Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" (LGA1155) - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

2Dben nincs komolyabb difi, 3Dre meg mindegyik alkalmatlan kb. manapság, szóval nagy problémát ne csinálj belőle, ha egyébként jól jönne a +2 mag.


mexel
(veterán)
Blog

Igen azt hiszem mindenképpen érdemes lesz váltani, főleg hogy az egyik géphez van egy jó vga amin játszani is szoktak, annál sokat számíthat.


mexel
(veterán)
Blog

Sziasztok! Édesapámnak rakok össze egy gépet a régi AMD helyett. Ami itt adott, az egy 15 3470-es proci HD2500 -al és egy i3 3225-ös proci HD4000-el. ( fentebb már volt szó e kettő prociról)
Ő nem használja másra a gépet mint alap internetezés és legfőképpen tili toli játékokra. ( ilyen Bejeweled, meg BigFish games szerű ügyességi játékok tömkelege, ezek szerintem 2D-sek.)

Ezek miatt a játékok miatt jobb lehet az i3 a HD4000-el, vagy erre is jobb egy i5 még ha gyengébb is a HD2500? Melegedésre kb mindkettő ugyanaz lehet.


zoltan0803
(csendes tag)

Szia, van az intel oldalán egy lista ([link]) ez alapján szerintem a fent írt játékokat bármelyik képes elvinni. Általános felhasználásra viszont úgy gondolom gyorsabb lesz az I5


Dönc
(tag)

Sziasztok,

maradt még valaki itt, aki újonan ruházott be erre a platformra és azóta se váltott? :)

Nálam volt pár pillanat, amikor egészen gazdaságosan megtehettem volna, de a közel 9 év alatt annyira megváltoztak a szokásaim, hogy sosem ez volt épp előtérben. Nem fontolgatom a váltást jelenleg, csak bevillant, hogy mióta is használom a jelenlegi alapokat és dobtam egy hátast, mikor megláttam, hogy az alaplapot a procit és a ramot 2012 júliusában rendeltem meg. :Y
Azóta a proci 4,2Ghz-re, majd picit később 4,3GHz-re belőve megy stabilan, a ram is 1600Mhz helyett már időtlen idők óta megy 1866Mhz-en 1,5V-on. Persze volt némi reszelés rajta azóta egyéb komponensekben, de alapjaiban semmi módosítás nem történt.

Jár még valaki hasonló cipőben?

(Cuccaim alatt elérhető a jelenlegi konfig.)

Üdv,
Vajk

[ Szerkesztve ]


lemusz
(addikt)

Biztos van még egy jópár hozzád hasonló, de azok valószínűleg nem olvasgatják a topikot. :)
Én személy szerint akkor vettem 3. gent, amikor a 4. frissen kijött és 2018ban válottam, a 6 magosok mainstream megjelenését követően. Szóval kb 4 évig használtam, nagy megelégedéssel, 4/4 nekem akkor elég volt mindenre is. Mint később kiderült a váltással a szeretett win7-nek is búcsút kellett mondanom, pedig használtam volna még legalább 2020-ig.

Cserén gondolkodsz vagy megerősítést szeretnél kapni hogy 2021-ben is megállja a helyét?


Janusz001
(őstag)

Nálam is maradt 2012 óta az i7 3770k 4ghz -en, akkor még játékra is kellett, de jó pár éve már csak konzolon játszom, általam használt alkalmazásokra meg bőven elég. Persze lett azóta új ssd, több ram, nagyobb hdd -k, vga (bexart a régi, de most is egy r9 280 -as megy benne).
Párszor volt bennem "namostmáraztánváltok" érzés, de mindig győzött a józan ész, minek? , ha tökéletes a mostani is.


Dönc
(tag)

Jelenleg nem gondolkodok cserén, mert semmi sem indokolja, mivel az igényeimnek teljesen megfelel. Majd, ha már muszáj lesz. :)
Tényleg csak egy hirtelen ötlettől vezérelve megnéztem, hogy mikor is vettem. Azért dobtam be ide a kérdést, mert ez már kellően régen volt.


