iPhone topik - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


DaveR8
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy kb. fél-3/4 éves használt Telekomos készülék. Tudomásom szerint a Telekomnál eleve kártyafüggetlenként értékesítik. Ennek ellenére, ha mondjuk a tulajdonos egy összegben fizette a készüléket van kockázata a telefon letiltásának? Mire érdemes ilyenkor figyelni?

Előre is köszönöm a segítségetek.

Üdv,
Dávid


-secret-
(Arcképgyáros)
Blog

Ha ki van fizetve nem tilthatjak.


kali
(legenda)

Szia,

Amennyiben bármilyen havi díjas előfizetés kapcsolódik hozzá hűséggel, hiába nem részletre lett vásárolva, valamennyi kedvezményt kapott a hűségért a listaárból, így akár tiltható is, ha nem fizeti a számlákat.

Az előfizető késedelmes számla kiegyenlítése esetén a Szolgáltató által alkalmazott jogkövetkezmények

...
Mindaddig, amíg a Díjfizetési határidő letelte után a tartozását nem fizeti meg, a Szolgáltató az Előfizetői (SIM) Kártyát nem kapcsolja ismét a Szolgáltatásába, valamint a Készüléket annak IMEI száma alapján felfüggesztheti.
...

Forrás: [link]

Ha Domino csomagban, vagy (havi díjas) előfizetés nélküli listaáron történt a készülékvásárlás, akkor van az kifizetve.


Norbi.
(őstag)

Egyösszegben listaáron/dominóval, vagy egyösszegben, de előfizura, hűséggel?

Előbbi esetben nem tilthatják, utóbbiban igen. Az, hogy független, nem jelent semmit ilyen esetben.


DaveR8
(lelkes újonc)

Köszönöm a segítséged. Tehát abban, hogy biztosan nem tiltják az amúgy szolgáltatótól vásárolt telefont, két esetben lehetek biztos: vagy listaáron vásárolták a készüléket és nem hűségidőre/flottás kedvezménnyel stb. (erre szerintem minimális általában az esély, mert jócskán a piaci ár felett szokott lenni), vagy lejár a hűségidő (ami gondolom általában 24 hónap). Ergo a kockázat fennáll egészen 2 évig (persze ez biztos szerződéstől egyéni szinten változik). Gondolom az adásvételiben vállalt letiltás elleni garancia sem ér adott esetben sokat, a befizetéshez minden esetben kell az eredeti tulajdonos, igaz?


gyuri2008
(veterán)

Honor MagicWatch 2 vel nem akar jól működni az se 2020 telefon....
Más is tapasztalt már ilyet?

[ Szerkesztve ]


ateszapa748
(aktív tag)

Hiába van kifizetve a telefon, a hűségidőre, (előfizetés nagyságától függően) kapja a készülék kedvezményt, ezért, ha nem fizeti a szerződésben vállaltakat akkor tilthatják.

[ Szerkesztve ]


Jano_023
(őstag)

Én már szaladtam bele ilyen csalásba és tiltották a simet. Hiába lebegtettem az adás vételit és hiba azonosítottam a rendőrségen feljelentés után az embert nem történt semmi már több mint egy éve. Pedig mindent tudnak. Ki mikor holnap es mit és meg sincsen semmi belőle.
A rendőrség szerint a szolgáltató nem együttműködő.

Amin én kicsit el is gondolkoztam. Lehet nekik ez a jó. Mármint ha az emberek nem mernek használtan készülékhez venni és tőlük kell venni.


delta1017
(aktív tag)

Valóban így van, de ha vesz egy másik készüléket 2 év szerződéssel, akkor már nem fogják.


herdsman12
(őstag)

X vezérlőközpontot nem tudom elővarázsolni jobb felső sarokból lefelé legyintéssel, alkalmazásból és főképernyőről se.
Ki tudja a megoldást?
(14.2)


tboldi
(nagyúr)

3 gombos újraindítás esetleg? Hirtelen ez ugrott be.


crissprivat
(senior tag)

Sziasztok, lenne egy kérdésem a csengö hangerejével kapcsolatban. iPhone 12, iOS 14.3. Azt vettem észre, hogy magától megváltozik az erössége, ha rákapcsolok egy bluetooth-os eszközt és zenét hallgatok vele. Általában dupla hangeröre állítja ba magát.És az eszköz leválasztása után nem áll vissza a beállított hangeröre, ugyan olyan hangos marad. Ki lehet ezt valahogy iktatni, mert elég sokszor elfeledkezem róla és brutál hangosan csörög ha hívnak.
És még valami. Olvastam erröl a akku merülös iPhone 12 dologról. Én tegnapról mára kipróbáltam, hogy milyen az enyém, hogyan viselkedik. Este kilenctöl reggel félhatig 4%-ot merült, pontosan 58%-ról, 54%-ra. Ez gondolom még belefér. 4G, WIFI, Bluetooth bekapcsolva volt.
Köszi a segítséget.


kali
(legenda)

Így igaz, ha hűséges kapcsolt havi díjas előfizetés adott, az hibalehetőség.
A hűség 24 hónap, ha készülék vásárlása történt csatoltan.


kali
(legenda)

Kifejtenéd részletesebben, hogy mire gondolsz?
Minden hűséges szerződésre vonatkozik a beidézett rész.
Akinek már van egy tartozásos előfizetése, azonos adatokkal másikat kötni, hát arra nem vevők a szolgáltatók...

[ Szerkesztve ]


DaveR8
(lelkes újonc)

Nekem is az a tippem, hogy ha valaki hűségre (kedvezményesen) vásárol készüléket, akkor a hűségidő leteltéig nem tud ugyanarra a telefonszámra új készüléket vásárolni, de javítsatok ki, ha tévedek.


HoldfenyLuna
(aktív tag)

Én még kezdő iPhone-ős vagyok, de milyen eszközt használsz? Nem lehet, hogy maga az eszköz hangosítja fel, aztán marad így? Esetleg be van kapcsolva, hogy a hangerő gomb állítsa a csengőt is? Ha igen, én megpróbálnám kikapcsolni.


HoldfenyLuna
(aktív tag)

Ha 24 hónap a hűség, akkor leghamarabb 18 hónap után lehet Telekomnál, tehát ők kvázi így fél évet elengednek.


mr.tamasbiro
(őstag)

Csak 3 hónappal a lejárat előtt lehet.


st3v3np3t3r
(veterán)
Blog

Lehet korábban is,ha van több előfizetés(ezt pontosan nem tudom, hogy ettőll függ-e). Nekem februárban járt volna le a hűségem,augusztus végén írtam alá újabb 2 évet hűségcsoportba vonással.

[ Szerkesztve ]


Prowler
(senior tag)
Blog

Üdv mindenkinek! Kisebb szünet után ismét gondolkozom hogy visszatérek iOS vonalra. 12 Pro-ról szeretnék érdeklődni akinek már van esetleg birtokában. SOT miképp alakul nálatok? Hangszórók videó nézés és telefonálás közben megfelelően hangosak? Térerő szempontjából hogy szuperál a telefon? Köszönöm előre is az infókat :R

üzenetek