Horgász topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


ranger
(csendes tag)

Arra lennék kíváncsi, hogy a Prohardveresek közül kik hódolnak eme szenvedélynek.

Én szoktam horgászni, az úszós készségeket részesítem előnyben.

Legyezőhorgászathoz keresek információkat.

[ Módosította: CoolMan ]


tozso
(tag)

Már jó pár éve nem horgásztam, pedig régen imádtam úszozni, amit még gyerekkormban kezdtem el. Fenekező horgászatot is csípem bár nem sokat konyítok hozzá.
Remek időtöltés és jó kikapcsolodás az biztos.
Asszem el fogok menni a vizsgaidőszak után újra horgászni.

A haverom nagyon ért hozzá majd megkérdezem tud e javasolni egy jó oldalt neked.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Én 2003-ban fedeztem fel újra a horgászatot. Már vettem egy jobbfajta botot, van 2 spiccbotom, és tavasszal veszek egy könnyű keszegezőbotot kis orsóval.

Gyerekkoromban Délegyházán laktam, ott nagyon sokat horgásztam, kb. 100 méterre laktam a tóparttól.

Tavasszal kiváltom a horgászengedélyemet, és mivel a soroksári dunaág mellett lakom Csepelen (kb. 300 méter), így délutánonként le tudok majd menni a partra.

Rájöttem, hogy ha nekiállok horgászni, akkor csak három dolog létezik olyankor: a hal, a horgászkészség és én. Teljesen ki tud kapcsolni, abszolút megszűnnek a problémák, egyebek.

Horgászat rulez! :)


tozso
(tag)

Én is Csepeli vagyok. :)

Mi viszont a BácsKiskun megyei települések környéki csatikra jártunk úszózni és a kis Dunára fenekezni, de a Duna már nem olyan jó.

Egyszer apukámmal fenekeztünk a kis Dunán a komp melleti részben és egy hullán kivül semmit sem fogtunk. Ez az utolsó horgász élményem sajna.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Uhh, kemény... :(


Peat;)
(veterán)

Szia, ajánlom a haldorado.hu-t ott van pár cikk meg ilyesmi. Horgászni én is imádok, már jó pár éve, de a tavak között már csak a Balaton és Velencei tó a nyerő nálam, a többin vagy nem lehet szemét nélküli tiszta helyet találni vagy hal nincs:( . Persze van olyan tó ahol még a halat is ki kell fitetni,de az nem az igazi.


tozso
(tag)

Az volt szegény. A tűzoltók szerint már egy-két napja vízben volt.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Csepelen van egy tó, amihez kifelé kell menni a Szentmiklósi úton, át a földeken. Ott is megpróbáltam még ősszel horgászni, de kis vacak keszegeken kívül nem fogtam semmit.
Az őszi csukázásról meg lemaradtam, mert ráadásul el is törtem a botom: épp hajítottam volna be a villantót, de az megakadt a mögöttem lévő kis bokorban, és a 35-ös zsinór erősebb volt, mint a Silstar botom... :(
Majd megjavíttatom, de lehet, veszek egy újat, 4500-ért van ugyanolyan.


tozso
(tag)

Hát ha a régi bányatavakra gondolsz akkor azok nem túl jók szerintem, bár ismerek olyat aki arra esküszik és mindig szerencséje van mert fog valamit.


tozso
(tag)

Én is olyan idősen kezdtem el horgászni és annyira imádtam.
Kunpeszéren volt telkünk és hajnali 3 kor keltünk hogy elinduljunk horgászni. Jól beöltöztünk hogy ne fázzunk és már mentünk is a jó ks kiépített horgászállásunkhoz valamelyik csatornára (sajna nem tudom hogy hívják). Az 5-6 méter széles és néhol jó 2-3 méter mély csatornánál élvezet volt úszozni. Néha annyira tiszta volt a víz egyes helyeken hogy még az úszot sem kellett figyelni, mert láthattad a horgot.

De rég volt és milyen jó is volt.
Hát megint kedvet kaptam rá.


batya
(csendes tag)

Heló
én is pecás vagyok! (meg asszem Bélanéni is az a PH-ról )
Víz van ahol legyezni akarsz? + mire akarsz legyezni??pisztráng, domi? vagy jász esetleg balin?
Ha írsz ezekre, talán tudok segíteni
én a Tiszán szoktam pecálni. keszegezni szeretek leginkább, azt is a 7-es boloval (ha nincs nagy szél)


batya
(csendes tag)

Heló
én is pecás vagyok! (meg asszem Bélanéni is az a PH-ról )
Víz van ahol legyezni akarsz? + mire akarsz legyezni??pisztráng, domi? vagy jász esetleg balin?
Ha írsz ezekre, talán tudok segíteni
én a Tiszán szoktam pecálni. keszegezni szeretek leginkább, azt is a 7-es boloval (ha nincs nagy szél)


(az egyik törölhető is, sajna 2x ment el.)

