Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Na igen... De nem Ubee-d van! :)


adika4444
(addikt)
Blog

Erre az optikai dologra annyit, hogy mivel ez csak egy modem, tehát nem nagyon hiszem h újra kell indítgatni, ha egy helyre le van téve lakás coaxos tv hálózatára meg routerre rá van kötve, akkor kétlem hogy bárki is akarná bolygatni.
Mondjuk felújításnál gond lehet, de úgy kell tervezni, hogy ne legyen probléma, például optikát lakásnak távoli pontjára huzatni hgoy maradjon tartalék a madzagban, aztán azt már fel lehet göngyölni, és akkor mehet a modem gyakorlatilag bárhová... illetve GPON:)


kabelmania27
(félisten)

Való igaz, azért írtam le mert a HD problémát egyszerre többen is jelezték Digis topikba, ilyen összetett rendszernél előfordulhat meghibásodás.
Gubek-Einste: Jaja, UPC ad modemet van wi-free, médiabox videótár, horizon, nem kell eszközbeszerzésekkel foglalkozni.

[ Szerkesztve ]


Unlimited
(aktív tag)

Ajjaj, köszönöm a sok választ, segítséget. Akkor kezdjük az elején. Székesfehérvár a hely, ahová megyek lakni, társasházba, panelba magyarul. Ott van mind 3 szolgáltató cucca, kábele, mindene, ezt már megérdeklődtem.

adika4444: ait írtál, nekem az így első nekifutásra nagyon kínai. :)

[ Szerkesztve ]


kabelmania27
(félisten)

Akkor Digi esetén utp kábelen jön a net és koaxon a tévé, ha 100Mbit feletti netet rendelsz vagy két utp-t adnak (telefon esetén) vagy kapsz egy zte routert amivel sok gond van, UPC-nél kapsz egy wifi modemet médiaboxot vagy ha a tévéd tudja a CI+ akkor médiacardot is kérhetsz.
Sok tényező van amit végig kell gondolni döntés előtt.

[ Szerkesztve ]


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Van akinek az is elég.
Ha cserélni kellene a mostanit akkor biztos azt kapnék, ha ez bekövetkezik akkor majd lesz egy teszt időszak és után eldöntöm, hogy marad vagy nem. Van egy régi Linksys WRT320N dobozban és egy TP-Link 3600 SamKnown firmware-rel (kettőt küldtek) amire kellene tenni gyárit vagy OpenWRT-t.

#63 kabelmania27
A Wi-Free csak rontja a wifi helyzetet és még a vezetékes részre is ki tud hatni, még az indulás napján lemondtam mert zavarta a torrent-ezést kábelen.

[ Szerkesztve ]


adika4444
(addikt)
Blog

Panel-ben a digi a szolgáltatást LAN hálón nyújtja, UPC pedig coax-on. Esetleg ott lakókat kérdezd meg, milyen a netjük, milyen a minősége, hátha megtudsz valamit.


Unlimited
(aktív tag)

Szóval lehet "alkudozni" a szolgáltatóknál, hogy ha nem adsz jobbat, akkor elmegyek a másikhoz? van ilyen?


adika4444
(addikt)
Blog

Némileg, ez a hiéna kedvezmény a Telekomnál vagy UPC-nél a lemondásos rész a hűség lejárta után.:)


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Ezt hívják piaci versenynek.
El lehet érni ilyen-olyan kedvezményeket ha rámenős az ember.


Unlimited
(aktív tag)

Nem tudom, találok-e ott olyan valakit, akit ennyire érdekel a dolog, mint engem? Szerintem az emberek nagy százalékában csak az ár fontos, bekötik, azt jól van.


kabelmania27
(félisten)

Ahol több szolgáltató is jelen van ott van ügyfélmegtartó csomag ami a normál 1-2éves hűséges csomagnál jobb. pl UPC-nél a hűség időszak lejárta után vagy előtte tudsz kérni ügyfélmegtartót, ekkor lehet olyan csomagot kapsz ami nincs is kint az oldalon, tehát ha 1221-et felhívod és elmondod hogy gondolkozol Digin de ha kapsz jó ajánlatot UPC-t választanád akkor lehet olyan összetételű csomagot ajánlanak amit nem is látsz az oldalon. Általában fontos az ár de a minőség is fontos, ettől független a két szolgáltatót azért nem egyszerű összehasonlítani mert teljesen más a szolgáltatási hálózatuk technológiai felépítése.
UPC hfc koaxon szolgáltat, Digi pedig optikán.

[ Szerkesztve ]


Unlimited
(aktív tag)

Van egy TP-Link TL-WR1043ND eszközöm. Nem tudom, ezt tudom-e valamire használni ott? Remélem igen, mert egy jó kis wi-fi.
Akkor majd felhívom a UPC társulatát, és kicsit pofátlan leszek. Alkudni azt tudok, az nagyon megy. :)

[ Szerkesztve ]


adika4444
(addikt)
Blog

Ha v1 akkor 150 Mbps-ig, v2 940 Mbps-ig azaz a DIGI legnagyobb csomagjáig.
V1=fehér
v2=fekete


Unlimited
(aktív tag)

Meg az sem mindegy, hogy hetek, hónapok múlva jönnek ki, addig meg nézhetem a falat. Anno így lett t-home tányéros tvm is, hogy megrendeltem a digitől, aztán hetekig csak ígérgettek, hogy ekkor, meg akkor jönnek ki. Meguntam, lemondtam, t-home másnap kint volt, beszerelt, tv bekapcs, és ment.


zoli62
(addikt)

Én a Telekommal már február óta alkidozom, de kötik az ebet a karóhoz, pedig versenyterületen szolgáltatnak nekem...


Unlimited
(aktív tag)

Ez a fehér változat. Akkor csak 150. Nem olyan nagy gond, mert a wi-fi jelet, csak böngészésre, meg hasonló dogokra használok. Meg egy full hd film a mostani 10mega netemmelis tökéletesen megy, akadás nélkül. Szerintem a 150mega mindenre tökéletes lesz.


Unlimited
(aktív tag)

És melyik jobb? UPC hfc koax, vagy Digi optika?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

A 150 a net sebességre vonatkozik, ilyen sebességű netet tud lekezelni.

És melyik jobb? UPC hfc koax, vagy Digi optika?
Nyers tulajdonságban a Digi optika de a mögöttes szolgáltatásokban a UPC HFC koax.


Unlimited
(aktív tag)

Ajjaj.Tehát,ha jól értem,akkor ha beköttetek egy 500ad netet,tegyük fel,akkor nem tudja kezelni,és kihal,nem is lesz netem?Vagy az 500ból csak 150et tud wi-fi-re kiküldeni? :F

üzenetek