Max - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


#46824192
(senior tag)

Nekem meg cc2 -vel a d+ karikázik időnként. Van hogy a film is megakad ,van hogy csak épp megjelenik a kis karika és el is tűnik és a film sem akad meg.

Minden más eszközön pedig teljesen oké a lejátszás.


azbest
(félisten)
Blog

lehet a hbo érzékenyebb az ingadozó netre. Gondolom gyenge a wifi vagy ütközik a szomszédokéval. Ha ugyanaz a neve a 2.4-es és az 5 GHz-es hálózatnak, akkor vedd ketté őket és próbáld meg az 5GHzesre léptetni fel.


erahurka
(félisten)
Blog

Az HBO mindenre érzékeny, már a GO is ilyen hektikus volt.


sunavlys
(senior tag)

nálunk Wifivel stabil volt, a lanon meg szakadozott 5-10 percenként

de amíg erre rájöttem


erahurka
(félisten)
Blog

Tévéken sokszor jobb a WiFi modul mint a vezetékes.


sunavlys
(senior tag)

lehet, de én meg az ONT-t szidtam meg az HBO-t


erahurka
(félisten)
Blog

Igazából bárki bármit mond ezen az HBO is tudna segíteni egy rendes hátterű szolgáltatással ami nem igényli a betonstabil internetet. 100 megabitet azért megesznek általában vezetéken is a tévék, annyinak elég kéne lennie 4K-ra.


erahurka
(félisten)
Blog

Minxet szerettem azt sajnálom. Nem tudom miért gondolják hogy ez a spórolás módja. Közben annyi előfizetőt vesztenek meg közutálatot húznak magukra hogy többet buknak mint amit megtakarítanak. Ráadásul a Westworld zászlóshajó sorozatnak indult, azért ilyet kaszálni... Deadwood meg a Drót mikor kerül vajon le?

Bár állítólag az egész arra megy ki hogy a Comcast megvegye az egészet gombokért. Ha valóban ez a cél akkor végül is jó úton járnak.

[ Szerkesztve ]


Rigormortiis
(addikt)
Blog

Vagy a Trónok Harca...


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Igen, a sajátgyártásúaknál ráadásul extra érthetetlenségi réteg is van... amúgy gyorsan lezavarom a 4. évadot a West World-ből... már én is gondolkozom azon, hogy megéri e nekem ez a havi 1590 Ft-ot... Párhuzamosan megy a kavarás a névvel is, így arra is számítok, majd az 1590 Ft-ot is szépen megemelhetik, ha új név lesz ... Aztán vannak olyan dolgok is, mint a The Walking Dead, amiből 11 . évad is fent van, de mellette a Fear the Walking Dead-ből meg semmi :D Miközben a HULU-ról a szolgálólány meséje szintén fent van (végig néztem az aktuális évadot is), remélem nem lesz az is leszedve, vagy félbehagyva ... Amit még várnék, de nem került fel az az American Horror Story, ott is már a 11. évadot tolják.


Rigormortiis
(addikt)
Blog

A z AHS viszont fent van a Diznin, én ott nézem 😁


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Na frankó :( :D Most


és ahhoz van elméletileg normál WS-os applikáció, ami talán már natívban is FHD... megnézem, hogy mennyibe kerül vajon... és mik vannak fent. Igazából arra játszottam eddig, hogy majd egyesülnek :D


LouiS22
(veterán)

Nem nyilvánosak a szerződés részletei, de a "saját gyártás" nem feltétlenül jelenti azt, hogy "saját tulajdon" is lesz, azt meg egyáltalán nem, hogy - az egyszerűség kedvéért az HBO Max Kft. belsős munkatársai - gyártják a produktumot. Megrendelik egy független tartalomszolgáltató partnertől, aki X összegért legyártja a tartalmat (X összeg egy részét meg elteszi nyereségként). Ha a szerződés ennél bonyolultabb - és miért ne lenne az - akkor tartalomgyártó a bevételből valamiféle részesedésre is jogosult lehet (vagy akár éves fix összegre), ha a tartalom bármilyen formában elérhető. Na, innentől érdekes a dolog és válik máris érthetővé, hogy miért tűnnek el "nagy címek". Nem elérhető, nem kell fizetni, spóroltam. Valahogy össze kell hozni azt a millárdos vállalást, az kevésbé érdekes, hogy az ügyfelek x százaléka emiatt morog majd. A maradék - és nagyobb arány - meg nem.

De van egy még egyszerűbb olvasat is: azt sosem publikálták, hogy valójában mi mennyire "nézett" (nincsenek nyilvános, bárki által hozzéférhető és elemezhető számok), megéri-e egyáltalán tárhelyet (és a tükrözéseket) fenntartani, sőt egyáltalán: költséget szánni olyasmire, ami nem teljesít jól globálisan/regionálisan.

A tanulsága az HBO-s húzásnak egyébként az, hogy jópáran "könyvtárként" tekintettek a szolgáltatásra, és természetesenek vették, hogy minden az idők végezetéig elérhető lesz (és bármikor újra és újranézheti a szívének kedves tartalmat). Na ez a mítosz dőlt meg a nyáron. Ennek minősített esete a magyar hozzáállás - akinek nem inge, ne vegye magára - hogy de hát fizettem érte, az ott lesz örökké.

A fenti a saját hipotézisem.