[Szerkesztve]


simonzé
(addikt)
Blog

A topic címe folyamatos jelenben van? Mert akkor a válaszom: Én nem.

Nyáron szénné égtem az ugornyai Tiszaparton, miközben fogtam vagy 70 snecit. Aztán megsajnáltam őket, és amelyik élt még, azt visszaengedtem. A döglöttekkel meg egy halászlépartit rendeztünk. yówót. :)


Agyasima
(senior tag)

OFF

agyadra ment az angol? Magyarban nincs folyamatos jelenidő... :) :)
az én agyamra meg a meló ment, bocs... :)

ON

Ilyen vacak időbe má ugyan ki horgászna?
Mi itt Szeged mellett a mártélyi horgásztóra szoktunk kijárni, igaz ott is elszaporodott sajna a törpeharcsa, de azért, akad néha 1-2 méretesebb kárász, néha busa, nagyritkán ponty. Azt persze, ha feljön egy 3-4-5 kilós izé, akkor meg mindenki azt eheti, ha kell ha nem :)


batya
(csendes tag)

Azt persze, ha feljön egy 3-4-5 kilós izé, akkor meg mindenki azt eheti, ha kell ha nem
Vissza is lehet engedni a halat!!


Chip
(aktív tag)

Meg a boltban is meglehet venni. :)

Én régebben haverokkal jártam ki pecázni. Én fogtam a csalihalat ők süllőztek vagy csukáztak. Általában a Tiszá-n pecáztunk vagy a Kurca nevezetü (folyó) csatorna felsőbb tisztább részészein.
Mostmár sajnos csak nagyritkán sikerül összehozni a társaságot. :(


Agyasima
(senior tag)

Szoktuk is, de csak a méreten aluliakat. Azér, hamár horogra akad 1 nagyobb példány, az egyrészt, büszkeség (igazából szerencs), másrészt meg jó alkalom áthívni havert, rokont, enni 1 jót...


b.bone
(senior tag)

Szevasztok.

én is pecázok. bár sok időm nincs rá. ugy kb 3-4 éve találkoztam elősször feeder bottal- gyorsan vettem is egyet. azóta csak feeder-ezek. néha pergetek vagy mártogatok de ilyen időben azért már nincs kedem csónakba ülni.

de szerintem egyre katasztrofálisabb a helyzet. 5-6 évvel ezelőtt a tiszán vagy a körösökön szét fogtam magam. megállás nélkül jöttek a keszegek. most vagy szerencsétlenebb lettem vagy sokkal kevesebb a hal. tavaly télen láttam amint a 3-as körösre kiment egy pár ember télen. halradarral megkereste a mázsás vermelő harcsát majd kigerebjézte. :O
a különböző tavakba telepitett 5 kilós dagadt ,gyenge pontyokat meg nem kihivás kifogni.

a halat szerintem is vissza kell elngedni. én mindig visszaengedem. egy párat kivéve. a törpét kifelyezetten írtom. és szerintem a busa meg az amur sem idevaló.


Jozsué
(tag)

H ién Pécsi vagyok... és leg inkább csak nyáron pecázom... a balatonon... Süllőre ... Fenekező készség( 2/0-ás horog, 0.25-ős damyl , 2.40-es bot, nyeletőfékes orsó) kishallal , csónakból ... tök jó ... még ha hal nem is jön...


w9033626
(tag)

Én is pecázom! úszózás/fenekezés/villantózás
szabolcs/hajdú vizeken, de ezek általában telepített tavak, nagyon tetszett a nyíregyházi tüskevár, igaz ez a hely elvesztette a ''menjünk keressünk egy jó helyet, vágjuk a nádat, ücsörögjünk a földön'' élményt, mivel körbe aszfalt, padok, lámpák, wc, parkoló, étterem, horgászbolt. Van saját stégünk is a nagykállói telepített tavon, de itt nagyon elszaporodott a törpeharcsa és ezért nem nagyon élvezhető a horgászás, mivel a kis szemetek a szaloncukorra is mennének, ha bedobná az ember, percenként kapás, húz, mint az állat, kiveszed és 10cm-es jószág, visszadobod, felszerelsz, bedobod, kapás, húz, mint az állat...


