iPhone topik - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


gretzky77
(veterán)
Blog

Nekem 71 ciklus és már nem most esett 99%-ra, de nem pörgök rajta, én sem figyelek a töltésre, ha kell töltöm, de nagyon jól bírja, csak az optimalizált töltés van bekapcsolva. 15 PM


havri1
(félisten)

210 töltés vagy 210 ciklus?
Szvsz tök felesleges figyelni. Ha drasztikusan esik a kapacitás, csere..

[ Szerkesztve ]


Oldman2
(veterán)
Blog

Nem 1%-ot esett, hanem most van a gyári névleges kapacitás 99%-án. Az, hogy mennyin volt eredetileg, nem tudni... lehet hogy újonnan 105%-os volt az akkuk szórása miatt, ez esetben 6%-ot esett volna összesen.


havri1
(félisten)

No, újabb problémába ütköztem.
Eddig gmailos adatbázist, tehát google contactokat használtam, mert a telefononról és az outlook között megvolt az oda vissza szinkronizálás egy küslő appal.
Outlookba azért kell, mert céges és otthoni gépen is használom, így viszont kéynelmes, mert bárhonnan, bármilyen eszközről tudtam emailt írni, volt címlistám.
Most ez nem működik.
Az megvan, hoyg az összes névjegyem (465) átvinnem icloud fiókba, így most megvan telefonon és outlookban is, viszont a 2 már nem kommunikál egymással.
Icloud képes erre, de csak annyit csinál, hogy duplikálja az adatbázist outlookban..

Ez azért nem jó, mert a céges notin az icloud nem települ :DDD Valószínűleg a rendszergazda kell majd hozzá. Megoldgható, de kikerülném.
Ha nem lenne céges gép is, akkor jó lenne az icloud egyedül, de így..össze kéne fűzni.
És fontos lenne az is, hogyha az outlookba hozok létre, vagy a telefonon, azt összefűzze (merge).
Túl nagy kérés? :D


blakey
(titán)

Nem kell átvinni iCloudba, elég, ha csak a Google fiókot használod, nekem is csak az aktív, iCloud üres, nincsenek névjegyek.


havri1
(félisten)

hm, és hogy adom hozzá az google fiókot a telefonhoz, hogy annak névjegyeit használja?

Bakker, megvan, köszi!

[ Szerkesztve ]


Ateszpapa
(addikt)

Azért ez elég sok 15PM-el előfordúl ahogy olvasgatom a fórumot.
Nekem 13PM van, de nem tapasztaltam ezt a hibát.
Lehet, hogy ott valami hardveres hiba is lesz, vagy csak nagyon mellényúltak a 15-ös pro sorozat rendszerében.


BUZZLGHTYR
(senior tag)

Ciklus, csak az erdekelt kihozatal utan mikor kezd majd csokkenni az aksi elete, eppen tul lepte a 6 honapot :DDD


Sungoo
(addikt)

180 nap alatt 210 ciklus, azért az adja az ívet az akksinak. :K De használva van, ezért vetted.


DGery
(aktív tag)

Na kíváncsiságból megnéztem Coconut mit ír a 12-ről :D
1002 napos aksi, kb 2 év 4 hónapja használom.
748 ciklus 90,6% kapacitás (iOS szerint 89%).
vigyázás az aksira semmi nincs, hol kábellel, hol MagSafe töltővel töltve, GPS használat a tűző műszerfalon, szóval kb minden nem túl előnyös dolog játszik.
Köszöni az akksi, 1 napot még mindég kihúz :D

SE2 - 243 ciklus, 91,4%, (iOS szerint 91%) 1408 nap


Sasi001
(aktív tag)

5 hónap 75 ciklus és 72-nél lett 99%-os. (15PM)

[ Szerkesztve ]


Dudee
(senior tag)

Sziasztok!

Feltehetőleg nagyon egyszerű dolgot keresek, de még nem találtam meg a módját:
Adott két user, 1-1 iCloud fiókkal. Az egyik a másikkal megosztja a fotóit (Shared Library), illetve a másik is megosztja a sajátjai egy részét, magyarul mindketten a közös fotóikat látják a shared könyvtárukban, együtt szerkeszthetik, együtt törölhetik etc.

