üzenetek

hozzászólások


Chiller
(senior tag)

Hát ideje is volt, mert az RU-k akkora böhömök mint egy ló, és melegednek is mint a kazán :B

[ Szerkesztve ]


tasiadam
(veterán)

Én eddig abban a hitben voltam, hogy a már nem használt nodeokat adják bérgyártásba, mint pl a 32 22 14 és valamely 10nm-t, de nem az újat.


tibaimp
(nagyúr)

Szerintem most az Intel kb. bármit is bérgyártásba adna, csak profitot termeljen...


ergoGnomik
(tag)

Amit eddig olvastam és hallottam ezzel kapcsolatban, azok alapján nekem az a benyomásom, hogy az Intel terve az, hogy bérgyártóvá válik, aminek az egyik ügyfele lesz a saját processzor részlege. Ezzel két probléma van: nincs a TSMC-vel versenyképes csúcs gyártástechnológiája és nincs bérgyártóként sem tapasztalata, sem múltja. Így kifejezetten nehéz ügyfeleket fogni. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a legjobb gyártástechnológiákat nagy volumenben igénybe vevő cégek nem ritkán az Intel versenytársai. Az Intel korábbi viselkedésének etikai vetületét figyelembe véve elég merész lépésnek tűnik gyártatni náluk olyasmit, amiből versenyelőnyt biztosító ötletek juthatnak át a konkurenciához. Ezt a fajta bizalmat megszerezni meglehetősen nehéz menetnek látszik.


tasiadam
(veterán)

Nem gondolom ennyire derűsnek a helyzetet. A samsungnak sincs nagyon "modern"? chipje, bérgyártónak ők is bérgyártók, de náluk is előfordul, hogy a saját termékeiknél a TSMC jobb. Ráadásul ugye a TSMC-nél azok vannak, akik sokat fizetnek, hogy jót kapjanak, másoknak meg lehet kínában, a GloFo-nál, és a samsungnál nézelődni. Korábban a nokia is gyártatott 5G chipeket az intellel. Ha akad szabad kapacitás és nem kell high end minden is, és az olcsóság a lényeg, megtalálják őket.


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

intel majd áraz úgy, hogy vásárlókat fogjon. Az biztos, hogy az indulás nehéz lesz de más út hosszú távon nincs mint a volumen.

üzenetek