b.bone
(senior tag)

:D törpeharcsát tényleg bármivel lehet fogni

egyszer tettem a horogra gyöngyöt. jó horgásznál mindig van ütközőnek. azóta néha cslinak is használom. van hogy kifelyezetten törpe fogó délutánt csinálok. eszik a gyöngyöt. mohó dögök. ha fogok egyet akkor csinálok neki mellúszóig érő mosolyt. útán visszaengedem. bár már nem uszik messzire. rohadt reakciós gennyek.


w9033626
(tag)

Az én módszerem: hal cipő közzé befog, damil kézre ráteker (4-5*), hirtelen erős felfelé rántás, hal felhasználása csalinak


ranger
(csendes tag)

Még én sem tudom, hogy mire akarok.
Állítólag mindenre lehet.

Én a Tisza mellett lakom, van holtág is, meg egy csatorna is.

Csak érdeklődök, hogy valaki legyez-e, milyen felszerelések vannak, mennyiért satöbbi. Általános kérdések.

Nem találtam még olyan magyar oldalt, ahol lenne valamilyen felszerelés választék árakkal. (Árak nélkülit sem találtam)


batya
(csendes tag)

Kiváncsi lennék, mien vastagságú cérnával pecálsz!
Mert amivel én csinálom (8-10 fokos vízben max. 10-es monofil zsinór) azt hiába rángatnád, a hal sínylené meg legkevésbé!
Agyasima
Ha meg is eszed a halat, akkor persze el kell vinni (feltéve, ha elszabad :DD ), csak azt nem tudom megérteni, aki bármennyit fog elviszi, függetlenül attól, hogy megeszi-e valaki, vagy a kutyájának/macskájának adja oda.
Tehát ha szeretitek, vidd, és egyetek igyatok dumáljatok egy jót ''mellette'', de ha nincs rá szükség vissza is lehet engedni . Én sem engedtem vissza mindig, de mikor láttam a ciánszennyezett Tiszát, vmi megváltozott bennem. De komolyan.
(ezzel el is értkeztünk volna a természetvédelemhez, de ez egy másik topik...a nyáron kibeszéltük a témát a kutyakínzó biztonságiőrök kapcsán, talán ''szegény kutyus'' c.-ű topicban)
Ranger
először vizet keress, ahol legyezhetsz (eredményesen), próbáld ki mien, tettszik-e. A sajóban pl. tudsz legyezni domira egy 4-es bottal is. aztán ha tettszik...


w9033626
(tag)

30-40, ezek bírják


Peat;)
(veterán)

Off
Ha az aláírásodban lévő kédést tényleg nemtudod én elmondom:)
On
30-40-essel még fogsz is törpén kívül más fajta halat? Próbáld ki vékonyabbal eredményesebb lesz a horgászat.


Loopus
(tag)

Jó emberek :-).
Szoktam én is járni horgászni, de inkább tavasztól őszig, mert se gépesített jármű, se jogsi, a legközelebbi normális víz olyan 15km-re van, és ilyenkor nem annyira jó biciklizni :-(. Viszont nemzeti parki terület ahová járok, és akkor is óriási élmény, amikor semmit nem fogok. Ha meg fogok, akkor az esetek nagy részében visszadobom (szokott is szidni miatta a hugom). Amúgy inkább a könnyű módszereket kedvelem, főleg keszegezek.


w9033626
(tag)

eddig minden horgászatom eredményes volt, a 30-40 azért is kell, mert a környékünkön b@sznak kitakarítani a tavat és úgy akad az alja, mint a fene, ezeket ki lehet húzni és csak 1 horog marad oda, de a balcsin 10-20zsinór csónak/hullámtörő gát, meg dek*rvajólvagyok feeling
Ja és én az élvezetért horgászok, tehát, ha nem fogok semmit (hazavihatőt), akkor sincs ordítás


batya
(csendes tag)

Nyáron, akadós helyeken, nagyobb halakra számítva a zsinórméretem úszó: maxmax 16-os. fenék: 22-es.
Hidd el hogy sokat számít!
És attól, hogy az élvezet miatt peclász, nehogy már azt mondd, hogy nem is akarsz halat fogni!
Amit én fogok halat, annak kb. az 5%-at HA hazaviszem, de ha nem fogok ,igenis zavar.
És mégegy gondolat amit vallok a horgászatban:
nálam a horgászat 1db kézbentartott botnál kezdődik, és végződik


Peat;)
(veterán)

