Hangkártya probléma - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Henker2
(addikt)

Köszönöm. Ez hasznos infó volt.
Usb-vel kapcsolatban mire gondolsz? Hogy valamikor én is lehet váltsak külső hangkártyára?


DarthSun
(nagyúr)
Blog

USB esetén is nehéz az ajánlás. Jelzett problémák előfordulhatnak :
- nem mindíg indul bootkor, lecsatiz majd visszadug medoldja, nálam nem jelentkezett
- 5.1 probléma, teszthang szól 6 hangszórón, film/game meg csak sztereó, persze ez belsőnél is előfordul, megfelelő settel hamar megoldható

USB tehát feltételes módban, csak olyat ajánlok, mellyel van tapasztalatom, mondjuk evvel van, de a fentiek figyelembe vételével. 3 típus, itt írtam róluk, kettő nem kapható(esetleg használtan), Onyx még van, de az meg only stereo(tehát igény van-e sok.1- re ? ), valamint balanced kimenet, studio dobozokhoz igazítva - 2xTRS 6.3 jack.
Még az X3- at ajánlották, de ilyenem sincs, nem ismerem a hangját.

Tehát ez már egyéni döntés is hogy PCIe vagy USB, utóbbinál biztosan kisebb a zaj, a kijövő jel digit, az analóg rész meg nem a gépen belül van. Bár a modern belsők is kis zajúak, de szerencsétlen esetben előfordulhat hogy a táp vagy a VGA miatt zajt szed össze.


Henker2
(addikt)

Sziasztok!

A Creative Sound Blaster Z -hez egy szuper jó drivert tudtok linkelni? Az 5.1-el akadtak gondjaim. Logitech -Z5500-am van. Minden összekötve ahogy kell. A saját tesztjénél, minden hangfal szól. Viszont, ha a Z programjában tesztelem az 5.1-et a frontok nem szólnak.


Orgi
(őstag)

Sziasztok!
Van egy régi laptopom, amin Ubuntu fut és hozzá egy régi Genius hangfal van rákötve (HF-1250x). Az a problémám, hogy folyamatos zúgás jön a hangfalon, de ahogy megindul vmi lejátszás, megszűnik, vagy ha állítok hangerőt, megszűnik pár másodpercre, majd megint kezdi a folyamatos zúgást. Az Ubuntu hang beállításainál nincsen semmilyen erősítés bekapcsolva és a hangerő is 50% alatt van, a hangfalon is 50% alatt. Nem tudom, ez hardveres dolog lehet-e, mit lehetne kipróbálni szerintetek?


Zsocó
(aktív tag)
Blog

Az kivitelezhető valahogy, hogy egy Stix Soar és egy Xonar d1 ekte használható legyen Win10 alatt? A Soar és az X-fi régebben gond nélkül működött így, tudtam váltani a 2 kártya között. Most a d1-et kiválasztva az eq-n látszik, hogy megy, de nincs hang. Próbáltam az Uni Xonar driverrel is. Létezhet, hogy ütközik a kettő Asus kártya? Bár teljesen más DSP van rajtuk.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Valószínű hogy igen, ha megfelelően van telepítve. 4 hangkártya is megy simán. Bár ez Win7 és más kártyák, de Win10/11 alatt is megy nálam 4-5 is.


Lackó1984
(junior tag)

Szevasztok!

Audigy fx V2 hangkártyával küzdök.
5.1 hangfalszett van rajta. A Creative appban és a windows hangfal tetszjében is jól szólalnak meg a hagszórók. Viszont a jatékokban szinte kivétel nélkül felcserélődik a center és a sub.
Ekkor át kell cserélnem a két bemeneti RCA-t és jó lesz. Viszont ilyenkor meg zenék és filmek alatt nem jó.

Erre van megoldás?

köszi


adio
(tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mint full amatőr az audió témában. Pár hónapja kezdődött a probléma, random időközönként a hang nekiáll "pattogni, recsegni". Teljesen mindegy, hogy zenét hallgatok, videót nézek, játszok. Először eszköz gebaszra gondoltam, de kipróbáltam több kimenetet is. Pattog a monitor hangszóróján, a fülesen vezetékes és vezeték mentes módban is, akkor is, ha a mikrofonba dugom be a fülest. Újra szoktam ilyenkor telepíteni a hangkártya drivert, és újraindítani, ami ideig-óráig megoldja a gondot, de sajnos egyre gyakrabban tapasztalom.

Nem tudom mennyire releváns, de az eszközök:
alaplap: Asrock X570 Phantom Gaming 4 (7.1 CH HD Audio with Content Protection támogatás (Realtek ALC1200 Audio Codec)
vga: XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310
cpu: AMD Ryzen 7 5700X
füles: SteelSeries Arctis 7P+
mikrofon: HyperX Quadcast

Fogalmam nincs, hogy mi okozhatja a gondot, lenne valamilyen ötletetek? Illetve gondolkoztam, hogy ha vennék egy dedikált hangkártyát, az hozhatna megoldást? Mivel a monitor HDMI-n van dugva a VGA-ba, így gondolom a vga "keveri a hangot", ekkor nem használná a dedikált hangkártyát. Illetve a vezeték nélküli füles sem, max akkor, ha jack-en dugnám bele? Bocsi a buta kérdésekért, nagyon zöldfülű vagyok a témában, de hálás lennék kis segítségért, illetve iránymutatásért.

Köszönöm!


zed19
(csendes tag)

Sziasztok!
Segítségeteket kérnem, mert megakadtam...
A problémám :
A hangkártyát optikai kábellel kötöttem össze a HM erősítővel - és nincs hangom!

Ha letiltom a HDMI-t sincs - a gép jelzi, hogy azt a kimenetet használja - az erösítön beállítottam, hogy a hangot az optikai bemenetről kapja - de akár milyen beállítást probálok, nem járok sikerrel :(

Konfig : SB SBX hangkártya
ONKYO TX-NR 636 HM erősítő
Win 10

Köszi a segítséget !


Intruder A 6
(aktív tag)

Sziasztok!

Következő a probléma, lecseréltem a régi M-Adio BX 8 Studio monitorokat, Adam Audio T8V lett az utód, ez most rca-rca kábellel csatlakozik egy monitoh hanbgvezérlőhöz ami megy a hangkátyába az m audo rca-jack kábellel ment, a problémám az hogy van most egyfajta alap sercegés a hangfalon, ha mozgatom az egeret még jobban serceg,
Hangkártya Creative AE-5 Plus, ha kikapcsolom a gépet elnémul.


Intruder A 6
(aktív tag)

Ugynézki megoldva, átdugtam a szoba másik felén lévő konektorba, innen hibátlan.


freelanced
(addikt)
Blog

Udv,

Adott egy Motu M4, plusz egy UGreen USB 2.0 HUB

Windows alatt megy rendben de OSX-en serceg az egész, mind a füles mind a hangfal. Van esetleg otletetek hogy mi lehet? Ha közvetlenül dugom a gépre akkor megy gond nélkül.

Koszonom :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek