Jogsik - tanuljunk vezetni - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


jerry311
(nagyúr)

3 aránylag üres parkoló, főleg napközben, amikor dolgoznak az emberek.

Egy minimális forgalmú (kb. csak a horgásztóra menő emberek használják) emelkedő, és ők sem száguldoznak.


Apollo17hu
(őstag)

Koszonom! Ha minden jol megy, jovo heten ki is probalom oket.


aximcore
(csendes tag)

Köszönöm a válaszokat!

Hogy csepegtessek vissza információt: a gyakorlatokat kötelezően jól kell tudni, utána tétel húzás, nekem következő volt:- (A) autóval átmentek mind a két lábán (combtörés) mit csinálsz, - (B) nyomókötés bemutatása. Tételről tudni kellett beszélni, ha valami véletlen rosszul mondasz, akkor vissza kérdeztek/segítettek.

Ha lehet ajánlással élni, akkor a volt gyakorlati oktatómat ajánlanám.
Jó hangulatú óráin, megbízható tudást sikerült átadnia. Ha kellett részleteiben elmagyarázott bármit, és végtelen türelme van.
Népliget utáni OMV kúttól indultak az órák, egy Kia Vengán.
Bátran keresheted akkor is ha még nem jelentkeztél egy iskolába se, 20 ötszáztizenhat 5527 Darázsi Károly. Nyugodtan hivatkozz rám, Tóth Máté.

[ Szerkesztve ]


perempe
(addikt)

van autósiskolás csatorna? a YouTube-on a DNG jobbkormányos, nem tudok vele azonosulni.


HoaryFox
(őstag)
Blog

Mire gondolsz pontosan? Pető Attila "Kreszprofesszor"-nak volt 1-2 sorozata egy egész gyakorlati oktatásról.


perempe
(addikt)

Népszerű külföldi csatorna érdekelne.

Csak szórakozásból nézném, már 10+ éve lehet jogsim.


anonim80
(csendes tag)

Sziasztok. Nyár òta van jogsim, nem vezetek minden nap, nekem ehez hangulat kell... Lehet szőke kérdés, zsìr új akksi mellett mennyi időközönként célszerű elindìtani a kocsit, és gurulni egyet vele, hogy megússzam a bikázást ?:) Köszi

[ Szerkesztve ]


anonim80
(csendes tag)

Hidi Gábor videòi elég jòk :)


jerry311
(nagyúr)

En probalom tartani a heti 1-et, ami altalaban ossze is jon, mert autoval megyek bevasarolni. Telen 2, nyaron 3 het utan mar problemas lehet nalam az indulas (GPS tracker szivja rendesen). Viszont ha beinditod, akkor menj is vele 25-30 percet, kulonben csak rontasz a helyzeten.


anonim80
(csendes tag)

köszi szépen,igyekszem :) téli gumi is fent van két napja, úgyhogy ... :))


8th
(addikt)
Blog

Mi a helyzet? Megvan már? Páromnak beiratkozástól számítva tizenhárom hónapig tartott mire zsebébe került a plasztik kártya úgy, hogy ment vezetni amikor csak lehetett, ha valaki lemondta ő beugrott a helyére. Az elmélet és a gyakorlat (+8 órát vett) is ment neki elsőre. Összeszámolgattuk és 347ezer forint lett a végösszeg (vidéki kisvárosban), ebben minden benne van. (eü., elmélet, gyakorlat, az órák, a tanpálya használati díj). Beszarás, hogy mennyire lassan ment. Ez a köcsög covid és az oktató hiány baromira megakasztja a dolgokat. Én anno nyár elején iratkoztam be és ősszel le is vizsgáztam úgy, hogy több alkalommal is lemondtam a vezetést mert vagy nyaralás volt vagy épp kedvem nem volt vezetni menni. Amúgy a heti háromszori alkalom az teljesen normális volt akkortájt. Most meg, á... vicc az egész.

anonim80: Vegyél egy okos töltőt. Szinten tartáshoz az ötezer forintos lidlis is bőven elég nem kell annál komolyabb és dugd rá hetente néhány órára. Vagy ha ez nem járható út (utcán parkolsz stb) akkor heti 1x menj vele egy tíz perces kört közepes fordulatszámon a lehető legkevesebb elektromos fogyasztót használva. Ha rendben teszi a dolgát a generátorod akkor simán visszatölti ennyi idő alatt.

