LEGO klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


skyie
(csendes tag)

Kiderült, hogy mi adja az apropót az idei év második félévére már régóta pletykált, de első hallásra nehezen hihető SW készletekhez, mint a Dark Millenium Falcon, a cserélhető szárnyú X-Wing & TIE Fighter vagy Jedi Bob hajójának újrakiadása:

[link]

Új LEGO Star Wars minisorozat, ahol összekeverednek az SW univerzum kockái és felcserélődnek a szerepek. Jar-Jart különösen várom, mint sith nagyúr! :C


Crus
(őstag)

Az a macska 1 éven belül 23-25k. Mondjuk nekem 5k-t érne esetleg, mert totálisan fantáziátlan... mer' egy macska. Még csak nem is egy Szilveszter, vagy egy Tom, hanem egy random valami.


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Erről a macskáról én azt hittem csak egy vicc. :U
Mi lesz a következő, Kulabá a South Parkból? :DDD


Crus
(őstag)

Abban lenne legalább fantázia... Mondjuk nem ekézem emiatt a Legót, mert sok jó fantáziadús készlet is van. És mivel amúgy tényleg van egy rakás cat fanatic, így biztos ennek is meglesz a maga piaca.


Tony21
(tag)

én próbálom egyszerűsíteni a dolgokat, a macska is csak egy helikopter, mint a többi készlet, helikopterem meg má' van pár dobozzal ... macska nemkő :DDD (macska helyett írhattam volna bármi mást)


Mozaart
(aktív tag)

A végére érted mire akarok kilyukadni. :)

Az új remény ikonikus első jelenetéről:
- a cél, az volt, hogy a néző érzékelhesse mekkora is a Csillagromboló mérete, mekkora a Birodalom ereje
- Lucas eredetileg monumentális modellt akart, amihez létrákkal férnek hozzá
- végül, egy már korábban megépített modellt használtak fel
- a modell mérete 1.5-2 m hosszú volt, a Tantive IV pedig cigis doboz nagyságú
- úgy vették fel, hogy a modell feljel lefellé volt, tehát a hasa amit mi néző alulról látunk valójában felül volt. A hajó fixen a földön volt és egy kamera "úszott" végig.
- a kamera 10 mm volt a modelltől (visszaemlékezés alapján "talán hozzá is ért", mint tudjátok amikor a Jedi visszatérben letört a Falcon antennája. :D Kitudja honnan vették az inspirációt. :) )
- a részletekben pl. ablakokat és ajtókat is elrejtettek, hogy a tudatallatiban mégjobban érzékelhesse a néző a méreteket

A jelenetben szereplő romboló egy első osztályú Devastator, 1.6 km hosszúságú.

Akit mégjobban érdekelnek a részletek. A Light & Magic 2. részében 25:00 perctől van szó hogyan is vették fel ezt a jelenetet, archív a frogatáson készült felvételekkel, sztorikkal. :)

Tehát, arra akarok kilyukadni, hogy mivel ilyen megoldások voltak, amivel tényleg CGI nélkül azt az érzést keltik a nézőben, hogy valóban egy több kilométeres monstrum ússzik el a fejük felett. (gondoljunk azokra a fiatal srácokra, akik ezt ott először láthatták a mozivásznon.. huh..)

Egy játék modell pláne ez a most bejelentett szánalmas "playscale"-nek se mondanám, nem fogja érzetre utolérni ezt a monumentális méretet. Egy official UCS scale már közelítheti, de ha láttál már egy LUG kiállításon egy valódi UCS MOC csillagrombolót például és ha arra is azt mondod, ez csak egy db szürke valami. Na akkor, nem tudok rá én se mit mondani. :D

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Valld be, hogy az utóbbi 5 évben egyetlen készletet vártál, az Osprey-t... amiből, lévén, hogy gyárilag rotoros, egy UCS Sponyabobot akartál MOC-olni... erre nem visszavonták?!? :DDD


Mozaart
(aktív tag)

Nem tudhatod adott kitalált bolygó, kivéve ha nem mesterséges hold. :D Mekkora a gravitációja. Ha már lángol azt jelentheti, hogy már az atmoszférában van.


Mozaart
(aktív tag)

A Slave I is rozsdás. Jó ő nem szürke. :D


Throme
(veterán)

Lehet csak az építés riaszt el ezektől a nagyobb SW szettektől (sok sok szürke kocka) és nem a végeredmény.

#80429Mozaart
Sokat dekkolt a vizes bolygón, ahol a klónokat gyártották. :P


Dilikutya
(félisten)

Jó, ezek a roncsok igen, de a birodalmi gépek szép precíz, tiszta cuccok voltak. Kivéve a rohamosztagos blasterek, azok szarok, mellé hordanak. ;]


Dilikutya
(félisten)

Egy asztrofotós csoportból (a ZWO Seestar S50 egy integrált egykattintós asztrofotós eszköz kezdőknek):
:)


nyul105
(senior tag)

Sziasztok!

az megszokott, hogy a lego.com két adagban küldje el a megrendelést? 5ből szettet feladtak dpdvel, honlap szerint is. Mindeközben az 5. szett “raktárban” státuszban van a megrendelés alatt.
kaptam számlát a 4 tételről.
Nincs ezzel problémám, csak nem értem miért nem egyben küldik el a csomagot. A 4 pici (amiből 3 gwp) jön, az 5. lényeg szett meg nem :)


hami85
(tag)

Nekem több rendelésem is volt, a 40686 GWP mindegyiknél külön jött külön csomagolva... én se értettem, jött vagy 10 külön doboz külön külön csomagolva, éljen a fentarthatóság :D

[ Szerkesztve ]


nyul105
(senior tag)

hát ezaz ráadásul futár is, de a dobozon ott van a green így úgy.
köszi :R


Gubbba
(tag)

Mona Lisa, Június 1, 1503 db, 100$


Dilikutya
(félisten)

Ezért kinek fizetik a licenszt? :)


Nekton
(aktív tag)

Jaj! Ez nem Lego, hanem kirakó. Hagyományos puzzle viszont tizedennyiből kijön. Vajon kirakja ezt valaki a falra? Elég bizarr. :F


Crus
(őstag)

Furák ezek a hosszú hajú férfiak, de gondolom ennek is meglesz a maga célcsoportja, pl. metál rajongók, fodrászok, ilyesmi.


RapaNui1
(aktív tag)

Na akkor nem aggódom.

Ez a Mona Lisa kb olyan mint a macska, de ennek én örülök, meg jó hogy nem tetszik minden mert azt nem lehetne bírni, szóval minél több ilyen szett jön annál nagyobb az esélyem arra hogy be tudom szerezni azokat amiket tényleg szeretnék.

üzenetek