Jövedelem - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


section9
(őstag)

Szerintem ez egy korrekt kozepszeru oneletrajz. Ami szerintem tok jo az az achievements resz, inkabb arra kene fokuszalni minden pozicional a belsos projektek/termekek nevesitese helyett, mert senki se fogja tudni mit csinal a Nokianal a NextGenXy termek. A kozepiskolat es a tanulmanyi eredmenyeket szerintem erdemes kihagyni, nem igazan relevans mar, hogy egy evtizede hanyas lett az MSc. A Nokia Green Beltnel pont a lenyeg lett kihagyva, az hogy ez egy Lean Six Sigma cert. Persze aki hallott rola az mar a neve alapjan kitalalja, de sokaknak nem egyertelmu. En azt mondanam, hogy erdemes meg ranezni azonos szinten levo ismertebb peerek nyilvanos oneletrajzara, hogy ok mit irtak bele.

D1rect: Elon Muskrol mindenki tudja, hogy kicsoda, Dare2Live felesegerol meg nem. :))


Reggie0
(félisten)

Nekem a halalom a motivacios level. Meg szerencsere sosem kellett irni :D


carapace
(csendes tag)

Svájcban baszki mindenhova kérték, és ráadásul azok el is olvassák... borzalmas. Szerintem Magyarországon az ITban már sehol nem kérik, ha mégis, írd meg a chatgpt-vel :)


travix
(aktív tag)

Észrevehető azért a chatgpt, egyébként én se értem mi értelme motivációs levélnek. Akkor leszel motivált ha beválik a hely (fizu, csapat, projekt, jó határidők stb) nem előtte lesz motivált az ember szerintem.


Tapsi
(addikt)

Oké, de a levélbe azt írod le, hogy miért akarsz az adott helyen dolgozni. Ezért gondolom azt, hogy sima melósként nincs sok értelme, magasabb pozikban talán igen.


carapace
(csendes tag)

Egyszer még olyan 2007-8 körül felhívott egy fejvadász csaj, hogy van valami multis ügyfele, aki keres BA-t, na jó, gondoltam szondázzuk a piacon, felutaztam Budapestre beszélni vele, hát kiderült, hogy a multis ügyfél kb 10%-kal többet fizetne többet mint az akkori pécsi munkahelyem, mondtam neki, hogy bocs, de így nem érdekel.

Másnap felhívott az egyik kolleginája, hogy azonnal írjak egy motivációs levelet, hogy miért szeretnék az ügyfelüknél dolgozni. Mondtam hogy nem szeretnék. Erre értetlenkedett, hogy de hát van gyümölcsnap is....Most azóta se tudom, hogy mit vártak volna a levélbe, hogy "Szeretnék önöknél dolgozni, mert van gyümölcsnap?"...


sakal83
(addikt)

Nem értem miert nem irtal. Igy kezdhettedvolna, hogy szeretem a barackot... :B


dellfanboy
(őstag)

én meg a dinnyéért rajongok ;]

[ Szerkesztve ]


Egon
(nagyúr)
Blog

Én is... ;]


inferno88
(őstag)

Na már kicsit 9gag-en érzem magam: Where is the salsa?


VirsLee
(őstag)

Akkor sorold, hogy mi a baj vele, mert ezzel így nem mondtál semmit. Praktikus, könnyű módosítani, nem kell neked sz@rakodni a formázással. Mi kell még?


Reggie0
(félisten)

Hat, ilyenkor meg kell forditani: Ha latalanul mesz a ceghez es megvolt az interju, akkor irjon a HR-es motivacios levelet, hogy miert akarnak felvenni.


ody42
(senior tag)
Blog

Én valami hasonlót csinálok, mint amit leírtál, annyi, hogy az architect és engineer role is rám hárul, de inkább úgy mondanám, hogy az architect role mellé mindig magamra húzom az engineer rolet is, mert szeretem csinálni.
Ahogy látom nektek is egyben van ez a role, és így egy elég vastag tech stacket fed le, még akkor is, ha csak egy public cloud providerhez ért az ember, szóval én nem gondolom, hogy meglepő, hogy 2 millió alatt nem nagyon van rá megfelelő jelentkező. Aki nincs 10-15 éve a pályán, hanem most esik ki az egyetemről, az nem is tudom, hogy hogyan szedi fel a megfelelő tudást, mert ez tényleg olyan, hogy az egyik nap OS-t kell troubleshootolni, a következő nap egy key-value storet, aztán egy adatbázist, és persze az sem baj, ha tudsz kódolni, a legjobb, ha Go-ban, de jó a python is + legyen hands-on tapasztalatod mondjuk EKS designban és üzemeltetésben is, ismerj 2-3 fajta cloud orchestratort, cm toolokat...


Alexios
(veterán)

Eltelt egy újabb év, +6% az idei emelés, így most így néz ki:
Kor: 31
Munkakör: Programozó (.NET)
Nyelvtudás: Angol
Bruttó fizetés: 2.12 M
Egyéb: évi kb 10% bónusz(ez idén br. 2.2m volt), medicover, cafeteria
Hely: HO (amúgy Bp van iroda)
Tapasztalat: 8.5 év


VágniValó
(addikt)

Gratula! Ráadásul korábbi kommentedből úgy látom, akkor is megadták a 10% bónuszt.
Nojsz!


MrCsiT
(addikt)

..és (persze amellett, hogy szép fizu és grat. hozzá, de) ezért egyébként milyen időbeosztásban és mennyi időt kell dolgoznod? :F

[ Szerkesztve ]


big-J
(őstag)

Magyar ceg?


Alexios
(veterán)

Sima hétfő-péntek napi 8 óra. Túlórázni nem kell ha arra gondolsz.

big-J: külföldi cég magyar leányvállalata


crocy
(tag)

közben linkedin-en belefutottam ujabb kitalalt pozi elnevezesbe:
-DataOps engineer

amiket meg varok:
-DataDevSecOps engineer
-Orca engineer (k8s-t töcögtetö mokus)


-Skylake-
(addikt)

"de Ők nagyon messze voltak a Senior kategóriától, a legelső szakmai körön elhasaltak."

csak nagyon nagyvonalakban, de el tudnal mondani 1-2 olyan kerdest ami itt a ti oldalatokrol felmerult ?

üzenetek