iPhone topik - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


havri1
(félisten)

Sziasztok!

Azt ki tudom deríteni, hogy az aktuális töltés milyen sebességgel történik?


sgeza
(veterán)

Nevezd át, csináld meg azzal, és nevezd vissza. Így nem jó?


Razzul
(senior tag)

Igen, vannak erre dedikált applikációk, esetleg vehetsz egy USB-s töltésmérőt.

#313738 madle Nyugi, ha a szülők hívnak engem, azt én se mindig szoktam felvenni! :DDD


havri1
(félisten)

Ampere-t olvastam itt, de nekem nem adja ki a store.
:F


Zsolt,72
(aktív tag)

[link] - ez lenne az?


aTe014
(aktív tag)

Erre rájöttem én is, de olyan funkciót nem találtam, hogy kódolás-átalakítással "mentés másként" opció lenne akár az Exportálásnál is. [kép]
Vagy alapból lenne kódolás-átalakítás a beállításokban.


aTe014
(aktív tag)

Közben meg is van a megoldás, sima szövegként export, akkor olyan kódolásra teszi, ami tetszik a tvnek. Köszi a rávezetést azért. :)


havri1
(félisten)

Ez az köszönöm, nem találtam, lehet rosszul írtam be.


Zsolt,72
(aktív tag)

Szívesen. :)

Néha velem is előfordul, hogy nem adja ki elsőre.


Szabi®
(addikt)

Kicsit döntésképtelen vagyok , 400-ból lenne egy új 14 Pro Max, viszont 350-ből hozzájuthatnék egy 15 sima Pro-hoz. A régebbi jönne ki drágábban, viszont nagyobb tudással, nagyobb kijelzővel.
A 15 pro viszont újabb, és nem vagyok biztos benne, hogy kellene a Pro max nagyobb mérete . . :F


sgeza
(veterán)

Nincs mit!


icecave
(nagyúr)
Blog

Akkor inkább a méreten gondolkodj el, amivel a a nagyobb kijelző mellé a hosszabb akkuidő is jár. Nálam 14PM-ről 15PM-re váltás sokat nem hozott, az action button-t sokat használom, de azért, mert beprogramoztam a sűrűn használt dolgaimat parancsokra, így több dolgot elő tudok hozni vele, nem csak alapból egyet. A titán, meg a kerekebb, meg a 9%al könnyebb dolog hidegen hagy, tepsi mindkettő, YT-os áradozások ellenére alig észrevehető a különbség a mindennapi életben.
A lényeg, hogy én már csak a méret/akku miatt a 14PM-ot venném a 15P ellenében.
Ram egyébként ugyanannyi, az meg, hogy az új A17pro chip mennyivel jobb az eddigieknél, vajmi keveset számít úgy, hogy maga az OS úgy van megírva, hogy akkorákat reccen néha, hogy csak nézek.

[ Szerkesztve ]


gretzky77
(veterán)
Blog

Kicsivel többért 15 PM nem játszik? Itt is kifogható alig használt szinte új!


Razzul
(senior tag)

“maga az OS úgy van megírva, hogy akkorákat reccen néha, hogy csak nézek.”

Az utóbbi pár frissítés óta én is ezt érzem, de nem tudtam, hogy a 11Pro haldoklik vagy az iOS a hibás. De akkor megnyugodtam! :DDD


Sys85
(veterán)

Neked kell tudnod, hogy milyen feature-ök fontosabbak.
-15 Pro: Type-C 3.2 gen2, 8GB ram, titán keret, erősebb SoC
vagy,
-14 Pro Max: nagyobb akku, nagyobb méret (cserébe nagyobb tömeg)


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nézd össze az üzemidő teszteket, hogy a 14 Pro Max és a 15 Pro hogyan viszonyulnak egymáshoz. A nagyobb kijelzőnek van árnyoldala is, szerintem az iOS-t nehézkesebb ezen a méreten kezelni (nekem is 14PM van), viszont nekem fontos az is, hogy menyit megy el egy feltöltéssel, szóval nekem a sima Pro nem annyira játszott (meg én gyakran szerkesztek telefonon social posztokhoz fotókat és a nagyobb kijelzőn ez mindig élvezetesebb).

Szóval ezeket mérlegeld szerintem.

Ha a következő 1-2 generációban az Apple is végre meglépi a szupergyors töltést, akkor kevésbé érdekel a rövidebb üzemidő, mert bármikor jól megtömhető pár perc alatt is. Ebben az esetben lehet a sima Pro-val mennék tovább (vagy az iOS-be tegyen végre rendes egykezes funkciókat, akkor semmiképpen nem adnám alább méretben, mert szeretem).


Szabi®
(addikt)

Hát nehéz kérdés. Volt egy Fold 4-em, azt eladtam (kinyitva szinte nem is használtam, mert a 7 inch sok volt, számomra nem praktikus), most a 11-re is van vevő, és így jött az ötlet, hogy akkor megújítom a palettát.
A 15 Pro felé azért húzok jobban, mert a mérete nekem praktikusabb, sokszor hordok szűkebb farmerokat is, és bizony volt, hogy a Fold is kimondottan kényelmetlen volt már.
Viszont a Pro Maxot még ha régebbi is, tényleg ott az akku kapacitás, és talán az erő többlet, nah meg a nagyobb kijelzőn a multimédia. Nem használom sok mindenre a telefont, sőt sokat nem is fotózok, de ahogy néztem a 15 Pro-t már ebben is megvan a 48mp-es főkamera, Xdr oled kijelző 120 hz-el, tehát picit jobban húzok az újabb kisebb vas felé. Köszönöm a segítő válaszokat, elmegyek egy alkalmas helyre, ahol tudok comparisont csinálni. Picit megakasztott ez a kérdés. :R

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nekem is néha idegesítő, hogy a Pro Max nehezen fér el egy szűkebb zsebben, na azt pont nem tudod egy kiállított telefonnal kipróbálni, mert a hátadra térdel a biztonsági őr. :D

Meg ami csalóka: Nekem tok nélkül (és így vannak kiállítva) elérhető a kijelző túloldala jobb kézzel is a visszalapozáshoz, de tokban már nehezen, akkor már eléggé nyújtózkodni kell vagy fogást váltani. Az esetek 95%-ban mindkét kezem szabad. A maradék 5%-ban zavar csak, hogy mennyire hiányzik egy pár ötletes feature az egykezes navigáláshoz.


Szabi®
(addikt)

Köszönöm az infót. Soha nem hordok tokot, inkább vigyázok milyen felületre rakom ki. Az iPhoneokat mindig is jó érzés volt tok nélkül fogni/használni.


Zsolt,72
(aktív tag)

Egyetértek. Remekül mutat „csupaszon”, ezért amikor itthon vagyok, le is szoktam venni róla a tokot, mert jó így ránézni. A 15-ös emellé enyhén érdes üveghátlapot kapott, így valamivel kevésbé csúszós, azaz stabilabb a fogása.

üzenetek