Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Én is kifizetem egy évre előre. Ha időközben meg eladod/eladom akkor meg visszajár a befizetett lóvé időarányosan.


sunavlys
(senior tag)

Nekem is volt ilyen. Jól megvagtak.


Vesa
(veterán)

Sziasztok,

Olyanról már hallott valaki, hogy az előzetes CACO ajánlatban szereplő összeg elfogadását, majd a szerződés megkötését követően a biztosító postai levélben kiküld egy értesítőt arról, hogy az eredeti ajánlatban szereplő ár megváltozott, közel 100k-val több lett? Mindezt úgy, hogy e-levelezés van beállítva, a díj változásának konkrét okáról pedig egy árva szó nincs az értesítőn. A végére még odabiggyesztik, hogy ha 15 napon belül nem érkezik kifogás, akkor elfogadottnak tekintik és él a szerződés, tehát be kell fizetni az irreális díjat. 30 éve van Casco-m, de ilyet én még nem láttam. Egyelőre nem írok biztosító nevet, de hogy ezeknél soha többet nem kötök semmit az biztos. Bónusz, hogy a levelet hó elején adták fel, és ma kaptam kézhez. Ez a klasszikus átb*szásnak tűnik, mert senkit nem fog érdekelni, hogy a 15 napból mindössze 2 napom maradt bármiféle reakcióra. Eleve nem értem, hogy email-en, vagy az online fiókomba miért nem érkezett erről semmiféle értesítés? Így első olvasatra ez az egész egy tervezett, kifejezett átverésnek tűnik.

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Üdv a klubban, az Union csinálta velem ugyanezt. Nem is leszek többet az ügyfelük.


chungee
(addikt)

Öregapámnak ma hozták ki a hivatalos súlyadó csekket amelyet évente szokott kapni. A bökkenő hogy ápr 11 a befizetési határidő :Y :U Nem lényeg mert ígényeltunk neki csekket amely ápr 09-én jött meg, másnap befizette


Vesa
(veterán)

:K


Stonerice
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Az a helyzet áll fent hogy nemrég szereztem jogsit, de csak a 30 napos papírom van még meg. Vagyis a plasztik kártya még nem. Vettem egy autót és a biztosítást próbáltam is megkötni rá azon A/4 es lapon talált ügyfélazonosítóval ami nem hasonlít szerintem a szokványos jogosítvány számra. NIncs pl az elején 2 betű.

Ezzel ettől független végbe megy a dolog? Nem teljesen egyértelmű nekem a Netrisk alapján. Rögzítve van a kockázat viselés kezdete.

Viszont ha jól értem akkor biztosítási kötvénynek kell valahol megjelennie ami majd az autó átíráshoz is kell?


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Igen kötvény kell, azzal igazolod hogy van biztosításod. Azt küldik elektronikusan.


Vesa
(veterán)

Új CASCO kötésnél, ha az autó szemle köteles, akkor a végső szerződés megkötéséig nem él a biztosítás? Tehát önmagában a honlapon, vagy az alkusznál leadott megrendelés még nem létesít védelmet arra az esetre, ha a végleges szerződéskötésig valami történik a kocsival? El kell hoznom az autómat valahonnan, de csak akkor szeretnék vele forgalomba menni, ha biztosan él a CASCO.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Uj autonal nincs szemle ha hasznalt akkor vard meg a szemlet.


Vesa
(veterán)

Thx!


RpPRO
(őstag)

Hi, nekem tavaly 31e volt, idén 37e az ajánlat. Netrisken minden adatom mentve van, ugyanehhez a biztosítóhoz 31e az ajánlatuk. Újra lehet kötni ugyanahhoz a biztosítóhoz? Köszi.


chungee
(addikt)

Simán


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Igen. Felmondod és és újra leszerződsz.


RpPRO
(őstag)

chungee, Qru :R

üzenetek