Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


spgabor
(aktív tag)

Sziasztok!

Rögzítővel kapcsolatban szeretnék kérni gyakorlati tapasztalatokat. Adott egy központi vevő egység, például a Hikvision DS-7616NI-K2 16 csatornás.
Jó az a feltételezésem, hogy a kamerákat nem ebbe kötöm direktbe, hanem valamelyik switch-be dugom, a switchek egy központi switchbe összefutva csatlakoznának a vevőhöz? A vevőt pedig a központi switch LAN portjára kötném? Így a kameráknak külön POE feladó kell, de nagyságrendekkel kevesebb a vezetékelés.
Vagy mindenképp a csatornánkénti csatlakozóba kell dugni a kamerákat?
A vezetékelés miatt lenne jobb az első megoldás. A hálózat gigabites, így elvileg el kellene bírnia 17-18 kamerát. Vagy érdemesebb direktben kötni? Mert akkor lehet, hogy több, az épületben szétszórva elhelyezett rögzítővel kellene megoldani a dolgot.
A 16-os rögzítővel pont nem leszünk meg, de a 32-es már nagyon nagy ugrás árban, ezért mindenképp kettő rögzítőre lenne szükség. A két eszköz szoftveresen összehúzható, hogy egy felületről érjük el?
Hikvision mennyire jó szoftveresen a távoli elérésről vpn-en vagy direktben és a mobilről való video visszanézésre/élőkép figyelésre?

Köszi és üdv:
spgabor

üzenetek