iPhone topik - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


fery02
(addikt)

A legbiztosabb szerintem minden előzménytől függetlenül, ha beszabadulsz egy agyon-párás fürdőszobába és ott végzed el a kijelzőfelrakás műveletét.
Legkisebb esélye talán úgy van annak, hogy véletlenül is bekavaródjon egy porszem.


sgeza
(veterán)

Ilyet vegyél, ezt baromi könnyű felrakni, és az elvéből fakadóan nem marad rajta porszem:

https://www.alza.hu/mobile-origin-orange-screen-guard-iphone-15-pro-uvegfolia-applikator-2db-d7971552.htm

Vannak ehhez hasonlók, nem csak ez az egy, ami így működik.

[ Szerkesztve ]


blakey
(titán)

Levétel után látni fogod, hogy mennyire tiszta. Általában tiszta, zsírmentes, de a környezet mindig beleszól, párásabb környezetben kisebb az esélye a porosodásnak. Odafigyeléssel kell felhelyezni a fóliát, erősebb megvilágítás ajánlott, hogy minden apró porszemet észre lehessen venni.


Bubaaa
(aktív tag)

Én ilyet tettem rá. [link]


Razzul
(senior tag)

A billentyűzetek között jelszómegadásnál vált az iOS az alap billentyűzetre biztonsági okokból.


jacis
(nagyúr)

Köszi. Kipróbálom.


Razzul
(senior tag)

Az iOS-en nincs szükség ilyen trükkökre, ahogy az appokat sem kell bezárogatni. Force restart van arra az esetre, ha valamelyik applikáció "beakadna" valamilyen programhiba miatt és nem zárulna be, fogyasztaná az akksit. De ez is csak akkor használatos ha gond van.


Noxy
(veterán)

A párás levegőben nincs por?
Ugyan úgy ott marad, csak hozzá tapad a vízpárához. Így nem mikroszkopikus méretű por lesz a kijelzőn, hanem sár.
Ez a parasztvakítás párával, uan így nem tud kikopni, mint a rizses szárítás, app kilövések, meg a napi, heti újraindítás. :)


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Én elmentem egy boltba és rakattam fel fóliát szakembörrel. Otthon próbáltam nappaliban, fürdőszobában, mindenhogy poros lett (én meg ideges).

[ Szerkesztve ]


blakey
(titán)

Nem kell fürdőszobába menni. Mi ez a hülyeség? Pillanatok alatt felhelyezhető normál körülmények között (az írásomat megfelelően kell értelmezni és nem úgy, ahogy nem írtam) is, persze. nem árt előtte "gyakorolni". Eleinte én is elb@xtam néhány fóliát, de azok azért voltak, hogy gyakoroljak, így közel a 100-ik fóliához már elég rutinosan és pormentesen (valóban és nem úgy, ahogy 1-2 helyen) helyezem fel.


Sys85
(veterán)

Azt megnézném nálam otthon hogyan raknád fel trükköktől mentesen úgy hogy nem megy alá a por. :D
Rohadt sok a por a levegőben, pedig rendszeres és sűrű a takarítás, plusz a porcsapdákat (szőnyegek) már elimináltam a házból és még a légtisztító is megy, mondjuk utóbbiból kéne még vagy 2-3…
Komplett nagytakarítás után max 2 nap és már ordít a por a bútorokon.
Én pl csak úgy tudom pormentesen felrakni, ha egy kisebb helyiségben (pl fürdő) minimum 1-1,5órát megy a légtisztító.
Amíg albiban laktam városon ilyen gondom nem volt, ott kevesebb volt a szálló por a levegőben, szóval nem annyira fekete, vagy fehér a pormentesítő trükkök lehülyézése.
Neked megy otthon mindenféle trükk nélkül, másnak nem.


blakey
(titán)

Bármikor, szívesen. De olyan helyen nem vállalom, ahol épp lakásfelújítás folyik. :D
Egyébként értem, hogy nincs téma, de erre kár ennyi hsz-t pazarolni, mert olyan sok tényező van, hogy azt fel sem lehet sorolni. Nyilván én a saját környezetemben oldom meg, de ahány környezet, annyi megoldás is létezhet.


fery02
(addikt)

Nekem konkrétan a mostani üvegfóliám csomagolásán is ajánlotta a leírás a fürdés utáni fürdőszobát, hogy úgy érdemes felrakni.
Már előtte is így pakoltam fel az üvegfóliákat, szóval nem az írás hatására döntöttem így.
Nem tartom nagy problémának, hogy amúgyis aztán évekig lesz a telefonon a fólia, miért ne várjam meg a számomra optimális körülményt.
Naponta úgyis használja valaki ilyen célra a fürdőszobát és egyébként nálunk szemmel látható tud lenni a levegőben is, amikor úgy süt be a fény az ablakon, hogy száll a sok por a levegőben, ugyanígy párás környezetben viszont ez nem látható.
De én is ennyi voltam, csak mielőtt lebeszélnétek valakit egyértelműen bárkit, hogy “hülyeség a fürdőszobás üvegfóliázás”, még előtte ezt mégis megírom.


Jaded
(senior tag)

Csinálhatsz rá parancsot is, amit kiteszel widgetként.


INGJOKE
(veterán)

Kint van a 17.5 RCS. (6,29gb) :)


juve600
(nagyúr)

akkor hétfőn jön a stabil ?
:R


Rage47
(veterán)
Blog

sztem volt már olyan is, hogy előbb jött


Rage47
(veterán)
Blog

aki esetleg felrakja, megnezne, hogy megjavitottak-e mar az autocorrectet?

[ Szerkesztve ]


gretzky77
(veterán)
Blog

Nem használok gyári billentyűzetet, és igazából annyira nem is ismerem, hogy pontosan, hogy is működne. Feltettem a 17.5-öt jelenleg nálam 15 PM-on ha írok valamit és felajánl egy szót ha az x-re nyomok akkor az marad amit írtam , ha mondjuk szóközt nyomok akkor pedig a felajánlott szót. Értelmezésem szerint ez így jó


havri1
(félisten)

És milyen jó az, hogyha gyorsabban nyomod a szóközt, mint ahogy feldobja az ajánlást, és persze nem találja ki, mert számára ismeretlen a szó, de te elküldöd az üztenetet, és nem ellenőrzöd vissza. Majd jön a kérdőjel halmaz válaszként. Hogy tessék???
Nekem eddig fordítva volt. Nem volt autocorrect bekapcsolva, csak az ajánlásokat dobta. Ha megfelelt az ajánlás, ráböktem, akkor azt írta be.
:DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek