Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
[ Szerkesztve ]
Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
[ Szerkesztve ]
Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!
apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad )
az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)
Amúgy kötelező összefoglalót írni? Tervben van, de nem rögtön...
nem, pláne ennyire korán nem. de azért majd érdemes lesz, idővel
Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze
Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.
Elég amerikánó a tallér. Legalábbis képről. A vastag tésztát preferálod?
konstans home office esetén életmentő lehet ez az információ
Szerintem az első pizzádnál rengeted az élesztő, és nincs rendesen kinyújtva. Próbáld ki ezt a receptet: [link] Én elötte nap szoktam begyúrni, sokkal jobb ha minimum egy napot pihen a hűtőben.
[ Szerkesztve ]
Bár csak viccikéltem a caféban, de így utólag tök jó lesz ez!
Várom már a Kickstarteres összedobós kampányokat
De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.
Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.
Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...
[ Szerkesztve ]
Mondjuk igen, miért ne... Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?
Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre.
Számomra sokkal kezelhetőbb így, mint egy nagy tálban több gombócot keleszteni. Nem beszélve arról, hogy nyáron mire 3-4 gombócot kinyújtok, megsütök, a maradék 2-3 már bőrösödik.
Igaz, ez nálunk is issue volt. Rápróbálok a következő nagyobb sütésnél (csak a négyzet alapúra, mert abból már van itthon ), köszi!
Pedig ez elég jó receptnek tűnik.
Amúgy ha jól beolajozod nem fog bőrösödni
Fagyasztással szokott valaki próbálkozni? Nekem sajna bedöglött tőle a tészta. Pedig a pizzavasas recept szerint lehet. Meg ismerős is mondta, hogy szokta, de nekem valahogy nem lesz már oyan
Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.
Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.
[ Szerkesztve ]
Nekem alapvetően nincs ellenemre: a kenyér egy olyan topik, amiben kisebb sikereket csak krumpli tartalmú tésztával értem el. Szívesen olvasok arról is a pizza mellett.
Én az év 98 %-ában saját sütésű kenyeret eszek, de szénhidrát csökkentett lisztből.
Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel.
Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.
[ Szerkesztve ]
Kávés topicból is van hardcore, automata, egyszerű, szerintem elfér egy hardcore pizza topic itt simán
[ Szerkesztve ]
Nem. Én simán bementem vásárolni. Céggel is cég nélkûl is. Mondjuk kb egy éve voltam ott utoljára, lehet azóta valtozott. Megnézem jövő héten.
[ Szerkesztve ]
Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában.
Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá.
[ Szerkesztve ]
Itt van egy Fyra, egyelőre még 180 €-ért. [link]
Ez Da Michele, szerintem Nápolyban is benne van a top 3-ba.
Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.
Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?
Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.
Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.
elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem
[ Szerkesztve ]
Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/
Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]
Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben
Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára . Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.