Magyarország legijesztőbb helyei - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


gregorik
(senior tag)

komolyan gondolom a témát, nem kell elpoénkodni, meg bezárni se :-}. össze szeretném gyűjteni az ország legijesztőbb helyeinek listáját, aztán mondjuk barátnéval+kamerával felkeresni őket. nem új az ilyesmi, USÁban pl. megy egy 'Scariest places on Earth' c. dokfilmsorozat. de mi maradjunk Magyaro.-nál: szóval kérnék rövid beszámolókat környékbeli 'durva' helyekről, elhagyott BAZ-megyei szanatóriumokról, furcsa bakonyi kőrakásokról az erdő közepén, szárazföldről megközelíthetetlen félig elöntött barlangokról, baljós hangulatú fekete szobrokról, bedeszkázott ősrégi víkendházakról, meg hasonlókról...

nem baj, ha nem tartozik a helyhez legenda vagy kisebb háttérsztori, de persze az lenne az igazi =).


I_Am
(veterán)
Blog

Ez nagyon jó téma, Blair Witch 3. :C :D

Komolyra fordítva a szót ez engem is érdekel, hasonló okból kifolyólag. ;)


nofreenick
(aktív tag)

HP Lovecraft RULZ! > remélem hasonló sztorik/helyek lesznek itt...


divot
(veterán)
Blog

Először is keresd föl a PH! politika totyikját. ;)

Másodszor pedig van valahol a Zemplén-hegységben egy barlangocska, ahol nyáron is fagypont körüli a hőmérséklet. A helyieknek mindenféle sztorija is a fílinghez tartozik.


maniac
(senior tag)

Sztem vmelyik éjszaka betérsz a körútról vmelyik mellékutcában az is elég para. Sztorizgatni meg nem is kell, aki itt lakik a fővárosban tudja miket csinálnak...
Azért néhány dolog: megerőszakolás, kirablás, fegyveresen is, aztán késelés meg mindenféle jobb dolog.

Ajánlom még az elhagyott gyártelepeket, azok is nagyon parásak tudnak lenni.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Na, Csepel művek este: Ha mész egy ideig kocsival, akkor egy idő után biztos nekiront egypár kutya, mindig ott vannak valahol. Nyíregyháza-Guszev. Hát amolyan filmekben látható elég durva gettó volt, amikor legutóbb ott jártam.


föccer
(nagyúr)
Blog

Jah, lehet gyűjteni a sztorikat a Call of Cthulhu mesékhez.... :C


offoff kár, hogy nincs parázos szmájli :)


Skipp
(senior tag)
Blog

Szerintem az alábbi képek eléggé ijesztőek...
[link]
Ezek a házak Szombathely egyik eléggé forgalmas útja mellett vannak....
Éjszaka nem életbiztosítás elmenni előtte, eléggé érdekes arcok szoktak a házak előtt campelni....


I_Am
(veterán)
Blog

Ez nem ijesztő, hanem szánalmas. :(


divot
(veterán)
Blog

Asszem a topicnyitó egy cigánytelepnél misztikusabb helyre gondolt. :DDD


Rickenstein
(senior tag)

Esetleg érdemes megnézni Ózd belvárosát. Mi már elköltöztünk onnan vagy 20 éve, de a sógorom nemrég este keresztül ment rajta. Szerinte leginkább a kísértetváros a legjobb kifejezés a környékre. Elhagyatott óráisi 10 emeletes betontömbök. Néhol fel-fel bukkanó bizarr alakok. Néha egy-egy homályosan világító közúti lámpa. Tuti lehet. Szépen magára hagyták állambácsiék a rendszerváltás után a helyet. Igaz ez nem a ''misztikus'' kategória, de meglehetősen hátborzongató.

[Szerkesztve]


Agostino
(addikt)
Blog

Üdv.

Múlt nyáron voltunk nyaralni a Mátrában, ahol számtalan helyen vannak gyógyító kutak, csodatévő helyek. Több helységet is bejártunk, pl ilyen szempontból Fallóskút a legjobban ismert. Nagyon kellemetlen hangulatot árasztanak ezek a helyek, bennem végig volt egy szorongás, szerintem érdemes ide ellátogatni. Szállást sem hiszem, hogy ördöngőség lenne találni. Pár hetet megér a dolog, meg a helyi lakosok pedig le merem fogadni, hogy tudnának mesélni dolgokat. Túráztunk az erdőben, hát mit ne mondjak éjjel nem mentem volna arra.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Csepel művek is hasonló feeling. Oda egyedül este nem mennék be. Mondjuk azért szokott este is felbukkanni egy-két arc, mert az óvóhelyen van nagyon sok próbaterem bérbeadva, tesómék is ott próbálnak. Amúgy van ott minden, ami borzongató lehet. Gyárzajok esténként a távolból, nyikorgó nyílászárók, kóbor kutyák hordái, törött üvegű oldszkúl épületek... Tiszta Stalker. :D De azért nerm az egész, csak egyes részei... Én nem megyek oda be este semmi pénzért, bár ennek a kutyák az okai... Kocsival persze be merek menni, bár ahhoz kell, hogy valaki vigyen, mert nincsen jogsim. :D


