Milyen okostelefont vegyek? - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


Vtwo
(senior tag)

A hehe vacs kollegának ment egy másik hozzászólàshoz ;)
Én azért jobb szeretem az itthoni fizikai boltokat.

[ Szerkesztve ]


PpenoO
(őstag)

Igen, benéztem. Azt hittem a lengyeles kommentjére vonatkozott a hehe, bocsi.

Alzánál is szoktam vásárolni, 3 hétig nem nagyon szokott történni semmi gariztatásnál. Addigra már az új telefon rég megérkezik az amazonról :).

Motorolákat :B is onnan rendeltem mind ameddig el nem kezdték forgalmazni itthon.

[ Szerkesztve ]


dragon1993
(őstag)

Nálam a 0-30000Ft kategóriában beteszed személyesen a dobozba a terméket, mire 15 perc alatt hazasétálok jön az sms, hogy visszautalják. Egy fülhallgató volt amin viszont 29 napot ültek. Amazonról és is megmerném venni, viszont a céges készülék támogatáshoz magyar számla kell.


floratm
(senior tag)

"nem tartom sokkal-sokkal jobb telefonnak"

Igen, ez elég szubjektiv hogy ki mit tart jobbnak. De ugye a számokkal nem vitázol hogy a fő meghatározó értékekben a motorola nyujt többet? Ott ahol a több egyértelműen jobbat is jelent.
Vagy hogy érvelnél valakinek amelett hogy vegye azt amivel kevesebbet kap, drágábban?


Vtwo
(senior tag)

Kinek mi.
Ahogy azt már pl. Bog is kifejtette, manapság a szoftveres támogatás legalább annyira fontos mint a hardver maga.
4év fő verzió és 5év biztonsági frissítés szerintem bőven több a moto által nyújtottnál.
Vagy hogy érvelnél valakinek amellett hogy vegye azt amivel sokkal kevesebbet kap ? ;)


totron
(addikt)

A fém hátlap teljesen kihalt?


vacs
(veterán)
Blog

Érvelj a biztonsági frissítésekkel!
Manapság már millió módszerrel próbálják ellopni a pénzünket!
De pl a Samsung 5 évig frissít, ami ad egy kis biztonság érzetet, bár a buta felhasználótól semmi sem véd!


gejala
(őstag)

Nagyon különbözik az egyes telefonoknál, hogy mennyire vibrál és sajnos kevés helyen tesztelik a PWM-et (Androidcentral pl). Amik jók, azok a Nothing telefonok (megerősíthetem, saját 2a-m is kellemes, 49% fényerőn a legjobb), újabb Moto Edge-k vagy a Xiaomi 13. Samsungok pont nagyon rosszak vibrálásban.

[ Szerkesztve ]


cs.zs.
(addikt)

(rossz azoknak, akik erre érzékenyek. Mert ugyebár ezt nem mindenki veszi észre)


gejala
(őstag)

Én se szeretem az alacsony PWM-et, de sajnos minden OLED vibrál valamennyire és LCD már csak a belépő szinten van. Ráadásul ugye különböző dolgokra érzékenyek az egyes emberek, nem lehet egy tuti jó megoldást mondani. De a lent említett telefonok vibrálása max azokat zavarja, akik extrém módon érzékenyek rá.

Nothingnál ráadásul kétféle moduláció is van, 1-49% (2160 PWM) és 50-100% (DC-like dimming) fényerő tartományban. Lehet választani, kinek melyik jobb. Plusz a Phone 2 és a 2a kicsit különbözik is a modulációban.

[ Szerkesztve ]


floratm
(senior tag)

Én azt mondanám neki hogy pl válassza a 256 mb ramot a 128mb helyett, a gyorsabb processzort a lassabb helyett-olcsóbban.

Szoftveres támogatás? Az tényleg jo az 5 év de csak a legalább középkategoriás telefonok esetében, az itt szobakerült samsung A sorozat viszont egyenesen aljasság a gyártó részéröl. Ezek még uj korukban sem a sebességükröl ismertek, szinte ki van centizve mi az a minimum amin még müködőképes a rendszer, és nem veszi figyelembe mi lesz 4-5 éves távlatban.

