Milyen okostelefont vegyek? - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


vence
(tag)

Van, amiben nem! :D


ggeleven
(őstag)
Blog

Más meg annak örül, hogy van egy halom előre telepített appja és nem kell 3rd partyzni. Nagyon mások a felhasználói szokások. Még olyanról is hallottam, aki brutál sok pénzt kifizet valami gyümölcsös telefonért, hogy utána a gyártó mondja meg neki, hogy mit hogyan használjon (és hogy fogja-ne fogja adott esetben a telót ;]) a fogyasztó. Urban legend szerint egész jól megél belőle a gyártó. :DDD

Itt az ajánlós topicban az a legnehezebb, hogy minimális dolgot tudunk a kérdező gondolkodásáról, ízléséről, pénztárcájáról, valós felhasználói szokásairól. Így marha nehéz más fejével gondolkozni és tuti tippet ajánlani. Az viszont biztos, hogy nem lehet sem az egyik, sem a másik márkát nyomatni és ajánlani orrba-szájba (mint ahogyan sznoboskodni sem kellene más topicokban, de látjuk, hogy mégis megy).


vence
(tag)

Ez mind igaz és van, aki tudja, hogy mit szeretne és tud is 2-3 közül választani, van, akinél meg kiderül, h ő se tudja.

Általában pedig mindenki azt ajánlja, amit használ, vagy, amit ismer.

De ettől még sokkal bonyolultabb, mert, amíg nincs valakinek összehasonlítási alapja, addig nagyon lehet szeretni egy márkát.

És az ismert OS labirintusban is könnyebb eligazodni, ezért van a márkahűség, meg a Samu hatalmas előnye még a nyomógombos időkből.
Egész más lenne a piac, ha nem bukott volna ki pár nagy név.
De nekik sem volt nehéz "rossz lóra tenni" anno.
És az MS se tudott megkapaszkodni ...

Itt a problémák a G monopolhelyzetével kezdődnek.
De pár gyártónak is nagyobb a részesedése, mint egészséges lenne, ez pedig megnehezíti a többiek helyzetét.
Ettől már csak a táblagépek piaca rosszabb ...
Itt megy a sírás egy új SoC miatt, ott meg ezer éves szetteket használnak. :U

Ha az Edge 50 Pro drága, akkor sok Samu miért nem bűn-drága, amikor jellegtelen tucat-telók.

Végül is mindegy, ha van kedve az embernek ír valamit, ha úgy érzi, h tud javasolni valamit, ... vagy nem ír. Ennyi. :)

Tuti tipp pedig még saját részre sem könnyű, mert egyéni igényekre nem gyártanak még telókat, de nem is igen fognak!

[ Szerkesztve ]


Ájvé
(veterán)

Milyen 3rd party app hiányzik annyira? MIUI-n szerettem a naptárat, nagyban ki lehet tenni havi nézetben, tök jó volt, de az idióták kivitték az előre telepített appok közül (szerintem ők se tudják miért) és most csak letölthető playről, viszont így már nem működött rendesen MIUI alatt mert mindig törli (MIUI agresszív RAM kezelés), úgyhogy erről ennyit, azt is elrontják ami jó volt.
Vagy 10 év Miui után most semmi nem hiányzik Motorolán.

[ Szerkesztve ]


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Melyik Motorola telefont használod?


Ájvé
(veterán)

