Kenyérsütés otthon - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


pilóta
(nagyúr)

Na vettem egy kenyérsütőgépet. Elegem van a bolti szutyok kenyerekből.

Ha van valakinek tapasztalata/finom receptje/jótanácsa, akkor itt a topik hozzá :D


BenJoe
(senior tag)

ÉN a Te kenyeredre leszek kíváncsi! ;]


pilóta
(nagyúr)

Tegnap este sütöttem egyet, de még nincs mérlegem, és nem tudtam kimérni pontosan a lisztet. Persze kevés lett bele. Az íze jó volt, de az állaga nem igazán. Majd legközelebb. Persze ez élesztős kenyég volt, a kovászos állítólag jobb. Csak még azt nem tudom, honnan szerezzek kovászt. Vagy hogyan kell csinálni...


Agostino
(addikt)
Blog

Bővebben: link :)

Ha itt nem találsz semmi használhatót, akkor sehol.
Estig ha megmarad a topic, megkérdem anyut, neki van egy hihetetlenül jó receptje.


woodpaul
(őstag)
Blog

Mi Karácsonyra kaptunk egy ilyen gépet. Persze anyám eleinte szinte minden nap sütött kenyeret, és kb. a 4-5. már elég jól sikerült. Arra számítani lehet, hogy az első pár kenyér nem lesz vmi jó, de aztán kitapasztalja az ember az arányokat. :)


pilóta
(nagyúr)

WOW! :R
Nem is gondoltam volna, hogy erre is van lap.hu :D

A topic meg csak megmarad már, szerintem sokakat érdekelhet.
Várom a receptet...


Digital
(addikt)

Egy haveromék is próbálkoznak a maszek kenyérsütéssel,szerintem sokkal rosszabb mint a bolti kenyér,málik,morzsálódik!


doglotthal
(aktív tag)

Ez egy jó dolog, nekünk is van itthon egy! Múltkor füstölt kolbászt tettünk a masszába, és sütés után nagyon finom lett! Szerintem próbáld ki!
Egy baj van vele, sokat kell kísérletezni mire az ember rájön hogy mennyi liszt, élesztő meg stb kell bele.


Agostino
(addikt)
Blog

Amire nincsen lap.hu, az nem is létezik :DDD

Sok sikert!


.-Cs0SzA-.
(aktív tag)

mi már tobb mint 3 éve sütünk kenyeret itthon , ilyen kakimaki géppel...
háát , inkább eszek egy kiflit vagy egy zsömlét , mit ezt :)
amugy elég finom , az a lényeg , hogy pakolj bele mindenféle tökmagot , napraforgót , és olyan finom lesz!
ja meg sajtot is


vizslakutya
(senior tag)


kb egy éve sütök folyamatosan mindenfélét több kevesebb sikerrel.
de nem olyan bonyolult a dolog mint amilyennek kinéz.
a lényeg>jó liszt>jó élesztő>jó recept
majd ha ráérek bugrom hozzád és mesélek.:C


brownus
(veterán)

Teljes kiőrlésű lisztet használj, dobálj bele magokat.
én is tervezem, hogy veszek 1et


BenJoe
(senior tag)

Az osztályfőnököm is szokott hétvégenként otthon sütni kenyeret. Most így elképzeltem egy friss, ropogós kenyeret.... Hmmm.... :R


pilóta
(nagyúr)

OK.

Szerintem se bonyolult, csak kell egy pontos mérleg.

Majd a kalácsot is ki akarom próbálni, sok mazsolával. Frissen főzött kakaóval nincs annál jobb :D


pilóta
(nagyúr)

Hallottam valahol, hogy lehet kapni kovászport, és ugyanúgy haszálható, mint az élesztő. Van ilyen valakinek?


BenJoe
(senior tag)

Ha így halad a topic... Pár nap múlva betelik... ;] üzenet/lekérdezés/idő :C


vizslakutya
(senior tag)

legjobb ha gabonipari boltban szétnézel a a Kis utcában a mozdonnyal szemben.


.-Cs0SzA-.
(aktív tag)

elég ha az élesztőböl csinálsz kovászt...
amugy nem fontos a pontos mérleg , egy hét mulva már szemre fogod csinálni :)


pilóta
(nagyúr)

Köszi, oda benézek.


pilóta
(nagyúr)

Hát azért jó az, ha van.
A legjobban az tetszik benne, hogy be lehet programozni, hogy reggelre kész legyen a friss kenyér, mire felébredek. :D


vizslakutya
(senior tag)

a ''gyári'' kenyér az tele van mindenféle álományjavító cuccokkal.
attól van,hogy sok embernek mindig,telt,püffesztő érzése van.
ebben pedig nincs semmi ilyesmi hacsak nem raksz bele /de miért raknál?/
való igaz,hogy morzsolódik,de a harmadik napon!
nézd meg a Tuscos kenyeret a harmadik napon!?


pilóta
(nagyúr)

Így igaz!