_seth_
(veterán)

Debrecen - Nagyállomás - nonstop váróterem este... amilyen emberek ott bent vannak... törött piás üveg, nyögdécselő részegek stb a rendes utas pedig állhat a peronon :(
(Nem ijesztő de nem mennék be oda :) )


Ariadne
(őstag)

Szegeden a volt laktanya öthalmi épületei - legalábbis két-három évvel ezelőtt - nagyon bizarrul festettek. Számtalan üres négyszintes panel és tégla lakóépület áll ott sorban, meg gondolom régen raktárként funkcionáló épületek. Egy panel tömb lakott, ahol a kollégisták élnek, ezt szépen felújították, de a többi... :Y Egy ismerőst látogattunk meg ott egyszer barátommal, kapuban beengedett az őr, aztán csak a szélben csapkodó ablakú üres épületek mindenfelé, meg gyom ezerrel. Néhány helyen be lehet látni, ott van még a konyhaszekrény a lakásban, amire matricákat ragasztottak az anno ott lakó emberek... Brrr... Bár az ott lakó egyetemisták azt mondták, őket nem zavarja... :)

Természetes ''borzongóhely'' volt számomra az Ördög-árok a Bakonyban [link]. Nappal nem nagyon félelmetes, inkább olyan érdekes feelingje van a szakadéknak, ahogy mászol a keresztbedőlt, vihar által kitépett fatörzsek között. Amikor arra jártunk, akkor viszont az egyetlen, kb. méteres kijáratot eltorlaszolta egy frissen kidőlt fa, eltörve a létrát, ami kb. 5-6 méter magasról vezetett (volna) le. Kétheti cuccal megrakott hátizsákokkal kellett keresztülmennünk ott, ''tűzoltóláncban'' tartottuk egymást, hát emlékezetes élmény volt... :D Éjjel vagy télen nem mennék arra, az tuti.

[Szerkesztve]


gregorik
(senior tag)

Drizzt, Maniac: a késelős-erőszakolós sztorik szomorúak, de nem tartoznak ide, ahogy a szimpla gyárzajok sem. természetfeletti szempontból kell hogy üssön a hely ;].

pl. egy saját hely: Börzsöny közepén halad az erdei kisvasút (kb napi egyszer), kb 90 éves bácsika vezeti, elmegy egy oldskool kulcsosház mellett, ahol mi történetesen megszálltunk 1 éjszakára. földszintes parasztház a sötét erdő közepén, fúrt kút a kert szélén, sehol senki, még nappal is durva, de este aztán gyilkos.. a ház mögött van egy lezárt másik kulcsosház, sötétben valahogy nagyon fenyegető, talán mert üres és néma. a kertben az orrodig se látsz, mégis meg-megcsillan néha valami a távolban. utánozhatatlan horrorfilmes hangulat, tudom ajánlani..


ipgirl
(tag)

van egy történetem, ami Fallóskúthoz kapcsolódik. Még a nagymamám mesélte nekem. /egyébként én is jártam ott párszor/. Szóval a történet:
Volt egy néni, aki minden nap ott volt a kegyhelynél. Szinte a fél életét ott töltötte. Volt hogy egyedül, gyalog tette meg a hosszú utat. Időközben ezen a nénin megjelentek folymatosan Jézus sebei. Ezek után rengetegen keresték föl a nénit /többek közt a nagymamám is volt nála/. Amikor a néni meghalt, nagyon sokan voltak a temetésén, és mindenki azt állította, hogy amíg a sírhelyhez vitték a koporsóját, egy erős fény kísérte azt. Ez az egyik történet.
És van egy másik: erről nagyon sok forrásból hallottam. A falunkból az egyik egyházi ünnepen nyáron ment egy csoport Fallóskútra. Miután hazaértek, mindenki /még a pap is, meg a vallási újságok is/ beszámoltak arról, hogy az égen megjelent 3 színes gömb, középen egy kereszttel, majd egy a 3 gomb egyesült egy nagy sárga vakító fénnyé.
Ennyi történet. Lehet, hogy csak azok hiszik el, akik vallásosak, mindenesetre én teljes mértékben elhiszem, hogy nem kitalációról volt szó...