Dönc
(tag)

Na, legalább nem vagyok egyedül :)

Ez az érzés bennem is meg volt párszor a váltással kapcsolatban, de én is mindig arra jutottam, hogyha arra elég, amire használom, akkor minek öljek egy rakat pénzt bele.


Glaz-dozfhut
(őstag)

Nekem még megvan az ágyneműtartóban a komplett konfig. Sőt, olyan hosszúra terveztem a használatát, hogy van is mellette egy bontatlan Z-s alaplap. Mondjuk ez pont nem az a helyzet amire a kérdés irányult. Anyámnak tartogatom, a munkájához. Hátha behal a laptopja. Onnantól újra éles rendszer lesz.


SipiBcs
(őstag)

Nem vagy egyedül. Sokáig nem éreztem letjogosultságát a váltásnak. Amíg a vga árak ilyenek, addig kiszolgálja az 1060-at. Bf-et, cod mw-t és cw-t játszom, bár már csak pár órát hetente.

Jó lenne válzani, de sokáig azt éreztem, hogy a cserére ráfordítandó kp nem áll egyensúlyba amit hozna plusz teljesítményben.


Hulot
(tag)

Nálam is tökéletes megelégedéssel üzemel. Nemrég újítottam egy új kínai lapra - amin van M.2 NVMe. ... rulez.


Dönc
(tag)

Mondjuk egy laptopnál ár/érték arányban még évek múlva is jó alternatíva lesz.


Dönc
(tag)

Én se tolom már közel se annyit, mint amikor megvettem. Pont ez az ok, ami miatt rákérdeztem itt is.
Miután kijőtt az Ivy évekig alig volt bármi előrelépés, viszont a ramot egyből kukázhattad volna (ami akkor már nem volt épp olcsó), ha platformot váltassz. És ezt kb. a minimális előrelépés érdekében.
Én a Ryzennél kaptam kicsit vérszemet, amikor bejött a 6 mag érdemben a konzumer piacra. Azóta is abba az irányba tekintenék, ha megérné a jelenlegi felhasználás mellett tekinteni, vagyis a váltáson gondolkodni. :)


Dönc
(tag)

Hé, miféle lapot szermányoltál? :) Egy linket dobj már róla légyszi.


Toby888
(senior tag)

én 7 éve használom a maximus v gene + i7 3770K párost egy 2x8Gb-s 1600 corsair kit-el,és MSI GTX 970 gaming 4G-vel alapon, a proci max 3900on megy, semmi oc, és még mindig tökéletesen visz mindent, vagyis nekem bőven elég még mindig ( : gamelás megy néha, és többnyire minden megy medium/high-on fix 60 FPS-el


Repsol600
(addikt)
Blog

2012.07. hóban vettem én is a procit egy Z77 Pro3 lappal. Kb 1 év múlva cseréltem Extreme4-re de ezek még most is megvannak. :K


Dönc
(tag)

Dettó ez a helyzet, amire kell, arra elég. 4.3-on az i5 is egész barátságos és a 1060 3gb is egészen jól elvan mellette. Nekem az abszolút meglepit a Far Cry 5 és New Dawn dobta azzal, hogy ultra beállítások mellett többnyire (kb. 98%-ban) hozza a 60 fps-t. Próba képp dobtam fel ezt a kettőt, de meglepő, ahogy bírja.


Dönc
(tag)

Az szép, az Extreme4 nálam is tervben volt a Pro4 helyett, de maradt minden a régiben. Egyelőre a valaha legjobban elköltött pénzemnek tűnik a beruházás így is.


Toby888
(senior tag)

meglepően jól optimalizált játékok ( : neked is v gene van ?

[ Szerkesztve ]

üzenetek