Edge 40


ggeleven
(őstag)
Blog

Nekem semmi, mert mindent megoldok. Évek óta kezelem a céges IT flottánkat. Pár száz teló megfordult már a kezemben, van a fiókomban pl 7110 is nosztalgiából (meg Blackberry, meg Nokia teló Windows Phone rendszerrel is). :D
Tök általánosan beszéltem. Azért akik itt vagyunk sokat a fórumon szerintem bőven átlag feletti tudással és tapasztalattal rendelkezünk tech cuccokról (is). De ha kollégák és ismerősök között körbenézek, akkor olyat is látok bőven, hogy van aki az új telót hónapok óta használja és be sem lépett Google fiókkal, mert "minek az? elvagyok én ezekkel az alkalmazásokkal is". Na az ilyen usernek aztán mondhatok én akármit. Sokan azt sem tudják, hogy android van a telón, csak annyit, hogy okostelefon. :DDD Na nekik nem kell főverzió, meg hosszú update vagy stock droid avagy bloatware cuccok. Van, aki még örül is az előre telepített játéknak, mert ő le sem tudná tölteni. :Y
Nem akadnak fenn olyanon, hogy nincs full screen naptár vagy görgethető dock vagy jobb alsó sarokra felugró elérhető wifi hálózat. Azt sem tudják mik ezek. :U Nyugi nem csak ilyenekkel vagyok körbe véve, de akad bőven szemöldökfelszaladós pillanat.
Mindezzel együtt remélem nem az jött át, hogy a Motot akarom szidni vagy bármi ilyen, mert igenis tudnak jó telót és nem tucatot gyártani remek ötletekkel. Én is ajánlottam ismerős gyerekének és azóta is imádják és köszönök a tippet.

[ Szerkesztve ]


Ájvé
(veterán)

Ezekkel nehéz mit kezdeni, de nekik tényleg mindegy mi van a kezükben, nem tudatos okostelefon használók. Emberek nagy többsége ilyen, meg megszok egy márkát és soha nem vált másikra, mert az jó és bevált neki stb. Ilyen embereket soha nem lehet meggyőzni, úgyhogy ezzel nincs is mit tenni.
Tőlem lesz szidnia Motot is, van ami nekem sem tetszik (wifi néha akadozik, de ez lehet hálózat vagy Mi Router probléma is, úgyhogy nem tudom mit kellene szidnom), mindenkinek szíve joga a saját kis kedvenc márkájához. Én mindig az ár/érték arányt vagyis a tudást nézem, ezért volt sokáig Xiaomi, mindig ki volt akciózva egy korábbi modell, meg régebben szerettem romolni is, de ügye miatt már mások a prioritások, bankolok telefonon így mókolás már nem játszik, Xiaomi 12-vel pedig olyanba futottam ami azonnali cserére ösztönzött, jó áron volt az Edge 40 utána olvastam megtetszett, korábban volt Defym még hőskorból, bár nem sok jót olvastam a Lenovo felvásárlásról, de ez megtetszett megvettem és bevált. Ami plusz van benne az jó és használható, nincs tele bloatwareel, nincsenek előre telepített appok, nincs sok felesleges dolog benne, szinte stock droid, ez mellett hardver bőven elég átlagos felhasználás mellett, nem játszok (nagyon) telefon úgyhogy ez is jó. Kamerától ugyan tartottam, de azt kell mondjam bőven elég ez is nekem, Xiaomi 12 ebben biztos jobb volt (hardver is, de az meg a hirhedt S8 gen1 így hiába sokkal erősebb, ha megsül rajta a tojás és volt alkalmam megtapasztalni ezt a tényleg extrém mértékű melegedést, soha egyetlen másik telefonommal nem történt ilyesmi). Szóval nekem ennyi a Motorola story, teszik jól használható és ennyiért szerintem bőven megéri, szerintem ez az szint mikor már nem kell komoly kompromisszumot kötni semmilyen téren, egy teljes mindenes telefon, semmi kiemelkedő, mindenben hozza az elvárhatót, persze van mibe belekötni így is, nincs GG, akku idő esetleg átlag feletti, de semmi kép nem kiemelkedő, "vegán" hátlap (bár van üveg is) véleményes, jó fogni, de nem gondolnám annyira nagyon tartós konstrukciónak, használok vele tokot, sőt védő fóliát (kerekített üveges ami ügye eleve sokaknál kiveri a biztosítékot) is mivel az üveg (NEC, japán gyártmányú) nagyon könnyen karcolódik.
Szóval jóval tartom a Motorolát, de azért nem minden áron, vagyis megfelelő árban tudnám ajánlani bizonyos készülékeit.
Másnak meg nem tetszik és kész, érthető, nem vagyunk egyformák.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Rendszert tekintve biztos jobb mint a Xiaomi telefonok.
Gondolom a Motorola is Made In China? (nem USA)
Bár ami nem kínai az már nem is eredeti! :D


ggeleven
(őstag)
Blog

Where Are Motorola Phones Made? Motorola Manufacturing Countries 2024
Blog, szóval nem a hivatalos oldal, de egész jól össze van szedve. USA-ban már nincs gyár, de van Kína, India, Brazília és Argentína.
Ilyen szépen le van írva a helyzetük: It is a Chinese-owned American technology brand
Nem annyira kínai, hanem ááámerikai! ;]