erdey_a
(őstag)
Blog

Esetleg ajánlom a szellemvasutat :DDD

Komolyra fordítva:
Bakonyba (Vinye) szoktunk néha kiránulni, ottalvósan.
Elemlámpával (kis picivel persze, egy ceruzaelem, az is teszkós) megindul az ember hogy sétál egy estit. A háztól kb 2-300 méterre lámpa megadja magát.
Viszatalálni merő izalom volt. Se holdfény, se csillagok... vaksötét...
Ne kérdezzd meg, hogyan találtunk vissza...
[kép]


Balinov
(félisten)
Blog

jó kis Cuha völgy...elég félelmetes lehet sötétbe.. :Y


Thyb
(senior tag)

Mentél már át téli havas estén, amikor leszáll a tej köd falusi temetőnek olyan részén, ami teli van bozótokkal?

Nem egy rossz feeling. :Y
A Fagyos hó ropog a lábad alatt, vak sötét van, de a holdfényben látod a havat és az egyenetlenségeket közvetlenül a lábad előtt, de messzebb semmit. Tudod merre kell menni, de még igy sem vagy nyugodt.
És akkor megcsörrennek a száraz bodzabokor ágai, egymáshoz csapódnak, hallod ahogy a gyenge lomb törik minden irányba. Te nem látsz semmit a ködben csak nagyjából be tudod határolni honnan jön a zaj. Majd szárnycsapkodás, s tovarepül (valószinüleg) a fácán, amely a bokor aljában telepedett le éjszakára.
Vagy lehet, hogy egy elkárhozott lélek kapott bebocsátást a pokolba? ;]
Soha többé nem röviditettem arra az utam.


erdey_a
(őstag)
Blog

Vagy lehet, hogy egy elkárhozott lélek kapott bebocsátást a pokolba?

Kész... szétröhögöm az agyam :))


raczger
(őstag)
Blog

Amiről írok nem a legijesztőbb hely, inkább a legilyesztőbb helyZET

Na szóval:

Egyszer olyan 10 éves koromban jártam biciklivel az erdőben, mikor hazafele indúltam beesteledett, és nem volt lámpám, így nem láttam az utat. Eléggé féltem a vadaktól, és még tudtam egy, s mást képzelni magam elé:D
Egy-két vad el is futott előttem (ilyenkor nagyon féltem)
És a ráadás az volt, hogy éppen vadészat volt, és éreztem, hogy a golyók mellettem suhannak el; nemtudom, hogy a vadakat vagy engem lőttek, de nagyon féltem az biztos, jó, hogy nem lett tele a gatyó:)


Agostino
(addikt)
Blog

Hát jó, de ez a topic nem félelmetes eseteket taglal, hanem félelmetes helyeket. Az, hogy pár vadász alád durrantott még nem hozza magával, hogy félelmetes hellyé lesz nyilvánítva ahol történt. : ))

ipgirl : ezt a történetet nem hallottam, de van egy kis könyvem itthon ezzel a témával kapcsolatban, most ugyis ráérek átforgatom egy kicsit. : )

[Szerkesztve]


raczger
(őstag)
Blog

Ezért írtam oda a hsz-embe az első sort:D


Agostino
(addikt)
Blog

Tudom, ezért kezdtem úgy, hogy ''Hát jó[...]'', mintegy jelképesen megköszönve azt, hogy megosztottad velünk a történeted, de azért maradjunk a kiindulótémánál, miszerint kishazánk parás pontjait kutatjuk. : )


padee
(tag)

Szentkirályszabadja, volt Szovjet laktanya.
Az egész egy szellemváros. Kihalt panelépületek, családi házak,
A házakban letépkedett tapéták, összetört mosdók, romos épületek, régi újságok,
könyvek. Szovjet mozifilmek maradványai. Mikor elösször voltam ott az egész folyósó
filmben úszott.
Ha vki jatszott a Call of Dutyval sztem el tudja képzelni azt a helyet.
Sztem 100%ban képes visszaadni egy háburus hangulatot.
Vannak teljesen ép épületek is, akár be is lehetne költözni egy kis takarítás után.