[ Szerkesztve ]


erahurka
(félisten)
Blog

"Valahogy össze kell hozni azt a millárdos vállalást, az kevésbé érdekes, hogy az ügyfelek x százaléka emiatt morog majd."

És hogy leiratkoznak és zuhannak az értékpapírok?


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Amúgy érdekesek ezek a Streaming szolgáltatók, az HBO-nál is az van, ha nem vagy bejelentkezve nem tudsz szétnézni, hogy mi van a katalógusban. Most a Disney-nél is így jártam. Mondjuk számomra már a Disney név is mindig a mesékre asszociáló hatást vált ki... Azt már látom, hogy 2400 Ft /hó, éves előfizetés esetén 2 hónap ingyen van, de gondolom ott ki kell egészben fizetni, aztán ha ott is elkezdik nyírni a kínálatot akkor így jártam ... Onnantól már hiába mondom le ... nem igen utalják vissza részarányosan. A másik, hogy kicsit sok a Streaming szolgáltató, ott van a NetFlix is... Amazon Prime Video. Mivel kevés az átfedés, aztán van amelyik érdekes sorozat csak a Disney-n van fent, van amelyik meg csak az Amazonon (Ember a fellegvárban például), mindegyikre elő kellene fizetni ... az egy olyan 10K / hó és ha csak nem a hét mindennapján otthon streamel az ember, akkor feleslegesen kidobott pénz is, mert képtelenség kihasználni. Az átfedéseknél persze lehet finomkodni, hogy melyiknél van meg 4K-ban, vagy nagyobb bitrátával. Amúgy gazdasági öntökönlövés kategória mindre előfizetni egyszerre.


Rigormortiis
(addikt)
Blog

Ez nem feltétlenül magyar mentalitás, és az egyszerű ember szerintem joggal várhatja, hogy azok a sorozatok, amiknek az elején ott van a hbo logó, az bizony legyen mindig elérhető. Főleg, hogy privát véleményem szerint még mindig ők a legminőségibb tartalomgyártók, és sok sorozatuk van, amit pár évente újranézek.


GoodSpeed
(addikt)
Blog

"A tanulsága az HBO-s húzásnak egyébként az, hogy jópáran "könyvtárként" tekintettek a szolgáltatásra, és természetesenek vették, hogy minden az idők végezetéig elérhető lesz (és bármikor újra és újranézheti a szívének kedves tartalmat). Na ez a mítosz dőlt meg a nyáron."

Igazából ez - saját tapasztalatom volt - már 2017 körül megdőlt bennem. Igaz akkor nem ilyen jellegű mészárlás volt. Akkor filmek tűntek el. Pl a kényszerleszállás. Láttam egyszer, mondom, megnézem már belőle a kedvenc részemet, aztán sehol semmi :D Anno itt a fórumon is rákérdeztem... és jött is a válasz, hogy ez ilyen... folyamatos a rotálódás ... egy bejön, egy kiesik... ha nem is ilyen arányban... idén nyáron viszont szintet léptek, és ezért ment a felháborodás, mert addig csak filmek tűntek el.

Ja és akkor még HBO GO volt a neve is :D Nekem anno az HBO neve jelentette a garanciát, hogy moziélmény otthon előfizetéssel. NetFlixem volt 1 hónapig az LG tévémhez adták. Megnéztem a Narcost :D
A 90'-es években már kábeltévén is HBO-t néztem. Ezek a cégek meg közben jöttek... A Disney meg nekem egyenlő volt a mesével :D

[ Szerkesztve ]


Fandango
(veterán)

Nekem folyamatosan 4 előfizetésem van (HBO Max, Disney+, Prime Video, Apple TV+)
En nem variálok, hogy lemondom majd előfizetek és ezt csinálom felváltva állandóan.
Mikor mihez van kedvem azt nézem. Nekem ez még belefér.
Elvileg lesz februárban Paramount+, akkor arra is előfizetek.
Bónusznak még Youtube előfizetésem is van.
Netflix árszabása a legnagyobb csomagra meg rablás katergória, ami onnan érdekel azt megoldom más helyről. :))

[ Szerkesztve ]


GoodSpeed
(addikt)
Blog

Youtube-nál nálam fordított a helyzet :D
HBO GO előfizetésem kb 7. éve van folyamatosan. Nekem annyi kell, amennyit ki tudok használni, most egy AHS-ért nem váltok át Disney-re. HBO-n is rengeteg olyan van, ami nem érdekel, pl Sárkányok háza... meg olyanok is amik befejezetlenek maradtak pl: a Farkas gyermekei. Ez persze kontraproduktív, mert már nem úgy kezdek el sorozatokat nézni, hogy rögtön az elejétől - és szerintem a dörzsöltek már így csinálnak - , hanem majd amikor már lemegy 3-4 évad ... és olyan hírek jönnek, mint az AHS-nél ahol berendelték a 13. évadot is miközben még a 11. évad futott le. Mert annak mi az értelme, hogy elkezded nézni, egy évad 12 rész, megnézed a 24 részt a sztori szépen ki van bontva, várod a következő évadot, aztán bedobják mint az Alcatraznál, hogy ja, el van a sorozat kaszálva. Akkor az az idő pocsékba ment. Persze ez a taktika sem makulátlan ... mert ugye éveket kell várni... de ez az egész elkaszálós dolog nálam az Alcatraznál kezdődött, az a sorozat nagyon érdekelt. Aztán csak néztem mint hal a szatyorban :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek