Milyen CPU léghűtést vegyek? - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Perbal1
(tag)

Bocs!
Lemaradt!
Be Quiet! PURE ROCK CPU COOLER 150TDP - BK009


Sztyepadzso
(őstag)

Nem látom akadályát, de egyébként elvileg állítható a ventilátor magassága.


Perbal1
(tag)

Csak akkor a fújó hatás szívóba vált!
Az nem gond?


Sztyepadzso
(őstag)

Most az van, hogy a ventilátor a memória felett van, és onnan szívja be a levegőt, és fújja ki a túloldalon, nem(ott meg gondolom házventilátor van vagy legalábbis a helye)?
Ha ezt akarod megtartani, akkor a ventilátor a túloldalra kerül, de ugyanabba az irányba áll.


Sztyepadzso
(őstag)

Írják róla, hogy a Push-Pull rendszerben, két ventivel is lehet használni, aminek egyenes következménye, hogy a ventilátor úgy van rajta, ahogy akarod(mert az egyik a színét mutatja, másik a fonákját, ha kettő van fent). Mondom ezt amiatt, ha esetleg zavarna, hogy nem látszik az átszerelés után a BeQuiet logó.


KillBorn
(senior tag)

Sziasztok! Most egy Thermalright Macho 120 rev. A hűti a 3600X procimat. Mindig is tettszettek a top-down hűtők, ránéztem a kínálatra most is. Raijintek Pallas 120 (RGB)-t találtam elfogadható árban. A Thermalright 30-70 fok között tartja a Ryzent. Ettől a Pallastól várhatom ugyan ezt a teljesítményt? 1600X-es tesztet olvastam vele, ott hozta a számokat, de nem ismerem a tesztkörülményeket. Az volt nekem is a 3600X előtt, talán +2 fok különbség van a Machon, vagy annyi sem. Egy P400S-ben 4db ArcticCooling P12 és 2 db P14 felel a levegőért, a Thermalrighton is egy P12 van, ezt tenném a Pallasra is.

[ Szerkesztve ]


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ahhoz azért több anyag kellene, hogy a Machot hozza..viszont mivel TDPben nem sokat kell eldolgozni, normál ventivel támogatva nem lenne kevés.

Részemről mondjuk csak indokolt esetben váltanék egy alapvetően SFF rendszerekbe való hűtőre, lévén vannak komolyabb megoldások is, igaz, drágábban. De ha topflowt akarsz..

Ha úgyis saját ventit tennél rá, Pallas jóárasítva ;p

[ Szerkesztve ]


KillBorn
(senior tag)

Köszi a gyors választ! Gondoltam, hogy jól választottam annó a Machoval, és mivel én is csak indokolt esetben váltanék, marad Thermalright.


Mázli01
(kezdő)

Egy Alpenföhn Olymp B sokkal jobb mint egy Borcken 3? R5 3600,ra menne amire tökéletes mindkettő, de igazából most 2 ezer különbség van a 2 hűtő között, aztán a későbbiek miatt jobb lehet az olymp B.


Ataxia
(tag)

Udv
3770k alá keresnék hűtést kisebb oc-ra.
4.5 ghz

Mivel a ramjaim elég magasak olyat keresek, ahol a hűtőborda nem lesz útba az első slotnak.

Előnyt élvezne az alacsony zajszint is.

Keret max 25ezer.

Alaplap: Gigabyte Z77X-UD3H
Memória: Corsair Vengeance Pro Red 2x4GB DDR3 CL9 2133MHz
Ház: Cooler Master N300 KKN1


Mázli01
(kezdő)

Bocsi, csak 800ft a küönbség a 2 hűtő között.
Tomahawk max alaplapba, Ballistix 2*32gb mellé menne egy fsp 230 házba
Kicsit attól félek h 1200g meghajlítja az alaplapot :D

[ Szerkesztve ]


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Jó recept alapján készült, de azért lehet hozni a teljesítményét (sőt), én is topflowt használok (C12P/C14), van jópár erős darab.


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Nem jobb. Illetve maga a borda ugyan erősebb, de csak combos ventikkel futja ki magát, mert sűrű a lamellázat. Hacsak nem tervezel a jövőben HEDTre váltani, maradnék a halkabban is potens megoldásoknál.

[ Szerkesztve ]


Mázli01
(kezdő)

Tehát aztmondod h brocken 3?


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ex K2/Atlas, ill. sokszoros Brocken/Eco/2/3 tulajként, igen :)


SirRasor
(őstag)
Blog

Ha vársz egy napot, és szerencsém lesz, akkor holnap este a gépben lesz a Brocken 3 Black Edition. Szintén 3600-ra. Nagyon nehéz erről teszteket találni, de találtam egyet, ahol csak egy picit teljesített rosszabbul, mint a Noctua NH-D15. Írok majd hőmérsékletet :)

A másik az, hogy az Olymp B-nek nincs direkt heatpipe érintkezése a tokkal.


Speed®
(HARDVERAPRÓD)
Blog

Ehhez nem kell ennyit költeni, már egy Brocken Eco / Advanced Eco is elég, ha rendben van a TIM/IHS.
Ha kimaxolnád a témát, aprón találsz 1db ~0kmes Brocken 2 PCGHt, csapj le rá, később viheted tovább AM4re is, ha váltanál, örök darab.


Ataxia
(tag)

Köszi
Megpróbálom megcsípni.


Ribi
(nagyúr)

Ami broki3-am nekem van, ott valszeg hibás volt a venti, mert enyhén rázkódott, emiatt cseréltem a ventit, csak arra meg lefogatót kellett berhelni, mert a gyári arra az elfuserált lukakhoz van méretezve. De ha jó a venti akkor jó az.


Goldmember01
(tag)

SOS! Valaki tudna segíteni? Első gépösszerakásnál járok és CPU hűtő nem akar összejönni.
https://imgur.com/a/ETvy7QF ezen a képen látható, hogy nem lóg ki eléggé az úgynevezett standoff (amiből megjegyzem volt 12 db, 3x4 fajta de közbe rájöttem, hogy 8db inteles procikhoz való vagy vmi ilyesmi lehet).

Ha valaki gépnél lesz az elkövetkező 1-2 órában és tudna segíteni discord chaten vagy facebookon vagy akárhol azt megjutalmaznám pár ezer forinttal PayPalon keresztül!

üzenetek