Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


sz.zs.
(senior tag)

Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!! :)

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

:C


sz.zs.
(senior tag)

Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad :DDD)

az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)


sz.zs.
(senior tag)

Amúgy kötelező összefoglalót írni? Tervben van, de nem rögtön... :N


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nem, pláne ennyire korán nem. de azért majd érdemes lesz, idővel


soldier2
(őstag)

Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze :D

Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.


bbuffy
(senior tag)

Elég amerikánó a tallér. Legalábbis képről. A vastag tésztát preferálod?


OPiiPO
(addikt)

konstans home office esetén életmentő lehet ez az információ :K


sz.zs.
(senior tag)

Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.

Szoktam amúgy Deep Dish pizzát is csinálni kamadóban.
P

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

Szerintem az első pizzádnál rengeted az élesztő, és nincs rendesen kinyújtva. Próbáld ki ezt a receptet: [link] Én elötte nap szoktam begyúrni, sokkal jobb ha minimum egy napot pihen a hűtőben.

[ Szerkesztve ]


kozsy18
(tag)

Bár csak viccikéltem a caféban, de így utólag tök jó lesz ez! :)
Várom már a Kickstarteres összedobós kampányokat :D


CB
(senior tag)
Blog

De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.


sz.zs.
(senior tag)

A PizzApp-pal számol(tat)om ki az élesztő mennyiséget, csupán csak egy baj volt, hogy nem 6, hanem 8 ° C volt odakint éjszaka.


kozsy18
(tag)

Tipp a részemről:

Kelesztőtálnak nálam bejött az Ikeában kapható [Kuggis] doboz, ha csak 2-3 gombóc készül.
Komolyabb, de nem ipari méretű portékát már kiszemeltem [itt] , de bezerzés még nem történt (így az árát sem tudom még).


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.

Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...

[ Szerkesztve ]


sz.zs.
(senior tag)

Én gombóconként kelesztek, szintén ikeás üvegedényekben.


kozsy18
(tag)

Mondjuk igen, miért ne... :) Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?

Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre.


sz.zs.
(senior tag)

Számomra sokkal kezelhetőbb így, mint egy nagy tálban több gombócot keleszteni. Nem beszélve arról, hogy nyáron mire 3-4 gombócot kinyújtok, megsütök, a maradék 2-3 már bőrösödik.


kozsy18
(tag)

Igaz, ez nálunk is issue volt. Rápróbálok a következő nagyobb sütésnél (csak a négyzet alapúra, mert abból már van itthon :D ), köszi!


adp
(őstag)

Pedig ez elég jó receptnek tűnik.
Amúgy ha jól beolajozod nem fog bőrösödni :)

Fagyasztással szokott valaki próbálkozni? Nekem sajna bedöglött tőle a tészta. Pedig a pizzavasas recept szerint lehet. Meg ismerős is mondta, hogy szokta, de nekem valahogy nem lesz már oyan


adp
(őstag)

az app-ban mi ez a sok opció élesztőnél?

ja közben megtaláltam: [link]

[ Szerkesztve ]


fragola.6035
(aktív tag)

Mondjuk ezt a pizzát pont nem én csináltam. De ha már hardcore pizza topik, akkor legyen már legalább egy hardcore pizza fotó is.

[ Szerkesztve ]


bbuffy
(senior tag)

Hát ez eléggé csámpás lett.


bbuffy
(senior tag)

Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.

Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.

[ Szerkesztve ]


kozsy18
(tag)

Nekem alapvetően nincs ellenemre: a kenyér egy olyan topik, amiben kisebb sikereket csak krumpli tartalmú tésztával értem el. Szívesen olvasok arról is a pizza mellett.


sz.zs.
(senior tag)

Én az év 98 %-ában saját sütésű kenyeret eszek, de szénhidrát csökkentett lisztből.


sutszi
(veterán)
Blog

Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel. :K


paljoc
(tag)

Ez tök jó, nem para hogy nem szimmetrikus, az olaszok simán így nyomják a legjobb helyeken is, itt is van pár kép néhány ikonikus nápolyi pizzéria termékéről, végigjártunk jópárat, baromi jók voltak egytől-egyig:


adp
(őstag)

Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.

[ Szerkesztve ]


OPiiPO
(addikt)

Kávés topicból is van hardcore, automata, egyszerű, szerintem elfér egy hardcore pizza topic itt simán :K

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

szerintem is


bbuffy
(senior tag)

Nem. Én simán bementem vásárolni. Céggel is cég nélkûl is. Mondjuk kb egy éve voltam ott utoljára, lehet azóta valtozott. Megnézem jövő héten.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában. :R


bbuffy
(senior tag)

Én azért köszi, belenézek majd.


sutszi
(veterán)
Blog

Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá. ;)

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

Ha sikerult lecsekkolni beirnad ide, koszi


sz.zs.
(senior tag)

Itt van egy Fyra, egyelőre még 180 €-ért. [link]


fragola.6035
(aktív tag)

Ez Da Michele, szerintem Nápolyban is benne van a top 3-ba.


bbuffy
(senior tag)

.

[ Szerkesztve ]


paljoc
(tag)

Ha nem a legjobb...az én előző fotóimon is az első kettő onnan van, a következő meg a Sorbillo, én annak a tészta receptjét csinálom:


fragola.6035
(aktív tag)

Igen jól néz ki! Gondolom, kemencés.

A paradicsomot én magam készítem. Szilva alakú koktélparadicsomból, a fajtáját nem tudom, de elég jó, finom savai vannak. Azért csinálom ebből, mert korlátlanul tudok szerezni ingyen. Úgy 50-60 kilót főzök be évente. Ha elfogy, akkot Mutti.


paljoc
(tag)

Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.


bbuffy
(senior tag)

Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?

Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.


fragola.6035
(aktív tag)

Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.


adp
(őstag)

elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem

[ Szerkesztve ]


paljoc
(tag)

Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/


sz.zs.
(senior tag)

Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]


adp
(őstag)

Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben


Warloo93
(tag)

Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára :). Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.

üzenetek