HDD probléma (nem adatmentés) - Adattárolás fórum

üzenetek

hozzászólások


Petya XT
(aktív tag)

Nincs rajta semmi már. Elméletileg felülírtam, oszlopos fúróm meg nincsen :D


Petya XT
(aktív tag)

Köszi, ezzel tisztában vagyok, a 65 ezer gyenge szektor miatt kérdeztem. 3x-os felülírást kapott egyébként, nem jelzett hibát a DBAN, tehát elméletileg jónak kell lennie. Bár érdekes ez, mert a HDS felületteszt sem jelzett hibás szektort rajta. Az nem tudom honnan jött neki a 65 ezer gyenge szektor, bár biztos van rá magyarázat.


tomp
(félisten)
Blog

Létezik olyan, hogy a HDD egyszer látszik egyszer nem?
Van 2db HDD ami egy 2HDD-s dokkolóban van. Win update miatt lekapcsoltam a folyamat végéig majd újraindítás után bekapcsoltam.
Eredmény: felpörög mind2 majd se kép-se hang! Pörögnek de ennyi.
Végig nézem a laptop összes usb portjában, semmi. Van egy másik dokkolóm is. Átrakom őket, bekapcs, semmi.
Kikapcsolom, bekapcsolom windows pittyen megvan mind2 HDD viszont az egyiknél a HDSentinel szerint 86x volt átviteli hiba.
Kikapcsolom, megint bekapcsolom megint nem látja őket a rendszer majd egyszer csak az egyik megjelenik. A másik aminél volt az átviteli hiba nincs sehol csak villog a jelzője. Kikapcs, bekapcs, megjön mind2.
Azt hittem a Win update kavart be de ezek szerint az egyik HDD akasztja meg mind2 dokkolót.
Most megvan mind2 és semmi jelét nem látni, hogy valami gond lenne. Nulláztam azt a 86-ot, újabb nem jött.
WD Purple a HDD 1405napos üzemidővel 284 indítással(a másik is ugyan ez) amiből kb 8-at raktam most beléjük. A vezérlő kezdene betegeskedni?


maus88pc
(újonc)

Szerbusztok. Egy laptopban kicseréltem egy 1terrás hdd-t egy ssd-re. A hdd két partícióbol állt (C,D). Most egy hordozható külső rackban szeretném használni. Egy olyan problémám van hogy a lemezkezelőben van egy 3. partició "830MB helyreállítási partició" amit nem enged törölni. Hogyan tudnám a 3 partíciót egy partícióvá alakítani?
Üdv.


chungee
(addikt)

Hellosztok!
Ez mennyire valós :F Van ok az aggodalomra :F


Doky586
(nagyúr)
Blog

Felesleges óránként ki be kapcsolgatnod.
Attól döglik a légy. Hetente csak 1x kapcsold ki.


roseA580
(kezdő)

Mivel a HDS 5 év éllettartamból számol, és ha ez már letelt, akkor már csak 100 napot fog mutatni, nálam már mindig ennyit mutat:


Még ennél sem kell aggódnom:


Pedig már írt eleget...

Mivel én tudom az előtörténetét is, nem izgulok miatta, de ahogy írták is, az adatmentés az sohasem árt.

[ Szerkesztve ]


chungee
(addikt)

Koszonom szepen a felvilogositast es a tanacsokat :R


sTERNI
(senior tag)

Sziasztok! A szakértelmetekre / meglátásotokra lenne szükségem, ha lehet. Van egy 4TB-os Hitachi HDD-m. Két napja fura hangokat hallatott, majd néha le is fagyasztotta a windows-omat.

A seek error rate felment 0-ról 7millióra, majd visszaesett 0-ra.

Azóta gyönyörűen megy és nem hibázik egyet sem. Vettem egy másik vinyót és átmentettem minden fontosat, de érdekelne, hogy szerintetek mit kellene most vele tennem? Jó így? Vagy lehet, hogy haldoklik?
Előre is köszi a válaszokat! :R

[ Szerkesztve ]


mykemike
(újonc)

Vettem bontott laptop HDD-ket, biztonsági mentésre szeretném használni. Az egyik WD2500BEKT típusú HDD-n valami biztonsági funkció be lett kapcsolva. A rajta lévő adat engem nem érdekel, de szeretném használhatóvá tenni. USB-SATA átalakítóval dugtem a gépre Win10 alatt, még a meghajtó sem jelenik meg. Viszont pl. HD Sentinel látja és sok más program is felismeri. Letöltöttem kb. 5 programot, ami elvileg erre hivatott, hogy ilyen lezárt HDD-t legyalulja, de egyik sem működött. Nincs nagy rutionom ebben, így lehet, hogy én nem csináltam jól. Elvileg a WD-nek is van egy programja erre a célra, de azzal sem jártam sikerrel.

250GB HDD, szóval nem egy nagy érték, de ha már megvan, szeretném használni, ha megoldható és nem túl bonyolult.

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

Gondolom nincs a fedlapján PSID karaktersor. Így küldd vissza az eladónak, hátha ő tudja az ata jelszót hozzá. Anélkül kuka.


mykemike
(újonc)

Nincs rajta ilyen. Oké, feladtam a küzdelmet ezzel. Nem gondoltam volna, hogy úgy le lehet zárni egy HDD-t, hogy kuka legyen, de ezekkel a WD-kel úgy látom, ez a helyzet.


tserrof77
(senior tag)

Nem kuka, de ha az adott gépben, amiben volt, raktak rá hdd password-ot, annak ismerete nélkül nem oldható fel. :U


Doky586
(nagyúr)
Blog

Már jó 20 éve lezárható minden hdd és ssd biosban jelszóval, régebben ez csak laptopokban volt jellemző, manapság asztali gépekben is ott a lehetőség. De ha elfelejtik a jelszót akkor game over...


naja
(aktív tag)

Sziasztok! Van egy 8 éves WD30EFRX-em, amin találtam pár sérült file-t, régieket és újabbakat is.
Némi tesztelés, lementés, és újra formázás után most tökéletesnek tűnik. Jelenleg HDS szerint 100%-os. Nincs rajta hibás, de még gyenge szektor sem. Mi történhetett vele, bízhatok benne?
A története kicsit bővebben:
Sokáig itthoni szerverben volt fotók és filmek tárolására, szóval nem volt rajta nagy túl forgalom. Később átkerült a desktop (játszós) gépemben. Arra tippelek, hogy ott a VGA mellett kaphatott némi meleget. Vagy legalábbis jobb ötletem nincs.
Akkor próbáltam HDS QuickFix-et, Repairt, visszanyerni a hibás file-okat/szektorokat. A tesztek több helyen is belassultak (ez látszik az első képen a sötétebb részeknél), de végül mindig elakadtak ugyanazon a ponton (94,07%-nál). Többször is nekifutottam, volt hogy ment a teszt 1-2 napig, de sehogy sem jutott túl a szóban forgó szektoron.
Az egyik utolsó teszt így nézett ki :

Lementettem róla amit lehetett. Töröltem minden partíciót, újra formáztam. Majd ráküldtem egy Write/Read tesztet. Láss csodát, semmi baja:

Na most akkor mi a csoda történhetett vele. Ezek után mennyire bízhatok benne?

A családi fotókat egyetlen példányban már nyilván nem ezen tárolnám, de filmekhez, zenékhez, backupra még jó lehet? Köszi szépen előre is!

üzenetek