Akadós terep az más, oda tényleg a vastag kell kitisztítani a tó fenekét:) . Balcsin én is 10-20 közötti zyinórokat szeretem, azzal hal is van ha meg szünet van a kapások között irány a víz:) . Én is a feelingért horgászom, sokszor visszamegy a hal(általam, de a halak is ügyesek:) ), de elég felháborító amit páran csinálnak,gondolok itt olyanra hogy a szabályok között szerepel a napi max. 3 nemes hal(szvsz ez is sok,ki az aki ennyivel kezdene valamit?) erre meg telepítés után viszik haza az emberek az 5-6 pontyot amit élvezetes fogni is és visszaengedni is. A másik kedvencem az eljön autóval le a partig, megunja pecabot félbetör!! és beba* a vízbe. A Sporthorgász című újságban meg néha elég durva fényképek vannak(vagy húsz csuka a homokban...azt már visszadobálhatják,de élni nem fog)Szóval mostanában nekem már csal a Balaton és Velencei tó a nyerők, bár ott is egyre több a szemét, de legalább a Balcsi vizének a minősége javulgat. A Dunának az eldugott részei sem lehetnek rosszak, egyedül a természeteben az a jó feeling, elzárva a külvilágtól


Peat;)
(veterán)

Két botra figyelni sem lehet igazán, úszósnál meg furcsa is lenne:)


w9033626
(tag)

Egy szóval nem mondtam, hogy nem akarok halat fogni!!!!! Csak ha nem fogok, akkor nincs az, hogy ''Na gyere fiam, ez egy sz@r hely. Na ide sem jövök többet. Kérem vissza a napijegy árát, merezegysz*rhely''. Ilyeneket nem szoktam.
Nyáron, akadós helyeken, nagyobb halakra számítva a zsinórméretem úszó: maxmax 16-os. fenék: 22-es.
Hidd el hogy sokat számít!

Elhiszem! De ennyire nem folytam bele a horgászat tudományába. Amit tudok, azt nagyapámtól tanúltam. Ő e fél életét a víz mellett és a babettáján töltötte (azzal ment ki pecázni), az ő felszerelését örököltem, bár azóta be lett újítva 2 silstar pavero+sil orsi. Nekem ez elég, sőt szerintem nem is akarok nagyon precíz lenni, mert akkor dundikerekes billencs IFA-val járnék horgászni, annyi cuccom lenne. Meg minden pénzem abba ölném. De köszönöm és szívesen veszem az okítást.


batya
(csendes tag)

Aki horgászik, szereti a természetet, az rosszember nem lehet :))
Tavon, pláne napijegyes tavon nem pecálok. (ill. mégis! egy igen jó barátomnak van egy egy 13-15 ha-os ''fizetős'' tava, ahová van VIP engedélyem, de oda is csak akkor megyek, ha kevés időm van.Pl munka után)
A folyóvíz az etalon nálam(gyk: Tisza). Persze a folyó sokkal nagyobb felkészültséget igényel, viszont a lehetőségek is nagyobbak.
Felszerelésre meg tényleg lehet költeni rendesen :O viszont azok a dolgok, amik ''mindenre'' jók, sztem semmire se jók IGAZÁN. Tehát egy feeder bottal is lehet úszózni, de ha mélyvizen próbálsz mellette egy bolognait, rögtön tudni fogod a külömbséget. Tehát víz, időjárás, halfaj, és módszerfüggő, hogy mien cuccal LEGJOBB pecálni. És ha billencs IFA nem is kell hozzá, de pénz annál inkább :O


w9033626
(tag)

Csak csendben súgom, hogy alakulóban van egy vadásztársaság, aminek már a tagja vagyok, mert ugye itt közelebb vagy a természethez


batya
(csendes tag)

Nekem mondhatod hangosan is :)) , de tudom, hogy több fórumozó szerint (úgy is írhatnám, hogy sok ember szerint) a vadászok nem éppen arról híresek, hogy szeretik a természetet, ugyanis lelövik a vadat stb.
Tehát ÉN tudom, hogy az igazi vadász szereti és védi természetet, de nem mindenki érzi/gondolja ezt így.


Tégla
(tag)

Hi!
Sajnos már én is régen horgásztam!:O
Úgy két éve utoljára !
A legyező horgászathoz nem tudok infot nyújtani!:F


I. Richard
(senior tag)

Hali!

Én már nem horgászok:B, de régebben ez volt a hobbim!

