Hővezető paszták - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Nem jó topikot írtam, de nem is kell alá ha jó a takarítás/paszta, plusz ha nem jó noti coolert veszel, akkor még egymás ellen is dolgozhatnak. Milyen laptopok?


wéercé
(junior tag)

Benéztem a linkelt topikba, de az nem igazán nekem szól.
Kerestem a keresőben is, de ott meg nem túl friss bejegyzéseket találtam a témában.
Asus laptopok alá keresnék pluszba valamit, mert a mostani megadta magát és már ez sem mai darab volt, tehát már ilyet sem tudok venni.
Név szerint: Asus K53S, G55VW és GL752VW.


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Nézd szvsz ha ezek normális pasztával vannak pasztázva, és ki takarítva rendesen, plusz nincs agyonhajtva akkor nem kell alá, max állítsd be hogy ne terhelődjön 100%-on. A k53s meg alapból nem kéne neki melegedni.


blp85
(aktív tag)

Ha normális a gyári hűtője, akkor, ha ágyban használod egy reggeliző tálca is elég alá, hogy ne a párna, paplan stb. fojtsa meg a szellőzését, ezeknek a cooling padoknak nem tudom, hogy mennyi értelmük van, vagy esetleg a meglévőn nem lehet ventilátort cserélni (2 vagy 3 vezetékesek szoktak lenni).


gmazarini
(friss újonc)

Sziasztok. Remélem valaki tud segíteni GPU hűtés témakörben. Vettem tavaly egy SAPPHIRE TOXIC AMD Radeon RX 6900 XT Air Cooled kártyát, pár hónap múlva mind a hotspot (110-112), mind a core temp (84-86) baromi magas lett. Visszavittem a boltba, ahol ők maguk újrapasztázták, a core temp lement 73 fokra, a hotspot 92-95 lett. Ez egyébként elég magas különbség, de külön-külön mindkét érték rendben van. A core temp nem is emelkedett érdemben, de a hotspot visszakúszott pár hónap alatt 108-110 fokra, úgyhogy visszavittem, megint újrapasztázták. Állítólag MX4 és Thermal Grizzly pasztákat használtak, de ez leellenőrizhetetlen. Most megint elég magas a delta 25-30 fok körül. A core temp az Alan Wake 2-t játszva 76 (ami még elvileg jónak számít valamelyest) viszont a hotspot simán felmegy 104-105-re - ami 110 alatt van, nem kéne aggódnom a gyártó szerint, de 3 hónapja lett újrapasztázva és akkor még 94-95 fok fölé nem ment. Ami aggaszt, hogy nem kéne 25-30 fokos különbségnek lennie a hotspot és a core temp között és ez közvetlenül az újrapasztázás után is megvolt. Hwinfo szerint a többi hőmérséklet egyébként a normál tartományban mozog, egyedül a hotspot magas. Nekem úgy tűnik, hogy illeszkedési probléma van (pump-out talán), elvileg a thermal pad-ek nem lettek cserélve. Találkozott már esetleg valaki hasonló problémával?


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Szia. A 76 fok az tökéletes.
Kérdezd meg mi lenne ha te vinnél pasztát én a tg helyett tennék mást. Subzero, mx-4 vagy noctua nt-2


FoLey-v
(addikt)
Blog

Alphacool Thermal Grease Subzero pasztát javaslom gpura. :R


Motion_Blur
(félisten)

Majdnem megvettem egy ilyen kártyát, de hasonlóakat olvastam, egyszerűen alultervezett a hűtése. Hosszabb távon ezen semmilyen paszta nem fog segíteni, csak egy komolyabb UV.

FoLey-v: CPU-ra miert jó kevésbé?

[ Szerkesztve ]


FoLey-v
(addikt)
Blog

Lehet tenni arra is,de én szerintem MX-4 is bőven megállja a helyét. Nálam az Alphacool RX 5700XT-re alkalmazom,mert nagy a hővezetőképessége 16W / mK.


Tokken
(csendes tag)

Sziasztok,

új procim ryzen 7 5800x-ra (nagyon melegszik) szeretnék jóféle pasztát tenni. Jelenleg egy kínai (kép csatolva) van itthon. Kérdés hogy ezek mennyire használhatóak, vagy érdemes jobb minőségre váltani? nagyon drágát sem szeretnék vásárolni.

Köszönöm a segítséget.


blp85
(aktív tag)

Én Arctic MX4-et ajánlanék, olcsó és jó.


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Szia. Szerintem Alphacool Subzero, mx-4 vagy noctua nt-2 tennék oda. Meg mi a cooler?


Rowon
(veterán)
Blog

Szia,

Ma ajánlottam neked új procihűtőket. [link] Azzal kellene kezdeni, a pasztacsere önmagában nem lesz megoldás.

[ Szerkesztve ]


Talala
(senior tag)

Sziasztok!
Van egy bontott MX4 2019 edition pasztám. 2019 decemberében volt vásárolva. Szerintetek ezt még használhatom vagy inkább tegyem fel az AK620-hoz kapott pasztát?


Rowon
(veterán)
Blog

Szerintem igen. Kinyomod egy papírlapra, megnézed az állagát, hogy kenhető-e, majd teszteled a procin. Ha a hőfokok stabilak maradnak hónapok múlva is, akkor nincs gond.


Talala
(senior tag)

Köszi, akkor teszek egy próbát vele. :R


Motion_Blur
(félisten)

üdv!

Alphacool Subzero mehet CPU-ra és GPU-ra is egyaránt? Van-e jobb? Pump-out valós veszély..

AMD Ryzen 5900X és ASRock RX 6900 XT OC Formula az alanyok.

MX4-em és a Grizzly-m is 4-5 évesek, kéne valami új, ami mehet mindegyikre.


Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

MX-4 is tökéletes még mindig.


sutyerák007
(senior tag)

Sziasztok!

7800X3D - Dark Rock Pro 4 pároshoz tudnátok valamit ajánlani?

Előre is köszi. :R




Pyttawrx
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Szia. Szerintem neked is jó az Alphacool Subzero, arctic cooling mx-4 vagy noctua nt-2 paszták egyike.

üzenetek