A minap is idetévedt valaki hogy a gyerekei 5 éves A sorozatu samsungja "használhatatlan".

Hogy érvelnél valakinek az 5 éves szoftverfrissités hasznossága mellett ha addigra hardveresen teljesen alkalmatlan lesz, főleg teleszorva One Ui-s szeméttel?


Ájvé
(veterán)

256 MB és 128 MB RAM? Valamit összekevertél egy kicsit. Ennél egy okosórában is több RAM van már. Esetleg ROM de az is GB mértékben.


matiasrex
(csendes tag)

eMAG?


floratm
(senior tag)

Igen természetesen ROM
és 8GB RAM vs 6GB


matiasrex
(csendes tag)

Szia, Korábban már asszem tegnap leírtam mik az igények.
- Árkategória: kb130 000ig
- Használt vagy új? újat szeretnék, használtban nem igazán bízok
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával (Fontos lenne a gari, mert az előzőn nem volt, meg is szívtam rendesen. )Ha akad tipp, ahol részletre vagy hitelre tudok venni, azt megköszönném. Netfone előfizetésem van.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú (min 5 év) ennyit a mostani telefonom (Xiaomi x3 pro nem bírt ki.
- Mire használnád? 2 játékkal játszok jelenleg Marvel Future Fight, Marvel Strike Force, Szeretném a kisfiamat fényképen és videón minnél többet megörökíteni.( Nem vagyok profi, de azért szép képeket szeretnék.) Sok appot használok (ügyitézés, vásárlás, tanulás stb )-
Operációs rendszer: Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6.4''-6.7'' tökéletes
Strapabíró, jó aksival rendelkezzen.
Samsung nem igazán tetszik valamiért, Igazi okot nem tudok rá. :) Öreg vagyok lehet azért. De ha sok ajánlatot kapnék rá, megfontolnám. Huaweiem volt már, és egy LG-m is. Azok stabilak voltak. a mostani Xaomi-val sajnos befürödtem alaposan. Ráadásul szülinapra kaptam, és azóta is hallgatom hogy hát drága volt meg ilyenek :)


gejala
(őstag)

Neked is jó lehet a Nothing Phone 2a 8/128 gigás változatban, az pont 130k. GPU-ban nem túl erős, nem tudom, hogy a megnevezett játékok milyen hardvert kívánnak. Egyébként ár-érték bajnok ennyiért.
A17-et megkapja majd +1 év biztonságit. Képernyőideje nagyon jó és gyors a rendszere (stock-közeli droid saját letisztult skinnel).
Kamera hardverben jó, szoftveres dolgok miatt kevésbé jó képeket csinál, mint lehetne, de folyamatosan jönnek a frissítések (gyorsabban, mint más gyártóknál).

[ Szerkesztve ]


brugo
(aktív tag)

Melyik az a legolcsobb Samsung amire adnak 5- ev frisitest ?


cs.zs.
(addikt)

Szia, (és üdv mindenkinek)
ez egy 2021-es cikk,
ez meg egy friss.
Nem vészesen szar a helyzet.


brugo
(aktív tag)

:R


cs.zs.
(addikt)

Én más oldalról nézem. Nem kell mindenkinek erőgép, de fizikailag tartós konstrukció igen. Én inkább ebben látom a hibát. Saját tapasztalat, itt a családban, hogy 2 év használat után elromlott az USB-C aljzat a Sony XA1 telefonunkban, nem javíttattuk meg, itt van a fiókban, jobbra-balra mozgatva még feltölthető, tökéletesen működik. A keskeny formája miatt erősen hajlok rá hogy megcsináltatom - bár azon biztosan nem bankolnék.

Ugyanez történt 2 hónapja a 3 éves Redmi Note 10 Pro-val, elkezdett rosszul érintkezni az USB. Megcsináltattuk, folyamatos használatban van.
Most pedig 2 napja megint ugyanez a halál jött el a 2,5 éves Redmi 9T-vel. Meg lesz csinálva.
Szóval 5 év aktív használattal kb bármi/minden is elromolhat.

üzenetek