Néhány épület életveszélyes állapotban van

[Szerkesztve]


gregorik
(senior tag)

ezt megjegyzem, bár nem elég horrorisztikus ;)


GombócArtúr
(senior tag)

[link]
egyelőre erre futja. kihalt határőrtanya, Kőszeg után a hétforrásnál.


LuckyL
(őstag)

Vagy lehet, hogy egy elkárhozott lélek kapott bebocsátást a pokolba?

Ez nagyon beteg :DDD


gregorik
(senior tag)

nem rossz ez, késő este kivált durva lehet, főleg mert a hegyekben van..


Thyb
(senior tag)

Bár tudom, hogy Magyarország legijesztőbb heyeit keresed, de engedtessék meg nekem, hogy elmondjam a legijesztőbb esetet ami velem megesett, legalább is ez él bennem a legélénkebben.
Helyszin: Katonasági vezetői poligon - Északi állósánc - Slavonka Pozsega - Horvátország
Időpont: 1991 Julius eleje - Szerb -Horvát háboru kellős közepe
Helyzet: Én mint a volt jugoszláv hadsereg kiskatonája, holt őrségben (értsd : ha jön valaki nem szólsz, nem adsz le figyelmeztető lövést, hanem egy célzott lövéssel lelövöd).
Rossz hirek szerint az egyik bakának pont ebben a sáncban vágták el a nyakát egy késsel pár nappal korábban. Bár többen mondták, a tisztek ezt nem erősitették meg, mint ahogy egyetlen veszteséget sem. Szal para igy is 1000-el. Borus este volt, második váltó voltam. Egész este esett, az állósánc agyagos talaját fellazitotta az előttem itt őrséget adó, mert valszeg fázott és toporgott a sárban. Hajnal 3-4 között az eső elállt, de még dörgött és villámlott minden felé. Előttem volt a kandisznó karám, ahol egy kb 300 kg-os dög a menydörgéstől le-fel szaladgált egész este, igy elég nehéz lett volna kiszurni, ha valaki közelit felém. Az én lábom is fázott. Addig-addig toporogtam, hogy a puha sárban bokáig sülyedtem. A lábam nem emelgettem, mert cuppogott, ahogy kihuztam a sárból, s ha valaki a sötétből közelit felém, annak jó támpontot adhatott volna, hol is vagyok pontosan. A nagy katonai esőkabátot magamra vettem, és a pukát a hátamra vetettem, hogy ne legyen tiszta sár. Az időközönként el-el halkuló dörgések között, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy lépteket hallok, és szuszogást. Azt hittem, hogy az öreg alkoholista zászlós jön ellenőrizni,hogy élek-e még. :) Vártam, de nem szóllitott meg hátulról senki. Megfordultam. Mögöttem az épület körvonalait láttam, de az égvilágon semmi mást. Visszafordultam. Egyszer megint hallom a lépteket és a szuszogást. Megfordulok, s ebben a pillanatban villámlott, fényesség ragyogta be az egész udvart. Mindent tisztán láttam, még a tőllem messzebre fekvő góré léceit is, de sehol senki. Visszafordulok, s a villámlás által okozott éles fényéből vaksötétségre még nem teljesen átállt szemem csak annyit vett észre, hogy egy fej emelkedik fel közvetlenül a mellvédem előtt. A késem GI Joe-san a csizmámban, amit a sárba ragadt lábam és a helyszüke miatt esélyem sincs elővenni, de a puskát sincs időm lekapni a hátamról. És akkor meghallottam a dörrenést. Mire felfogtam volna, hogy most meghaltam, és nekem annyi, akkorra a fej elfordult, és a sün szépen lemászott jobbról balra a mellvédről. Kikerülte az állósáncot, és szép nyugodtan elsétált.
Még kb fél óráig áltam ott kétségbeesve. Kapkodtam a levegőt és ziháltam. Szerintem magam sem tudtam, hogy már meghaltam vagy még élek. Min 10 év az életemből.
Most visszagondolva kicsit nevetségesnek tünik, de akkor a nagy fény, az előttem felbukkanó fej, a dörrenés koránt sem volt az. Nem sok választott el az infarktustól, az tuti.
:B


_az
(senior tag)

esetleg az ország keleti és déli végletei? állítólag van akkora elmaradottság és putri, hogy 2 filmet is meg lehet vele tölteni... :(

szerk: najó, ez mondjuk épp nem isztikus, de ijesztő :(
esetleg a bakonyi tigris legendája? :D

[Szerkesztve]


Thyb
(senior tag)

Egyébként -hogy most is ugy van-e még, azt nem tudom - elég volt végig menni a bicskei telepen hajnalban. Romos házak, putrik mindenhol. Morgó kutyák falkában támadnak. Nem tudod mikor ugrik elő egy késsel hadonászó kisebbségi. Részegek hevernek mindenfelé. Elfojtott veszekedés hallatszik a háttérben, de épp annyira hangos, hogy ha segitségért kiáltanálk, senki nem hallaná meg, mondjuk amugy sem figyelne rád senki.


