Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem - Infotech fórum

üzenetek

hozzászólások


sh4d0w
(félisten)
Blog

:C


papago
(friss újonc)

Sziasztok,

Nothing Phone-ok privacy policy-javal kapcsolatban lenne a kovetkezo kerdes.

A "Data you directly provide to us" pont alatt tobbek kozt azt irjak gyujtenek account information-t, ugymint nickname, avatar, password stb, viszont azt nem irjak milyen account-rol van szo.

Kimasolva a honlapjukrol:
"3. What Personal Data we collect
Data you directly provide to us:
We and our third-party providers and business partners who enable us to operate our products, services and app, may collect and process the following Personal Data about you which you provide:
...
- account information (such as your nickname, avatar, password, account status, devices registered, and other authentication information)
..."

link a teljes privacy policy-hoz:
https://nothing.tech/pages/privacy-policy

Szerintetek korrekt igy ez a megfogalmazas?
Mas gyartok privacy policy-jeben benne szokott lenni, hogy konkretan milyen account-hoz gyujtik ezeket az adatokat (pl. Samsung Account, Apple ID stb.), illetve azt is bele szoktak irni, hogy konkretan milyen esetben gyujtenek kozvetlenul adatot.

En latok bele tobbet mint kellene, vagy valoban nagyon kodos a megfogalmazas a Nothing-nal es igy tobb adatot tudnak gyujteni mint mas gyartok? Nothing Account-on kivul mas accountok password-jait is gyujtenek?

Lassan egy hete irtam nekik, de meg nem kaptam valaszt.


sh4d0w
(félisten)
Blog

Önmagában a jelszó gyűjtése már problémás, azzal együtt meg pláne, hogy nem jelzik, melyik accountét, tehát mindegyikre is vonatkozhat.


Egon
(nagyúr)
Blog

Post | LinkedIn

Hátha kell valakinek.


sh4d0w
(félisten)
Blog

Koszi.

üzenetek