[ Szerkesztve ]


anonim80
(csendes tag)

szia, köszi a választ.
iMars J06-om már van, kuponakciòban szereztem egy bizonyos oldalròl...😇
elég erős a dög, ezzel egyedül is elboldogulnék ha úgy van... Amiket ìrsz, olcsòbb fajták, olyanok is vannak, Édesapámé voltak, ő már sajnos nincs..az autò utcán tárolt, ezért is inkább a zsebbika.. meg hát viszonylag forgalmas utcában lakom, ezért sincs kedvem elindulni sokszor, mire visszaérnék, tuti lenyúlnák a jò parkolòhelyeket,aztán nekem még azért nagyon nem mindegy mikor hova hogyan állok be. (nem nevetni,ez van) am egy sima, extrák nélküli kis Seicentom van.


batyuska100
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretnék beiratkozni B-s vezető tanfolyamra, a jelentkezési oldalon írják hogy kellene az 1-es típusú orvosi alkalmassági viszont azt még nem tudom megcsinálni. A háziorvosnál érdeklődtem, ő elküldött szemészetre mert színtévesztő vagyok és ott csak december 28. kaptam időpontot. Viszont akárkitől is kérdeztem, azt mondta hogy csak a forgalomban való vezetéshez kell az alkalmassági, a kreszt anélkül is el tudom kezdeni tanulni. Akkor hogy is van ez? Egyébként ide mennék: [link]


jerry311
(nagyúr)

Fogod a telefonod es felhivod oket, aztan jol megmondjak.
A jogositvany megszerzesenek mindenkepp feltetele az orvosi alkalmassagi. Altalaban nem rugoznak rajta, mert a tanulo kockazata, ha kesobb nem kapja meg. Nem jar vissza penz.


8th
(addikt)
Blog

Nem tudom manapság, hogy megy ez én anno tanfolyamra beiratkozni se tudtam orvosi alkalmassági nélkül. A tanfolyam megkezdésének feltétele volt az alkalmassági megléte.


jerry311
(nagyúr)

Reg csinaltam, nem tudom mi a jelenlegi valosag.
Nalunk ment mar par hete a tanfolyam, amikor jott a doki es kb. mindenkinek megirta a papirt ott helyben.


anonim80
(csendes tag)

Szia. én nem vagyok szìntévesztő,nekem a jobb lábam nem 100%-os.én mielőtt elkezdtem a jogsit, beballagtam a sulihoz és rákérdeztem, érdemes-e egyáltalán nekiállni. megmondták tök korrekten,először doki,aztán ha alkalmas vagyok nyugodtan futhatok neki a kresznek.mindenképp dokival kezdj.sok sikert.🙂


batyuska100
(senior tag)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :R


matyi012345
(őstag)

Sziasztok!

Belinkeltem két képet, érdekelne a véleményetek.

A XV. kerület Széchenyi utca - Opál utcai kereszteződésben a Széchenyi utca felől stop táblával találja magát szemben a közlekedő miszerint megállási és elsőbbségadási kötelezettsége van a keresztutcából érkezőknek, viszont aki a keresztező Opál utcából érkezik, elsőbbségadás kötelező táblája van a Széchenyi útra. Arra gondolok, hogy azt akarják elérni, hogy aki a Széchenyi úton nem a hídon érkezik hanem alulról, az ott soroljon át, de ezt véleményem szerint nem így kéne jelezni és masszívan hiányoznak útburkolati jelek is a területről. Ráadásul a buszmegálló előtt, vagy akár abból is ráérne átsorolni aki ott közlekedik. Ez a kereszteződés nekem így fura.

[link]

[link]


jerry311
(nagyúr)

Ismerem az említett kereszteződést, a Stop tábla az M3-asról érkezőknek van, ezért is van messzebb mint az Opál utcai kereszteződés. Tehát aki az M3-asról jön, annak meg kell állni, elsőbbséget kell adni a Széchenyi úton közlekedőknek, és besorolhat a Széchenyi útra. Ezután az Opál utcánál már elsőbbsége van.
Aki az Opál utcából jön, az elsőbbséget ad a Széchenyi úton közlekedőknek.

Kellene oda sok útburkolati jel, egyes Google maps képeken még látszanak.
Egyértelműbbé kellene tenni, hogy ez két külön "kereszteződés".

Ha viszont egy kereszteződésben van Stop és macisajt, akkor az egyenlő elsőbbségi viszonyt jelent, így jobbkéz-szabály dönt, azzal a kiegészítéssel, hogy a Stop táblánál a jobbkéz-szabálytól függetlenül kötelező megállni.

üzenetek