A tecsós kenyér addig ehető, amíg meleg, aztán már csak kenyérparódia. Eddig a dorozsmai kétkilós kenyér volt a legehetőbb, amit találtam, de az se közelíti meg az ideálist. A sok trutymó, amit belepakolnak, hogy gyorsan/olcsón meglegyen tönkrevágja.
Nem is beszélve a lisztről. Azért is akarok saját kenyeret, hogy kipróbáljam a teljes kiőrlésű cuccokat, amiből nem szedték ki a lényegét a gabonának.


vizslakutya
(senior tag)

ajjaj Vangelist már zavarjuk.

komolyan néha azt hiszem óvodában vagyunk és az óvonénik mondhatják meg,hogy mit szabad játszanunk.
a legrosszabb az amikor némelyek meg azt hiszik,hogy övék az ÓVODA.


Agostino
(addikt)
Blog

Nem értem ezzel a topiccal mi a baj, itt arról beszélünk, amiről a topic szól, kisegítjük egymást, megy valamilyen szinten hardver-ről van szó. ;)


pilóta
(nagyúr)

Hát ha zavarjuk, akkor így járt! :D

Majd kiderül, a moderátorok mit szólnak hozzá.
Szerintem simán belefér egy fáradt gőzbe.

Milyen jó már, amikor Ph cikkeket olvas az ember, miközben frissen főtt kakaó gőzölög a csészében, és hozzá frissen sült mazsolás kalácsot majszolgat. :D


Agostino
(addikt)
Blog

Hmm kalácsról jut eszembe, ki fogom próbálni ha nyáron hazamászok azt, hogy kalácstészta, és nem mazsolát, hanem ilyen csokis müzlit teszek bele, meg csokitörmeléket.

Amugy ha egy kicsi tuningot teszünk a topicba szerintem megmarad: elgondolkoztatok már azon, hogy felmatricázzátok a sütőtöket? Bár gondoltam uv-csőre is, csak nem tom hova rakom, de az ujrafestés mindenképpen játszik. :DDD


Judyt
(csendes tag)

Mi kb 3 hónapja vettünk egy kenyérsütőt,és csak pozitív dolgokat tudok róla mondani.
Fini a kenyér,tömör.Ált amilyeneket szomtunk csinálni azok:Graham lisztből teljes kiőrlésű rozsos fehér.
A múlkor csináltunk zsömlét is.


vizslakutya
(senior tag)

na az,hogy megy?
a géppel dagasztod meg keleted és utánna sütőben sütitek ki?
én kiflit szeretnék csinálni. :C


Tithian
(őstag)

Egyszerű fehérkenyér (bolti helyett):

2 evőkanál olaj
0.5 evőkanál ecet
~3.8-4 deci langyos víz
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
50 dkg kenyérliszt (finomliszt)
20 dkg rétesliszt
1.5 teáskanál élesztő

Egy bő éve sütök így géppel kenyeret, de van a családban, aki kalácsot csinál vele, van, aki barnát készít, nekünk bevált. A bolti kenyér errefelé minősíthetetlen hulladék, ráadásul drága is.


Tithian
(őstag)

Errata: 20 helyett 15 deka rétesliszt.


zfarkas
(senior tag)

Egy ilyen gépet én is kilátásba helyeztem.
Kérdéseim azoktól, akiknek van: mennnyi idő, mire elkészül a kenyér, mennyibe kerül a cucc, ami kell hozzá, és mennyi áramot fogyaszt egy ilyen kenyérsütő?


Agostino
(addikt)
Blog

Pár kenyérsütő : Bővebben: link

Adatokat most pontosan én nem tudok mondani neked.


zfarkas
(senior tag)

Köszi. De szerintem ez durva lenne:
Elta BA120 kenyérsütőgép
- 1000 W teljesítmény
- expressz program (akár egy óra alatt)
...