Lord Zero
(addikt)

erzsébet kórház (alsó erdősor u.), rendelőintézet, mosdó+wc
amíg nem láttad, azt hinnéd, csak rizsa

ha láttad, felötlik benned, h a saw, a seven, a das experiment, a cronenberg összes, az alan parker összes, az angel heart, stb filmek stábja bizonyára itt kellett volna helyszíneljen, mikor megfelelő forgatási terepet kerestek


Superman
(nagyúr)
Blog

Az ország keleti részei (különösen északkelet) nem az ijesztegetéssel küzdenek, hanem a szegénységgel, a munkanélküliséggel, a kilátástalansággal és a tönkrement életekkel. Igen, belátom, hogy ez is ijesztő lehet, amikor keresztülmész egy olyan falun kocsival, ahol a lakosság szinte 100%-a munkanélküli, nincs orvosi rendelő, nincs vegyesbolt és az emberek szinte éheznek.

Igen, a jóllakott emberek számára ez is ijesztő, de gondolom a topik nem erről szól.......

[Szerkesztve]


TexT-BoY
(addikt)
Blog

Kecskeméti Volt laktanya... HomokBánya pontosabban . Nagyon durvahely kihalt cuccok poros lepedők laborok, korházak lebombázva félig. lakások és egyéb épületek nagyon ramaty állapotba. Tiszta COD feeling:D
a Másik:
Csepel: a gyár területe :D és a MAgyar utca uhuuu


Ferger
(tag)

SzentIlona völgy a Mátrában, Parád fölött.
A völgy végén vízesés, kövek, csodaszép, csodafélelmetes :))


Pacák
(senior tag)
Blog

Fénykorában a szentkirályszabadjai szovjet laktanya legfélelmetesebb helye az a verem volt, ahová büntetésből zárták a szovjet kiskatonákat. Alapellátás a veremben: kenyér+víz.
Pl. a szentkirályszabadjai magyar laktanyában elkapta üzletelés közben a magyar ÜTI az illetőt és átadta a szomszédban a szovjet ÜTI -nek. Na, akkor már remegett a kiskatona, mint a nyárfalevél.


raczger
(őstag)
Blog

Általában azok a legijesztőbb helyek, ahol ilyen kissebségi emberek élnek nagy nyomorban:(


ToRR3nt3
(senior tag)

Miskolc Szondi-telep-olyan mint a Frei-dossziéban a kínai nyomortanyák, vagy Ózd, Vasgyár-mint Sztálingrád 1942 telén...


simonzé
(addikt)
Blog

Érdekes topic :)
Két ijesztő hely ugrik be. Az egyik vicces, a másik kevésbé:

Vicces: A terem, ahol a diplomavédésem zajlott. :D
Nem vicces: Egy vadászles, ahová éjjellátó kamerás állatfotózás ügyben ''randit'' beszéltem meg egy haverral szeptemberben este 10-re. Nem jött el. Térerő nem volt, én meg csak vártam. Hajnal kettőkor már nagyon paráztam egyedül a semmi közepén. Igazából csak baglyok voltak velem... :U


simonzé
(addikt)
Blog

Északkeleten élek, nagyon keleten nőttem fel. Én Bp-n este még társaságban is jobban félek, mint keleten bármikor egyedül. :U


Den
(veterán)
Blog

ne menj ilyen rossz társaságba :)


Den
(veterán)
Blog

legijesztőbb helyek. intenzív osztály, műtő, mentőautó.


V.ki
(aktív tag)

Almári dombok elhagyatott vikkendházai,a Szarvaskő fele eső oldalon.Késő éjszaka.
Romosak,meg minden.Mindig mocorog valami a kerítéseken belül.A házak ajtajait cspkodja a szél.Szemét mindenfele.Néhány helyen süppedős talaj.
Azóta már lehet elbontották ezeket a nyomortanyákat,de még mindig félek odamenni...

[Szerkesztve]


Latissimus Dorsi
(senior tag)

Romos várak vannak országszerte, egy tiszta, holdas éjszakán garantált a félelem.

A diósgyőri várban töltöttem 1 éjszakát az is elég dúrva, pedig az elég civilizált odabent.

üzenetek