Főleg a spiccbotos úszózást szerettem, mert mozgalmasnak találtam!
Most újra lenne kedvem horgászni, de ha faterral elmegyek, úgyis az lesz a vége, hogy ő jól besörözik, hazafele pedig nekem kell vezetni, ezért én nem ihatok:O:O

Ja, és az engedélyem is valszeg lejárt...


basiC
(tag)

Hi!

Én is pecázok, főleg match bottal és rakóssal, békés megyei vizeken.


batya
(csendes tag)

Na az már szerelés!
Az én kedvencem a bolognai (folyón), de álló vizen előveszem a math-et. (hozzátezsem, 5-6 évvel ezelőtt nem is néztem horgásznak aki keszegezett. Akkor nekm csak süllő, meg a harcsa volt a HAL )


Turboboszi
(csendes tag)

Én is csepeli vagyok. (Talán egy közös horgászat szervezhető a jövőben?)
Kérdezném, tudtok-e olyan helyet a környéken, ahova BKV-val is el lehet jutni és magántó (mert engedélyem az még nincs) és autó sem lesz egyhamar, a felszerelés viszont porosodik már nagyon.
Régen pecáztam már, van annak már két éve és már alig várom az április-májust, amikor már nem kell fagyástól tartanom. :)
A fenekező horgászatot művelem párommal együtt. A Tisza holtágában is pecáztunk már, gyönyörű helyek vannak arra. Törpeharcsa murit rendeztem, mert mindent lekajáltak és állandóan kapás volt, fogás viszont nem. A többieket ütötte a guta (amúgy jogosan). Átszereltem kisebb horogra, és a három méteres bottal, két horoggal +etetővel (amit persze üresen hagytam) volt, hogy két halat fogtam ki egyszerre (egy keszeget és egy törpeharcsát). Így pár óra alatt teljesítettem ismerős nejének a kívánságát is, a párom horgához is odafért 1-2 ponty és én is remekül szórakoztam. :D

[Szerkesztve]


Papa-Georgo
(senior tag)

ZsíR!!!!!! Végre van vmi jó kis totyik újra!!!

Imádok horgászni, bár általában nálam a horgászat azt jelenti hogy ülök a vízparton, és élvezem a szabadságot. Sok minden nem került eddig a fogási naplómba....ehreh

Én Balatonszemesen szoktam horgászni a mólóról, és eddig fogtam már pár hajót :DD A Keszthely nem egyszer vitte el a zsinórt!!! :)) Micsoda kapás volt.... :C

Persze azért hal is szokott horogra ugrani!!! A legjobb mikor vki angolnát fog, és írtózik tőle, általában minden horgász, és nem merik megfogni mindig kajabálnak hogy kell e vkinek mert különben levágják! Apám ilyenkor begyűjti őket, oszt otthon meg megcsináljuk jó kis paprikás lisztben ISTENI jó!!!!

Nah, majd még irogatok ide :)


batya
(csendes tag)

Jól gondolom, hogy te lány vagy?
És a horgászat miatt reg.-elted magad ? :C Bár biztos nem most kezdted el a PH-t olvasni. de örülök, hogy +1 női felhasználót sikerült regisztrációra ''csábítani'' :)) :))
(ha már Panther nem lány :DD )


Gh0sT
(addikt)

Én is szoktam horgászni, de sajnos az utóbbi időben egyre kevesebb időm marad rá. Nálam a match- és a spiccbot a nyerő és a keszegezés.


tozso
(tag)

Én is rég láttam olyan nőt aki kedveli a horgászatot.
De azárt üdv neki itt.


tozso
(tag)

CSepel mellett sok a bányató, amelyek szerintem nem túl jók, bár sokan esküsznek rá és ott ha jól tudom ritka az ellenőr és ha van is messziről ki lehet szúrni. Oda többféleképpen is eljuthatsz BKV-val.

Nemrég hallottam egy jó magántóról valahol a Coca Cola gyár útani elágazásnál. Majd utánakérdezek és szólok.


Sick Boy
(őstag)
Blog

Én is szeretek. Bár mostanában nem volt rá idő. Én csak és kizárólag spiccelek. Nekem az jön be. Van egy ötméteresem. Nem nagy cucc, de csípem. Szerintem a spiccezés sokkal aktívabb horgászat, mint mondjuk a fenekezés. Mondjuk, persze, nagy halat nem lehet fogni, dehát a részvétel a fontos, ugye :D .


_Volkovy_
(nagyúr)
Blog

Télen jó feldobni ilyen témát :D
Vagy csak én vagyok műveletlen,és télen ugyanúgy lehet horgászni mint nyáron?


tozso
(tag)

Persze hogy lehet, csak azt lékhalászatnak hívják.

üzenetek