Viszont: hogyan lehet megtudni, hogy a Shared library-ba A vagy B személy osztotta meg a fotót?

Ha egyesével nézem a képet, akkor abból látom, hogy csak a saját magam által megosztott fotót tudom ismét privátra állítani (esetleg az infó gombbal). De ehhez egyesével meg kell nézni a fotókat, mert grid nézetben már csak annyi látszik, hogy megosztott a fotó, de az nem, hogy én vagy a másik fél osztotta meg.
Hogyan lehetne szűrni azokra a képekre, amiket én tettem be a Shared Library-ba?

köszi a tanácsot!


TheProb
(veterán)
Blog

Sajnos ez sem nyert. :(


CrAzY88
(aktív tag)

Mivel elég nagy "nézetletérések" voltak/vannak/lesznek a Meta és az Apple közt, úgy szívatják egymást ahogy csak tudják.
Ennek egyik eredménye hogy már nem szinkronizálja az értesítéseket a Mac és az iPhone alkalmazás között, ennek eredménye hogy folyamatosan értesít a telefonon az új üzenetekről miközben ugye azok akár azonnal olvasottak.
Legjobb emlékeim szerint Watch-ra is volt annak idején app, ami már nem elérhető, és az üzenetekre sem lehet válaszolni illetve az órán már nem jelzi a Messenger hívásokat.
Szerintem ennek az egyik folyománya hogy szándékosan ejtenek ilyen hibákat.


Razzul
(senior tag)

Hogy érted, hogy az “EU DMA elvileg fog ezzel foglalkozni”? :F


havri1
(félisten)

Az a baj, hogy hatalmas teret nyert a közösségi média, amivel bizonyos helyzetekben visszaélnek. Pedig akárhogy nézzük, egymásra vannak utalva. A usert ezek a háttérben zajló események nagyrészt nem érdeklik. Mit néz? Jó telefon, amin minden flottul működjön. Lásd Google és Huawei botrány régebben.

[ Szerkesztve ]


Mike81
(senior tag)

Szia!
Sajnálattal olvasom hogy nem szinkronizál a Watch és az Iphon között a Meta app. Kérdésem hogy csak a hívásokra vagy az üzenetekre is érvényes ez? Mivel most készülök IOS-re vissza váltani és gondoltam veszek mellé egy Watch-ot is főleg az értesítések miatt, és ráadásul a környezetemben főleg a Messengert használják. De így akkor más opciót kell keresnem ha a Watch pont a messengerrel sz@rakodik. Vagy most akkor mik a konkrét tapasztalatok?


esbii22
(őstag)

iPhone 11 és Watch SE kombó. Több mint 3 éve használom mindkettőt, minden értesítést megkapok a messengerről. Persze csak az üzeneteket.

Crazy88: Messenger hívásokat sose jelezte az óra.

Más meta apptól még telóra se kapok értesítést mert letiltottam (Facebook, insta)

[ Szerkesztve ]


alba-regia
(aktív tag)
Blog

Jelenleg a kontaktokat a Gmail giókommal szinkronizálom. Lenne esetleg annak bármiféle előnye, hogy beimportáljam az Apple fiókomba, és onnan legyen szinkronizálva? Leginkább Apple eszközöket használok.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Egyik első és evidens előny hogy nem a google-nél lesznek az adatok (mikor bejött a gdpr akkor néztem, az ingyenes gmail nem volt gdpr compliant, csak a g-suite, nem tudom ez változott-e).
A másik, hogy korábban én azt tapasztaltam, hogy ha a névjegyzékben különböző adatmezőket adsz meg, akkor nem mindegyik szinkronizálódik gmail-en keresztül. Tehát ha pl. egy kontaktnál felveszel otthoni, mobil, munkahelyi telefonszámot, akkor van olyan elnevezésű mező, ami a gmail-en tárolt névjegyek esetén nem szinkronizálódik. Ez szintén több évvel korábbi tapasztalat, azóta változhatott.

üzenetek