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Van Amerikába is. :K

Where Are Motorola Phones Made in 2024?
Motorola phones are manufactured in China, India, and the United States.


Reynaldo
(junior tag)

Van még ott ilyen is: A Motorola leállítja a telefonok gyártását 2024-ben?
Nem, a Motorola egyáltalán nem hagyja abba a telefonok gyártását . Úgy döntöttek, hogy a mobiltelefonok gyártását csak az egyesült államokbeli gyártóegységekben állítják le.

Lehet, hogy már megtörtént a leállás?

[ Szerkesztve ]


Reynaldo
(junior tag)

nem vagyunk egyformák
Ááá, csak mint 2 tojás. :DDD


Ájvé
(veterán)

Na, de ki a záp? :D
Itt fórumon több a közös, még ha vannak ellentétek akkor is van egy bizonyos rálátás és érdeklődés, tudatos felhasználás, ismeretek bővítése, hiszen csak az kérdez aki tudatos felhasználó, vagy legalább törekszik rá.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Akkor csak az elejét olvastam csak. :)

Amúgy meg:
Új mobiltelefonokat vezet be a magyar piacra is a Motorola

Edge 50 most jött be, majd körbe nézek (tesztek, stb.) és ha érdemes, lehet lecsapok egyre.
512GB verzióra érdemes lehet. (?)


Balázzs
(senior tag)

Sziasztok!
Javaslatot kérek az itteni guruktól teló vásárláshoz:

Árkategória.2-300k
- Használt va-gy új? új
- Hol vennéd meg? biztos garival rendelkező helyről, akár fórumról is
- Hosszú vagy rövid távra tervezel hosszú táv, samsung galaxy s10-et vált
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? mindegy
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? s10 méret még pont jó, de néztem 6-7" közötti is jó lehet

Az mindegy, hogy almás vagy android, fő szempont az akku idő és a kamera, 1 napot gond nélkül bírjon. Ami tetszik most az a oneplus 12R, de nincsen benne vezeték nélküli töltés, ami utazás miatt kényelmetlen lehet (jelenleg tökéletes az autós töltő). Néztem élőben iphone 15-öt és 15 pro-t, méretben még jó lehet, de nem tudom akkuban bírnak-e egy napot (6-8 óra SOT) és 24-27 óra készenlét, 2-3 óra beszéddel. Samsung vonal is szimpi, mert a jelenlegi is elég gyors, viszont az s10 óta elszaladtak az árak rendesen, vodánál 300+ a sima S24 is.

Köszi a javaslatokat.


rumkola
(veterán)

Üdv!
SOS teló kell a páromnak, semmi extra használat nincs, héha fényképezés azt hello.
Max 90K

Motorola Moto G54 5G 12GB / 256GB Power Edition
[link]

vagy

XIAOMI REDMI NOTE 13 LTE 8/256GB DUAL-SIM MOBILTELEFON KÉK
[link]

Köszönöm!


Sgr_A
(addikt)

Ebből a kettőből a moto g54


Cblacksmithc
(tag)

meg van ettől olcsóbb is :K (mármint máshol...)


wolfm87
(csendes tag)

Sziasztok!
Abban tudtok segíteni ,hogy aki már 5 hosszú éve Huawei P20 Pro-t használ és maradt volna ennél a márkánál ,hogy az innét hova váltson, aminek a UI felülete hasonlít?
(zárójelben Nothing Phone 2 és Asus Zenfone 9/10 között vacillálok)

üzenetek