iOS alkalmazások - Mobilalkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

A waze kb. törlés szélén billeg nálam. Nálatok mik a tapasztalatok?
Régen a legjobb navis alkalmazásnak tartottam, aztán kikerültek belőle funkciók (pl. hogy milyen útvonalat tervezzen), aztán elkezdett nagyon furcsán tervezni. Ami miatt régen szerettem, hogy ha valahol lezárás volt, vagy pl. nem lehetett adott úton menni, akkor azt tudta.
Tegnap, május 1., először arra akart vinni, amerre le volt zárva a város (oké, nem tudta, mert nem jelezte senki (?), de akkor meg mi értelme ennek, kevesen használják, nincsenek jelzések?), utána pedig be akart vinni egy olyan utcába, ahol évek óta, lehet hogy megvan 15 éve is, szombat-vasárnap és ünnepnap tilos behajtani. Hát szerintem lehetnek vitás ünnepnapok amik nem naptárhoz kötöttek, de a május 1. az olyan szögegyszerű hogy ünnepnap, hogy ihaj.
Ennyi erővel felmerül bennem, hogy minek is ez az alkalmazás. :(((


Zsolt,72
(aktív tag)

Nekem kifejezetten rossz tapasztalataim vannak vele, noha több alkalommal is adtam esélyt a részére. Minden teszt során elbukott, szándékosan olyan helyeken tettem próbára, amelyeket jól ismerek és gyakran járok feléjük. Téves tervezés, hiányzó cím, értelmetlenül javasolt elkerülés és egyebek miatt inkább az egyre jobban teljesítő Apple Térkép a navigációs eszközöm.
Nagy várakozás volt bennem az itteni Waze topik és egyéb ajánlások után, de számomra komoly csalódás volt…


Oldman2
(veterán)
Blog

El is felejtettem megemlíteni, hogy nincs egy hete, hogy Szolnokon összefutottam egy Apple Maps feliratú (a nejem szerint galambdúcot hordozó) autóval.

Szóval, dolgoznak a fiúkák...
:K


CharlieDrop
(veterán)

Nekem a múltkor csinált furcsát, elvitt volna a málnásba (kb. Szó szerint), csak kicsit ismerős voltam arra felé, feltűnt hogy rossz helyre vissz. Visszafordultam, elmentem a célhoz és még mindig vissz akart küldeni a rossz helyre, nem is értem mi lett vele.


consono
(nagyúr)

Sajnos úgy néz ki, hogy mióta a Google megvette a Waze-t nem igazán fejlesztik, sőt. Pakolják át a funkciókat a GMapsbe és ennyi.


Zsolt,72
(aktív tag)

Elképzelhető, hogy e téren volt változás valamelyik frissítés után? Korábban nem volt erre lehetőség, a jelszavak beírása során elkerülhetetlen módon arra váltott vissza a rendszer.

Hozzáteszem, ha valóban így volna, az szomorú lenne, nem ok nélkül történt meg ilyen módon a fejlesztés, pont a mi érdekeinket szolgálta ez a biztonsági megoldás. Bár amennyit cseszegetik kívülről az iOS-t, jogalkotók kényszerítik arra, hogy olyan legyen, mint az Android, meg sem lepne.


Zsolt,72
(aktív tag)

Igen, járnak a Google-autók is és jön az Apple is. Haladni kell előre. :D


Zsolt,72
(aktív tag)

Régebben szinte csak jókat hallottam, olvastam róla. Mostanság ez megfordulni látszik, pont amiatt, amit te is írtál.

Köszönöm a választ!


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

És a google maps jó navigálni? Az tudja az ilyen varázslatokat, hogy lezárt utca stb?


namenlos
(tag)

Vannak olyan appok (például mobilbankok vagy pl. a céges felügyelet alá bevont Mail/Teams is), ami adatvédelem miatt nem enged külső billentyűzetet, és hiába marad csak a SwiftKey beállítva, a gyári billentyűzet ugrik fel ezek használatakor. Tehát törölni fizikailag nem lehet.


Zsolt,72
(aktív tag)

Köszönöm a megerősítést, én is így tudtam/gondoltam.


burgatshow
(veterán)
Blog

Így van. Plusz MDM-ből is tiltható ha valakinek mondjuk céges készüléke van.


consono
(nagyúr)

Hát, passzolom a kérdést. Navigálni navigál, forgalmat is mutat, de hogy mit csinál a lezárt utcákkal azt nem tudom.


CharlieR
(csendes tag)

Néz rá Budapest XVIII ker. Pestszentimre, Nagykőrösi útra. Éppen felújítják, szépen mutatja az egyirányúsitást.


consono
(nagyúr)

Nem járok arra :) Ellenben az "állandó", vagyis a rég óta ott lévő tereléseket a Waze is mutatja, viszonylag gyorsan, de lugosinak nem ezzel volt baja.


merqree
(őstag)

Nehezemre esik kategórikusan kijelenti, hogy a waze törlendő. Amikor nagyon sietek, akkor szoktam csak használni, a jelentések miatt.

Egy időben Sygic-et használtam, de mivel a CarPlayt már csak előfizetéses módban lehet használni, így akkor nagyon "megharagudtam" rájuk, és akkor olcsóbb volt a TomTomGo-ra éves előfizetéssel, mint a Sygic, így itt ragadtam a TomTomGo-nál.
De ezek mellett van, hogy a GoogleMaps-el megyek.

A legritkább esetben használom az AppleMaps-et, mert azon a POI kritikán aluliak, és nincs webes felület, ahol tudnék POIkat javasolni.

Az autóban (Smax 2023as) van gyári navi forgalommal egyetemben, de az olyan késésben van az útlezárások és úton folyó munkák, hogy csak zavaró tényező, ezért sosem használom.


MikeWazowski
(addikt)

Nekem a gyári gps app nagyon bevált. Ha valami gond lenne, meg fent van alternatívaként a google maps.


Zsolt,72
(aktív tag)

Csak a web-es felületen történő POI javaslati mód jöhet szóba nálad? A térkép saját beépített módszere nem megfelelő? Magam meglehetősen gyakran használom, mert szívesen adok hozzá helyeket, könnyű használni és elég gyorsan meg is szokott jelenni a bejelentett hely.


merqree
(őstag)

Szia,

Van iPad-em, azon is tudnám csinálni, de az adatok felvitele nekem praktikusabb lenne webes felületen.
Majd szép komótosan megcsinálom akkor iPad-en...

[ Szerkesztve ]


smallmer
(őstag)

Sziasztok!

Létezik olyan kiadás követő alkalmazás, ami ha apple pay-el fizetek, akkor egyből rákérdez, hogy mire költöttem?
Hónap végén szeretném átnézni, hogy mire költöttem és abból végül mi volt felesleges. :R
Ezt a lehető legegyszerűbb módon szeretném elérni

üzenetek