigyelendő terület átlagosan milyen messze lenne a kamerától.

[ Szerkesztve ]


Shingen
(addikt)

köszi

sambenez köszi


benvolio
(őstag)

Először én wifis dóm kamerát akartam kültérre sd kártyával. De aztán átgondolva egy wifis routert be tudtam tenni a teraszra és repeater-ként beállítva két kamerát kötöttem rá vezetékkel, mert a kábelt be tudtam végül húzni a routertől a kamerákig. A fő router és e között stabil a wifis kapcsolat. Nem akartam sokat kiadni érte, de elég drága darabok lettek végül, de nem bántam meg, mert eddig jól működnek. [1] , [2]
A mm-nél azt nézd meg, hogy mekkora látószögre van szükséged. Nekem a 90 foknál mindenképp nagyobb kellett, de ez azzal jár, hogy messzebre már nem részletes a kép, például egy arcot nem ismersz fel 15-20méternél. Ha elég a kisebb látószög akkor igen, de ez csak egy elnagyolt példa. De, hogy 2.8mm vagy 4mm ezt az adott kamera jellemzőinél nézd meg, hogy hány fok tartozik hozzá. Nekem mindkettő 2.8-as és mégis az egyik 114 a másik 109 fokos.


Shingen
(addikt)

Köszi.
De ezek a domok nem inkább beltérre valók?
Mert egy csőkamera sokkal nagyobb mint egy dom, értem én más a kialakítása, de pl.egy csőkamerába nem fér be nagyobb lencse vagy nagyobb látószög?
Csak pl. fényképezőnél ha az objektíve pl 200mm az sokkal messzebbre lát részletesen mint az 50mm.
Kameráknál nincs ilyen?


abw6291
(csendes tag)

Sziasztok!

Erre valaki? :)


benvolio
(őstag)

Hát ezek kifejezeten kültéri kamerák amiket vettem. A specifikációk szerint ha ugyanazt a látószöget adja meg mindkettőnél (dóm vagy cső), akkor ugyanazt fogja látni. Ha egyazon látószögnél a nagyobb felbontásut veszed (2MP, 4MP, stb.), akkor a messzebb lévő tárgyakra zoom-olva már kivehetőbbek leszenek a részletek, lásd a "jútúbon" a különbségeket (rendszám, stb) [pédául]. Valamint szerintem az a jobb inkább, mint a fényképezőgépeknél, hogy a nagyobb szenzor mérettel rendelkező ad jobb képet, ha már a fényképezőgépekhez hasonlítjuk, és ez is a specifikációkban van megadva.


Shingen
(addikt)

értem, köszi


jackbacsi87
(senior tag)

Sziasztok!
Adott egy fisotech 2 kamerás rendszer:
2db 2MP kamera rákötve egy poe switch-re (tp-link tl-sf1005p) és az nvr-re. A mostani routerem egy asus rt-n12. Amikor összeraktam a kamera rendszert rádugtam és ment, nem kellett semmit se állítani, minden szép és jó.
A routert viszont cserélném egy Asus rt-ac65p-re. Összedugtam mindent mindennel, router alapbeállításon az egyszerűség kedvéért, viszont az nvr nem csatlakozik a nethez. Az nvr-en van egy hálózatellenőrzés, megnézi az átjáró, hálózat, dns állapotát. Már az átjárónál hibát jelez.
Van esetleg ötletetek?


csabex2007
(aktív tag)

Szia,

DHCP résznél van pipa, vagy nincs? Lehet cím ütközés is, ha előzőnél nem volt bepipálva a DHCP.


aclandiae
(senior tag)


bigrock
(őstag)

Az IVMS4200 csak rendszergazdai jogokkal futtatható, mezei user-ként bejeletkezve nem fog elindulni.
Némi segédlet, emlékeim szerint nemcsak Vista, de Win7 és Win10 alatt is működik


jozsi252
(veterán)
Blog

Sziasztok

Tudtok ajánlani valakit aki kamera telepítéssel foglalkozik? A komplett szett meg lesz vásárolva, a szerelőnek csak annyi dolga lenne hogy felszereli, bekábelezi, beállítja a szoftverbe ami szükséges. Helyileg Gödöllő környéke lenne a helyszín.
Erről a szettről lenne szó.

Köszi! :R


noorbertt
(őstag)

Sziasztok,

Kinéztem az alábbi kamerát:
[link]
Viszont nem tudom eldönteni hogy bullet vagy dom kivitel lenne e alkalmasabb családi házhoz.
Mit gondoltok?

Amúgy alin nem találom ezt a fajta kamerát, pedig ott is hivatalos forgalmazó elvileg.. érdemes lehet rá kérdezni hátha olcsóbb onnan?


bigrock
(őstag)

Kültér: bullet (van napellenzője)
Beltér: mini dome


noorbertt
(őstag)

:C :R


Xalfa159X
(újonc)

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy Novus NHDR-3208AHD rögzítőm van 4 kamerával. Telefonról szeretném nézni a kamerákat, viszont ezt csak úgy tudom megtenni, ha arra a wifi hálózatra van csatlakozva a telefon, amire a rögzítő is. Hogy tudnám megoldani, hogy más hálózatról is elérjem?

Válaszokat előre is köszönöm!

üzenetek