Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


ratkaics
(senior tag)

Készítettem egy "Móricka" rajzot.
A lényeg, hogy van egy telek, ahol számomra értékes eszközöket tárolok (rajzon barna téglalapok), ezeket szeretném "szemmel tartani". Arra gondoltam, hogy felállítanék egy oszlopot (piros kör a rajzon), amire feltennék mondjuk 4 darab kamerát (sárga nyilak), amelyek körben látnak mindent. Ugyan erre az oszlopra pedig feltennék egy "átjátszót", ami az innen kb 70-80m-re lévő épületünkön lenne, ahol már van vezetékes hálózat. Itt lenne az NVR is.
A rajzocskán még azt jelöltem, hogy hol vannak fák (zöld csillagok). A területet f"elülről" egy szomszédos épület határolja ( barna hosszú téglalap), balról pedig utca (sárga hosszú téglalap). Amit nem jelöltem, de fontos, hogy villanyóraszekrény az utcafronton van, innen kapnak a kamerák is az energiaellátást, szóval fontos lenne azt is figyelni.
Azért gondoltam varifokálisra, mert a széleslátószögű kamerák messzebbre ugye nem túl hatékonyak, viszont fogalmam sincs, hogy mi lenne a jó látószög. Arra gondoltam, hogy beüzemelésnél így be lehetne állítani az ideális látószöget.
A pénz nem mondom, hogy nem számít, de még nem határoztam meg felső korlátot. :)

üzenetek