1 kWh fogyasztás?? :Y


ReJim
(őstag)
Blog

nekünk is van kenyérsütönk... mi is szoktunk sütni :)
bepakoljuk a cuccot, beállítjuk, aztán hajnalba vmikor bekapcsol, és regelre kész az forró 7,5dkg kenyér
magostól, mindenestől! :)

ha kell recept esetleg begépelem.. ;)


Agostino
(addikt)
Blog

Kicsire nem adnak :D

Amugy tényleg nem semmi adatait vannak. Hideg fal meg minden, de belegondolok nem tudom kinek kellhet ilyen masinka.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Sztem annyira nem durva az 1000W. Nálam az elkészítési idő kb.3,5 óra

ReJim: ugye 75 dkg-ot akartál írni :)


ReJim
(őstag)
Blog

ja-ja :) annyit akartam... de régen volt már matek 1+1=néha 5,2345*sin(kvóciens-grádiáns, deriválva pi-vel) :)


zfarkas
(senior tag)

Gondolj bele, mintha 1 óráig bőgetnél egy 1000W-os hajszárítót!
Mennyi lesz az ''ára'' így kb. egy kenyérnek, mire elkészül?
Ha belegondolok, hogy a notim átlag 15-20W-ot fogyaszt óránként... :(


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

Az igaz, de úgyse sütsz naponta kenyeret


rdi
(veterán)
Blog

Számolj nyugodtan 3 munkaórával, amiből 2 óra 200 W, 1 óra 1000 W .
éz 1,4 kWh az sok? Egyáltalán nem. A kenyér kb. félárába kerül ha otthon sütöd.
Bár néha elég kemény kenyér sül.
Nem tudom miért?? :F


Agostino
(addikt)
Blog

Sok a liszt nem?


rdi
(veterán)
Blog

vegyes, az is lehet, vagy esetleg kevés az élesztő, a kovásszal meg túl sok a babra
mondjuk össze kéne kötni egy adagolórendszerrel amit a pc irányít :))


TéKrys
(senior tag)

Nálunk kb 2naponta van sütés. Fater mindent kimér grammra pontosan. Nem is kemény, viszont 2x-3x laktatóbb mint a bolti kenyér. Ja és nem is szárad meg olyan hamar.


rdi
(veterán)
Blog

na hallod, először géppel gyúratom, utána én még át is gyúrom kézzel, sőt még pihentetem is, sőt ha jó kedvem van, akkor sütőben kelesztem (30 fokon, alulra a tálcába vizet töltök)
és még így is tömör, én + olyat szeretnék mint gyerekkoromban a kemencében sütöttek, olyan + ugyse lesz soha...

ja és az átgyúrás után kiveszem a keverőlapátot és úgy indítom el a programot :))

az a legfőbb baja a gépnek, hogy nem tud párás környezetet teremteni.


vizslakutya
(senior tag)

az 1000w az csak sütéskor kell amikor a cekász müxik.
az pedig kb 45 perc.
a többi az dagasztás meg kelesztés ,az nem kér annyi szenet a gépházba.


TéKrys
(senior tag)

ÁÁhh, fater nem ilyen profi. Ő csak belepakolja a gépbe és vár. :) De próbálkozni ő is szokott a különféle kenyerek között. A krumplis pölö olyan tömény volt hogy egy szelettől is jól lehetett lakni, arról nem is beszélve hogy milyen súlya volt annak a szeletnek. :D Ki is húztuk gyorsan a máskor is készíthető kenyerek listájáról.


tailor
(őstag)

Próbáljátok ki, hogy pirítotok hagymát és apróra vágott/darált sonkát, és ezt teszitek bele a tésztába...mennyei! Komolyan, megkened vajja, és nem is kell rá semmi...:) Meg is éheztem, pedig most ettem:DD


tildy
(nagyúr)
Blog

Hát ti nem tudok hol vesztek ilyen gáz tescos kenyeret, mert még a 3. napon is finom és ehető volt.
Pesten csak a tescos félbarna ami jó félbarnában, még a 3. napon is puha:)
Szal nem hinném hogy csak nekem van ezzel szerencsém, fokukacnak is ízlett, még a pékségben sem ettem fenn oylan finomat!!!


királylány
(csendes tag)

hellóka!

jelentem nem kellenek holmi drága képek kenyérsütéshez: én a sütőben csinálom, épp most sül. Másodszor készítem, először nagyon fini lett!
Persze állítólag gépben is jó, meghát nem neked kell dagasztani, meg keleszteni, de sima sütöben is jó a kenyér!!


királylány
(csendes tag)

Amúgy igaz, nálunk is a Tescós kenyér csak első nap finom, utána már nagyon morzsás.

üzenetek