Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


facan
(tag)

Én jócskán betárcsázós időszakban kezdtem a netezést, azt hiszem hogy freenet vagy valami hasonló volt a szolgáltató neve és percdíjas volt. Utána bejött az óránkénti díjazás, de sokáig csak este és éjszaka lehetett ezt a kellemes funkciót használni. A mai netelérésekhez képest drága volt és tetű lassú :)
ADSL lett belőle mikor megjelent ez a szolgáltatás, a 2000-es évek elejétől valahogyan. Mikor bejött az ADSL2+ azután használhatatlan lett (messze lakom a központtól), hiába kértem hogy elég lesz a 4-8mbit az legalább működött... A T nem volt hajlandó 1 év alatt sem megjavítani a szakadozós netet (óránként akár 90-szer is képes volt megszakadni még úgy is mikor semmi forgalom nem volt rajta)
Szerencsére volt céges korlátlan mobilnetem amivel ki lehetett váltani, feltöltésben amúgy is sokkal jobb volt mint a T ADSL, már akkor is.
Szerencsére jött a UPC, felvásárolta a Fibernetet és azóta szélessávom van, alapvetően elégedett vagyok a szolgáltatásukkal. Ja igen, azt elfelejtettem megjegyezni hogy Fibernet internetem nem volt mert rém drágán adták. Analóg tévé volt pár évig de annak meg úgy elszaladt az ára (családi csomag 30-40 csatorna 7000 Ft, sok évvel ezelőtt, brrrrr) így mennie kellett.
UPC-nél először csak netet/telót fizettem 1-2 évig, majd családi nyomásra "lett" egy jó nagy plazmatévém :) , illetve UPC-től digitális csomag médiakártyikával. Ez már lassan 2 éve megy. Apróbb problémák voltak, de a HD adások minősége nagyon jó a kezdetektől.
Más szolgáltatókkal a T-n és a UPC-n kívül nincs tapasztalatom, a T ügyfélszolgálata és "segítőkészsége" kritikán aluli volt míg kapcsolatban voltam velük. Szüleimnél ez a borzalmas IPTV megy, csapnivaló minőséggel (3 megabitre redukálva az elérhető max netsebességet). Hiába adnak hozzá felvevős box-ot, az a minőségén nem tud javítani.

üzenetek